Skalman

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2014-03-31 / 17:49:53
Just nu är vardagen lite som för Skalman. Jag måste göra det mesta enligt klockan, annars blir det inte gjort.
Som det här med ryggen, jag kan inte ligga i sängen för länge. Så om jag går och lägger mig vid 22 på kvällen så måste jag sätta klockan på runt 6-6.30 för att inte ligga för länge. Annars har jag för ont och kommer inte upp. Självklart får jag utnyttja tiden på bästa sätt, imorse tog jag en rejäl PW på 1 timme och tio minuter innan frukosten. Det är faktiskt bland det bästa jag vet.
 
Sen har vi det här med maten. Efter att jag hade problem med magen förrförra helgen på grund av min supertabbe med gluten så har jag inte kännt något hunger. Kanske tycker ni att det låter toppen? Men det är det verkligen inte. Äta bör man. Så jag får helt enkelt äta lite enligt klockan. Kan känna på blodsockret när det gått för lång tid, men annars så är det klockan som gäller.
 
Efter att ha svängt förbi jobbet idag med mitt läkarintyg så tog jag en sväng förbi gymmet också. Fick bli en timme på sån där cykel med ryggstöd ni vet? Gick super, dock inte lika skönt att ställa sig upp sen. Efter det fick det bli 20 minuter på armcykeln också. Jag måste ju se väldigt rolig ut när jag går. Stel som en pinne som gjort i byxorna.
 
Idag fick smaklökarna frestas med en kycklinggryta.
 
 

Nothing can bring me down

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2014-03-30 / 19:48:48
Livet är en berg- och dalbana. När saker och ting går bra, så kommer det tillslut något som tar det lite neråt. Jag är inte bitter, det är jag absolut inte. Men, till saken nu. Haft sjukt ont i ryggen, i fredags så låste sig min rygg och det var absolut omöjligt för mig att röra mig och ta mig framåt med överkroppen.
Smärtlindring, inget hjälpte. Fick ta mig i kragen och ta mig till doktorn idag. Jag gillar inte läkare, för det är alltid samma resultat. Nya starka smärtstillande och en sjukskrivning. Och ja, det samma idag. Jag skulle ha jobbat klockan 7 imorgon, bara att inse att det hade inte funkat.
Jag vill inte vara sjukskriven. Men domen idag var diskbråck, ischias och ryggskott. Inga roliga grejer inte.
Jag har en liten skräck, hösten 2012 var jag sjukskriven i tio veckor. Just nu är jag sjukskriven till 15 april.
Men jag är inte bitter. Allting för väl något gott med sig? Jag kommer ha massor med tid att plugga och att låta kroppen läka med bra träning. Igår och idag har jag haft vilodag, bara varit ute lite smått med barnen. Imorgon börjar vi med en rejäl PW, det gillar ryggen! Sen får vi ta dagen som den kommer, kommer inte skynda på med någon annan träning nu. Min kropp är värd så mycket bättre.
 
Trött av medicinerna, så en kopp kaffe får pigga upp mig inför plugg nu!

#bakanyttigt

KATEGORI: Celiaki | 2014-03-30 / 16:44:55
Har fått ett beroende av att baka igen. I fredags fick det bli en banankaka så jag hade något att gotta mig med under kvällsplugget.
 
Och igår fick jag för mig att slänga ihop lite morotsfrallor.
 
Riktigt mumsiga! Gick övet till grannen på kvällen för att bjuda, både hon och hennes gubbe godkände dom.
 
Allting som jag bakar är självklart nyttigt och glutenfritt.
 
Ps. Om inlägget ser tokigt ut så beror det på att jag mobilbloggar.

Sådana som ni <3

KATEGORI: Inspiration | 2014-03-28 / 17:15:00
Jag blir så glad, när jag inspirerar och hjälper folk utan att ens veta om det.
 
Hur glad blir man inte när man sliter på jobbet och kollar till telefonen och ser att man blivit taggad på Instagram? Det värmer så i hjärtat. Att kunna inspirera någon man knappt känner.
 
Och den här kommentaren fick jag på bloggen igår.
 
Att det finns sådana fantastiska människor. Tack för att ni låter mig veta att ni inspireras av mig, det gör mig starkare som person och håller motivationen uppe för mig. För som sagt, Kan jag så kan ni!

En förjävla bra start på fredagen!

