Träningsdagbok 31 januari, kondition + Styrketest

KATEGORI: Löpträning | 2013-01-31 / 18:56:54
Vilken fantastisk dag detta har varit! Jag svävar på rosa små moln, 7 kilo lättare moln än för 30 dagar sen!
 
Idag var det dags för första träningspasset på egen hand på länge. Kändes otroligt skönt! Fick bestämma helt själv vad jag skulle göra. Häftigt!
 
Idag fick det bli kondition efter all denna styrka med Fitnessfighten. Och vilket fantastiskt träningspass!
Jag satte upp lite mål förut, och ett av de målen var att kunna springa 4 km 31/1. Efter att inte ha koncentrerat mig så mycket på löpandet (förutom lite som uppvärmning på Fitnessfighten) så trodde jag verkligen inte att jag skulle klara det! Men idag bestämde jag mig. Jag ska inte svika mig själv och inte uppnå de målen jag satt upp!
Och vet ni? Jag klarade det. Kan stolt säga att jag idag klarat av att springa 4 km.
Efter att ha svettats ihjäl på löpbandet så avslutade jag konditionsdelen på crosstrainern. 50 minuter allt som allt kondition blev det.
Efter konditionsträningen gjorde jag de styrketesten som finns i min träningsdagbok. Det som skulle testas var hur många armhävningar, situps och knäböj man kan göra. Fick mycket bättre resultat än förväntat!
Armhävningar- Medel.
Situps- Medel. Det känns helt fantastiskt för mig eftersom jag aldrig kunnat göra situps förut på grund av ryggen. Och nu var det varken ryggen eller magen som sa ifrån. Efter allt springande var jag bara så slut så kändes som att jag skulle kräkas.
Knäböj- Här märks det att jag kört mycket knäböj med PT och även nu under Fitnessfighten. Mitt resultat blev nämligen mer än Utmärkt! Och även här, det var inte kroppen som sa ifrån. Tyckte bara det blev så himla tråkigt och enformigt tillslut så slutade.
 
Ni förstår att jag haft en fantastisk dag?
 
När jag kom hem så möttes jag av:
En fin blomma med kort av mannen min för att jag klarat Fitnessfighten.
 
Hämtade även ut ett stort paket. Beställt proteinpulver från Fitnessguru med Emelie.

Fitnessfighten - Mina resultat

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-31 / 18:35:00
Imorse var det dags för vägning och mätning efter att ha avslutat Fitnessfigten. Nervöst!
 
Men det blev fantastiska resultat!
På dessa 30 dagar blev mina resultat:
- 7 kg (!!!)
- 15 cm i midjan.
 
Sjukt nöjd med resultaten!
 


Fitnessfighten dag 30 - Sista dagen

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-30 / 18:50:13
Idag känner jag mig lite extra glad. Är dock väldigt trött, skulle nog kunna somna stående. Men extra glad, ja lite i allafall. Det är nämligen den allra sista dagen på Fitnessfighten idag. Nu ska jag väl nästan stolt kunna meddela att jag följt hela kostplanen och träningsprogrammet till PUNKT OCH PRICKA.
Ska försöka mig på att skriva en liten summering av det hela, inte just nu dock. Vet ju själv inte vilka resultat jag fått. Vägning och mätning tar jag imorgon när jag går upp. Spännande, har ju varken vägt eller mätt mig en enda gång under Fitnessfighten.
 
Imorse hängde jag på låset till gymmet. Klockan 6 öppnade dom och då hann jag träna mitt program innan jag skulle till jobbet 8-16. Det var ett väldigt rörigt träningsupplägg idag, hela programmet var ändrat och inte ens upplägget var detsamma. Det var lite rörigt när jag gick upp klockan fem imorse och skulle se vad som var dagens nya övning. Nyvaken och morgontrött var det inte enkelt att förstå!
 
Jag är väldigt taggad men samtidigt lite "rädd" inför imorgon. Då börjar mitt liv med att jag på egna ben ska få ihop träning och kost på ett vettigt sätt. Eller helt ensam är jag inte, har ett fantastiskt stöd av Emelie. Guldvärt!
 
Nu rundar jag av här. Blir förhoppningsvis en lugn och tidig kväll i soffan.

Fitnessfighten dag 29

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-29 / 10:11:00
Nyduschad och klar med dagens träning sitter jag här. Är jobb 12-20.45 som gäller idag. Var nere på gymmet tidigt idag, så otroligt skönt att hinna komma hem och duscha och fixa iordning sig innan det är dags för jobb!
Nu har jag bara ett träningspass kvar med Fitnessfighten. Jag kan stolt säga att jag följt hela Fitnessfighten till punkt och pricka, både kostplanen och träningsprogrammet. Jag säger ingenting än, har ju resten av dagen kvar och morgondagen. Det enda vore väl om man åkte på världens magsjuka ikväll. Fast som jag känner mig själv skulle jag nog ändå köra sista träningspasset..
 
1,5 dag kvar alltså, det betyder fyra riktiga måltider. Det sköna är att jag har matlådor klart!
 
Får se hur jag gör med morgondagens träning. Jobbar 8-16, är lite sugen på att dra till gymmet innan. De öppnar 6, alltså har jag en timme på mig att göra hela programmet innan jag måste duscha och fixa mig. Oftast så tar programmet en timme och fem-tio minuter för mig. Vet inte om jag skulle känna mig stressad. Har nämligen ingen lust att åka till gymmet när jag slutar 16. Lär ju vara proppat med folk.
 
