Den nya hälsosamma starten

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-30 / 20:08:22
Imorgon är det 1a oktober, dagen då mitt träningsschema från PTn börjar gälla exakt. Även den dagen som jag lovat min PT och den inblandade läkaren att börja föra exakt kost- och träningsdagbok. Allt för att dom ser att jag kommer ur denna hemska ätstörning som jag plågat min kropp med. En ätstörning med svält.
 
Jag ser framemot denna nya start. Har ju haft flera "nya starter" så därför vill jag gärna kalla detta för den nya hälsosamma starten.
 
Från imorgon kommer jag alltså gå på ett planerat träningsschema från min PT (kommer dock lägga till lite extra gruppträningspass på Sats), en kostplan i samråd med läkare och ska dessutom skriva ner allting så att dom kan hålla lite kolla på mig ;)
 
Har till och med stått och gjort egna energikakor idag som jag fick ett recept på av läkaren! Måste lära mig att det är viktigt att kroppen får ny energi efter ett träningspass!

SatsCore, söndag

KATEGORI: Träning | 2012-09-30 / 19:29:21
SatsCore som jag var på tidigare gav ju ganska mycker mer än Pilatesen jag var på i fredags. Jag tycker att det var kul, skönt att känna att det tar lite! Tycker dock det var tråkigt att passet bara är 30 minuter, men det har nog sina skäl kan jag tänka mig. Men kommer absolut att gå på fler SatsCorepass! Innan passet började så körde jag lite uppvärmning, 15 minuter crosstrainer och 10 minuter på en annorlunda cykel (man nästan ligger ner på den).
 
Svettigt och skönt idag!

SatsCore

KATEGORI: Träning | 2012-09-30 / 10:27:35
Städat idag och plockat ut alla leksaker som barnen inte längre har nytta av. La upp de som bortskänkes på facebook och allting gick åt i ett smack. Skönt att någon annan kan få glädje av dom istället!
 
Ska snart fixa lunch till mig och familjen, medans Mini sover lite middag så tänkte jag åka ner och gå på SatsCore. Vet inte så mycket om det, inte mer än att man jobbar mycket med rygg och mage. Ska bli spännande att se vad det är!
 
Hoppas ni har en trevlig söndag allesammans!
 
Det glädjer mig att få så fina kommentarer på det förra inlägget jag skrev. Tack. Vet inte riktigt om jag förstått hur tuff väg jag har framför mig nu. Men jag ska kämpa!

Ätstörning

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-29 / 19:19:19
Det intressanta mailet jag skrev om i förra inlägget var långt ifrån vad jag trodde att jag skulle få läsa. I PT-paketet som jag köpt ingick ju förutom träningsdagbok och kostplan även doktorskontakt. Nu har jag varit i kontakt med doktorn, hon har fått alla mina värden och mått och fått se hur jag lägger upp min kost och träning. Hennes ord fick mig att börja gråta: Du har en ätstörning. Va? Var självklart min första tanke.. Hon försökte få mig att inse hur illa jag behandlat min kropp med alldeles för lite mat och alldeles för mycket träning. Min kropp har gått igenom så mycket svält så har brutit ner mina muskler något så fruktansvärt.. Hon förklarade ordentligt att en ätstörning bara inte har att göra med att man är underviktig. Utan även jag som överviktig kan ha en hemsk ätstörning då jag vägrar att ge min kropp den mat och energi (även vila) som den faktiskt behöver.
 
Anledningen till varför jag satt och grät när jag fick höra allt det här är för att jag är så besviken på mig själv, så besviken och ledsen över hur jag har behandlat min kropp. Jag har två barn som jag ska orka leva för, vara en förebild för dom och få dom att leva ett fantastiskt liv.
 
Det är klart att jag alltid vetat att gå ner 65 kilo på nio månader så som jag gjorde inte är hälsosamt. Men en ätstörning, det trodde jag aldrig.
 
Så nu är målet att komma ur denna ätstörning. Jag ska komma ur skiten, och samtidigt kunna leva ett normalt och hälsosamt liv med träning och bra kost! Nu har jag både träningsschema och kostplan, en fantastisk PT och en underbar doktor som hjälper mig. Det ska fan gå nu.

Kista

KATEGORI: Vardag | 2012-09-29 / 16:27:36
Haft en trevlig (så trevlig det går med två barn.. ;) ) shoppingdag med man och barn i Kista. Mannen min shoppade lite nya kläder till sig, Mini fick välja tema inför sitt kalas och köpa tallrikar, servetter och muggar. Hon fyller ju faktiskt två om två veckor.. *SIGH*
Jag nöjde mig med ett par nya hörlurar bara, och en fulltank bensin.. :P
 
Nu ska jag läsa igenom ett spännande/intressant mail som jag fått innan det är dags att ställa sig och laga middag.
 
Hoppas ni alla får en trevlig lördag!

Kötta på gym!

KATEGORI: Träning | 2012-09-29 / 08:26:37
Lördagmorgon, K är överlycklig över att dagis är stängt idag för då ska han få leka med pappas tåg. Jag lämnar man och barn hemma ett tag och beger mig till Sats snart. Har plats 17 i Deadball som börjar 9.30, tror inte att jag kommer in på den men åker ner i allafall. Kommer jag inte in tar jag och bekantar mig med resten av lokalerna lite mer.
 
Den bästa träningen är ju ändå den som blir av!

05 - Run a race - 10K - 5

KATEGORI: micoach | 2012-09-28 / 19:49:30
Dagens löpträning såg ut såhär:
Promenera raskt i fem minuter.
Jogga i fem minuter.
Promenera raskt i fem minuter.
 
Känner mig duktig som hållt i löpträningen nu. Börjar dock bli kallare och kallare så dags att börja anpassa kläderna lite mera efter det. Nästa gång får det bli handskar på!

Angående Pilatesen..

KATEGORI: Träning | 2012-09-28 / 13:36:03
Ja, Pilatesen var väl inte riktigt min grej. Lite för lungt och harmoniskt.. Har avbokat de andra Pilatespassen som jag hade bokat in mig på och bokat in annat istället.
 
Men passade på att göra min hemläxa från PTn också, nämligen att hoppa hopprep.
 
Vi tog oss en tur runt lokalerna också och körde några maskiner innan vi tog en trevlig lunch.

Pilates, 28 september

KATEGORI: Träning | 2012-09-28 / 08:32:56
God morgon.
 
Precis lämnat barnen på dagis och har en sjuk make här hemma, nu var det hans tur att få feber.
 
Själv ska jag snart dra iväg och inviga Sats. Lämnade igår in uppsägningspapper på mitt andra gym och idag är det Pilates 10.00 som gäller på Sats. Ska även passa på att gå runt lite i gym delen efteråt för att lära känna lokalerna lite så att jag får lite hum om saker och ting inför när mitt träningsschema börjar gälla på riktigt nästa vecka. Spännande!
 
Får dessutom sällskap av E idag som också skaffat kort på Sats, så glad!

Zumba med hantlar och step

KATEGORI: Träning | 2012-09-27 / 16:10:17
Idag blir det zumba med hantlar, V frågade även om jag ville gå på step med henne innan så att vi kör dubbelpass. Och ska absolut försöka hinna med det!
Efter passen idag så ska jag säga upp mitt medlemskap på mitt älskade gym.. Det känns lite småtråkigt faktiskt, men det är ju mest eftersom jag tycker att hon som håller i zumban och flowinen är så underbar och peppande! Men jag har ju som tidigare nämt valt att byta till Sats istället eftersom jag då kommer kunna utnyttja den lediga tiden jag har dagtid om jag jobbar kväll. Tyvärr har ju inte mitt gym kunnat erbjuda aktiviteter dagtid..
 
Och med träningsschemat som jag fått av min PT så blir det lättare att få ihop det med att gå på Sats.

