Fantastiska 2014

KATEGORI: Hälsa | 2014-12-31 / 18:27:41
Nu är det inte många timmar kvar på 2014. Och vilket år det har varit! Jag har nog aldrig varit så nöjd med ett år förut som med detta. Visst var det fantastiskt att få barn och hela den historien ni vet. Men det här året har ändå varit speciellt. Jag har vuxit som person, jag har blivit bekväm i saker som jag aldrig trodde om mig själv. Jag har vuxit så otroligt mycket så jag måste vara stolt över mig själv.
 
Jag har aldrig förut haft ett lika stabilt år tränings- och kostmässigt. Så mycket som jag tränat i år har jag nog inte tränat under hela mitt liv, haha nästan i allafall.
 
Jag är så glad över hur långt jag har kommit och det enda nyårslöftet som jag har för 2015 är att fortsätta leverera och vara lika grym som jag varit i år! Och att kunna säga dom orden och att känna att jag är så pass grym får mig att inspirera mig själv. Hejja mig och tack till alla er för alla era kommentarer och allt pepp! Ni har drivit mig framåt och fått mig att tro på mig själv. Tack, tack och tack!
 
Vi hörs nästa år!
 
Nyårsafton för ett år sedan och idag. Bara jag som tycker att jag åldrats väldigt?
Eller att jag i allafall ser sjukt mycket mer vuxen ut nu?
Eller såg jag bara väldigt fjortis ut för ett år sedan?

One egg Smoothie

KATEGORI: Fitnessguru | 2014-12-30 / 17:02:42
Sugen på en riktig proteinbomb smoothie? Då tycker jag att ni ska prova att göra smoothien med One egg från Fitnessguru!
Med tanke på att en skopa innehåller sju äggvitor så förstår ni? Blanda med lite vatten och tillsätt ca 2,5 dl kvarg eller kokosmjölk och massa bär. Mixa sedan!
 
One egg gör dessutom smoothien extra fluffig. Kan det bli bättre?
 
 
 

Pepp

KATEGORI: Barnen | 2014-12-29 / 21:11:00
Finns det något bättre än peppen man får av ungarna? Igår bestämde vi oss för att för första gången prova på att dom fick gå på "barnträningen" (barnpassningen) på gymmet efter middan. Så när denna trötta mamma kom och hämtade på förskola och fritids efter 15.30 och ungarna vrålar av lycka för att vi ska träna efter middagen så vet man garanterat att soffan inte kommer vinna ikväll! 
 
Lyckliga och nöjda barn + nytränad mamma = bästa kombon!
 
 
Tydligen så kör vi imorgon igen! 

One egg - Äggvitebaserat protein

KATEGORI: Fitnessguru | 2014-12-22 / 19:41:00
 
Denna äggvitebaserade protein passar perfekt för dig som tål laktos, gluten, mjölkprodukter eller om man bara vill variera ditt proteinintag. En burk av One Egg motsvarar detsamma som 233 äggvitor och av en portion får du i dig detsamma som sju äggvitor. Ägg är ju även känt för sitt höga innehåll av både essentiella och grenade aminosyror.
 
Det kan se lite konstigt ut, men faktiskt så innehåller de olika smakerna äkta bitar av blåbär, jordgubbar och kakao (beroende på smak förstås). Jag undrade först vad för konstigt det var i min shake, men efter att ha läst på förstod jag att det är bitar av blåbär.
 
Förutom att One Egg är natruligt gluten- mjölk och laktosfri så är den även fett- och kolesterolfri.
 
Glöm dock inte bort att det är viktigt med en varierad och balanderas kost och en hälsosam livsstil! Jag själv använder proteinpulver efter träning och vissa gånger som ett enkelt mellanmål. Tycker även om att blanda i lite pulver i gröten eller smoothien för en härlig smak!

Ni ser dom blåa prickarna?
Det är bara riktiga bitar av blåbär!
 

Du är den ende

KATEGORI: Allmänt | 2014-12-21 / 19:38:26
Det blev en till ny tatuering i veckan. Tyvärr så ger inte bilden tatueringen någon rättvisa.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=rhP8BG8ERzM
 
Så mycket känslor bakom denna låt. Går inte att förklara.

One egg

KATEGORI: Fitnessguru | 2014-12-17 / 16:59:22
Ni vet att jag försöker äta gluten- och mejerifritt? Eller försöker och försöker, jag gör det. Det enda som jag "inte håller" detta med är ju mitt proteinpulver. De flesta proteinpulver innehåller ju någon typ av mjölkprodukt. Men av någon anledning så har inte min mage reagerat på detta alls fast jag annars reagerar väldigt lätt.
 
Men nu tänkte jag ändå prova One egg från Fitnessguru för att se om jag kanske ändå känner någon skillnad. Jag provar med smaken blueberry cheesecake, någon som provat den eller någon annan av smakerna?
 