 
Nytt träningslinne på gymmet idag igen.

Fitnessfighten dag 28

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-28 / 18:45:41
Morgonträning idag som vanligt, så otroligt skönt! Blev upplägget med två tio minuters cardio, och idag körde jag faktiskt rodd på en av dom. Det var länge sen! Var jobbigare än vad jag kom ihåg, haha!
Har idag mått mycket bättre i skallen än igår, men man känner att kroppen går på den sista energin nu med så få kalorier per dag i förhållande till hur mycket jag tränar.
 
2 dagar kvar..
 
Efter träningen var det storhandling som gällde, skönt att fylla på i skåpen.
 
Och förutom att jobba heltid, träna varje dag, och ha en familj på två barn och man så kände jag att det var läge för mer. Haha, vi ska göra om här hemma lite.
 
 
Här är Mini i full fart med att riva tapeter.

Fitnessfighten dag 27

KATEGORI: Familjelivet | 2013-01-27 / 17:55:58
Började dagen med tidig träning, var klar redan strax efter 8.30. Skönt! Hade man hela dagen fri sen. Älskar verkligen morgonträning, ger så mycket energi! Har märkt att när jag bara äter det som Fitnessfighten kallar för mellanmål 1 till frukost så får jag inte alls lika mycket kraft till träningen och svettas i kopiösa mängder. Så fort jag har ätit en ordentligt stabil frukost så går det mycket bättre. Inte så konstigt i och för sig. Men anledningen till att jag många gånger väljer att bara äta som mellanmål är för att jag tränar så tidigt på morgonen. Och efter en stor måltid, som frukost så ska det ju gå så lång tid innan man bör träna.
 
 
Tung träning som ni ser.
 
Efter lunch idag åkte jag och barnen iväg med min mamma och bror till Stinsen för att shoppa lite. Jag passade på att använda ännu ett presentkort och även handla på REAn på HM. Fick hem flera stycken tröjor. Även en sport-BH och en sporttröja. Massa nya träningskläder nu!
 
Kände mig lite snyggare när jag fått duscha och fixa iordning mig.
 
3 dagar kvar av Fitnessfighten..

De vackraste ord

KATEGORI: Vänner | 2013-01-26 / 19:06:00
Här om dagen kom jag in på Emelies blogg, möts av dessa vackra ord:
 

 

You have the bravest heart

I september smög det sakta men säkert in en viss person i mitt hjärta.
Som på kort tid har kommit att bli otroligt betydelsefull och viktig för att jag ska kunna fungera normalt.
 
Den här personen har egentligen funnits i min vänskapskrets sedan första året på gymnasiet (2004), men det är först nu som vi har hittat varandra. Det är först nu som vi har klickat med varandra och känt av att vi har något gemensamt; främst träningen.
 
Att ha haft den här personen vid min sida varje dag sedan september har betytt så otroligt mycket för mig. Det har gjort mig lugn. Jag har alltid haft någon att vända mig till om allt, alltid haft någon att ventilera med. Skratta med. Fundera med. Det har varit en trygghet jag idag inte vill leva utan. En trygghet som jag idag inte kan leva utan. En trygghet som jag värdesätter högt.
 
Att vi sedan började träna med samma personliga tränare och började vistas ihop på gymmet har bara varit sjukt kul.
Givande och väldigt peppande. Det har varit skönt att ha någon att ventilera alla nybörjartankar om träningen med.
 
Sedan ska vi inte tala om hur fantastisk den här personen är, hur hårt hon arbetar och kämpar med allt som hon tar sig för. Trots att hon har två barn och en man. Aldrig missar hon en träning, aldrig tackar hon nej till ett extrapass på jobbet och aldrig att hon skulle avvika från Fitnessfighten's kostplan under sin månad. Det finns inte ord för hur mycket jag beundrar hennes kämparglöd och viljestyrka. Inspireras och avundas lite, för om hon klarar allt det här med sitt småbarnsliv - då borde jag inte ha några ursäkter alls. Tänk om hon kunde dela med sig lite av sin beslutsamhet och viljestyrka. Bara lite, lite. Då är jag nöjd.
 
Laura - Det finns inte ord och klyschiga beskrivningar för hur mycket du har kommit att betyda för mig på den här korta tiden. Men du har helt klart blivit en av mina närmsta vänner och även om vi har mycket annat gemensamt, så är det träningen jag tackar - för det var så vi hittade till varandra och det blev det där gifta gamla paret som jag ibland kan känna att vi är. Jag saknar dig som en galning när vi inte ses under långa perioder och jag älskar att alltid ha någon att vända mig till - smått som gigantiskt. Tack för att du är du och tack för att du är fantastisk! Jag tänker göra allt i min makt för att hålla kvar dig i mitt liv. ♥
 
Tack för att jag får dela min livsförändrande resa med dig och tack för att du låter mig vara en del av din.
 


Hur mycket tror ni att tårarna sprutade? Vackra fina ord från en sån speciellt person. Älskar dig <3

Träningsdagbok 26 januari, Fitnessfighten dag 26

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-26 / 14:56:18
Av någon anledning hade jag fått för mig att det inte skulle vara någon på gymmet såhär på en lördagmorgon, så fel jag hade. Var inte bara jag som hängde på låset.
 
Träningen blev gjord i allafall. Idag började jag med 15 minuter löpträning innan jag körde övning 1-3 X2 och sedan tio minuter crosstrainer för att sedan köra på i resten av övningarna.
Även idag gick jag upp i vikt i en övning! Kändes rejält i armarna ett tag efter passet.
 