04 - Run a race - 10K - 4

KATEGORI: micoach | 2012-09-26 / 20:10:32
Idag var det dags att bege sig ut på en springtur igen! Det var jag och spöregnet.
 
Dagens lektion såg ut såhär:
Promenera raskt i 5 minuter.
Jogga 1 minut.
Promenera raskt 1 minut.
Jogga 1 minut.
Promenera raskt 1 minut.
Jogga 1 minut.
Promenera raskt i 5 minuter.
 
Faktiskt så var det jobbigare än förväntat. Kändes lite "tufft" att växla såpass mellan jogg och att promenera raskt.
Men som vanligt kändes det bra att få löpturen gjord! Riktigt stolt över mig själv att jag aldrig hoppat över en planerad löptur trots spöregn! Go me!

Träningskalender oktober

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-26 / 18:00:09
Stod inne på ÖB och akuthandlade nya galonisar till K idag (pappan hade fått laga de med silvertejp imorse. Till min lycka så fanns det EN storlek kvar i Ks storlek) när mobilen plingade till och jag fick mail.
 
Blev så glad när jag såg vad det var! Det var ett mail från min PT som skrev att hon nu gjort färdigt mitt träningsschema för oktober. När jag väl kommit hem så satte jag mig ner och blev alldeles frälst. Åh, schemat är så perfekt och passar mitt liv hur bra som helst!
 
Nu längtar jag tills det blir första oktober så jag kan börja följa det! Självklart ska jag träna redan innan men det här blir ändå perfekt!

Andra PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-25 / 17:55:00
Idag var det dags för andra timmen med min PT. Vi började med att mäta allting och väga mig. Blev faktiskt positivit överraskad över att jag faktiskt gått ner i vikt sen sist jag vägde mig hemma trots att jag ätit! Men blir väl så när man äter på rätt sätt och kombinerar med rätt träning.
 
Idag såg träningen ut ungefär såhär:
- Skulle klara av tio hopp på raken med hopprep. Trodde att det skulle vara omöjligt, men det gick! Efter många försök så gick det!
- Ryggövningar med TRX.
- Benövningar med TRX.
- Sving med höften och med en 10 kilo kettlebells.
- Knäböj med 10 kilos kettlebells.
- Lite konditionsträning med tabataintervaller. Använde en väldigt hög sten som stepbräda.
- Plankan två gånger.
 
Och ja, egentligen vet jag att det inte var rätt av mig att göra dagens träning då jag har feber.. Så efter passet gick jag hem, åt och duschade för att sedan sova bort resten av dagen.
 
Har idag även fått frågeformuläret från doktorn så att jag snart får det kompletta mat/träningsprogrammet.
 
Nu ska jag vila mera så att jag är fight for fight inför morgondagens dagpass på jobbet! Eftersom jag inte är helt återställd än så väljer jag att skippa crosstrainingen på morgonen innan jobbet så att kroppen får vila lite mer och så att jag får ut så mycket sömn som möjligt. På kvällen blir det nog en löprunda i allafall.

Feber

KATEGORI: Vardag | 2012-09-24 / 19:16:08
Inte bara Mini som sjukar i våran familj. När jag kom till jobbet imorse så frös jag, hade ont i varenda del av kroppen och blev lite misstänksam när över hälften av personalen var sjuka. Tog tempen på mig själv, 39,7. Jahaja, bara att bita i det sura äpplet och jobba klart passet till 15.00. När jag kom hem dog jag ett tag i sängen och förstod att det enda rätta var att avboka kvällens flowinpass. När jag ringde till gymmet sa hon direkt att jag lät dålig. Strax efter 18 säger K mitt i tv-spelandet att han vill gå och sova.. Tog tempen, visade inget så vi får se imorgon bitti om det blir dagis för honom eller inte. Mini blir i allafall hemma med vabbande pappa. Jag ska jobba kvällspass så räknar med att vara back on track direkt.
Jag är sån att när jag blir sjuk så har jag superhög feber och är jättedålig en halv dag, max en dag! Sen är jag frisk och kry igen! Men vi får väl se imorgon. Just nu känns det som att jag blivit påkörd av en ångvält, men tror att om jag bara får sova så blir det bra tills imorgon.
 
Nu ska jag göra något som jag inte gjort på ja, jag vet inte hur länge: ligga i soffan med en meeeeeeegastor och mysig tröja (köpt när jag var typ 65 kilo större) och slappa och somna (eller iaf lägga mig) oförskämt tidigt. Mannen min håller på att fixa té till mig också. Vardagslyx <3

Tung morgon

KATEGORI: Vardag | 2012-09-24 / 06:30:30
Imorse var det verkligen tungt att vakna! Mini har gallskrikit hela natten (hon är febrig och blir hemma sjuk igen, pappan som vabbar denna gång) så inte mycket sömn man har fått. Så när klockan ringde fem imorse och jag skulle upp och träna kände jag bara "Nej, nej, nej. Absolut ingen morgonträning idag." Gick till och med in i duschen och hann bestämma mig för att åka till jobbet till sju istället för åtta eftersom jag ändå redan var uppe, men sen så ångrade jag mig på mindre än en sekund och plötsligt stod jag där på crosstrainern och körde mitt 30-minuters fettförbränningsprogram! Frågan är ju när man själv ska inse att man är j*vligt duktig!
 
Nu sitter jag här med min frukost innan dagen kallar för ett dagpass på jobbet.
 
Bakade LCHF-bröd igår som jag tar en bit av nu. Jag äter ABSOLUT INTE enligt LCHF, men just deras bröd passar min "livsstil" väldigt bra då de inte innehåller mjöl. Min kropp är ju så känslig mot allting som är vitt! Riktig drog!
 
Ha en bra dag så hörs vi!

SATS

KATEGORI: Träning | 2012-09-23 / 18:02:00
Nu var det klart då. Efter tre år överger jag mitt älskade sunkiga gym för SATS. Blandade känslor helt klart. Har min mans 10-klippskort som han köpt där förut som jag ska använda upp nu när jag säger upp mitt medlemskap imorgon. Kommer bland annat att gå på lite flowin och nåt zumbapass. Kan ju inte bara tvärsluta där!
Har redan bokat in mig på några pass på SATS nästa vecka. Spännande! Fördelen med SATS är ju att de helt klart har ett större urval av olika gruppträningar och att de även har dagtid.
 
Hoppas att jag känner mig nöjd sen och att det blir värt det!

Byta eller inte?

KATEGORI: Träning | 2012-09-22 / 20:10:41
Har lite ångest.. Det är rätt tråkigt att gymmet som jag går på inte kan erbjuda några gruppträningar dagtid vilket skulle passa mig väldigt bra som jobbar skift.. Därför går tankarna mycket till om jag kanske ska byta gym och börja träna på Sats istället..Det som håller mig fast vid mitt lilla gym här är ju just instruktören som håller i zumban och flowinen och att det känns som att man blivit en sån bra grupp alla vi som kör. Men som sagt, jättetråkigt att inte kunna gå på olika gruppträningar innan jag börjar mitt kvällspass.. Har tränat på det här stället i tre år snart, så lite separationsångest..
 
Hur ska jag göra..?

Hattifnattarnas ö

KATEGORI: Vardag | 2012-09-22 / 11:07:38
Lugna sköna lördag. Pappan i familjen är ute på jobb, väldigt ovanligt att han jobbar helg. Eller jobb och jobb.. Han ska hjälpa till med ett badrum (han är plattsättare) och så får han betalt så är väl ett jobb men han är alltså inte på sitt riktiga jobb. Nog om det :P
 
Jag och barnen har tagit en slapp förmiddag, just nu rullar Hattifnattarnas ö på tv. När det är film på g så kan mamman passa på att träna, så blev en 30-minuter till Bolibompa imorse innan frukost och nyss ytterligare 30-minuter.
 
Snart kör vi lunch, makaroner och fiskbullar till barnen. Helt klart bland det bästa som finns (enligt barnen alltså, mamma klagar inte heller då det är väldigt lättlagat! Hade ju varit värre om de krävde halstrad lax till lunch..). Får se vad jag hittar på för gott till mig.
 