KATEGORI: Viktminskning | 2014-03-28 / 05:50:58
Ställde mig på vågen när jag klev upp, med lite panikkänsla måste jag erkänna. Med glädjande besked skuttade jag därifrån. -2,4 kg sen 1 mars. Det hade jag absolut inte förväntat mig! Är det inte fantastiskt hur kroppen reagerar med rätt mängd mat?

Oh happy day!

Nötbröd

KATEGORI: Celiaki | 2014-03-27 / 06:07:39
Igår mitt i allt som skulle göras så blev jag väldigt sugen på att baka bröd. Jag är ju glutenintolerant och lite känslig annars också med vad jag äter. Men jag kom över ett recept på hittarecept.se som blev väldigt intressant. Det är egentligen recept på ett LCHF-bröd, jag äter inte LCHF men just som glutenintolerant så kollar jag gärna upp de recepten på bröd för att hitta något smarrigt. Har dock inte smakat på brödet än, men det doftade ljuvligt så gissa vem som ser framemot förmiddagsfikat på jobbet idag då?
 
 
Här får ni receptet:
 Recept Nötbröd:
  • 100 g mandlar 
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g linfrö
  • 100 g sesamfrö
  • 100 g solrosfrö
  • 100 g valnötter
  • 100 g pinjekärnor
  • 100 g pumpafrön
  • 6 ägg
  • 1 dl olivolja eller annan omega 3-rik olja
  • salt
r så här:
Värm ugnen till 160 grader. Blanda alla ingredienser. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och lägg i degen. Sätt in brödet i ugnen och grädda det i ca 1 timmer. Vänd sedan ut det ut formen och låt det kallna på galler.
 
Jag har kopierat av receptet direkt härifrån. En fin blogg som absolut måste spanas in mera!
 
 

Första hjälpen

KATEGORI: Livsstilsrådgivare utbildning | 2014-03-26 / 06:13:00
Redan innan min utbildning börjat så har jag fått in önskemål om att hjälpa några med lite träning och även lite kostråd. Det glädjer mig så mycket. Just nu var det inga avancerade saker, utan bara en påputtning för att personerna ska komma igång ordentligt. Jag blir så glad av att kunna hjälpa andra människor. Jag vet själv att det inte var lätt, och det tycker jag fortfarande inte att det är. För det handlar ju om en livsstilsförändring, det är inget som sker över en natt. Det tar tid, du måste hitta den vägen som är den rätta vägen för dig och som du kan tänka dig att leva med resten av livet. Livet ska vara format så som det är bäst för dig, vi är alla olika och har olika behov och önskemål.
Jag som vill hjälpa andra tar förstås hänsyn till vad du vill. Innan jag sätter upp lite träningsprogram så är jag noga med att fråga personen i fråga om det kanske finns några områden som inte fungerar (te.x ömma handleder, problem med knän eller rygg) för då kan jag utforma övningarna så att dom passar alla för sig. Jag har själv haft och har fortfarande periodvis ont både här och där. Jag vet hur det är att träna med smärta, och hur viktigt det blir att träna rätt när man har ont. Jag har lyckats träna bort sex stycken diskbråck på mig själv och en rad andra skavanker. Bland annat blivit av med 70 kilo.
 
Igår fick jag ett spännande mail. Det bubblade i magen och jag vart alldeles nervös. Var ett mail från skolan med de första uppgifterna (block 1) och lite förberedning inför block 2 då jag kommer behöva min första försökskanin. Jag har tur som har så medgörliga vänner och kollegor som mer än gärna ställer upp.
 
Kan jag så kan du!

Prioriteringar

KATEGORI: Barnen | 2014-03-25 / 07:46:40
Mamma till två barn, en på 3,5 och en på 5 år. Fru och heltidsarbetande, snart även studerande. Något som jag lärt mig under min resa är att allting handlar om prioriteringar. Ett tag, där i början så kunde jag inte prioritera rätt. Träningen fick all min tid och familjen kom i kläm. Dom sagt prioriteringar, jag låter inte träningen ta någon tid från mina barn. På helgerna kan barnen följa med på MiniSats vilket dom avgudar annars så planerar jag träningen noga. Något enstaka pass kan jag ta på helgen och låta barnen sysselsätta sig med pappa hemma, eller så får dom följa med. 
Jag märkte nämligen hur allting påverkade barnen, och så ska det inte vara.
 
Mina barn är mitt allt och allting kretsar kring dom. Dom ska samtidigt ha en pigg och frisk mamma.
Igår kväll gick jag och la mig i god tid, för att orka gå upp tidigt på morgonen och träna innan barnen ens vaknar. I efterhand känns det underbart. 
 
