Tillbaka till verkligheten

KATEGORI: Träning | 2015-11-30 / 18:51:03
Jag hade verkligen en superhelg på mässan, tiden gick så fort och jag fick träffa massa nya spännande människor! 
 
Men igår började det klia i fingrarna efter att få komma tillbaka till gymmet! Det var härligt att få återvända idag! Jag hade tänkt mig ett överkroppspass eftersom jag gått och stått hela helgen, men tyvärr sa kroppen ifrån. Igår morse på tåget fick jag plötsligt superont i vad jag tror är bröstmuskeln... Förhoppningsvis bara träningsvärk eller någon liten skitsak som kom efter att jag bar en axelremsväska (eller legat konstigt under natten...?). 
 
Fick allafall bli ben, ett bra pass! Gjorde en övning som PTn tyckt att jag ska göra, men efter att jag gjorde den med henne engång blev jag lite avskräckt. Haha! Men något ville jag chocka kroppen med.
 
Jag hoppas att det här går över lika fort som det kom, inte riktigt välkommet kan jag garantera! På onsdag är det dessutom PT och då vill jag vara fit for fight! Jag hade dessutom planerat en grym träningsvecka, men ska lyssna på kroppen och slänga om lite i planeringen. 
 
Denna ingick i hatövningen...

Sista dagen på Hälsomässan med Food Och Fitness

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-29 / 09:00:00
Jag kollade på bilder från igår och jämförde med gamla bilder på mig. Vem kunde någonsin ha trott detta? 
  
Kom och besök oss i monter A27:35 på Allt för hälsan mässan idag och prova våra grymma smaker!

Pure Science Nutrition

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-28 / 21:33:16
Vilken fantastisk dag jag haft idag! Mina ben och fötter är helt slut, stegräknaren är nästan uppe i 20,000 steg. Halsen är torr och jag är nästan hes, men det har varit så värt det!
Så fantastiskt att locka folk att smaka på dessa undebara smaker på proteinpulver och BCAA som Food Och Fitness tagit fram. Helt svenskproducerat och det lanserades faktiskt till mässan igår. Varit sjukt kul att stå i deras monter och längtar efter morgondagen!
 
Ett fantastiskt team som jobbar bra ihop!
En av som som startat upp företaget, Danne längst till vänster ska dessutom tävla imorgon! Sjukt kul och intressant att se hans resa och få vara så pass nära in på såhär på slutet. Jag önskar honom all lycka till imorgon!
Han är dessutom den PTn som lägger upp träningen på Food och Fitness.
 
Massa smakprover! 
Vi har kokos/choklad, strawberry cheesecake, Belgian chocolate och vanilj på proteinpulver. Alltså dessa smaker, gudomliga! Kom och prova och passa på mer vårat mässerbjudande nu!
På BCAA har vi smakerna smultron och Pomadero. Inte alls så svåra att få ner som annan BCAA, dessa var som läsk och jag gick och smutta på dom hela dagen!
Det var så fantastiskt att se folks reaktioner när dom smakade, nästan alla trodde att vi hade blandat med mjölk eftersom smakerna är så skarpa och runda. 
Jag blev väldigt överraskad av kokos/choklad, den innehåller nämligen rostade kokosflingor och förut när jag smakat från andra märken har jag fått kvälvningar, men det här är det godaste jag smakat i hela mitt liv!
 
Kände mig nästan som en bartender när jag stod där och skakade shakes och serverade folk. Så himla kul!
 
Om ni kommer på mässan imorgon så måste ni se till att besöka oss i monter A27:35!
 
Nu har jag ätit middag och betat av ett avsnitt Orange is the new black, nu väntar duschen och sedan sängen för en lika spännande dag imorgon!

Food och Fitness på Allt för hälsan mässan

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-28 / 09:05:41
God morgon!
 
Hoppas ni haft en bättre natt än jag! Det fanns tyvärr inte många timmar sömn för min del, men detta är inte något jag hinner fokusera på idag!
 
Efter en alldeles för blåsig och regnig långpromenad till tåget är jag nu påväg till Allt för hälsan-mässan i Älvsjö där jag står tillsammans med Food Och Fitness. Ni kommer väl och säger hej i monter A27:35?
 
Fick bli en to-go smoothie till frukost på tåget.

Att sätta mål

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-27 / 13:47:42
Det är viktigt att sätta mål i livet, att ha en plan och göra allt för att nå dit! Ett av mina mål är att kunna använda min  vänstra arm som vanligt och återfå styrkan i den. Min PT däremot, hennes mål igår var att jag inte skulle kunna använda någon av mina armar på några dagar. I slutändan siktar vi ju på samma resultat, och kan känna att vi båda lyckades bra igår. Min arm svarade rätt bra på de flesta övningar och idag är jag något begränsad i användningen av båda. Win-win.
 