Efter lunch drar vi iväg med mamma/mummi och handlar lite innan vi går till henne och väntar på att få besök av en av mina bröder. Trevligt.
 
Är vi riktigt snälla så åker vi och hämtar pappan när han jobbat klart!

03 - Run a race 10K - 3

KATEGORI: micoach | 2012-09-21 / 19:27:10
Precis varit ute och sprungit enligt micoach som jag använder för träningen inför Tjejmilen 2013.
 
Idag såg uppgiften ut såhär:
Gå i rask takt 5 minuter.
Jogga 5 minuter.
Gå i rask takt 5 minuter.
 
Självklart lägger jag på lite stretchning efteråt. Innan jag gick ut så passade jag även på att göra de övningar som jag fick av min PT tidigare i veckan. Blir nog några fler nu när mannen min fortfarande står med disken, sen blir det att umgås med honom!

Plankan

KATEGORI: Träning | 2012-09-21 / 18:20:12
Precis kört plankan här hemma, mannen min tog tid och jag chockade mig själv!  
1 minut!

Fredag

KATEGORI: Vardag | 2012-09-21 / 14:57:10
Fredag, fredag, fredag, underbara fredag!
Jag är så glad över denna fredag! Har jobbat dagpass så det var upp tidigt som gällde imorse, men slutade redan 14.00 och finns det något härligare en fredag? Nu väntar jag på att klockan ska bli efter 15 så jag kan gå och hämta barnen på dagis efter mellanmålet.
 
Extra skönt är det ju för att jag änligen är LEDIG i helgen! Har ju jobbat 13-timmarspass hela helgen tre veckor på raken nu så denna ledighet är efterlängtad! Ska bli så skönt att få umgås med familjen.
 
Ikväll blir det att umgås med mannen, han har köpt några nya spel till Nintendo-Wii så blir väl att vi spelar lite. Tänkte även hinna ut och springa en sväng och få nästa steg i micoach gjord.

Zumba

KATEGORI: Träning | 2012-09-20 / 21:45:00
Varit på Zumba som vanligt på torsdagar och fick sällskap av V, hon har följt med flera gånger nu så det är riktigt kul!
 
 
Blir att hoppa i säng snart då klockan ringer 04.00 imorrn igen!

04.00

KATEGORI: Träning | 2012-09-20 / 05:35:44
Varit uppe sen 4 imorse, körde mina vanliga 30 minuter på crosstrainern men la även till de övningar som jag fick av min PT tidigare i veckan så vart lite mera träningspass.
 
Och angående träningsvärken, den funkade att jobba med trots att folk skrattade lite åt mig ;)
 
Idag jobbar jag dagpass, så himla skönt!

Dagens träning

KATEGORI: Träning | 2012-09-19 / 10:51:59
Det gick bättre än förväntat på zumban igår med träningsvärken, inte självaste träningen som gjorde ont utan typ när man skulle dricka vatten och sen när det var dags att ta sig ner på golvet för pilates och stretching. Men till och med pilatesen klarade jag av!
 
Idag är det lite bättre, känns som f*n fortfarande, men det som är allra värst är att sätta sig ner.. Blir intressant att se hur jag tar mig in i bilen, haha!
 
Dagens träning idag har varit 30-minuters fettförbränningsprogram på crosstrainern innan frukost, samma program engång till efter att jag lämnat barnen på dagis och så passade jag på att göra alla övningar som jag fick i uppgift av min PT till nästa vecka.
 
Färdigtränad och nyduschad, förberett matlåda till jobbet ikväll då jag jobbar kvällspass. Ska fixa iordning mig och äta lunch här hemma innan jag åker en sväng förbi apoteket för att köpa ormsalva innan jobbet. Någon som testat det mot träningsvärk?
 
Önska mig lycka till på jobbet med denna träningsvärk!

Zumba

KATEGORI: Träning | 2012-09-18 / 19:57:00
Nu blir det Zumba och jag ska försöka skaka bort denna brutala träningsvärk!
 
Shejkishejk!

Yoga

KATEGORI: Träning | 2012-09-18 / 11:25:50
Ofta när jag känner mig väldigt hård i kroppen, som idag på grund av den dödliga träningsvärken så brukar jag yoga. Gjorde det även idag, känner hur kroppen mjukas upp och många spänningar börjar släppa. Försöker se till att yoga ungefär en gång i veckan, annars så känner jag efter ett tag hur kroppen nästan skriker efter det!
 
Vissa saker tog emot ordentligt! Som att sätta sig ner på golvet för vissa övningar. Fast det var ju inte självaste övningarna som gjorde "ont" utan bara när jag skulle förbereda mig för dom, just som att gå ner på golvet eller komma upp.
 
Men nu är det gjort och känner ny energi i kroppen, riktigt skönt!
 
Nu ska jag strax gå över till V och dricka kaffe!

02 - Run a race - 10K - 2

KATEGORI: micoach | 2012-09-18 / 10:00:00
Idag var det dags att ta på sig löparskorna igen! Fruktade lite igårkväll när jag kände träningsvärken komma att det kanske inte skulle bli någon löpning idag. Men tänkte att jag avvaktar till morgonen så får vi se. Imorse när jag vaknade så kände jag bara "Nej du, det är kööört!".
 
Men efter frukost och efter alla andra morgonbestyr med barnen så kände jag att jag ändå skulle kunna prova att ge mig ut och springa efter att jag lämnat på dagis.
 
And so I did! Och det gick! Det enda jobbiga var i uppvärmningen i början när jag skulle promenera och dumt nog så började jag precis vid en superlång och brant nedförsbacke. Det kändes i benen!
 
Men idag såg övningen ut såhär enligt micoach som jag använder:
-Promenera i rask takt i fem minuter.
-Springa medelfort i 30 sekunder.
-Promenera i rask takt i fem minuter.
-Springa medelfort i 30 sekunder.
-Promenera i rask takt i fem minuter.
 

Det var skönt att få dagens löpning gjord trots denna hemska träningsvärk! Men kände att hade jag inte kunnat ta det idag så hade jag tagit det innan jobb imorgon. Men nu är det gjort och det känns alltid lika bra efteråt!

Dagen efter

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-18 / 09:17:25
Igår när jag och min PT tränade så sa hon att jag antagligen skulle ha en dödlig träningsvärk idag, för när hon hade tränat det här första gångerna så hade hon inte ens kunnat sätta sig på toaletten dagen efter. "Äääsch, skitsnack" tänkte jag. Hur farligt kan det vara egentligen?
 
Igår efter flowinen när jag kommit hem och suttit ner ett tag.. När jag ställde mig på benen så kände jag en konstig känsla jag aldrig förut känt. Eller egentligen kände jag mina ben knappt alls! Läskig känsla.. Började frukta morgondagen (alltså idag). Åh fy f*n vilken natt, åh denna smärta! Visste inte att man kunde känna såhär i benen..
Visst jag var på flowin också, men det här.. Det här är på grund av min PT!
 
Men en sån här träningsvärk borde väl betyda en sak?
 
DET TOOOG! HEEJ MUSKLER HÄR KOMMER VI!

Värmande vackra ord

KATEGORI: Träning | 2012-09-17 / 21:50:28
När jag stod och väntade på att flowinen skulle börja idag så var det en kvinna som kom fram till mig (hon har typ den mest vältränade och tajtaste kropp som jag någonsin sett!) och sa "Jag har följt dig en längre tid här och kommer ihåg när du började gå här på gymmet.. Och herregud vilken skillnad man ser! Det är verkligen sjukt att se vilken stoooor skillnad det är på hela dig!". Jag berättade då att jag gick ner 65 kilo på 9 månader men att jag sedan lyckats lägga på mig runt 25 igen när jag började jobba. Sa också att jag nu var back on track och redan hade gått ner lite. Hon frågade lite om min träning och jag berättade att jag tränar på crosstrainern en halvtimme varje morgon innan jag äter frukost, att jag går på flowin och zumba tre gånger i veckan och att jag börjat löpträna inför Tjejmilen och att jag nu även skaffat en personlig tränare. Hon var imponerad och peppade mig verkligen!
 