 

Belöningar

KATEGORI: Allmänt | 2014-03-24 / 20:19:11
Det är viktigt att belöna sig själv, det har jag verkligen lärt mig. Ikväll belönar jag mig eller rättare sagt JAG UNNAR MIG ett varmt härligt bad med ansiktsmask och hårinpackning. För idag har jag varit grym, först jobbade jag innan jag tog mig till gymmet där jag körde ett grymt pass. Sedan var det att hämta barnen och komma hem och laga middag. När barnen lagt sig så passade jag på att köra ett extra pass. Bara för att det kändes så rätt idag. Och för att jag kan.
 
Brukar ni belöna er själva? Hur isf?
 
 

Frukost

KATEGORI: Kost | 2014-03-24 / 06:26:31
God morgon.
Ny vecka, nya möjligheter att skina och vara sitt allra grymmaste jag. Det tänker i allafall jag vara.
Det är flera stycken som frågar mig om kosthjälp, och jag hjälper gärna till så gott jag kan. Det första jag brukar utgå ifrån är ju ganska enkelt, nämligen frukosten.
Jag tycker nämligen, som det även tjatas mycket om att frukosten är dagens viktigaste måltid. Och det finns ju ett ordspråk som lyder Ät som en kung till frukost, som en prins till lunch och som en tiggare till middagen.
Det är frukosten som ger dig en start på dagen, och för att ge dagen den bästa starten så är en stadig frukost det bästa sättet att börja dagen med.
 
Men sen så är det ju så, vi alla är olika och alla är inte frukostmänniskor.
 
För mig är frukosten viktig. För det mesta blir det en portion havregrynsgröt, då har jag blandat glutenfri havregryn med massa goa nötter och frön. Till det en glutenfri hårdmacka med leverpastej och en skiva skinka eller kalkon på. Förstås en kopp kaffe till också.
 
 Idag var frukosten dock lite annorlunda. Hallonsmoothie blev det idag:
250 gram kvarg
1 dl vatten
1 skopa Vanilla Wildberry proteinpulver (går ju förstås med annat pulver också).
Ungefär 1,5 dl hallon. (Går förstås med vilka bär som helst).
 
Mumsigt och mättande!
 
Vad har ni för frukostvanor?

När kroppen får lida

KATEGORI: Celiaki | 2014-03-23 / 19:41:00
Hur synd är det egentlingen inte när man plågar kroppen? Stackars kropp som så många gånger fått lida för huvudets misstag.
Igår gjorde jag något riktigt dumt, borde tänkt steget längre så att hela kroppen inte behövde lida. Vi var på Ica Maxi hela familjen, kommer till smakprov där det bjöds på våfflor. Jag har tänkt på att göra nyttiga och glutenfria våfflor till mig någon dag eftersom jag varit lite sugen på det. Men vad gör man? Det dummaste jag gjort på länge. Köp 2 för 20:-
Taget. Alltså blev gårdagens middag våfflor ur färdigmix. Varför? Jo, kände för att vara lat. Var det värt det? Nej, en nyttigare smet som dessutom kunde varit glutenfri hade inte tagit många sekunder att vispa ihop.
 
Resultatet? Nu blir det mycket info, så besväras ni av detaljer ska ni nog sluta läsa. Innan jag gick och la mig vid 22 igår var jag tvungen att gå på toa för att.. Ja ni hajjar? 01.30 vaknade jag inatt och då satte det igång igen. Det var nog någon som möblerade om i magen, och det förstår jag så dumt som jag bar mig åt. Jag sprang fram och tillbaka mellan sängen och toaletten fram till 8.30 imorse. Då fick barnen frukost och jag flyttade över till soffan.
Alltså smärtan, den är obeskrivlig. Aldrig varit med om liknande smärta i magen. Skulle hellre föda hundra barn, och nej jag har inte haft lätta förlossningar.. Jag började feberfrossa, grät av smärta och visste inte vad jag skulle ta mig till. Vid 15.30 fick jag nog, tog två starka smärtstillande och nu kan jag sitta upp. Vid minsta rörelse så hugger det i magen. Känns som att magen är helt trasig och full med sår inuti. Om jag kommer vara lat på samma sätt igen och få i mig mat som jag absolut inte tål? Nej fan.
 
Hur tror ni det blev med dagens träning? Spinningpasset fick jag snällt ställa in, kom ju inte ens upp ur soffan.
 
// Puckot som aldrig kommer vara så lat igen.
 