 
Usch vilken suddig bild! Mycket inzooming på en mobilkamera.
 
Efter träningen skjutsade jag min mamma till COOP. Där köpte hon dessa till mig. Någon som provat?
Får ta och smaka på dessa när Fitnessfighten är över. 4 dagar plus idag kvar..
 
När jag äntligen landat hemma och fått duscha och äta så satte jag mig och spelade lite med K. Två olika spel och tre omgångar körde vi innan det blev lite för rastlöst.
 
Ikväll när barnen lagt sig så blir det som vanligt mys i soffan med mannen min, hans tur att välja film så får se vad det blir.

Utvärdering - Tempur

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2013-01-25 / 19:26:48
Det är några som har frågat mig hur det går med mitt ischias och diskbråck som jag var sjukskriven för i tio veckor.
 
Jag började ju jobba igen i mitten på december och det var aldrig några problem. På jobbet gick allting hur smidigt som helst, så otroligt skönt! Har verkligen försökt tänka på att jobba på rätt sätt och tänka på alla lyft.
Det jobbiga var att på mornarna var jag helt orörlig här hemma, jag hade sjukt ont och grät ofta av smärta. Ofta fick jag ta morfin mot smärtan, fast helt i onödan då det ändå inte tog bort min smärta.
 
Jag och min man kom fram till att köpa en ny säng nog är vårat sista alternativ. Sagt och gjort, och som jag förut skrev så åkte vi till Sova i Uppsala och köpte en ny säng. En Tempur. Nu har vi haft sängen i tre veckor, vilken skillnad! Första morgonen var dock inte speciellt annorlunda, men sen har jag vaknat flera mornar och bara undrat vart ryggsmärtan är. Och det bästa, jag får på mig strumporna helt själv på morgonen. "Inte illa för att snart fylla 25", fina ord från Emelie idag.
 
Jag har fortfarande ont, men absolut inte i samma utsträckning som förut. Inte ens i närheten! Nu ser jag faktiskt hopp om att nångång i mitt liv bli smärtfri. Jag räknar med att få leva med ont i ryggen länge, men möjligheten finns att bli smärtfri. För mig skulle det betyda så mycket, går inte ens att tänka sig det eller sätta ord i känslan.
 
Känner att den här sängen har räddat mig, och det var värt alla pengar som vi la ut!

Träningsdagbok 25 januari, Fitnessfighten dag 25

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-25 / 19:10:41
Även i morse tog jag mitt pick och pack och körde till Väsby för att träna med Emelie. Skönt med variation på träningsställe och sällskap nu när programmet ser så enformigt ut dag efter dag med Fitnessfighten.
Idag har jag dock kännt mig mycket bättre och piggare än de senaste dagarna! Måste vara det att jag åt annorlunda imorse och att kroppen nu istället börjat få i sig laktosfriaprodukter som den faktiskt mår bäst av.
Bra träning idag, inte ens cardion kändes så sjukt jobbig. Skönt! Idag fick det bli upplägget med 10 minuters cardio X2.
Jag ökar i vikt på någon övning varje dag och det känns otroligt skönt! Så styrkan är det inget fel på!
 
Efter träningen skjutsade jag Emelie så att hon fick storhandla, schyst som jag är ;) Man får ta vara på de stunder som finns för att hinna umgås. Efter det åkte vi hem till henne en snabbis för att göra en beställning, Hoppas paketet kommer snart!
 
Ikväll blir det att umgås med mannen min framför tvn.

Träningsdagbok 24 januari, Fitnessfighten dag 24

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-24 / 19:09:42
Imorse vid 8 tiden körde jag till Väsby för att träna ihop med Emelie, det var alldeles för länge sen som vi sist sågs! Mycket beror på att jag så gott som bott på jobbet den här månaden. Men det var sjukt trevligt, så pass att vi tränar ihop imorgon igen! Och så råkar det vara så att denna kära tjej får mina tankar att snurra mer än någon annan i hela världen så efter träning ska vi hem till henne för att slå slag i lite planer. (Det där lät nästan som att jag är kär i henne va..? Aja.. Haha!).
 
Jag körde mitt program som vanligt efter Fitnessfighten. Men både igår och idag har det varit något som är väldigt annorlunda, speciellt vid cardion. Att använda tunga vikter och pressa max är inga problem, men på cardion.. Jag blir helt slut fort! För inte alls många dagar sedan kunde jag köra alla cardiopass med hopprep helt utan problem, men nu så bara dör kroppen. Det är dag 24 idag med Fitnessfighten, det är ju väldigt lite kalorier man äter med tanke på hur mycket man tränar. Men det ska ju bara handla om 30 dagar. Jag vet inte riktigt vad som är annorlunda nu, herregud jag har levt på 300 kalorier per dag när jag svälte mig som värst! Och inte ens då mådde jag såhär. Jag vet inte om det kanske kan bero på att min laktosintolerans slagit till som fan efter fem år igen, då får jag ju inte i mig riktigt allt jag behöver. Kroppen lider ju stackarn av dessa mjölkprodukter. Men idag har jag varit och fyllt på kylskåpet med laktosfria produkter. Hoppas det hjälper! Sex dagar kvar av Fitnessfighten. Jag ska inte ge upp. Jag kommer köra på enda till sista timmen!
 
Som jag skrev här om dagen så skullejag få träningskläder och ett hopprep av min mamma i födelsedagspresent. Idag kom paketet <3
 
Laktosfritt. Bara att tuta och köra nu!