Så underbart med helt random människor som bara kommer från ingenstans och ger så fina stärkande ord.

Föräldramöte

KATEGORI: Vardag | 2012-09-17 / 17:30:00
Min första lediga kväll från jobbet på evigheter och den får jag tillbringa på föräldramöte. Tycker det är rätt mysigt med föräldramöten dock, kul att få träffa alla andra föräldrar och så. Men har ju saknat mina små hjärtan så som jag jobbat hela helgen så hade ju inte varit så himla fel att få umgås med dom istället. Och ja, får ju med mig mannen min så får nöja mig med honom. Mormor sitter hemma med barnen sålänge.
Men imorrn så!
 
Vad tycker ni andra föräldrar om föräldramöten?

Lax med Philadelphiaost

KATEGORI: Mat | 2012-09-17 / 17:00:00
Igårkväll när jag kom hem från jobbet så fick jag för mig att jag ville titta på tv (det händer verkligen aldrig!). Men till saken nu, då såg vi en reklam på Philadelphiaost som de brer på lax och har i ugnen.
 
Någon som provat det?
 
Det blir i allafall våran middag idag.
Hoppas det smakar bra, köpte Philadelphia med smak av vitlök.

Första PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-17 / 12:07:00
God morgon!

Äntligen en ledig dag efter en lååång jobbhelg. Och som jag berättade förra veckan så har jag skaffat mig en personlig tränare och idag hade vi första träningstimmen. Hon kommer dit jag vill att hon kommer och egentligen skulle vi varit ute på någon fotbollsplan i närheten av mig men på grund av ösregn fick vi vara hemma hos mig. Tack och lov för stort vardagsrum!
 
Eftersom det var första träningstimmen idag så ville hon se lite hur mycket min kropp klarar av och vilken nivå jag ligger på. Träningen såg ungefär ut såhär:
 
-Uppvärmning några minuter på crosstrainern.
 
-Gummiband runt benen och skulle gå sidleds, lyfta upp ena benet och hålla emot och gå.
 
-Trx som den hette, ett band som hon satt fast i en dörr och som jag fick använda min egen kroppsvikt med. Skulle hålla i den, lyta mig bakåt med rak rygg och raka armar och sedan dra upp mig själv igen.
 
-Kettlebells med knäböj. Skulle hålla i en kettlebells och sen böja på knäna och nudda golvet.
 
-Stå rak med kroppen och hålla kettlebellsen i händerna och svinga runt huvudet. Kettlebelsen vi använda i båda övningarna vägde 8 kilo, men den tyckte hon verkade för lätt för mig så blir tyngre nästa gång!
 
-20 sekunder full fart på crosstrainern, vila 10 sekunder och sen repeterade vi det 8 gånger.
 
-Körde plankan. Första gången 33 sekunder, sedan 27 och en tredje gång lite senare 36 och då sa hon stop och jag skulle ner.
 
-Fällkniven. Ligga raklång på rygg och hålla i en boll, upp med ben och armar och lägga bollen mellan fötterna och sedan ner utan att nudda golv och så upp igen och byta bollen till händerna igen och så skulle man hålla på så.
 
-Någon typ av ettbensknäböj (man stod på ett ben) och så höll man i Trexen och skulle hålla emot.
 
-Stretchade lite efteråt också.
 
Hur det känns nu? Tror att det mest rätta ordet är Aaaaahj. Typ. På benen i allafall. Och ikväll är det tänkt att jag ska köra flowin. När jag sa det till min PT så skrattade hon bara... Lovande..?
 
Det kändes i allafall skönt att höra lite fina saker om mig själv.
-Hon var nog lite imponerad över hur länge jag kunde göra plankan (jag med faktiskt).
-Sen är jag tydligen väldigt duktig på att hålla rak rygg i olika övningar.
-9/10 har tydligen snea knän när de gör knäböj men det hade inte jag!
 
Fick även lite läxa till nästa vecka då vi ska ses igen.
-Gå runt och göra knäböj.
-Stå rak i ryggen, gå ner och ta tag i tårna och sedan böja på knäna och sen komma upp igen.
-Och sedan något som jag tyckte såg ut att heta Spindeln. Man ställer sig allafall i armhävningsställning och så tar man fram foten så långt man kan och sedan tillbaka.
 
Nu har jag laddat kroppen med en omelett på två ägg, en burk makrill i tomatsås och ett rågbröd. Ska försöka orka göra resten av det som ska göras idag också!

01 - Run a race - 10K

KATEGORI: micoach | 2012-09-16 / 15:44:21
Sagt och gjort. Skrev ju igår att jag på långrasten idag skulle ta den första riktiga "lektionen" i micoach. 
 
Första lektionen såg ut såhär:
Promenad 5 minuter.
Jogga 5 minuter.
Promenad 5 minuter.
 


Det kändes riktigt skönt, känns bra att ha tagit det första riktiga steget mot Tjejmilen 2013!
 
Planen är enligt micoach att springa två gånger i veckan.

8-20.45

KATEGORI: Vardag | 2012-09-15 / 14:16:28
Som tidigare sagt så jobbar jag 8-20.45 hela helgen. Imorse fick jag sällskap av K vid frukost,  glad mamma då :)
Nu är jag precis på min långrast, kom precis in från min 1 timmes promenad. SItter i massagestolen nu och försöker lära mig att uppskatta den :p
 
Ja, och sen är det bara lite över sex timmar kvar av denna arbetsdag och så en ny imorgon. Då blir det löpning på långrasten!

AM 6

KATEGORI: Träning | 2012-09-14 / 10:18:36
Provat min nya crosstrainer, AM 6 för första gången idag och jag älskar den! Den har olika program som man kan köra och kan även mäta hur många procent fett man har i kroppen. Imorse innan frukost som min vanliga morgonträning så körde jag 30-minuters fettbränningspass. Och jääävlar! Sprutande svett, tro mig! Men antagligen otroligt effektivt! Love it!
 
Idag börjar jag jobba 14.00 och slutar 20.45. Därefter blir det jobb 8-20.45 både lördag och söndag. Ha en bra helg så hörs vi säkert lite smått så gott jag hinner.
 
 

Assesment workout

KATEGORI: micoach | 2012-09-14 / 04:19:00
Idag körde jag första steget mot Tjejmilen 2013 med joggingprogrammet micoach. Har ju lagt upp ett schema så att jag tillslut ska kunna springa en mil. Första "lektionen" kallas som rubriken säger assesment workout. Det innebär att man får visa hur fort man kan springa, som ett exempel ska man springa 4/10, sen ökar den på för att slutligen komma upp i 9/10. Man både började och avslutade passet med att gå i två minuter.
 
På söndag på min långrast på jobbet börjar alltså det riktigt springprogrammet. Och skönt, det gick sjukt mycket bättre än förväntat idag! Jag sprang ju faktiskt! Dessutom så ösregnade det, men bara att vänja sig för det är ju faktiskt höst nu!

Zumba

KATEGORI: Träning | 2012-09-13 / 19:55:00
Torsdag idag vilket innebär Zumba med hantlar!
Hej muskler här kommer vi!
 

Pannkakor

KATEGORI: Barnen | 2012-09-13 / 16:50:07
Kasper gör tydligen pannkakor till middag. 
 
Synd att jag stått och lagat mat då..

Älskade hjälpsamma barn

KATEGORI: Vardag | 2012-09-13 / 13:22:17
Idag har jag och Mini en tråk tvättstuga-/städadag. Ska nog kanske satsa på att börja ha Mini hemma när det är städdagar, hon hjälper ju till på ett bra sätt faktiskt! Som idag när hon hjälpte mig att plocka upp storebrors alla miljoner små Lego som jag aaaavskyr att plocka upp!
 