Bild från google

Den bästa typen av träning

KATEGORI: Träning | 2014-03-21 / 14:35:55
Jag älskar lediga fredagar. Älskar att kunna promenera till gymmet, träna i lugn och ro och bara njuta av att det är fredag och en ledig helg som kommer. Idag är en sån dag. Vi var ute tidigt imorse jag och barnen, gick redan klockan 8. Så idag har jag haft gott om tid, efter att jag kom hem så hade jag ABSOLUT INGENTING planerat. Har kunnat sitta och göra absolut ingenting, och den tiden tar jag tillvara på nu när all min lediga tid framöver snart kommer gå till att plugga.
Har mest suttit vid datorn och lagt ut massa saker på olika Köp och Sälj sidor på Facebook. Så himla skönt att rensa och samtidigt få in lite extra pengar.
 
Om ett tag ska jag åka och hämta barnen på förskolan innan vi beger oss ner till centrum för att inhandla lite fredagsgott till barnen och hämta hem mannen min från jobbet. Sedan kör vi en mysfredag med tacos och film. Välbehövligt!
 
Som sagt, en ledig helg på ingång. Bäst att passa på att njuta!
 
Trevlig helg till alla!

Det närmar sig

KATEGORI: Livsstilsrådgivare utbildning | 2014-03-20 / 21:15:02
Dagen började tidigt, först var det jobb som gällde och efter det ett pass på gymmet självklart. När barnen var hämtade från förskolan så var det riktig julafton för mig här hemma!
 
Så spännande! Mitt kurslitteratur har äntligen kommit.
 
Och så kom min nya kamrat.
 
Ser så sjukt mycket framemot pluggandet och är så stolt över mig själv som äntligen ser till att förverkliga en av mina största drömmar någonsin!
Sitter just nu vid min nya pärla, väldigt annorlunda. Har ju tidigare mest använt mig av telefonen eller min übergamla dator. Denna nya pärla kom med Windows 8, det är väldigt annorlunda kan jag lova!
 

Välkommen till mitt kontor

KATEGORI: Livsstilsrådgivare utbildning | 2014-03-18 / 19:32:40
Löjligt pirrig igen, som ett barn på julafton.
 
Välkommen till mitt kontor. Haha. Här ska det pluggas och jobbas!
 
Ni förstår? Bästa rummet i huset. Kombinerat kontor och gym.
 
Det som fattas från mitt "kontor" är en ny dator och allt kursmaterial, men förhoppningsvis så kommer detta på posten nu i veckan.

17 mars

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2014-03-17 / 12:21:58
Imorse tog jag mig en rejäl PW innan frukost. Eftersom jag varit råförkyld i helgen så har träningen självklart bivit lidandes, imorse tänkte jag se hur kroppen reagerade på en promenad. Tack och lov fick jag en positiv överraskning! Halsontet är borta och det enda som finns kvar är en småsnorig näsa, men vem är inte lite snorig utomhus i det här vädret? Dock så väljer jag ändå att avstå från gymmet idag, får nöja mig med promenader i det friska vädret.
 
Är ju sjukskriven nu, tanken är att börja jobba på onsdag igen. Och tyvärr så är det ryggen som bråkat, och så trodde min läkare att den dära helvetes ischiasen kommit tillbaka. Den jäveln ställde till det för mig massor i fem års tid, så för 1,5 år sen var jag sjukskriven en lång tid och låg inne på sjukhus och var riktigt nere på botten. Men jag klättrade upp igen, träffade sedan en kiropraktor som var den första som lyckades förstå mig och som kunde hjälpa mig. Efter fem år slapp jag smärtan som förstört så mycket för mig, dock fick jag efter besöken hos kiropraktorn en muskelinflammation som fortfarande bråkar. Men skam den som ger sig!
Men som sagt, läkaren trodde att ischiasen var tillbaka. Så för att vara snabb i saken så ringde jag kiropraktorn direkt. Och idag 14.00 har jag tid. Lika panikslagen som alltid!
Men eftersom förkylningen gett med sig så pass bra så passar jag på att lämna bilen hemma så får jag på köpet en promenad på över en timme också. Och så sparar man bensin. Win win!