Just nu känns träningen grym! Och jag är så himla glad för det och inser mer och mer hur mycket den påverkar min kropp. Igår var första dagen sedan i augusti som jag vaknade smärtfri, tänk er! Den enda skillnaden är att jag och min PT börjat köra riktigt hårda överkroppspass sedan jag hade skadan. Alltså, tung styrketräning = smärtfri? Ja tack, funkar för mig! Att min PT sen nästan vågar att riskera sin egen hälsa och stå farligt nära vid vissa övningar för att min teknik verkligen ska sitta. Härliga människa, hon kan få den värsta dagen att vända bara man ser hennes utstrålning och hör hennes läskiga stämma och skratt!
 
Idag passade jag på att köra sista styrkepasset på gymmet, resten av helgen kommer jag ju att spendera på Allt för hälsan mässan med Food och Fitness. Ni kommer väl och hälsar på oss i monter A27:35?
Eftersom överkroppen fick jobba igår så kändes det bra med ben idag (så kanske man inte kan använda någon kroppsdel alls resten av helgen). Körde det första tunga marklyftspasset idag, såå skönt! Det känns riktigt bra att vi nu kan gå all-in och köra just den träningen som jag bara suktat efter! Så fokus ligger nu på att lära mig att lyssna på kroppen och gå mycket mer på magkänsla och inte vara rädd för att styra om i schemat. Så når vi nog mål efter mål!
 
 

Food och Fitness på Hälsomässan

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-25 / 10:45:29
Ni har väl inte missat att det är Hälsomässan i Stockholm nu i helgen? Ska ni gå? Något speciellt ni är ute efter?
 
Tycker att ni allafall ska passa på att besöka mig när jag står med Food och Fitness i monter A27:35! På fredagen kommer Food och Fitness dessutom att lansera sitt nya sortiment av Pure science nutrition protein och BCAA. Produkterna är svensktillverkade och självklart av högsta kvalite´ och smakerna är utvalda och testade av Food och Fitness. På mässan kommer det att finnas en begränsad upplaga till försäljning för mässpriset 199 kr. Passa på att komma innan det tar slut!
 
Ni kommer dessutom få träffa flera av de som jobbar på Food och Fitness. Hoppas vi ses!
 
 
 
 

Jag, med mig själv och en bit mörk choklad

KATEGORI: Hälsa | 2015-11-24 / 16:22:03
Jag försöker verkligen, jag anstränger mig mer än vad ord kan beskriva till att ta till mig det min kropp behöver och det min sjukgymnast försökte komma fram med.
 
Jag började dagen med magnetröntgen av hjärnan, eftersom jag har de besvär jag har så vill läkarna utesluta andra saker än det vi kommit fram till hittills. Det är väl lika bra det.
 
Egentligen hade jag tänkt mig att köra ett överkroppspass på gymmet efteråt, men då min kropp fortfarande bar en ´aj-stel-som-ett-kylskåp´ -skylt efter söndagens PT-pass så bestämde jag mig för att byta det passet mot veckans rörlighetspass. Så ni ser, det är på gång det där med att ta till sig. Lite uppvärmning med flås innan jag smorde kroppen med en timme rörlighet och stretch. Antagligen precis vad min kropp behövde, skönt!
 
Jag var hemma till redan elva utan större planer för resten av dagen. Och vet ni. Jag och två av de små katterna bäddade ner oss i soffan och bara låg och myste, och dessutom har denna familj blivit med Netflix. Vi kanske är lite efter, men nu har jag möjlighet att gotta mig i massa kul. Just nu har jag fastnat för serien Orange is the new black och lyckades beta av tre avsnitt idag innan jag behövde åka och handla och få hem resten av familjen. Och vet ni vad? I skafferiet hittade jag en ruta 90%ig choklad som jag njöt av, bara jag med mig själv. Och med chokladbiten och faktiskt familjens alla fyra katter hemma. För jag är ju inte den som lever med massa förbud, jag förlitar mig på sunt förnuft och just idag skrek min kropp efter lite extra energi. Igårkväll hade jag en kittlande känsla i halsen och idag ligger jag tidsmässigt mellan de två berömda "tjejveckorna". Så min kropp mådde nog bra av denna lilla vila i soffan idag med pälsdjur och choklad. Imorgon väntar ett flåspass!

Fokus, fokus, fokus!

KATEGORI: Scheuermans sjukdom | 2015-11-23 / 19:51:03
Imorse vaknade jag med en riktigt brutal träningsvärk i både axlar och övre delen av ryggen. Åh hjälp säger jag bara! Med det kändes det som ett bra tillfälle att köra ben på gymmet, blev ett bra och starkt pass där jag lyckades öka bra i vissa övningar! Kändes riktigt bra!
 