När Mini var klar med städandet så satte hon sig med lite Playdoh-lera istället.
Underbara barn som alltid kan hitta sätt och underhålla sig själv på <3
 
Jag försöker leva lite efter hur min personliga tränare sa igår, alltså försöka skippa Nutrilett till lunch. Eller hon sa att jag SKA skippa det, glömma det och aldrig mera tänka tanken. Men jag FÖRSÖKER.
Idag blev det i allafall lite mathavre blandat med en burk tonfisk i vatten, lite keso, en tomat och en morot på det. Eftersom vi träffades för första gången igår så har jag ännu inte hunnit få mitt kostupplägg som en läkare ska sätta ihop. Men vet ju på ett ungefär hur det är hon tycker att man ska äta.
 Försöker sitta och fundera lite på maten till helgen. Jobbar ju långpass hela helgen, alltså 8-20.45 och måste alltså ta med mig två mellanmål och så lunch och middag. Så tråkigt när man ska vara på jobbet HELA helgen. Suck.
 
Aja, nyss så var i allafall min älskade nya crosstrainer och knackade på dörren så nu står den så fint i sin kartong i hallen och väntar på att mannen min ska komma hem och montera ihop den.
 
 

O'Learys

KATEGORI: Vardag | 2012-09-13 / 07:28:36
Igår var jag ute och åt middag med min älskade vänner, mina älskade som jag fortfarande umgås med från gymnasiet och som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Allt med jobb, familj och skola lyckas alltid på något sätt komma i vägen så som sagt, vi ses alldeles för sällan. Men vi har en tradition att när någon fyller år så går vi ut och äter middag. Och förra veckan fyllde världens vackraste A år så var dags att fira henne nu. Samtidigt som vi satt där så kom vi på att vi ännu inte varit ute på födelsedagsmmiddag för J som fyllde år i juni. Vi får helt enkelt göra om detta snart igen.
För mig blev det i allafall en Ceasarsallad, inget speciellt med den. Men fanns inte så mycket som kändes direkt nyttigt :P Haha, kan dock tänka mig att maten där smakar gudomligt!
 
Idag kör jag och Mini som jag fortfarande vabbar för lite tvättstuga, 10.30-14.00 it is.
 
Och igår fick jag ett glatt samtal, min älskade nya crosstrainer har i plan att komma idag :D

Anroma, Personal training

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-09-12 / 15:00:08
Jag är typ jättepirrig och exalterad i kroppen. Vet inte hur eller vad jag ska tänka. Var på ett litet möte idag. Och som hela den här bloggen handlar om (mest iaf) så är det ju träning. Idag har jag tagit ett nytt steg i min träning, ett steg som jag aldrig trodde att jag skulle ta.
 
Jag har skaffat en personlig tränare.
 
Oj, det kändes till och med konstigt att skriva. Känns konstigt att tänka tanken ens. Men vi träffades som sagt på möte idag efter att ha mailat lite med varandra förra veckan. Jag hade gjort en tränings-/matschema över en vecka eftersom jag vet att hon gärna vill ha det. Hennes första reaktion var "Ååh du äter aaaaaaldeles för lite!". Och det vet jag ju.. Med tanke på hur mycket jag tränar så äter jag INTE hälsosamt (äter på tok för lite just nu) för min kropp.
 
Erbjudandet som jag har köpt skriver dom följande om:
Via internet hjälper jag dig med din träning. I paketet får du träningsprogram, peppning, kost, inspiration och hjälp. Vi har både mail- och sms-kontakt.
Du har en PT-timme med mig i veckan. Dessutom inkluderar paketet doktorskonsult, en detaljerad uträkning av grundförbränning och specifik förbränning vid träning, samt noga utvald dietplan som passar individuella behov. Inkluderar även email-kontakt med doktor.
 

Första träningen kör vi på måndag 10.00.

Löparskor & Celsius

KATEGORI: micoach | 2012-09-12 / 13:19:16
Köpt mig nya löparskor idag eftersom jag har mitt nya mål
 

Reebok DMXRIDE
 
 
Och eftersom jag var i närheten av Ica Maxi (enda affären jag hittat dom här i) så köpte jag några att ha på lager. Perfekt att ta till jobbet och dricka en efter den första löpträningen jag tänkte ha på min långrast.
 

God morgon

KATEGORI: Vardag | 2012-09-12 / 06:40:47
Usch, känns ju inte helt nödvändigt att hela familjen ska vara uppe vid sex när vi faktiskt hade kunnat sova ett tag till. Men jaja, livet med småbarn..
 
Idag ska Mini och jag som jag vabbar för iväg på lite nödvändigheter. Och ett av mötena ser jag verkligen framemot!
 
Angående flowinen sen i måndags och den mordiska träningsvärken jag fick i magen förra veckan så är det helt andra bullar den här veckan! Känner inte av i magen, och instruktören sa att jag antagligen inte skulle få lika mycket träningsvärk i magen den här gången. Nu är det dock armarma! Inte direkt jätteont men dom är sega, sjukt jobbigt att lyfta upp armarna och försöka sig på tyngre grejer! Men, betyder att träningen tar!
 
Hörs sen!

Zumba

KATEGORI: Träning | 2012-09-11 / 19:58:00
Tisdag som det är är det dags för Zumba nu 20.00
 

micoach

KATEGORI: micoach | 2012-09-11 / 18:34:32
Som jag berättade igår så har jag bestämt mig för att springa Tjejmilen nästa år. Jag kan inte springa många meter i dagsläget så blir att börja från scratch.
 
Till min hjälp har jag laddat ner appen micoach och lagt upp ett träningsschema. Med två pass i veckan så ska jag tydligen tillslut lyckats springa en mil.
 
Någon som provat på micoach?
 
Den här veckan blir det säkert bara ett pass, eftersom jag vabbar för Mini så går det inte riktigt med två. Men på lördag på min långrast på jobbet hade jag tänkt ta det första passet.

Angående crosstrainern

KATEGORI: Träning | 2012-09-11 / 16:03:00
Skrev ju förra veckan om min historia som The Crosstrainer killer och berättade ju då att jag väntar på en ny crosstrainern efter att ha fått en trasig levererad till mig. Blev ju lovad att få en så fort som möjligt. Efter att det gått 1,5 vecka igår så hörde jag av mig igen och sa till dom att jag antingen vill ha en ny crosstrainer omedelbart eller pengarna tillbaka omedelbart! Och pengarna tillbaka blir det.
 
Fick sätta mig och leta efter en ny crosstrainer att beställa då eftersom jag verkligen SKA ha en. Det har varit min räddning i många år och nu utan en känner jag mig så stel och deprimerad nästan :P
 
Här är min nya skönhet (crosstrainern alltså, inte tjejen fast hon är ju snygg också!) som jag hoppas kommer hem till mig snart!
Bilden är tagen här:
http://www.sporttema.se/crosstrainer-Christopeit-Sport/crosstrainer-am6.php?l=54366&s=54366
 
Självklart där jag beställt den också.

Lunch

KATEGORI: Vardag | 2012-09-11 / 10:01:55
Om ett tag tar jag och Mini vårt pick och pack och går och postar lite Traderapaket innan vi tar en promenad för att slutligen träffa E för en lunch.
 
Svävar på fina små fluffiga moln idag efter vågens goda nyheter imorse :)

-7,3 kg!!!!

KATEGORI: Viktminskning | 2012-09-11 / 07:15:35
Ok, ok, ok. NU DÖÖÖÖR JAAAG!
Jag hade av någon anledning fruktat det här, men varför egentligen vet jag inte.. Det är förstås vägningen som jag pratar om. Tog mig i kragen och ställde mig på vågen imorse. -7,3 kg. Förstår ni? MIIIIIIIIIIINUS 7,3 kilo! På hur länge undrar ni nu. På ungefär en månad. Tror jag, eller det är lite konstigt för min senaste vägning verkar inte ha registrerats. Men som sagt -7,3 kilo och jag är lycklig. Mer än lycklig! Kan man vara det?
 