Fitnessfighten dag 23

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-23 / 19:09:34
Jag har i några dagar kännt mig konstig. Ont i magen och svullen. Det verkar tyvärr som att min laktosintolerans som jag hade (som faktiskt försvann efter två graviditeter) har kommit tillbaka.
Anledningen är ju säker för att jag nu under Fitnessfighten ätit väldigt mycket mjölkprodukter. Det blir ju kvarg och keso varje dag, väldigt ofta även yoghurt. Senaste åren har jag inte ätit så mycket mjölkprodukter så "rent", lite yoghurt nångång, lite keso nångång och så mjölk till kaffet. Har även kunnat dricka mjölk till maten. Men nu så har det väl hänt nåt.
Det som gör det extra jobbigt är att jag var och storhandlade i måndags och fyllde kylskåpet med just kvarg, keso och yoghurt. Suck. Jag vill inte kasta sånt. Har kvar tabletter som jag åt förut, tabletter som jag kunde ta innan jag visste att jag ville äta någonting med mjölk i. Ska ta någon sån tablett och hoppas att jag får äta upp det mesta som jag köpt hem, sedan blir det att köpa allting laktosfritt.
 
Annars på morgonen idag, och igår kväll på jobbet så har jag varit helt slut. Riktigt trött och matt i kroppen. Hjärnan har inte riktigt funkat och kroppen har värkt. Men det är väl inte så konstigt om magen strular? Bråkar magen så är det inte mycket som funkar.
Visste inte riktigt hur jag skulle överleva denna jobbdag, men det gick. Och tur att jag är så envis som jag är, för efter att jag hade slutat jobbet så åkte jag faktiskt raka vägen till gymmet precis som planerat fast jag var helt död och mörbultad i kroppen.
Jag gjorde min träning som jag skulle, dock får inte det här inlägget heta något med träningsdagbok eftersom det blev så mycket annat babbel. Men tränat har jag, död eller inte.
 
Idag är det en vecka kvar av Fitnessfighten.

Träningsdagbok 22 januari, Fitnessfighten dag 22

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-22 / 09:52:15
Uh, träningsvärk! Inte riktigt så brutalt som jag inbillade mig, men aj ändå! Mina stackars armar.
 
Precis gjort klart dagens träning, ikväll är det jobb 12-20.45 som gäller. Idag fick det bli upplägget med tio minuter crosstrainer först, sedan övning 1-3 x2 innan jag körde crosstrainer 10 minuter igen innan det var dags för resten av övningarna. Idag avslutade jag även med fem minuter crosstrainer i väldigt lungt tempo, bra nedvarvning.
 
Träningen enligt Fitneefighten går som på räls! Jag börjar se stora muskler på armarna ;) Synd bara att jag har så jävla mycket överflödshud som hänger som vingar efter att jag gick ner mina 65 kilo. Men spänner jag ordentligt och man känner efter och kollar på rätt ställe så ser man mina snygga muskler. Haha :P
 
Det finns en nackdel med träningen enligt Fitnessfigten känner jag nu. Det jag saknar med min "gamla" träning är att en dag köra överkropp, och nästa underkropp.. Ja och sen variera dag för dag. Ni förstår va? När man tränar såhär enligt Fitnessfighten så blir det ju hela kroppen varje dag, och det negativa där är när man får denna träningsvärk. Som idag när armarna inte vill som jag så kan jag inte ta lika tunga vikter på alla (okej, idag påverkade det bara en övning) övningar som annars bara för att det inte går med träningsvärken. Koncentrerar man sig på en del av kroppen i taget så spelar det inte så stor roll om jag har sjukaste träningsvärken i armarna när jag ska träna benen. Ni hajjar?
Planen efter när Fitnessfighten är slut är att träffa Emelie så fort som möjligt så ska hon få slakta mina ben och rumpa som bara den! Längtar!
 
Nästa onsdag är sista dagen för Fitnessfighten. Det har gått hur smidigt som helst, men längtar till min gamla träning! Och visst skulle jag kunna börja träna som förr redan nu, men har jag följt Fitnessfighten slaviskt enda tills nu så kan jag köra på en vecka till!
 

Träningsdagbok 21 januari, Fitnessfighten dag 21

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-21 / 19:06:24
Jag älskar verkligen morgonträning! Idag var jag på gymmet klockan 8 och satte igång. Började med 15 minuter löpträning som uppvärmning, hade velat springa längre men av någon anledning så hade jag sjukt ont i ryggen idag..
 
Idag fick det bli upplägget med 90 sekunder cardio i form av hopprep var tredje övning. Man blir helt slut! Lovely.
Idag var det en kvinna som frågade mig om jag tränade efter ett program som jag fått av Sats, hon skulle nämligen själv få ett program på onsdag och tyckte att det jag höll på med såg spännande ut. Förklarade att jag kör Fitnessfighten nu i januari. När jag var klar med min träning så såg jag att hon tog fram hopprepet, dock gav hon upp väldigt fort. Hon hade helt fel teknik och därför gick det inte så bra, men kände inte för att gå fram till henne. En annan gång!
Dessutom gjorde jag en väldigt god gärning idag. Det var en mamma som var och tränade och hade med sig sin bebis. Det gick bra och bebisen var rätt nöjd länge. När jag höll på att bli klar med min träning och höll på att stretcha armarna (mina armar kommer nog inte kännas så roliga imorrn..) så blev bebisen mer och mer otålig. Såg frustrationen i mammans ögon som så gärna ville köra klart sitt pass på löpbandet så jag gick fram till henne och frågade om jag fick prata med hennes bebis. Hon blev jätteglad, och bebisen också! Mamman fick springa klart sitt pass och bebisen var nöjd. Mamman tackade så mycket efteråt och jag sa att det var så lite så och vet själv hur viktigt det är med att få sin träning gjord fast man är mamma.
 