På eftermiddagen var det dags för mig att besöka sjukgymnasten. Jag har ju en sjukgymnast som känner mig utan och innan, varit hos henne för så många saker så känns skönt att få gå till samma. Nu var det ju första gången som jag gick till henne när vi vet om att jag har denna Scheuermanns sjukdom, och det är så lustigt hur vi alltid hamnar på samma slutsats. Verkligen alltid, vilken skada jag än besöker henne för. Jag verkligen önskar och hoppas att jag börjar ta till mig det hon säger, för jag vet hur viktigt det är och jag vet att det är det rätta för min kropp. Varför ska det egentligen vara så svårt att ta till sig det? Det har ju varit samma sak alla dessa år. 
 
Vi kom alltså fram till att jag verkligen måste se till att lära mig att lyssna på kroppen. Jag förstår att det kan låta som världens simplaste sak för de flesta, men för mig är det inte det. Och tro mig, jag jobbar något fruktansvärt med just den biten! Men är det något som jag är väldigt dålig på så är det ju tyvärr det. Skriker kroppen ajaj en viss dag så kanske jag inte ska köra den delen av kroppen den dagen, eller helt enkelt ta en hel vilodag. Det är skrämmande hur svårt detta är för mig. För samtidigt så är det ju viktigt för mig att träna, det är ju verkligen den viktiga biten för att min kropp ska fortsätta må bra. Men, jag måste lära mig att lyssna på kroppens signaler! Och nu när jag haft en lite sämre period så gäller det att inte gå för hårt fram, även det är en grej som jag måste jobba på! Jag kan inte alltid lägga i högsta växeln från början och köra med 120 procents kapacitet direkt. 
 
Så! Fokus, fokus, fokus! Lyssna på kroppen och våga vila! Och massa rörlighet för bröstryggen nu!
 
Vad känner ni att ni är lite sämre på? Eller rättare sagt, vad borde just du bättra på?

Kom igång med Food och Fitness

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-23 / 07:45:08
Nu är det inte många veckor kvar till julafton! Skrämmande va? För att vara exakt så är det fyra veckor och tre dagar kvar. Och vet du vad som passar utmärkt här? Varför inte se till att redan nu vara redo för det nya året och köra ett 4-veckors ´Kom igång´- paket med Food och Fitness? Perfekt nu innan jul!
 
Med detta upplägg får du ett individanpassat träningsupplägg med korta och väldigt effektiva pass för att komma igång. Självklart kommer träningen att anpassas efter dina förutsättningar och du väljer själv om du vill köra på hemmaträning eller gym, eller varför inte en kombination av båda? Se till att bli både starkare och uthålligare då hela kroppen får sig en omgång!
 
Vet du vad som också är riktigt bra? Om du väljer ett nytt program efter dessa 4 veckor så får du 1000 kr i rabatt på det, kan väl inte finnas något mer passande för det kommande året?
 
Pris: 1900 för 4 veckor.
 
Låter rätt grymt va? Släng iväg ett mail eller en kommentar så hjälper jag dig vidare!
 
 
 

PT-söndag

KATEGORI: PT | 2015-11-22 / 15:49:11
Idag hade jag en efterlängtad PT-tid, inte för att det egentligen var så länge sedan som jag hade PT sist men nu när vi vet vad som är fel på min kropp så har det släppt så mycket och vi kan träna allting roligt igen! Inatt drömde jag till och med om min PT och att vi körde marklyft, precis vad som hade lovats till dagens pass! Det kändes grymt! Idag kände jag mig riktigt stark. Och i och med att vi inte har kört marklyft ordentligt på flera månader så kändes det riktigt bra. När jag värmde upp innan PTn kom så kände jag mig väldigt säker på tekniken och det stärker en förstås!
 
Vi jobbar mycket med att återuppliva min vänstra sida, den börjar hitta tillbaka med rätt bra fart! De flesta, eller ja det blev nog alla övningar kör vi en arm i taget eftersom högerarmen tar över så mycket annars. Jag fascineras av påhittigheten hos min PT, visst lär det ingå i hennes jobb men jag kan inte sluta imponeras. Jag vet att hon får gnugga energiknölarna lite extra när det kommer till mig. Som helt plötsligt idag så hade jag mycket snyggare teknik på vänstersida, lite lustigt när jag för bara två veckor sedan knappt kunde lyfta armen utan vikt ens.
 
Jag känner mig riktigt taggad nu, vi pratade lite om alla möjligheter som jag har nu för att uppnå mina mål och om hur jag kan tänka på att lägga upp träningen varje vecka. Det bara kliar i fingrarna inför varje kommande pass till veckan! Nu lägger jag all fokus på att bli den där Hulken som jag strävat efter!
 