Bara för detta var jag förstås tvungen att springa till garderoben och se hur alla mina byxor sitter. Och då kom nästa gråtattack. JAG KOM I DOOOOOOOOM! Det är tajt, MEEEN, jag kommer i dom. Jag som hade tänkt att jag behövde åka och köpa nya byxor idag eftersom jag bara hade shorts jag kom in i. Men HAH! Kommer i mina vackra alldeles underbara byxor som jag köpte när jag hade gått ner 65 kilo. Nu är jag i dom igen.
 
Lyckodag!

Flowin

KATEGORI: Träning | 2012-09-10 / 19:55:00
Måndag idag och det innebär:
 
Önska mig lycka till!

Får se om jag kommer ha lika ont den här veckan som förra.. Tror att jag fortfarande har lite träningsvärk i magen efter förra måndagen.. Haha.

Gratinerad kassler

KATEGORI: Mat | 2012-09-10 / 16:57:46

Tjejmilen

KATEGORI: Tjejmilen | 2012-09-10 / 13:40:13
När jag förra gången började leva mitt sunda liv och kom i så bra form så försökte jag sätta upp lite mål. Inget av det blev av, men det var iaf att jag skulle springa olika lopp. Bland annat tjejmilen. Ja, som sagt så blev det ju aldrig något tjejmil (än).
 
Men nu! Fick veta igår att man redan nu kan börja anmäla sig till Tjejmilen 2013. Det blir den 30:e Tjejmilen, lördag den 7 september 2013. Ja 7 september, nästan ett helt år kvar! Men tur för mig, då hinner jag träna massor! Är ju inte direkt springatypen..
 
Frågan är nu: Hur i h*lvete ska jag komma i så pass bra form att jag kan springa ett helt mil om ett år? Alla förslag mottages mer än gärna! HJÄLP!
 
Denna tröja måste absolut skaffas!
 
 
 
 
 
 

VAB

KATEGORI: Evelina | 2012-09-10 / 12:06:09
Ja, vad säger man..? Nu kundes ett och ett sättas ihop så man förstod varför lilla Minin GALLSKRIKIT hysteriskt varje natt så stackars mamma inte fått sova trots allt jobb. Inatt/tidigt imorse var det dags igen. Jag ville verkligen inte, inte efter denna långa jobbhelg och sega kropp så VILLE JAG INTE gå upp och försöka trösta en tröstlös Mini. Men mamma som man är så får man ta sig i kragen. Och nu sa hon äntligen vad felet var "Ajaj i örat" sa hon och pekade på örat. Jasså jahaja, farbror doktorn nästa då. Efter frukosten imorse frågade jag henne igen om hon hade ont nånstans, och örat it was. Det är väldigt skönt med Mini, hon säger oftast till när hon har ont i örat.
 
Då var det bara för mamman att ringa och vabba. Jag som skulle fått återgå till mitt normala schema idag eftersom K går sin första dag på dagis efter operationen idag. Aja, nu fick jag vabba för Mini istället då.
 
Väl hos farbror doktorn (riktigt bra doktor!) så skötte sig Mini exemplariskt, och som mamma befarat.. Dubbelsidig öroninflammation (eller som jag höll på att skriva i ett sms till min svägerska 'bubbelsidig'). Antibiotikakur nu och massa gos hemma med mamma. Som tur är så är hon inte alls så allmän påverkad eller hängig så vi kan nog beta av de sysslor mamma hade i veckan iaf (förutom jobb förstås).
 

Man ska ju inte klaga när man får vabba för denna kärlek <3

Yoga

KATEGORI: Träning | 2012-09-09 / 20:18:34
Känner mig otroligt hård och stel i kroppen. Så när jag slutat på jobbet så får det bli ett yogapass! Har ju jobbat 13 timmar idag och igår så kan bli skönt för kroppen. Är ju tyvärr jobb som väntar imorgon också.. Men ska hinna göra en rolig sak imorgon också, mer om det sen!

Tradera - Sista chansen

KATEGORI: Vardag | 2012-09-09 / 19:03:00
Ikväll går en del av mina Traderaauktioner ut så passa på att buda!
 
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=1885741

Massagestol

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-09 / 15:21:00
En timmes promenad och nu en massagestund i den hemska brutala stolen!
Hur vrider man på bilder?!?!

Omelett med spenat

KATEGORI: Mat | 2012-09-09 / 06:33:07
Eftersom jag har min inte så roliga vecka, och eftersom jag både igår och imorse var helt säker på att jag skulle dö av blodförlust (ursäkta detaljerna) så laddar jag upp ordentligt nu.
 
Omelett med MASSA spenat, en skiva rådbröd till det och kaffet såklart.

4 grader

KATEGORI: Vardag | 2012-09-09 / 05:32:41
Ny dag, nya möjligheter.
Aldrig fel att försöka låta lite positivt såhär på en söndagmorgon när klockan visar 05.29. När klockan ringde för tio minuter sen såg jag att det bara är 4(!) grader ute. Jag älskar hösten och allt som kommer med det, förutom alla nya bacilusker på dagis förstås.
 
Förutom massa onödigt babbel och så har jag inte så mycket mer att skriva än att jag även idag jobbar 8-20.45. Morgonträningen blir av som vanligt, och om vädret tillåter så blir det en PW på rasten även idag.
 
Ha en bra dag!
 

Tradera

KATEGORI: Vardag | 2012-09-08 / 18:49:00
När jag kämpar här på jobbet kan ni checka in mina Traderaauktioner som snart går ut!
 
 
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=1885741

Powerwalk

KATEGORI: Vardag | 2012-09-08 / 15:26:07
5,49 km hann jag gå, fram och tillbaka till ica och köpa en sallad till middag. Så skönt att använda sin rast på jobbet till något vettigt.
Nu ska jag ringa hem en snabbis innan jobbet kallar igen.
 
Min fina sallad med massa gott

God morgon

KATEGORI: Vardag | 2012-09-08 / 05:39:33
Ja, god morgon kära du. Klockan är inte alls mycket, min visar iaf bara 05.29. Uppe tidigare än tuppen idag. Tyst och lungt i huset, men varför ska det vara tyst just nu? Kunde väl ha varit lika tyst mitt i natten när jag skulle sova?
-Nej antagligen inte.. Mini min kära gallskrek, hon skrek och skrek och skrek.. Vi fick inte alls reda på vad det var som var tokigt. Inget passade, hon  ville inte ha nappen, inte Dumbo, inte Snutte, inte.. Ja INGENTING!

Helt ärligt så har Mini aldrig sovit en hel natt (hon blir två om en månad). Varje natt har det varit någon typ av skrik eller gnäll (hon har dock aldrig skrikit för att äta på natten, bara för annat.. Kanske för att jävlas..?)
 

Hade varit skönare med mer sömn för mamman eftersom helgen innebär jobb, 8-20.45 båda dagarna. Sen hade man ju kunnat tro att jag på måndag hade fått vara ledig, men icke.. Då börjar nämligen mitt nya schema så då blir det kvällspass igen innan jag kör dagpass på tisdag. Ni vet vart jag béfinner mig i helgen i allafall då.
 
Så idag blir dagens träning, som vanligt 30 minuters cykling innan frukost. Om vädret tillåter mig senare idag så tar jag en PW på rasten, förhoppningsvis kan jag hinna till ica och köpa mig en sallad. Annars blir det Nutrilett hela långa dagen.
 
Hoppas ni får en trevlig helg!