När man äntligen hittat rätt

KATEGORI: Hälsa | 2014-03-16 / 20:02:04
Vilken inre ro man får i kroppen när man äntligen hittat rätt. Förstår inte ens att det kunnat vara så jävla svårt. Vägen har varit lång och smärtsam av och till. Men nu känner jag verkligen att allting hamnat rätt. Jag syftar främst på kosten, men i det stora hela handlar det om hela min hälsa.
Jag känner mig bekväm just nu, det har jag nog aldrig förut gjort. Jag äter det jag vet att jag mår bra av, jag räknar inte längre varenda jävla kalori som jag stoppar i mig. Jag tänker på vad jag äter.
Jag har släppt den jävla hysterin, och det är så jävla befriande. Jag vet vad min kropp tycker om, då får den det. Det är bekvämt att slippa hetsa så kring maten, kunna äta samma mat som resten av familjen (med några få undantag).
Även träningen känner jag mig bekväm med, det har jag väl i och för sig gjort av och till. Men i helgen har jag varit förkyld, alltså ingen träning. Och jag har inte drabbats av panik trots att jag fått två vilodagar. Två vilodagar kanske inte låter mycket, men för mig är det det. Jag vet att jag måste hitta en ny balans med allt nu när jag börjar plugga också. Grejen är den att jag vet att jag kommer att lyckas. Jag vetatt det kommer bli så jävla grymt. Jag får inte längre en ångestattack för att ett träningspass inte blev av på grund av något annat som inträffar, som tex sjukdom nu i helgen.
 
Dagens middag:
Torskwallenbergare, potatis i ugnen (kommer fan aldrig mera köpa färdiga pommes!),
broccoli, blomkål, morötter och spenat.
 
 

Pirrig som ett litet barn på julafton

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2014-03-14 / 18:23:10
Hej hej, hemskt mycket hej.
Det var ett tag sedan. Jobbat, tränat, ätit, sovit. Typ. Fast just nu är jag sjukskriven till nästa onsdag. Läkaren misstänker att min ischias kommit tillbaka och så bråkar ryggen. Men på måndag ska jag till kiropraktorn så får han knäcka mig igen.
 
Men nu till rubriken, och för att välkomna er till den nya kategorin. JAG SKA BÖRJA PLUGGA TILL LIVSSTILSRÅDGIVARE!!!!!! *Ok, andas*. Vad fan gör en sån då? I utbildningen blir man även Kostrådgivare och Hälsocoach. Då kanske ni förstår lite? Efter utbildningen lär jag plocka in lite andra intressanta kurser också. Kanske som gruppinstruktör? Time will tell.
Jag är bara så jävla glad nu. ÄNTLIGEN tar jag tag i en av de största drömmarna i livet! Jag har velat det så länge! Så vad fan väntar jag på? Det är nu det gäller!
Det är inte alls långt kvar till start heller, 1 april rättare sagt. Utbildningen går på distans. Jag sitter här och dreglar över att se vilka kurser som ska läsas. Och dreglar över kostdataprogrammet som vi kommer att arbeta med. *Torkar sig om hakan*.
 
Jag ska fortsätta med min heltidstjänst som undersköterska. Självklart ska även familjen och vännerna hinnas med. Och min älskade, älskade träning. Nu om inte annat så lär ju inte motivationen försvinna i allafall?!?
 
Hejhej, hemskt mycket hej.
*Vinkar från mina rosa små moln*

Söndag

KATEGORI: Hälsa | 2014-03-02 / 21:23:20
God kväll.
Eftersom jag har schemabyte från 1 mars och jag valde att ta semester den sista dagen på gamla schemat så har jag varit ledig onsdag-söndag. Och fy vad skönt! Jag har haft en underbar ledighet och behövde verkligen detta. Det har varit positiva dagar. Jag är fulladdad med energi nu. Jag behövde verkligen den här tiden, med mig själv. Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Tror jag hittat till en balans i livet, jag har varit nöjd med mig själv i veckan. Jag har till och med gett mig själv komplimanger och varit nöjd över det jag presterat. Inte alltid det händer va? Som sagt, välbehövlig tid med mig själv.
Självklart har träningen fått den största tiden, eftersom det är den som får mig att må så jävla bra. Jag har nya mål och det är med spänning jag beger mig till gymmet. Fantastiskt. Jag har en plan på hur allting ska gå. Jag har insett att jag inte är mer än människa. Det jag gör är faktiskt helt jävla grymt.

Avslutade min underbara vecka med en fin helg. Igår vart det lite shopping och besök av kära vänner på kvällen. Idag har jag och barnen hängt med min mamma efter att ha varit på spinning och barnträning som ungarna kallar MiniSats.
 

Provade att baka chokladmuffins med recept från Muskelmat.
 
Fått fina tulpaner.
 
Köpt lite nya träningskläder.
 
Unnat mig nya vanliga kläder också.
 
Nöjd med tillvaron.
 
Hoppas på en lika grym vecka nästa vecka!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

STARTSIDA