Köpte en ny sport-BH idag.
 
Fick mitt paket idag. Längtar tills Fitnessfighten är över!

Fina familjehelg

KATEGORI: Familjelivet | 2013-01-20 / 20:12:36
Igår åkte vi iväg till Västerås för att hälsa på min svägerska med barn, alltså barnens kusiner. Alldeles för länge sedan som vi sist sågs! Vi firade lite julafton med julklappar eftersom vi inte firade jul ihop.
Svägerskan hade gjort massa fin mat, potatisgratäng med smördegsinbakad fläskytterfilé. Men eftersom jag äter enligt Fitnessfighten nu så hade jag troget med mig min egen matlåda.
 
Både igår och idag har jag gjort den vanliga träningen enligt Fitnessfighten men blir inge träningsdagbok om det. Blir nog annorlunda med träningsdagböcker när Fitnessfighten är slut, idag är det dag 20/30. Inte långt kvar nu!
 
Idag har jag och barnen umgåtts med min mamma, finns nog inget som gör dom gladare än att få hänga med mormor. Barnen fick välja ut lite nya kläder som min mamma skulle beställa och eftersom jag fyller år snart så sa min mamma åt mig att klicka hem lite kläder till mig också som hon skulle betala. Hittade inga "vanliga" kläder så fick bli träningskläder. Klickade hem tre nya träningstoppar, två par byxor och ett ordentligt hopprep. Längtar!
 
Nu blir det mera söndagsmyshäng i soffan med mannen min.

Träningsdagbok, 18 januari, Fitnessfighten dag 18

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-18 / 19:27:35
Jobb 7-15 som gällde idag och direkt efter det åkte jag till gymmet. Fy vad mycket folk!
 
Började med löpträning som uppvärmning, blev hela 25 minuter! Hade absolut kunnat springa längre, men hade sån tidspress så jag hann helt enkelt inte. Tråkigt men sant, hatar att träna under tidspress!
 
Jag hade tänkt köra upplägget med 90 sekunder cardio var tredje övning med hopprep, och gjorde det efter de tre första övningarna. Men det var så proppfullt så det fanns ingen plats för mig att hoppa hopprep. Så när jag hade gjort övning 1-3 igen och det var dags för cardio igen så fick jag ändra mina planer och helt enkelt köra tio minuter direkt på crosstrainern. Jag hade ju förstås kunnat köra 90 sekunders cardio på crosstrainern, men kände inte att jag kunde räkna med att den skulle förbli ledig under hela tiden.
 
Det var i allafall som vanligt riktigt skönt att träna, skönt att få träningen gjord och sedan komma hem till familjen. Duscha och sedan äta middag och gosa med mina älsklingar.
 
Nu ikväll ska jag mysa i soffan med mannen min framför filmen The tall man. Någon som sett den?

Träningsdagbok 16 januari, Fitnessfighten dag 16

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-16 / 15:02:50
Har rast på jobbet nu så ska försöka få ihop ett inlägg, jobbar 12-20.45 idag.
 
Imorse var jag på gymmet vid 8. Mer folk än förväntat. Började med 20 minuter löpträning, så himla skönt! 
Idag fick det bli upplägget med 90 sekunder cardio var tredje övning. Idag körde jag all cardio med hopprep, sån underbar träning!
Passade på att öka i vikt på den nya övningen som kom igår.
Tyvärr har ryggen varit lite småjobbig, men det är inget som får hindra mig i träningen! 
 
Precis när jag skulle köra det sista hopprepshoppandet så kom en helt okänd kvinna fram till mig och sa: Ursäkta jag vill inte störa, men jag måste bara säga vilken jävla styrka du har! Det hade man aldrig kunnat tro. Jag är verkligen sjukt imponerad! 
 
Ja oj, man tackar! Så fint när okända människor går fram och berömmer andra!

Träningsdagbok, 15 januari, Fitnessfighten dag 15

KATEGORI: Träning | 2013-01-15 / 19:19:00
Idag var det jobb 7-16 som gällde och direkt efter det träning. Efter det var det gott att få i sig middag och en kopp kaffe för att sedan sitta och gosa i soffan med mitt bebishjärta (hon blir snart 2,5 men är ändå min bebis).
Idag körde jag upplägget med tio minuter cardio som uppvärmning och sedan tio minuter cardio igen efter övning 1-3 x2.

Borde nog klappa mig själv lite extra på axeln som faktiskt håller igång med träningen (och kosten också för den delen..) så pass bra trots att jag jobbar väldigt mycket och faktiskt har man och två barn också. Men på någon sätt har jag så svårt, har så jävla svårt att tycka att jag är så jävla bra.
 
Det är så kul när man märker att man inspirerar andra. Min kollega har gått och tänkt så mycket på den här Fitnessfighten och ställt massa frågor. Idag gav jag henne adressen till några bra hemsidor som hon kan besöka. Jag älskar när folk undrar saker, och blir så otroligt glad om jag kan hjälpa till eller inspirera!
 