Nutisal & Bonaqua

KATEGORI: Mat | 2012-09-07 / 19:41:50
Idag för första gången på mina sju "duktiga veckor" fick jag ett riktigt "fredagsmys sug". Men det konstiga är att jag INTE var sugen på det som är min stora passion i livet, alltså chips med dipp och/eller lösviktsgodis! Jag var ruuuskigt sugen på naturgodis i lösvikt.. Men eftersom dessa inte heller är direkt nyttiga, alla dessa choklad överdragna är ju bara "fejknyttigt". Jag funderade, googlade, pratade men en tjej och försökte komma fram till vad jag skulle köpa. Lutade mycket mot grönsaker att dippa, men var ändå inte riktigt sugen på det.
 
Tog mig upp till ica för att se vad de hade att erbjuda. Väl där uppe med en gallskrikande/övertrött Mini så kunde jag inte tänka allt för mycket i lugn och ro. Gick runt, runt, runt.. Fick helt enkelt bli nötter. Och en Bonaqua Päron lätt kolsyrat.
 
Och neeeej, jag ska inte trycka i mig hela påsen. En näve bara.
 
Nötter är ju ändå mycket nyttigare än chips eller godis, så lite nötter kan jag nog få gotta mig med ikväll när det blir myskväll med mannen och Mission: Impossible - Ghost Protocol.
 
Ja, det är F som valt kvällens film.
 
Dagens träning var: 30 minuter cykling innan frukost och ytterligare 30 minuter när Mini låg och sov. Eftersom jag var ensam hemma med barnen på dagen så blev det inte mer träning, ville ju gosa med mina hjärtan.

Tradera

KATEGORI: Vardag | 2012-09-07 / 18:35:00
Hade en del Traderaauktioner som gick ut igår, men finns mer prylar som snart går ut:
 
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=1885741

Pictures

KATEGORI: Vardag | 2012-09-07 / 11:46:36
Lite webcamlek, pannkakor med glass och/eller sylt till lunch (Nutrilett till mamma förstås) och mammas hög med packade Traderaauktioner.
 

Blivande fyraåring med värsta PMSen

KATEGORI: Kasper | 2012-09-07 / 09:05:45
God (hemsk) morgon.

Kände att jag ville ha Mini hemma från dagis idag också, och eftersom jag ändå har K hemma så får hon hänga med oss. Jag visste redan igår kväll att jag lär få ångra mitt beslut under dagen. Och so far so good? Mini är på goshumör och nöjd över tillvaron. 
 
Men den där blivande fyraåringen.. Vilket humör han fått efter operationen!
Jag låg kvar i sängen imorse när han kom fram till mig och sa att han ville äta. WOW! Tänkte jag och var snabbare är Lucky Luke, flög upp ur sängen och skuttade in i köket. Havregrynsgröt beställde han. Uh vad bra!Tänker den glada mamman och ska servera sin älskade på stört.
 
Tror ni att han äter? Neeeeeeeeeej, varför skulle han göra det? För att mamma skulle få en lugn och harmonisk morgon? Haha glöm det!
 
Han bad istället om en Risifrutti, och bortskämd som han är nu efter operationen så fick han självklart det. Och Mini som så snällt satt där med sin macka och yoghurt frågade om hon kunde få den orörda gröten. Och ber mina barn om havregrynsgröt, ja då får dom det! Dock kan väl alla föräldrar (antagligen många icke föräldrar också) förstå reaktionen från K när lillasyster får hans havregrynsgröt som han INTE vill ha.
 

Arg som ett bi, med värsta PMS perioden skrek han att han nu istället ville kolla på Musse Piggs klubbhus. Där tog det stop för mamman. Risifruttin SKULLE ätas upp innan det blev nån j*vla Musse (nej använde mig inte av dom orden mer än i huvet.) Då vart han så arg att han hellre ville sova.
 
-Ja, varsågod och gör det svarade jag.
 

Hur länge tror ni att han låg där? Ja ungefär en mikrosekund. Han ville ju äta sin Risifrutti! Sagt och gjort.. !
Nu är Musse Piggs klubbhus på, på finska (han har velat börja se den på finska för då pratar dom som mummi).
 
Nu är det morgonträning för mamma innan frukost här (aldrig blivit såhär sen eftersom jag alltid tränar innan vi äter frukost tillsammans).

Kom igen pappa!

KATEGORI: Kasper | 2012-09-06 / 22:25:36
Idag (som så många gånger förr) blev det syskonkrig här hemma. Pappa fick skicka in Mini på sitt rum och K var så arg på lillasyster att han skrek: KOM IGEN PAPPA, STÄNG DÖRREN! KOM IGEEEEEN, STÄNG DÖRREN PAPPA."
 
När och vart lärde sig min älskade son att skrika sånna hejarklacksramsor låtandes som att han var på en brutal NHL match...?

Zumbatime

KATEGORI: Träning | 2012-09-06 / 19:50:00
Zumbatime!
 

Bjussar på en video på mig från zumban:
 
http://www.youtube.com/watch?v=tEVyDmcF7u0&feature=player_detailpage

Kassler med aromatisk ananas

KATEGORI: Mat | 2012-09-06 / 17:44:14
240 kcal/portion
 

Synd bara att bilden inte vart lyckad för maten var riktigt god.

The Crosstrainerkiller

KATEGORI: Träning | 2012-09-06 / 15:17:00
Jag tror det var på min födelsedag i februari 2010 (eller om det var 2009) som jag fick min första crosstrainern, en present av min man som jag önskat mig. Tror jag använde den i några minuter och sedan stod den där. Väldigt bra ställe att hänga tvätt på! Framförallt stora grejer som lakan och påslakan..

Men iaf.. När jag väl tog en ny riktning i livet i november 2010 så var den en räddare i nöden. Stackarn fick jobba med mig.. Med mina 145 kilo som jag började på så överlevde den ganska länge innan den brakade ihop. PANIK! Fortare än vad jag hann säga ordet crosstrainer så hade jag beställt mig en ny. Rättare sagt så var det en Orbitrek den första jag hade. Jag älskade min nya crosstrainer lika mycket (faktiskt tom lite mer eftersom den lät mindre). Pang boom en dag så gav den också upp.. Tränar man på dom 30-90 minuter per dag med en tung kropp så har dom nog all rätt och ge upp efter ett tag.

Detta var förra veckan i måndags, kvällen innan min son skulle opereras. Jag som såg framemot att åtminstone ha en crosstrainer att träna på när jag skulle vara fånge i mitt eget hem med sjukt barn.
Lika snabb var jag den här gången att beställa hem en ny! På torsdagen kom den, ställde mig på den för första gången på fredagen.. TUUUNGT.. Och sen plötsligt, efter fyra minuter pang boom krasch! Hörde av mig till min man och tror att det är han som byggt ihop den fel. Nejdå, tillverkningsfel.. Suck.
Ringde fortare än blixten och klagade! Dom lovade att jag skulle få en ny så fort det bara gick.. Idag är det torsdag och ingen crosstrainer än.. Tur att jag har min träningscykel så länge (får bara så sjuuukt ont i rumpan).

Så ja.. Tre crosstrainers har fått sitt öde till mötes. Jag hoppas att jag och min nya vän får många svettiga timmar ihop innan den också överger mig!

 
/The Crosstrainerkiller

Storebror vs lillasyster

KATEGORI: Kasper | 2012-09-06 / 09:59:11
Imorse skulle K skryta för lillasyster och sa:
 
Jag ska till mummi idag för JAG älskar mummi.

9.30-13.30

KATEGORI: Vardag | 2012-09-06 / 07:13:54
God morgon.
 
Morgonträningen avklarad, nu är det frukost på tur.
Egentligen ska jag ju vara hemma med sjukt barn i två veckor men idag behövde jag ställa upp för jobbet. Innan min sons operation fick jag nämligen frågan om jag inte kunde ställa upp och jobba idag eftersom de behövde en finsktalande. Jag som inte alltid har så lätt att säga nej jobbar alltså 9.30-13.30, verkligen ingen lång dag eftersom jag skulle ha kortast möjliga för min sons skull. Men min mamma har en semesterdag just idag och ingen blir nog gladare än K över att få spendera en dag med mummi. Mini går ju på dagis som vanligt under dagen.
Ha en trevlig dag så hörs vi!
 