Övertaggad med skräckslagen förtjusning inför dagens PT-pass.

Scheuermanns sjukdom

KATEGORI: Scheuermans sjukdom | 2015-11-20 / 13:15:22
Jag börjar igen med att tacka så otroligt för all omtanke! Vad underbart när så många människor, okända som kända hör av sig. Tack!
 
Ja, igår var jag alltså till doktorn. Till svar fick jag att jag har något som heter Scheuermanns sjukdom. Och vad är då det undrar man ju? Det är en böjning av ryggraden som ger en böjning av ryggen och leder till puckelrygg eller sjunken kroppshållning. Det kan bero på lite olika saker och är utvecklingsproblem i ryggen. Ju mer info jag får så är det så många fler poletter som faller på plats, saker från enda sen jag var ett litet barn. Jag har alltid, verkligen alltid haft ont i ryggen men man har alltid refererat till den kraftiga övervikt som jag hade. Det är väl lite udda att få diagnosen i vuxen ålder, detta brukar nämligen upptäckas som barn eller tidiga tonåren. Men bättre sent än aldrig?
 
Symtom som detta kan ge är:
-Nedsatt lungkapacitet. (Jag blev som barn diagnostiserad med astma. Jag KAN INTE ta djupa andetag eftersom det tar stopp i bröstkorgen. Så nu är frågan, är det ens astma?).
-Trötthet. (I perioder skulle jag kunna sova i all oändlighet).
-Mild ryggsmärta. (Som jag skrev, ont i ryggen har jag haft sen jag var ett litet barn..).
-Hopsjunket utseende. (Får av läkare, PT, kiropraktorer, naprapater och sjukgymnaster jämt höra att ´Sträck på dig!´ Så att...?)
-Ömhet och stelhet i ryggraden. (Mhm! Jag tål ju inte ens att bli petad på..!). 
-Neurologiska symptom inklusive bensvahget eller förlamning. (Ja.. Det är ju så att jag är hemma sjukskriven pga nedsatt förmåga i vänster sida och åkt in och ut med det på sjukhus i fyra år nu...).
 
Som ni ser så är det mycket som faller på plats för min del.
Men ja, inte nog med det.. Det fästet som revbenen sitter ihop med i ryggraden är trasigt, jag har ingen stötdämpning mellan mina diskar i ryggen och så har jag torra diskar. Det var väl allt...
 
Hur det här kommer att påverka mig i livet då? Just själva Scheuermanns sjukdom, jag är ju inte döende liksom. Jag har en stelhet i min kropp och jag har lite ont, jag har inte så ont att jag inte kan leva med det och väljer därför att undvika smärtlindring så länge jag bara kan. Min fråga var ju direkt min träning, och det var väl det som fick mig att pusta ut. Jag får träna precis som vanligt och precis så tungt som jag bara vill och kan! Det enda jag ska undvika är att ha tunga saker på ryggen, så då är det ju några övningar som faller bort. Men! Jag tänker inte deppa för vilka övningar jag inte får göra, utan jublar istället över hur mycket jag faktiskt får göra! Självklart kommer jag börja gå regelbundet hos sjukgymnast och rehabiliteras.
 
Men i och med att jag inte har någon stötdämpning mellan mina kotor så får jag ju tänka på det. Det är inte läge för mig att hoppa och studsa massor, eftersom det resulterar i att mina kotor slår mot varandra. Så det var väl tur att jag la löpningen på hyllan då jag gjorde det så slapp jag deppa över det nu. Så båda fötterna på jorden och inte massa studs och hopp! Det betyder även att jag får stryka mina gamle gode vän crosstrainern. Men! Jag kan fortfarande jobba för att bli Hulken! Så målen består! 
 
Annars så finns det inte så mycket att göra åt det hela. I allra värsta fall kan man få bära korsett eller så kan det krävas operation. Den stelheten och smärtan som kommer och går för mig är sånt jag får lära mig att leva med. Jag får lära mig min kropp ännu bättre nu, undvika de saker som jag märker faktiskt ger mer ont.
 
Nu är det dessutom fritt fram att träna överkropp så mycket jag bara vill och kan! Så idag fick det brännas rejält i biceps, triceps och axlar. Även magen fick lite kärlek.
 
♥♥♥

What doesn't kill you makes you stronger

KATEGORI: PT | 2015-11-19 / 20:21:13
För det första, tusen tack för alla tankar, kommentarer och meddelanden som jag fått! Det värmer massor!
 
Rubriken som jag använder är inte länge sedan jag sist använde, men den passar verkligen in idag.
 
Morgonen var väldigt orolig och känslosam. Jag har gråtit och varit så frustrerad. Timmarna till läkarbesöket kändes oändliga.
 