Sen så smider jag planer för kommande månader. Nu är jag halvvägs med Fitnessfighten och sedan står jag där på mina egna ben. Nu längtar jag faktiskt lite efter att stå där och bestämma allt själv. Jag ska läsa på och bli duktig på det här! Och dessutom klara mina mål!
Jag har lite som händer träningsväg nu i år som jag bara måste fixa! Och har jag bestämt mig så blir det så.
 
Idag har jag dessutom lite av en träningsvärk i magen, eller på sidan av magen. Välkommen min älskade träningsvärk, du är efterlängtad!
 
Ja, detta vart väl inte direkt någon typ av träningsdagboksinlägg som rubriken påstår, men ett inlägg i allafall!
 
Jag och mitt sjuka bebishjärta igår
 
 

Today's deal

KATEGORI: Mat | 2013-01-15 / 06:06:00
Äppelpaj smoothie till frukost
 
Äppelchips till mellanmål

Träningsdagbok, 14 januari, Fitnessfighten dag 14

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-14 / 19:17:44
Idag blir det träningsdagbok, länge sen sist. Ändå är det samma träning enligt Fitnessfighten.
 
Började passet med 15 minuter löpträning, skönt och svettigt!
Idag körde jag upplägget med 90 sekunder cardio var tredje övning. När man kör på det upplägget så blir det först ett långt cardiopass till att börja med och sedan sex stycken 90 sekunders. De flesta körde jag med hopprep, väldigt kul! Det var bara ett som inte var med hopprep, och då sprang jag väldigt fort på bandet istället. Jag är faktiskt väldigt förvånad över hur bra det går för mig att hoppa!
Kommer ihåg när jag började med min PT i september, först så tog det ett jävla bra tag att ens komma igång med hoppandet, och när jag väl lyckades så blev det inte många hopp. Men nu kan jag hoppa dessa 90 sekunder oavbrutet, vilken känsla!
Passade på att gå upp i vikter i övningar igen, känns så otroligt skönt när man orkar!
 
Idag invigde jag min pulsklocka på riktigt som jag fick i julklapp av mannen min. Bandet ni ser på bilden ska man ha runt sig så man får rätt hjärtslag. Trodde den skulle vara obekväm, men faktiskt så glömde jag bort den och kom inte på den förrän jag var hemma och skulle duscha.
 
Blev som sagt rätt svettigt idag..

Semla vs. Fitnessfighten

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-14 / 12:05:15
Varit och storhandlat med man och sjuk dotter. Vilket tror ni är till dom och vilket till mig?
 
Är helt ärligt talat inte ens det minsta sugen. Känns bra.

Over and over again

KATEGORI: Träning | 2013-01-13 / 20:15:18
Det skrivs inte så mycket träningsdagböcker nu. Jag tränar varje dag enligt Fitnessfighten, och eftersom träningen där är rätt likadan varje dag så finns det inte så mycket att skriva. Jag har ökat i vikter på övningarna och känner att jag utvecklas. 
 
Den tiden jag har vid datorn/telefonen använder jag mest till att söka info. Vill bli fullärd och helt säker när jag står där 1a februari på mina egna ben sen många månader tillbaka. 
Det kommer bli grymt och jag kommer äga!
Så mycket motivation och vilja nu!
 
Mina 100 dagar är bra! Vill aldrig någonsin återgå till samma beroende som engång i tiden.
Socker är en drog.

Att se framåt

KATEGORI: Träning | 2013-01-13 / 09:41:13
Det här året har börjat bra. Träningen och kosten enligt Fitnessfigten går som på räls, och mina 100 dagar utan allting onyttigt har aldrig gått enklare.
Igår var vi bortbjudna på födelsedagsfirande, där bjöds det på massa hembakat fika. Jag hade med mig Kesella och ett äpple, det var faktiskt inte alls svårt att motstå allt det som fanns till fikat! Vi blev även bjudna på middag, och när jag såg all buffémat dukas fram så kom suget fram. Men kan även bero på att kroppen kände att det var dags för mat. Men jag var duktig och höll mig till min matlåda som jag hade med mig! Hade förvarnat innan att jag inte kommer äta det som bjuds på och att jag kommer ta med mig egna matlådor.
 
Jag ser att det här kommer att bli ett fantastiskt år. Jag ser framemot nya andra utmaningar som kommer i år. Här om kvällen när jag låg i sängen så snurrade tankarna för fullt, mest angående kost och träning. Jag känner mig så himla säker och motiverad nu, det här kommer bli bra. Jag vet hur jag kommer att lägga upp kosten och träningen framöver, det ger mig en stor trygghet.
 
Idag är det dag 13 av 365. Jag har 352 dagar kvar i år att vara lika grym som jag varit de första 13 dagarna av detta år.

Still going strong

KATEGORI: 100 dagar | 2013-01-11 / 19:59:54
Hej hej hallo.
 
Det har inte hänt någonting hemskt här, inget värre än att motivationen för bloggande inte är på topp just nu.
 
Jag jobbar heltid, förra veckan blev det 62 timmar. Kanske lite mer än heltid. Jag trivs så otroligt bra på jobbet och är verkligen supernöjd över att jag stannade kvar!
 
