Glada själen

KATEGORI: Träning | 2016-10-10 / 14:05:16
Imorse skulle jag ha kört bröst/rygg på gymmet men vaknade med fruktansvärd träningsvärk i vänster skulderblad. 
Tänkte att det kanske skulle ge med sig när jag väl promenerat till gymmet, självklart hade det inte gjort det så jag satte mig och cykla ett tag för att fundera på vad jag skulle köra. Haha! Det slutade med att jag körde mitt benpass och det kändes skönt. Lite nya högre vikter har jag kommit upp till och det är skönt mitt i allt elände! 
 
Efteråt tog jag en tidig lunch med en ganska nyfunnen vän efter att hon kört klart sitt PT-pass. Åh så mysigt det var! Att bara få sitta i timmar och prata om allt möjligt. Jag har en sån bra känsla i kroppen nu och känner mig så peppad inför framtiden! Det visade sig dessutom att vi har mer gemensamt än vad vi visste. Det här blir hur mysigt som helst. 
 
Och så vill jag säga tack till alla er som ringt och skickat meddelande och pratat och frågat. Vid sånna här tillfällen märker man vilka som finns där på riktigt och alltid kommer finnas oavsett.
 
Nu blir det logoped med båda barnen innan storhandling. 
 
 
 

Me and I

KATEGORI: Allmänt | 2016-10-09 / 08:17:59
I fredags var barnen själva på scoutläger med övernattning, alltså hade jag och maken fredagkvällen helt för oss själva. 
 
Vi tog oss till Mall Of Scandinavia där vi först åt middag och gick sedan på bio och såg Deepwater horizon. Absolut sevärd, lite sorglig men bra gjord i och med att den var baserat på en verklig händelse. 
Jag hade tyvärr lite svårt att uppskatta ensamtiden och väntade mest på att telefonen skulle ringa. Just den fredagen var jag så pass disträ att jag faktiskt hade valt fredagsmys med hela familjen i soffan. Men det får jag ju i och för sig ca 360 gånger annars på ett år.
 
Igår när katten tyckte att det var dags för mig att vakna så insåg jag att jag var helt ensam hemma. Maken hade åkt till jobbet och barnen var på läger.
 
Försökte njuta så gott jag kunde så blev frukost i soffan med Netflix på. Efter två avsnitt av Orphan black så körde jag ett pass yoga ur Sats online-training. Men det var supermysigt att hämta barnen sen och höra om hur bra dom haft det. Är ju nyttigt att få sakna varandra ibland också.
 
 

Huvudet över vattenytan

KATEGORI: Hälsa | 2016-10-07 / 16:50:32
Dessa dagar alltså. Jag kämpar på. Tyvärr så har jag haft massa ont och andra besvär sedan operationerna, lite privat och jobbigt som jag väljer att inte gå djupare in på.
 
Kämpar på varje dag för att livet ska rulla på. Försöker sköta kost och träning så gott det går. Vissa dagar är illamåendet så fruktansvärt att normal kost knappt är att tänka på. Träningen går det bättre med. Min kropp och psyket behöver träning, men sen finns det värre dagar. Igår sa kroppen starkt nej till träning och självklart lyssnade jag.
 
I onsdags hade jag ett läkarbesök och tidigare idag ett annat. Fått svar och diagnos och förklaring till vad detta innebär för framtiden. Väntar fortfarande på provsvar av vissa saker som tar lång tid. Kanske går jag djupare in i det en annan dag, måste få smälta allting själv först.
 
Snart ska barnen skjutsas på scoutläger där de ska vara utan både mamma och pappa. När hade vi senast en barnfri fredagkväll egentligen..?
 
 
Kroppen behövde träning idag, men hjärnan var ganska disträ innan läkarbesöket så fick bli bara nötande av crosstrainer i en timme för att slippa tänka.

Sakta men säkert

KATEGORI: Löpträning | 2016-10-04 / 09:39:38
God morgon. 
 
Klockan är halv tio, barnen är lämnade i skolan och jag har betat av 6 km löpning.
Härligt kyligt imorse, men med rätt kläder så funkar det. Jag var lite orolig över hur dagens löpning skulle gå. I söndags när jag var ute och sprang så använde jag det sista på min coachtejprulle och när jag skulle köpa nytt på Stadium så var det slut. Beställde direkt från nätet men det har inte hunnit komma än.
Men jag kände inte av någonting konstigt alls. Jag har ju så gott som alltid tejpat benhinnorna och sedan i våras även höger hålfot. Hålfot kanske har läkt, och kanske är det så att benhinnorna vant sig?
Ett tag sprang jag ju väldigt mycket och även om jag inte pririterat löpningen på över ett år så har jag ju varit väldigt aktiv med promenader och såklart väldigt mycket annan träning. 
 
Jag skulle ju inte tacka nej till att slippa tejpa benen varje gång, inte det lättaste att dra på sig kompressionsstrumpor på det.
 
Vet ni hur det är? Kan benhinnorna ha vant sig? Eller hade jag bara väldigt tur idag? Vem vet, kanske känner av något imorgon. Självklart stretchar jag noggrant också.
 
Nu vankas det jobbkväll för mig!
 
 

Bröst/rygg

KATEGORI: Hälsa | 2016-10-03 / 18:46:12
Idag kunde jag komma in på gymmet och känna mig pigg, fräsch och riktigt taggad. Vilken härlig känsla!
Körde ett av mina favoritpass, bröst/rygg. De flesta övningar i just detta pass gör jag vid cabelcrossen, något PTn jag hade förut lärde mig att älska. Det var ett bra pass som flöt på hur bra som helst. 
 
Sedan var jag duktig och storhandlade innan jag landade hemma och fick kriga på med världens tvätt hög. Både att tvätta och vika.
 
Efter att ha unnat mig lite Netflix-tittande så tog jag en härlig promenad på en timme i det vackra vädret innan jag hämtade barnen från skolan och vi satte oss alla i soffan med varsina Netflix-serier. Under dessa sjukveckor som jag haft så har jag plöjt igenom massor på Netflix. Just nu ser jag Orphan black. Har ni sett den och vad tyckte ni? Har ni tips på andra serier så tipsa gärna!
 
 
Härligt god lunch fick jag också till.

Lättnaden

KATEGORI: Hälsa | 2016-10-02 / 18:51:20
Igår morse vaknade jag med hemska smärtor och ville bara gråta. Men jag hade bestämt mig för någon typ av träning för att slippa allt sjukande, så jag pallrade mig till gymmet och körde ett pass. Mest för psykets skull. Och det var så skönt! Det magiska var att väl hemma sen och efter lunch så var smärtan som bortblåst! Första gången på 2,5 vecka som jag var smärtfri, och idag har jag inte känt någonting alls. Kanske kom stenen ut igår?
 
På kvällen fick vi främmande på middag som avslutades med en trevlig spelkväll, sånna kvällar gör alltid så gott för själen.
 
Idag hade jag en fin och solig morgon på min efterlängtade löprunda, betade av 5,5 km och njöt av det vackra vädret.
Resten av dagen spenderade jag och dottern med min mamma utomhus och en sväng till affären medans sonen och maken stannade kvar hemma för renovering. Skönt att slippa lyssna på allt borrande!
 
Hur har eran helg varit? 
 
 Jag, dotra och mamma 💗

STARTSIDA