Väl på plats fick jag äntligen ett svar. Ett svar som snurrar till det i skallen men samtidigt är det så många frågor och funderingar som faller på plats efter oändligt många år. Just nu vill jag landa och andas lite, jag kommer med ett mer specifierat inlägg om det imorgon eller i helgen.
 
Det var samtidigt en lättnad, men även jobbigt. Men som en räddare i nöden fick jag köra marklyft med PT efteråt. Den lyckan och den känslan går inte att beskriva, efter ett alldeles för långt uppehåll. 
 
Peace!

Agda, med 87 svåra år på nacken

KATEGORI: Träning | 2015-11-18 / 16:50:32
Inatt när jag vaknade för att gå på toaletten och imorse när det var dags att kliva upp fick jag en chock, plötsligt kände jag mig som Agda med 87 svåra på på nacken. Stel, stel och stel. Och lite aj aj aj här och där, det kändes som att jag hade sprungit ett maraton X 7. Kan väl summera det som att gårdagens träning tog i allafall.
 
För idag hade jag faktiskt ingen träningsplan, ganska ovanligt för att vara jag. Hade lite funderingar igår på att kanske köra lite tabata eller intervaller idag, eller kanske rent av ta en vilodag. Sen så har jag ju lovat mig själv att lära mig att lyssna på kroppen och dess signaler. Och när jag vaknade imorse så insåg jag att kroppen inte fått tillräcklig återhämtning sedan gårdagens PT-pass, väldigt hård och stel i kroppen. Många kanske tänker att det vore ett ypperligt tillfälle att ta den dära vilodagen, men jag känner min kropp och vet att den absolut inte skulle må bäst av det.
 
Så jag promenerade helt enkelt ner till gymmet och där fick det bli väldigt mjuk och skonsam smörjning av kroppen, och eftersom jag fick så mycket positiv feedback på det förra passet som jag la upp så tänkte jag lägga upp även detta. Absolut inget avancerat, vi kan se det som en aktiv vilodag. Hade lika gärna kunnat göra övningarna hemma, men det är något med atmosfären på gymmet som bara är pricken över i!
 
Här får ni passet:
Värmde upp med själva marklyftsrörelsen, utan vikt med bara pinne.
Rörlighet i axlar med pinne.
Fotledsrörlighet mot vägg X 15/fot.
 
Rulla på foamroller:
Bröstrygg, 60 sek
Framsida lår, 60 sek
Insida lår, 60 sek
Lats, 60 sek
Skuldror, 60 sek
Säte, vader och lår 60 sek
 
Övningar:
Sträck efter luft, arm/motsatt ben X 10/sida
Bryggan varierat kuta med ryggen på alla fyra 3X10
Jägarvilan
Båten X 3 varierat varannan gång med ryggresning 3X15
Omvänd planka
 
Avslutade med lite stretch för hela kroppen.
 
SMS-konversation med PTn imorse

Att chocka kroppen

KATEGORI: Allmänt | 2015-11-17 / 21:38:17
Idag vaknade jag till en mycket bättre dag! Inte alls lika ont som igår, jag kanske bara hade legat konstigt natten innan. Dock så känns den dära ömma punkten vid skulderbladet lite mer idag än vad det gjort andra dagar, men imorgon är en ny dag och då satsar jag på att vakna i ännu bättre skick!  
 
Startade dagen med en timmes pw innan frukost, härligt! På eftermiddagen fick jag anvjuta (?) en timme PT. Idag var det ett riktigt hata pass! Pulshöjande med PT är inget att leka med, men jag tror att man kan behöva riktigt tuffa hata-pass lite då och då för att väcka kroppen lite. Chocka kroppen helt enkelt. Jag är dessutom envis, som min PT skrek på mig så många gånger idag när jag bara ville sluta och lägga mig ner och dö 'Kom igen, du har klarat av så mycket värre saker än det här!' Och hon kan inte ha mer rätt! Med kräket i halsen och sprängande lungor så vet jag ändå att jag klarat så mycket värre saker än det här.
 
Att känna att man trots nära-döden-upplevelse inte ger upp är en presentation, men det krävs mycket för att komma dit. Jag har hittat rätt, jag vet att jag varje gång kämpar och tar i mer än tänkbart på PT-passen. För vem är jag och ge upp mitt i en övning? Vad är egentligen en helvetesövning mot det jag tagit mig igenom i livet hittills. Jag har klarat så mycket värre saker än benen som sviker och luften i lungorna som tar slut. Dessutom har jag hittat rätt, för aldrig i världen att jag skulle torska på något som min PT utmanar mig i. Med min envishet, och PTns kunskaper om min envishet kommer vi långt.
 
Att ta av sig skorna i omklädningsrummet efter ett pulshöjande pass med PT är lite som att se det sista rinna ur en.
 