Angående Fitnessfighten, idag är det dag elva som närmar sig sitt slut. Och faktiskt har jag följt både tränings- och kostprogrammet till punkt och pricka varje dag! Heja mig. Är väldigt duktig på att packa ner massa matlådor med mellanmål och/eller lunch/middag när jag jobbar. Träningen sköter jag varje dag, hur jag än jobbar. Förra helgen var jag rätt duktig, jobbade 8-20.45 och gick upp 04.45 för att hinna träna. Folk tycker att jag är knäpp, jag kallar det för motiverad.
Ett träningspass brukar ta runt 1 timme och 20 minuter för mig. Och som tur är så trivs jag som fisken i vattnet med detta. Ökat i vikter och tekniken sitter nog fin fint på det mesta.
Jag varierar dag för dag med om jag kör först 10 minuter crosstrainer och sen 90 sekunders cardio var tredje övning eller om det blir två crosstrainningspass på tio minuter. Bra med variation känner jag!
 
Och angående mina 100 dagar, ja eftersom ni läste att jag följt Fitnessfigtens kostprogram slaviskt så innebär det ju även att jag hållt mig ren. Dag 11 av 100 närmar sig sitt slut. Och det hfitar fortfarande aldrig varit såhär lätt.
Det var en dag, min första lediga dag efter 62 timmar jobb. Jag var trött, mådde piss och såg massa godis hemma. Jag tänkte tanken många gånger. Men tack och lov så dök nästa tanke upp som sa "Varför? Varför ska jag svika mig själv?". Jag klarade frestelsen, bättre än någonsin.
En natt så drömde jag att jag svek mig själv, tror det var godis jag åt i drömmen. Men tänk så onödigt att svika sig själv för en godisbit? Nej.
 
Vi hörs när vi hörs.

Inte mycket mer än så här

KATEGORI: 100 dagar | 2013-01-05 / 14:51:21
Det är tyst på bloggen i helgen,  jag jobbar nämligen 8-20.45 hela helgen så finns inte mycket bloggtid. 
 
Fitnessfighten kör jag på som vanligt med. Det blir mycket matlådapackande när man ska äta var tredje timme. Tycker att detta går hur bra som helst. Håller mina var tredje timme så gott det går. 
För att hinna med träningen har jag valt att gå upp 04.45 och träna på morgonen innan jag åker till jobbet. Lite stolt över mig själv borde jag väl vara. 
 
Och angående sockeravvänjningen så går det otroligt bra, femte dagen idag och jag har knappt  en enda dag tänkt på socker. Inte en endaste gång haft det där hemska suget och inget abstinens. Konstigt det där!
Jag skulle vilja påstå att det beror på att jag nu äter var tredje timme, men samtidigt så har jag gjort det så många gånger förr och det har ändå aldrig gått såhär bra. Vet inte om det kanske beror på att det denna gång handlar om 100 dagar,  jag vill fixa det och jag vet att jag KAN fixa det. Fast när dom där 100 dagarna gått, kommer jag verkligen stanna där o1ch bryta det som funkar så bra och stoppa i mig nåt socker? Vi får se. 

Träningsdagbok 3 januari, Fitnessfighten dag 3

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-03 / 14:42:00
Tredje dagen med samma upplägg på träningen, det känns rätt skönt att ha kört samma program i flera dagar så lär man känna programmet ordentligt och behöver inte känna sig som en nybörjare varje dag.
 
Idag körde likadant som första dagen, alltså först cardio i tio minuter innan jag gjorde de tre första övningarna x2 och körde cardio i tio minuter till innan jag avslutade med de sista övningarna.
För mig blir det ju absolut ingen skillnad på om jag kör hemma eller på gymmet eftersom min crosstrainer går alldeles utmärkt att använda till cardioövningarna och så har jag helt rätta vikter hemma också. Har som tur är sånna vikter som jag vart efter kan få tyngre. Perfekt! Idag var det dock svettigare än första gången!
Fast att få komma till gymmet är ju så underbart, det är verkligen min frizon! På gymmet kan jag strosa runt i mina egna tankar och bara få njuta av att vara jag. Få njuta av min egen tid, min egen tid som är träning.
 
Det är skönt när man ligger på golvet och kommer på sig själv med att pusta och stöna för att det är så sjukt jobbigt. Vissa gånger bara brister det "Åååååh fy fans jävla skit vad jobbigt". Älskar hur det bränner i armar och styrkan försvinner helt. Ren kärlek.

Sjukgymnasten

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2013-01-03 / 14:30:32
Idag hade jag tid till sjukgymnasten igen. Vi skulle prata om en TNS-apparat och se om den kanske kan funka som smärtlindring för mig eftersom ingenting annat verkar fungera. När jag var gravid med K så pratades det om att ha en sån vid förlossningen, då var jag panikslagen och så absolut nej. Men nu har jag provat ALLTING (nästan) mot smärtan och ingenting har fungerat så då är jag faktiskt villig att testa vad som helst.
 
Jag satt med apparaten ikopplad (eller fastklistrad hur man nu säger) hos sjukgymnasten i ungefär 40 minuter medans vi pratade om allting mellan himmel och jord. Jag gillar verkligen min sjukgymnast, vi fastnar alltid i våra samtal och säkert därför mina besök alltid tar så lång tid.
 
Jag bestämde mig för att hyra hem TNS-apparaten eftersom stötarna man fick gjorde så att jag inte märkte av ryggontet. Och det magiska, som jag faktiskt knappt vågar säga nu är att ryggvärken har fortfarande inte kommit tillbaka fast det gått många timmar och jag har både tränat och färgat håret. Så fort och bra ska det väl inte hjälpa?
 
Tanken är i allafall att jag sätter på dessa elektroder på ryggen på morgonen och sätter på apparaten när det behövs. Tanken är alltså att jag ska leva mitt liv normalt, och även jobba med denna apparat ikopplad.
 