Riktigt usel fotograf idag!
Någon som smakat? Ska smaka idag efter träningen så smakomdöme kommer!

True friendship never ends

KATEGORI: Vänner | 2014-12-16 / 19:11:58
Ni vet sån där äkta vänskap? En vän som ni gör allt för, en vän som ni skulle offra livet för. Jag har haft turen på min sida och har faktiskt några sådana. Alla dessa äger en speciell del av mitt hjärta, en egen liten del. Dessa vänner, det kan gå länge när man inte ens hörs av men dom finns ändå i hjärtat och tankarna. Man vet att dom finns där.
 
En av dessa, vi har kännt varandra i mer än 20 över. Ett tag växte vi upp som systrar då hon bodde hemma hos mig i långa perioder. Därför kallar jag henne för min syrra. Hon är gudmor till min äldsta och jag är gudmor till hennes dotter.
 
Hon går just nu igenom en tuff period i livet, men för att hon ska veta att jag gör allt för henne och finns där för vad hon än ber mig om så gjorde vi idag något för att bevisa och stärka vår kärlek.
 
Min syster, min vän jag gör allt för dig <3

Fitnessguru Beach 2015

KATEGORI: Fitnessguru | 2014-12-15 / 18:09:00
Snart är det nytt år med nya utmaningar. Tycker själv ofta det verkar härligt att börja med något nytt. Nya utmaningar och pigg och fräsch.
 
Har ni några nyårslöften? Eller kanske mål? Det enda målet och löftet jag har till mig själv är att fortsätta vara lika grym som jag varit detta år.
Jag vet att många andra där ute känner att nu är det dags att börja "det nya livet" och kanske komma igång med träning och kost ordentligt. För vissa är det inte helt enkelt att ordna detta själv medans det är lättare för andra.
 
Men om du är den som känner att du kanske behöver en push, eller en spark där bak så tycker jag att du ska fortsätta läsa!
 
Visste ni att Fitnessguru ska köra igång ett projekt tillsammans med PT:n Martin Löwgren, Fitnessguru Beach 2015. Detta är ett fem månaders projekt där de antagna medlemmarna får en riktig chans att förändra sitt liv genom att man får ett personligt träningsschema och även ett kostschema. Tittar man på bilderna från tidigare år så ser man verkligen vilka fantastiska resultat man kan nå!
 
Bilden är lånad här och där hittar ni fler grymma resultat!
 
Det finns totalt 100 platser och 75 av dessa kommer att tränas och coachas av Martin själv på Idrottsskadecenter i Stockholm. Resterande 25 platser går till online-deltagare. Så skicka in din ansökan redan nu!
 
Fitnessguru Beach 2015 börjar redan efter jul och håller på till sommaren, du kommer få en bred kunskap som gör att du efter projektet kan upprätthålla din sunda livsstil.
 
Tveka inte att skicka in din anmäln redan nu till martin@fitnessguru.se

Mer information kan ni hitta här
 
Lycka till!

Helgens slut

KATEGORI: Familjelivet | 2014-12-14 / 19:40:00
Egentligen är det bara fredag nu, men eftersom jag jobbar 8-20.45 både lördag (igår) och söndag (idag) så passade jag på att tidsinställa inlägg (så gårdagens inlägg var också tidsinställd..).
 
Mina helger är alltid såhär långa, egentligen ska man även jobba från 12 på fredagen (alltså den riktiga idag just idag, haha!) men jag hade (har) tagit föräldraledigt för att kunna gå på barnens lucia. Mini hade övat så länge och var verkligen taggad på lucia. När hon fick veta att jag skulle jobba och inte skulle kunna komma så blev hon sjukt besviken. Och eftersom jag har möjlighet att ta ut mina föräldradagar så var det ett självklart val! Hade aldrig velat missa hennes lucia! Som hon har övat och så duktiga som dom alla var i hennes grupp! Stolt mamma!
 
Men äntligen kommer helgen vara slut! För många andra betyder det väl måndagsångest. Men jag ska njuta av att få vara på gymmet! Blir till att prova på något nytt pass igen och bara njuta. Njuta av känslan och njuta av att få vara där. På mitt älskade gym.
 
Hoppas ni alla haft en trevlig helg för nu tänker jag ta helg i två dagar (måndag och tisdag!).
 
 

Skador

KATEGORI: Träning | 2014-12-13 / 19:39:00
Av någon anledning så kommer jag ofta hem med diverse skador efter mina pass på gymmet. Blödande rivsår, blåmärken här och där.
 
 
Senaste tidens åkommor.
 
Måste betyda att jag iallafall tar i ordentligt..?

Lucia

KATEGORI: Allmänt | 2014-12-13 / 07:15:53
 
Trevlig lucia på er!
Själv spenderar jag den på jobbet 8-20.45.
 