 

Snygg på bild

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-17 / 10:36:27
Åh herregud. Det här med att man ska få till en bra bild på sig själv på beställning. Nästa vecka ska jag stå i en monter på Hälsomässan (mer om det i ett annat inlägg) och så skulle man aktivera sin medverkan och skicka in ett foto som går att använda på identitetsbrickan.
 
Personligen så tycker jag ju att bild nummer fyra är snyggast, den är liksom mest jag.
 
Ni har väl inte missat att det är Hälsomässan 27-29 november här i Stockholm? 

20 ways to hell

KATEGORI: Träning | 2015-11-16 / 11:51:32
Usch, idag vaknade jag med en ond kropp. Det är inte kul det där när man en dag har stora förhoppningar för det onda är inte så hemskt till att nästa dag vakna och nästan vela gråta av smärta. Men men, en ny dag imorgon och detta skulle inte bli ett depp inlägg utan mer ett peppinlägg med ett roligt träningspass!
 
Idag ville jag köra ett pass där jag fick upp pulsen lite extra så hjärtat skulle få jobba. För många år sedan hade jag en PT och hon gav mig då ett träningsprogram som hette 20 ways to hell. Kände att det kunde vara kul att plocka fram ett av de passen och köra idag.
 
Det går till som så att du börjar med en övning och gör den 20 gånger, sen gör du nästa övning 19 gånger och nästa 18 och så vidare enda fram till en gång. Om man sedan vill så kan man vända vid ett och köra på samma sätt upp till 20 igen.
 
Kan visa hur hela mitt program såg ut:
 
20 X Kettlebellswing med hopp
19 X Knälyft på boll
18 X Russian twist
17 X Burpees
16 X Kettlebellswing med knäböj
15 X Djup tåhävning
14 X Sittande rotation av överkropp med hantel
13 X Sittups på boll
12 X Utfall framåt
11 X Spindelmannen
10 X Bäckenlyft med knästräck
9 X Fällkniven med boll
8 X Bröstpress liggandes på boll
7 X Utfall med pilatesboll i händerna framför
6 X Magliggande ryggresning
5 X Armböjningar
4 X Marklyft med ett ben (stå på ett ben med en vikt i varje hand, håll ryggen rak och lyft det bakre benet samtidigt som du böjer överkroppen framåt).
3 X Utfall på en boll (stå på ett ben och vila det andra på en boll och gå ner i knäböj på främre benet).
2 X Stående axlepress med hantlar
1 X Axelpress fyrfota
 
Alla övningar som till exempel utfallen och magövningarna görs X antal gånger per sida.
 
 
Och som den tävlingsmänniska som jag är så är det självklart att jag vände och jobbade mig upp från ett till tjugo igen, dock så fick jag modifiera lite och byta ut burpees mot upphopp istället på grund av min skada.
Sedan så får man ju anpassa vikter och så ut efter en själv. Detta pass går lika bra att göra hemma, har man inte vissa redskap hemma går det ju att göra om lite, eller använda något annat (kanske ett barn) istället för kettlebell. Haha!
 
Kan vara kul att variera flåspassen lite och samtidigt få använda sig av hela kroppen!

Organic Bodywork

KATEGORI: Skador | 2015-11-15 / 15:39:34
Jag har ju lovat mig själv att börja vårda kroppen mer med minst ett pass yoga/rörlighet eller någon av de varma klasserna på Sats minst engång i veckan. 
 
På dagens agenda stod det 45 minuter Organic Bodywork. För er som inte vet så hålls detta pass i en sal med 38 grader. Varmt och svettigt.
 
Det är inte helt lätt på dessa pass, varken fysiskt eller psykiskt just nu. Det är otroligt påfrestande och psykiskt tungt när kroppen inte lyder. Det krävs så stor och full fokusering på att aktivera vänster sida. Jag tänker och tror att jag lyfter och håller så bra, men just vänstra sidan kopplar inte. Med full fokus och ansträngning kan jag få upp vänster arm, men sen vill den inte stanna där. Jag håller och håller men ser i spegeln hur armen sjunker. Som ni förstår, väldigt frustrerande att inte veta vad som är fel.
 
Jag vet inte riktigt heller om jag ska hoppas på att någon av mina magnetröntgen ska visa något eller inte. Börjar känna mig tom på idéer på vad detta elände kan vara!
 
Svettmaraton! 
 
På eftermiddagen spratt det i kroppen så betade av en timme på crosstrainern på hemmaplan! 

Att se inför framtiden

KATEGORI: Food och Fitness | 2015-11-14 / 15:00:13
Så länge jag kan minnas har jag alltid velat gå ner i vikt. Så har man kört igång, tappat några kilo och på grund av att man gjort helt fel så har man tappat motivationen och istället gått upp det man gått ner och lite till. Så såg mitt liv ut innan jag fick barn.
 