Kan detta verkligen vara lösningen för min smärta? Och inte nog med det, våra nya sängar kommer snaaart. Åh, idag är jag hoppfull! Detta år SKA jag bli smärtfri för första gången på fem år.
 

Tempur

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2013-01-03 / 09:06:13
Förra veckan kom jag och mannen min fram till att enda sättet för mig att någonsin kunna bli smärtfri är nog att vi faktiskt investerar i en ny säng. Sagt och gjort.
Vi åkte till Sova i Uppsala och fick världens bästa service! Barnen satte dom framför en film och gav dom frukt, pepparkakor och saft så mamma och pappa fick prova ut en ny säng i lugn och ro.
 
Den första sängen vi provade var en Tempur. Och oj så konstigt det kändes. Kan lite hålla med om hur min kollega beskrev det "Det kändes nästan som att madrassen anföll mig, det fanns liksom madrass överallt runt hela kroppen". Och ja ungefär så kändes det.
 
Vi gick vidare och provade fler sängar. Kvinnan som hjälpte oss var väldigt duktig på att förklara och känna efter. Hon visste vilka problem vi har med våra kroppar och kunde på så sätt anpassa sängarna efter våra behov.
 
Efter att ha provat flera sängar gick vi tillbaka till Tempursängen. Hon bäddade ner oss med täcke och lät oss ligga där ett tag. Och ja, det var väl där vi bestämde oss. Detta var våran nya säng.
 
4-6 veckors leveranstid fick vi höra, bara att gilla läget. Vi var där för en vecka sedan, igår ringde dom och sa att sängarna är klara för leverans! Så idag kommer dom, åh så underbart. Den gamla sängen slängdes i soporna igår så i natt har vi sovit i bäddsoffan, ajajaj.

Träningsdagbok 2 januari, Fitnessfigten dag 2

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-03 / 08:56:45
Det blev inte av att jag skrev något inlägg igår, var bara så trött så jag inte riktigt orkade starta datorn och starta igång tankeverksamheten efter en lång dag.
 
Som rubriken avslöjar så var det andra dagen med Fitnessfighten igår. Jag följde kostprogrammet slaviskt och likaså träningen. De tre första dagarna är det samma träningsupplägg, men körde den andra varianten igår så blev som ett helt annat träningspass. När man tränar hemma, vilken jag gjorde igår också så kan man välja att köra cardio 90 sekunder var tredje övning istället för rakt av tio minuter. Som sagt, det blev ett helt annat träningspass och oj så svettigt. Hela passet tog lite längre tid, vet dock inte riktigt varför. Men tror att jag allt som allt tränade 75 minuter.
 
Efter gårdagens träningspass var jag helt slut. Armarna var som spaghetti, och inte ens en timme senare hade mjölksyran släppt. Låren brändes. Jag var HELT säker på att jag skulle vakna med världens dödliga träningsvärk. Men nej. Jag förstår inte vart min träningsvärk har tagit vägen. Förut hade jag sånna smärtor så vissa rörelser var totalt omöjliga. Saknar det :/
 
Igår blev det Chilikyckling med pestocreme och bulgurpytt enligt ett recept från Fitnessfigten.
 
Hann röra runt maten på tallriken innan jag fotade, därför det ser så geggigt ut.
 

Träningsdagbok 1 januari, Fitnessfighten dag 1

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-01 / 19:24:34
Idag var det första träningspasset med Fitnessfighten. En dag som denna, helgdag och med stängt gym så fick träningen äga rum hemma. Och en av delarna som jag verkligen gillar med Fitnessfightens träningsupplägg är att alla träningspass går att göra hemma. Guldvärt för en småbarnsförälder!
 
Det var ett lite annorlunda träningsupplägg mot vad jag brukar köra. Började med tio minuter cardio innan det var dags för de tre första övningarna x2. Sedan cardio igen innan man körde igenom de sista övningarna. Hela träningspasset tog ungefär 65 minuter för mig. Skönt pass, tiden gick väldigt fort faktiskt. Puff sa det nästan och så var man klar.
Jag hoppas att någon av dom här dagarna ger mig en olidlig träningsvärk!
 
Mini blev också träningssugen.

Fitnessfighten dag 1

KATEGORI: Fitnessfighten | 2013-01-01 / 19:15:00
So far so good.
Snart har den första dagen med Fitnessfighten passerat, inga konstigheter här inte! Idag har jag följt kostupplägget duktigt, verkligen försökt se till att få äta någonting var tredje timme.
 
Jag var väldigt taggad inför denna dag, och det är jag fortfarande. Om jag verkligen trivs jättemycket med Fitnessfighten så kan det hända att jag hoppar på 3-månaders eller 6-månadersprogrammet sen. Återstår att se!
 
Det enda som inte har känts helt ok i kroppen idag är bristen på sömn. Antar att ingen missat att det var nyårsafton igår, och för mig ringde klockan 05.00 imorse. Ändå fått mycket gjort idag! Först jobbat, sedan storhandlat, tränat, lagat två olika middagar och nu sitter jag här nyduschad och ska faktiskt lägga mig okristligt tidigt ikväll!
 
Min frukost imorse. Helt ok va?

Fitnessfighten

KATEGORI: 100 dagar | 2013-01-01 / 05:00:00
1 januari! Idag börjar mina 100 dagar och Fitnessfighten!
 
Hey ho let´s go!

STARTSIDA