 

Att finna glädjen

KATEGORI: Träning | 2014-12-12 / 19:32:07
Har haft en liten svacka med träningen ett tag. Inte haft och kännt den där "Wow" känslan på ett tag. Skittråkigt. Har ändå tränat de pass jag ska men inte haft samma lyckorus. I två dagar nu har jag kört två (eller ett relativt nytt och ett helt nytt) pass som jag fått av min räddare i nöden i många situationer. Äntligen har den dära "Wow" känslan gett sig till känna igen och jag har njutit av träningen. Och nu längtar jag bara efter nästa pass!
 
Det är härligt med lite nya pass. Pass som inte är helt lika mot vad man brukar köra heller. Härligt med lite utmanande pass och att få känna av i muskler som inte känts av så mycket senaste tiden. Och pyttelite träningsvärk också, härlig känsla!
 
Lite ur dagens pass.

I media

KATEGORI: I media | 2014-12-11 / 14:18:45
 
Tidigare i veckan kunde ni se ett bekant ansikte i tidningen igen!

Sex år av saknad

KATEGORI: Familjelivet | 2014-12-09 / 21:22:03
Pappa <3

Julbröd Paleostyle

KATEGORI: Baka | 2014-12-08 / 19:27:00
Är det något som jag har känt mig lite sugen på senaste tiden så är det julbröd, dock har jag inte hittat något recept som känts lockade och anpassat efter mig. Som ni vet så måste jag äta både gluten- och mejerifritt. Många tycker att det verkar hemskt och tråkigt, men det är det inte. Så länge man inte är rädd för att prova sig fram. Tänkt på att återgå till Paleo men så har det inte blivit av. Men efter att min kära vän började köra på det så såg jag det som ett tecken, eller nåt!
 
Det finns så sjukt mycket goda paleorecept där ute, och det är inte så svårt att trolla själv heller. Jag kommer köra väldigt mycket paleoinriktat nu igen. En underbar sida som jag länge smygtittat på recept ifrån är Paleoskafferiet. Där finns verkligen allt! Jag tycker om att kolla på recept och kanske modifiera dom lite efter vad jag tycker bäst om eller vad jag har hemma.
 
Igår hittade jag ett underbart recept på julbröd i paleostyle där som jag modifierade lite. Det doftade ljuvligt i hela huset och julen är räddad!
 
Här kommer receptet som jag gjorde det:
 
4 dl mandelmjöl
0,5 dl linfrö
1 msk malen fänkål
 
0,5 dl kokosmjöl
1 msk malda pomeransskal
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 dl krossat linfrö
1 msk anisfrön
2 dl vatten
6 ägg
1 msk honung

Först blandade jag ihop alla torra ingredienser och sedan vattnet, äggen och sirapen innan jag rörde ihop allting och smetade ner i en avlång brödform som jag klätt in i bakplåtspapper.
Gräddade i 200 grader i mitten av ugnen i 45 minuter.
 
Älskar bakning som man inte ens blir kladdig av!
 
 
Mums!

Finland

KATEGORI: Familjelivet | 2014-12-07 / 19:03:54
God kväll.
Varit tyst från min sida i några dagar. Tiden springer iväg och massor ska hinnas med. I helgen var jag och barnen i Finland med min mamma. Vi hade det väldigt trevligt. Kollade runt lite på julen i Helsingfors och hade det mysigt på hotell. Det är skönt att komma iväg nångång och älskar att ge barnen dessa minnen. Båda var exalterade över att få flyga och har nu massa nya minnen som vi kan prata om.
 
 
Idag har vi spenderat hela dagen på Leos lekland där det var kalas. Trötta barn efter denna helg kan jag lova!
 
Imorgon är det ny vecka med samma vardagsrutiner igen.

Träningen

KATEGORI: Träning | 2014-12-02 / 11:23:18
Ni kanske märkte att bloggen låg i vila i några dagar, hela helgen har jag fajtats med världens förkylning med luftrörskatarr. Samtidigt har det varit barnkalas här hemma båda dagarna. Så ja, precis tagit mig igenom helgen typ.
 
Efter fem dagars ofrivillig vila på grund av sjukdom fick jag äntligen träna idag igen!
 
Nu är det dags för mig att bege mig till jobbet och spendera kvällen där.
 
Hoppas ni håller er friska! 

Kassler- och broccoligratäng

KATEGORI: Celiaki | 2014-12-01 / 19:12:07
Dagens middag:
Kassler och broccoli blandat i en form.
En gegga på soyabaserad matprodukt blandad med basilika, cocktailtomater, tomatpuré och vitlök. Hällde det på broccolin och kasslern och toppade med mozzarella. 
In i ugnen på 225 grader 15-20 minuter.
 
Serverades med potatis och sallad. 
 
Mums! 

STARTSIDA