Men efter andra barnet, när sjukdomarna haglade in och kroppen var så trasig så var jag tvungen att göra någonting. Jag är inte den som kan skylla min övervikt på graviditeter, tyvärr så var jag stor redan innan. Men så stod jag där, mamma till två små som jag skulle behöva skydda i så många år framöver. Jag kunde inte lita på min egen hälsa, kunde inte lita på att jag skulle finnas där för mina barn. Så den här resan jag har gjort, det har varit en början på en livslång resa som jag vill vara säker på att jag kan dela med mina barn.
 
Eftersom jag själv är mamma till två så tycker jag att dessa paket är någon jag verkligen vill rekommendera!
 
Gravidpaket: Detta paket passar bra för dig som känner att du vill hålla igång under din graviditet men är lite osäker på hur du ska träna. Du gör dig själv en björntjänst genom att vara så aktiv du bara kan under din graviditet, du ska se det som bra uppvärmning inför förlossningen! Självklart är även detta paket anpassat just efter dig och du får ett komplett schema för både kost och träning hur långt gången du än är! Det som är bra är att det kan passa både dig som är van men även dig som är nybörjare.
 
Så gör dig själv en tjänst redan nu och investera i dig själv! 
 
Pris 1500 kr
 
Efter förlossningspaket: Efter att du gått igenom en enorm utmaning med din kropp med både graviditet och förlossning så kan det vara skönt att komma igång med träningen. Det är väldigt viktigt att gå försiktigt fram för att inte skada kroppen. Med detta paket som anpassas efter DIN tid, ork och just DITT välmående så får du ett säkert träningsschema. Om du vill kan du kombinera detta med ett individanpassat kostschema där det självklart tas med om du ammar eller har andra förutsättningar. Om du dessutom väljer ett nytt program efter detta eller kombinerar med ett annat paket så får du hela 1000 kr rabatt på det paketet!
 
Pris 1500 kr
 
Jag är mig själv evigt tacksam för att jag valde ett liv som kommer ge mig så många fler 
friska år med mina barn
 

Favorit i repris

KATEGORI: Skador | 2015-11-13 / 18:37:25
För någon vecka sedan så lovade jag mig själv att börja umgås mer med mina vänner och tycker att jag fått till väldigt många träffar sedan dess.
 
Igår åkte jag hem till frugan på grötfrukost och idag körde vi en favorit i repris fast istället kom frugan hem till mig.
Aldrig tar jag en så lång och lugn stund med min frukost som jag gjort dessa mornar. Det är lite guldkant i vardagen.
 
Idag har jag varit på magnetröntgen för halsrygg och bröstrygg, nästa torsdag har jag återbesök hos läkaren för att få svaren. Håll tummarna! 

Att väcka till liv

KATEGORI: PT | 2015-11-12 / 13:00:00
Igår fick jag avnjuta en timme PT-tid på morgonen. Jag är mig själv evigt tacksam över att jag investerar i mig själv och faktiskt unnar mig dessa PT-timmar. Detta är en present till mig själv över en grymt bra presterad viktnedgång. Lika glad är jag över att jag väntade på just denna PTn. Hon var mammaledig ett tag men hon var den enda som jag kunde tänka mig, det kändes så rätt och det gör det fortfarande. 
 
Nu har vi som mål att försöka återuppliva min vänstra sida av kroppen. Jag älskar hur påhittig min PT är! Finns inga tendenser på att hon skulle ge upp hoppet trots mina konstiga skador. Hon vet precis vilka mål jag har med träningen, och även fast jag inte kan göra de övningar just nu så anpassar hon allt. Som tex så vill jag köra marklyft, tyvärr så går inte det på grund av skadan men ändå så kommer hon med övningar där vi ändå jobbar med samma rörelsemönster.
 
Igår gick det väl lite blandat. På vissa övningar så kopplade vänstern inte in alls medans jag i vissa övningar var mycket starkare än förra veckan. Det är inte ofta som jag låter vid träning, men just de gånger igår som det inte riktigt gick som jag ville så kom det några svordomar rakt från hjärtat. 
Det är väldigt frustrerande när man verkligen vill men när kroppen inte svarar av konstiga anledningar. Samtidigt så vet jag att jag är i goda händer!
 
Imorgon väntar i allafall magnetröntgen för nacke och bröstrygg och om ungefär 1,5 vecka är det magnetröntgen för hjärnan. 
 
Känslan av att få börja aktivera hela kroppen igen.
Känslan när pulsen stiger och svetten sprutar av tyngden.
 
Den känslan.
 