Idag blev det en portion fiberrikt havregrynsgröt, en halv avokado och mitt älskade kaffe till frukost.

Ja just ja..

KATEGORI: Vardag | 2012-09-05 / 20:06:48
Umgås med mannen var det ja..
Fastnade i ett sånt intressant samtal på facebook med en tjej som det verkligen inte gick att slita sig ifrån. Och efter allt prat så var plötsligt ett viktigt mail ivägskickat också.
Ett mail som kan ha stor betydelse för resten av mitt liv..
Om det blir nåt mer med det så återkommer jag och berättar mer!
 
Nu till mannen min!

Bon appetit

KATEGORI: Mat | 2012-09-05 / 17:41:00
Dagens träning: Tränade mina 30 minuter innan frukost som vanligt. Just nu väntar jag på en ny crosstrainer så under tiden får jag nöja mig med min motionscykel som jag också har hemma. På förmiddagen slängde jag mig upp på cykeln och körde en timme till.
Blir ingen mer träning idag, ikväll ska jag bara umgås med mannen min.

Dagens frukost:

En halv avokado och en burk makrill i tomatsås. Självklart en kopp kaffe med en skvätt minimjölk. Ca 300 kcal. Riktigt mättande!


Lunch:

 Naturdiet. Samma sak som Nutrilett (annat märke bara.) 112 kcal.


Mellanmål:
 
1dl mild lättyoghurt med ett äpple. 130 kcal.Middag:

Kycklingpasta med grönpepparsås.375 kcal/portion.
 
Ni kanske tycker att det fattas ett mellanmål? Men när jag är hemma med barn, eller jobbar kväll så brukar jag äta frukost vid 8. Och sen blir det ju lunch vid 11, mellanmål vid 14 och middag vid 17. Alltså äter jag var 3e timme. Om jag börjar sju så finns det ju ett mellanmål mellan frukost och lunch också.
 

Vändningen verkar ha kommit <3

KATEGORI: Kasper | 2012-09-05 / 15:29:29
K verkar vara back on track igen. Här skjutsar han hem lillasyster som vi hämtat på dagis.

Jag och mitt morfinbarn

KATEGORI: Kasper | 2012-09-05 / 11:39:00
Förra veckan i tisdags opererades K, min älskade son. Det var andra gången han var under narkosläkarens makt i sitt snart fyra år långa (korta) liv. Första gången var förra året i september. Och nu var det då dags igen, elva månader senare.
 
Nu var det halsmandlarna som skulle bort helt. Och visst kan det låta som en enkel grej, men det är det verkligen inte. Min kära unge, mitt morfinbarn har haft så ont, trots alla smärtstillande och all morfin som han fått har han skrikit och gråtit av smärta varje dag. Vägrat äta, dricka och tom vägrat glass! Säger bara att det inte går. Hemskt att se det som förälder.. Varit på akuten en sväng också på grund av vätskebrist. Längtar så tills min älskade är sig själv igen. Två veckor skulle han vara sjukskriven, som dom så fint sa.
 
Två veckor hemma från dagis betyder två veckor hemma från jobbet för mamma. På grund av den vanliga orsaken (pengar) så har jag dock behövt ta på mig alla helgpass som funnits på jobbet så då har barnen haft pappa hemma.
 
Rastlös som jag är så har det inte varit lätt. K är inte direkt sällskapssugen med alla dessa smärtor. Så jag har tränat, städat, tränat ännu mer och så lite till. Virrat runt på nätet och så tränat ännu mer. Så fort mitt lilla hjärta ropar efter mig så kommer jag snällt skuttandes och serverar honom som en kung.
 
Ligger allafall brevid mamma i soffan nu <3

Mina rutiner

KATEGORI: Träning | 2012-09-05 / 08:52:56
Som jag skrev tidigare så har jag tagit tag i träningen sen sju veckor igen. Som tvåbarnsmamma är det inte alltid lätt att hinna med allt det man vill, man får helt enkelt se till att fixa sig tid.
 
Mina rutiner de senaste sju veckorna har sett ungefär ut såhär:
 
Går alltid upp lite tidigare för att kunna träna i 30 minuter innan det är dags för frukost, oftast så kör jag en halvtimme på crosstrainern. Börjar jag klockan sju, ja då får jag helt enkelt bita i det sura äpplet och sätta klockan på 04.25 för att hinna med allting. Finns nog inget skönare än att äta frukost vid 05.30, nytränad och nyduschad.
Sedan äter jag en ordentlig frukost (tror stenhårt på det med dagens viktigaste måltid).
Om jag skulle jobba kväll så går jag förstås inte upp lika tidigt, men tränar i 30 minuter innan frukost iaf, sedan lämnar jag barnen på dagis och kommer hem och tränar i ytterligare en timme innan jobbet.
 
Försöker alltid se till att äta någonting var 3e timme, det håller blodsockret på en stabil nivå och minskar på sötsuget.
 
Till mellanmål äter jag oftast typ keso eller soygurt (lätta att ha med sig på jobbet). Hemma kan det bli knäckebröd med en skiva skinka. Som lunch dricker jag oftast en Nutrilett, men har aldrig riktigt varit en lunchmänniska så det passar perfekt för mig!
 
Till middan (om jag inte jobbar kväll) så lagar jag förstås alltid mat hemma. Nyttig och sund mat som hela familjen mår bra av. Följer gärna olika Viktväktar-recept.
 
Om jag inte jobbar kväll så tränar jag ytterligare 30 minuter på crosstrainern när barnen har lagt sig. Och nu har min man börjat intressera sig för yoga så det kan vi också köra nån kväll.
 
Men nu när alla aktiviteter börjat som vanligt på gymmet så blir det lite roligare träning med variation.
Så om jag inte jobbar kväll (tjatig mening det börjar bli) så är tanken att schemat på gymmet ser ut såhär:
Måndag: Flowin
Tisdag: Zumba
Onsdag: Vattengympa (om jag är ledig någon onsdag eftersom det går mitt på dagen).
Torsdag: Zumba med vikter (hantlar).
 
Det som jag tycker är svårast, eller har minst fantasi till är nog det här med nyttiga mellanmål. Det ska vara enkla, inte för många kalorier och mättande.
 
Har du några sådana mellanmålsförslag?

En ny början

KATEGORI: Vardag | 2012-09-05 / 08:51:37
Ska försöka fatta mig "kort".
Jag har alltid varit tjock och fet. Trodde inte att det gick att göra så mycket åt det. Efter flera "bantningsförsök" tog allting en vändning i november 2010. Jag vägde 145 kilo till mina 163 cm. På nio månader gick jag ner 65(!) kilo. Inga operationer, bara min egen vilja. Jag var överlycklig över att "bara" väga 80 kilo. Kände mig snyggast och vackrast för första gången nånsin. Så mycket beröm och fina ord från folk.
 
I oktober 2011 började jag jobba efter mammaledigheten. Tiden och orken till träningen fanns inte där lika starkt nån mer. Jag försökte träna och äta nyttigt, men har väldigt lätt att gå upp i vikt. Det märktes. I slutet på juli nu i somras vägde jag mig igen.. +24(!) kilo! Jag grät hysteriskt.
 
Jag är väldigt ärlig med min vikt här och nu. För vad spelar det för nån roll egentligen? Alla ser ju ändå hur jag ser ut, vikten är ju "bara" en siffra.
Som tur är så bestämde jag mig strax innan vägningen att ändra livsstil igen, i sju veckor nu har jag tränat slaviskt (;P) och tänker verklig på vad jag stoppar i mig.
 
Så välkommen att följa min resa. Min resa nummer två.

Välkommen till min nya blogg!

KATEGORI: Allmänt | 2012-09-05 / 08:46:39

Mitt första inlägg.


STARTSIDA