 

Food & Fitness

KATEGORI: Inspiration | 2015-11-11 / 17:40:00

Jag har precis fått bli ambassadör för ett hälsoföretag som heter Food och Fitness. Detta tycker jag är superkul då jag verkligen brinner för att hjälpa andra att nå sina mål! Jag vet själv att om man bara vill så går det! Ingenting är omöjligt!


Min resa har gått upp och ner, precis som det nästan alltid gör. Det har inte varit en dans på rosor! Speciellt inte när min kropp varit så klen att jag åkt på skador lite då och då. Att genomföra en så stor viktminskning på egen hand är verkligen inte lätt eftersom man lätt kan få näringsbrist!
De gånger som jag känt att jag fastnat är jag otroligt glad över att jag faktiskt sökt mig till någon kunnig inom området! Förut när jag fastnade så blev det så himla lätt att man gav upp och så hade man plötsligt lagt på sig massa onödiga kilon igen!


Så mina vänner, tveka inte att investera i er själva! Många säger att dom inte har råd, men så försöker jag förklara hur mycket pengar man faktiskt lagt på allt onyttigt som man stoppat i sig, det drar fort iväg till stora summor pengar.


På Food och Fitness kan du få individanpassade tränings- och/eller kostupplägg. Det finns flera olika paket att välja på och självklart olika längder eller varför inte ta ett kom-igång paket?


Du har inte bara glädje och nytta av detta just de veckorna du väljer, du kommer att få ett helt nytt förhållningssätt till mat som kommer att hjälpa dig resten av livet!


Du har tillgång till en online-PT och kan närsom helst skicka iväg en fråga om du undrar något, detta besvaras alltid inom 24 timmar.


Du kan bland annat välja ett gravidpaket där du får bra hjälp för att hålla igång under graviditeten och efter det kan man hoppa på ett efter-förlossningsprogram.


Det finns deffpaket, bygga muskler-paket, kom-igång-paket, fitness-paket, senior-paket mm. Finns helt enkelt något för alla! Du kan även välja att bara ta hjälp med antingen kost eller träning.


Du kan dessutom använda dig av Friskvårdscheckar!


Tveka inte att höra av dig! Lämna en kommentar eller släng iväg ett mail till mig på laura.samuelsson88@gmail.com

 

Vill man så kan man!
 

What doesn´t kill you makes you stronger

KATEGORI: Inspiration | 2015-11-10 / 12:35:06
Jag inser hur länge sen det är som jag skrev. Kollar lite på de senaste inläggen och inser att det egentligen inte hänt så mycket. Det blev lite som att min kropp fastnade. Det har varit en väldigt jobbig höst. Förkylningar, sjuka barn, ont i kroppen och psykisk ohälsa. Det är väl det sistnämnda som tyvärr tagit över lite för mycket.
 
Eftersom det egentligen är så sjukt tråkigt att läsa om massa negativt så tänker jag inte gå in på djupet för mycket. Kort kan vi väl säga att min vänstra sida av kroppen lagt av lite och vill inte riktigt göra som jag vill, jag har en punkt längst ner bakom vänster skulderblad som gör ont. Och det är egentligen ingen som vet vad det är. Jag har varit hos läkare, naprapat, sjukgymnast, kiropraktor och så läkaren ett X antal gånger igen. Allting tar sån tid tycker jag. För tre veckor sedan skickades en akutremiss till magnetröntgen och den har jag först nu på fredag.
Jag låg en sväng inne på sjukhuset förra veckan också, men det är väl en fis i rymden.
 
Som sagt, mer behöver jag inte skriva om det. Det är ingen mening att älta saker som varit, jag ser ljust på framtiden. När jag blev utskriven från sjukhuset fick jag en sån dära kick igen att Nu fan ska jag fixa detta! Så mycket som jag gått igenom med min kropp så ska inte det här få stoppa mig. 
 
Igår var första morgonen på evigheter som jag vaknade utan huvudvärk, kände mig inte heller lika påkörd av en gaffeltruck och känner att de utomjordingar som tagit över min kropp nog är påväg hem till sig igen. Jag börjar känna hopp och glädje igen. Som sagt, en lång och svår höst. Men som rubriken lyder, what doesn´t kill you, makes you stronger.
 
Jag har en lång väg att gå. Men jag har även kommit en lång bit på väg. Det är modigt och jobbigt, men samtidigt befriande att erkänna att det helt enkelt blivit för mycket. För det har det för psyket, och stresskontot liksom svämmade över. Men att erkänna det för sin omgivning, det är lite som att ta bort locket så det sakta får börja rinna ut igen.
 
Nu jobbar jag för att avsluta 2015 med flaggan i topp! 2016 blir jag starkast på gymmet!
 
Det är när man kan börja kommentera sina pass såhär igen när lyckan bubblar igen.

STARTSIDA