Extra helg

KATEGORI: Träning | 2016-03-28 / 19:52:58
Hallo!
Hoppas ni alla har haft en härlig påsk och att ni är redo för vardagen imorgon igen. När man jobbar inom vården som jag gör så får man räkna med att man lika gärna kan hamna på att jobba dessa helger, så var det i mitt fall.
Imorgon börjar skola och förskola för barnen igen efter att ha varit hemma en vecka. Maken min är sjuk och har också varit hemma i en vecka och blir hemma ännu mer. 
Jag ska dock inte heller jobba imorgon, har fått ta ut en kontaktdag för att åka med sonen till BUP och sedan på eftermiddagen har jag ett besök med habiliteringscenter om sonens problematik. Men där emellan tänkte jag klämma in ett pass på gymmet och storhandling. 
 
Idag har varit en riktigt härlig dag och jag tror att vi alla kommer att sova riktigt gott inatt! Började strax efter nio imorse då jag och sonen cyklade (!!) ner till gymmet (är riktigt imponerad över sonen!) och där träffade jag en kollega som ville hänga på mitt benpass. Var ganska slut i benen efter cyklandet men det blev lite marklyft och annat smått och gott för benen.
Sedan var det bara att trampa hem igen (vi har uppförsbacke heeeeela vägen hem....) för lunch innan vi begav oss en sväng till Biltema för att inhandla ett cykelställ. Väl hemma skulle den byggas och så passade jag på att olja alla våra utemöbler eftersom den härliga säsongen är på ingång! Efter middagen fick jag agera frisör till maken och sonen.
Nu sitter jag äntligen i soffan, nyduschad och ska snart ta mig ett kvällsmål och bara slappa i soffan.
 
Hoppas ni hunnit njuta av det fina vädret lika mycket idag!
 
Min och kollegans uppvärmning idag.

Glad påsk!

KATEGORI: Vardag | 2016-03-25 / 11:40:00
Tänkte bara kika in och önska er alla en glad och härlig påsk!
 
Jag kommer tyvärr spendera min helg på jobbet med långpass, tur att man har så härliga kollegor så man vet att det kommer att bli bra ändå!
 
 
Lite påskpyssel på jobbet här om dagen. 
Är jag inte en naturbegåvning? 😄

Hatpass

KATEGORI: Inspiration | 2016-03-24 / 19:15:08
Igår körde jag bröst/rygg på gymmet och hade faktiskt sällskap av en kollega. Kul att få någon som följer med på ens pass ibland! Vi körde många av mina favoritövningar och faktiskt så lyckades jag med personbästa i en-arms-rodd i cabeln, så sjukt peppande!
 
Idag stod det ben på schemat. Och ibland så brukar jag slänga in ett benpass med massa övningar som jag verkligen avskyr. Haha! Jag tror att jag gör det för att inte bli för bekväm i min träning och för att se att jag verkligen utmanar mig själv även när jag tränar utan PT. Fast passet började jag med knäböj, inte direkt en övning som jag avskyr men dock en övning som jag valt bort. Jag VILL köra knäböj i smithmaskin, men med min skada så har det inte funkat för mig med stången. Men jag VILL ju verkligen så nu ska jag prova mig fram sakta men säkert. Får börja med låga vikter! Körde nog inte tyngre än 40 kilo idag. Det är en så pass viktig övning känner jag så vill få in den i min träning. 
 
Vad har ni för hatövningaroch brukar ni köra dessa ändå?
 
 Lite torsdagspepp från mig inför helgen! 

En räddande ängel

KATEGORI: Food och Fitness | 2016-03-23 / 18:40:00
För snart fem veckor sedan fick jag ett super kostschema från Maria på FoodOchFitness. Det var verkligen härligt och jag trivdes så! Tyvärr fick min kropp för sig att kläcka ur sig lite nya allergier så tyvärr var vi tvungna att avbryta. Men nu har hon lyckats igen, vet inte om hon trollar eller vad men hon har verkligen lyckats! Nu har jag alltså fått ett nytt kostupplägg som är helt glutenfritt, mejerifritt, utan skaldjur och lax, ägg och nötter. Förstår ni att man känner sig lite besvärlig med den listan på allergier...?
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tveka aldrig att ta hjälp av någon professionell om ni känner att det behövs! Det är verkligen värt allting i världen! Jag var nästan beredd på att ge upp när listan med råvaror som jag inte kan äta bara växte.. Men Maria lugnade ner mig och ställde allting till rätta!
 
Tveka inte att maila [email protected] så får ni lika mycket experthjälp som jag har fått!
 
 

Färskvara

KATEGORI: Inspiration | 2016-03-22 / 20:47:06
Ja som ni läste i förra inlägget så är tanken att jag ska börja springa igen. Förra onsdagen sprang jag ca 4 km, det värsta jag varit med om och ville kräkas! I lördags var jag ute och sprang igen och började känna igen mig själv lite! Det började kännas sådär kul igen och som att jag gärna hade fortsatt! Det blev då ca 5 km, hade kunnat springa längre men ville inte stressa kroppen.
 
Kan passa på att slänga in en kommentar bland all löpning att jag igår på PT-timmen tog personbästa i marklyft. Just saying!
 
Idag stod det löpning på schemat igen. Och kan verkligen lova att jag var otaggad! Det var en lite rörig dag på jobbet, hade ont i magen och vädret var rent ut sagt skit! Men efter att ha hämtat minsta barnet från förskolan och lämnat henne hemma med pappan och brorsan så släpade jag mig ut i alla fall! Det var kallt, regnigt, lerigt och snöigt! Men 6 km blev det och hade faktiskt kunnat springa mer av allt adrenalin. Det gick inte fort men jag tog mig framåt! 
 
Man känner verkligen vilken färskvara löpning är! Förra året sprang jag 5 km på för mig en bra tid, nu är jag runt 8 (!!!!!!) minuter långsammare! Men bara att kämpa på så kommer det tillbaka!
 
 
Vad har ni tränat idag?

En Svensk klassiker

KATEGORI: Löpträning | 2016-03-17 / 08:43:54
Förra veckan var det någon som sa till mig 'Du borde göra en Svensk klassiker', jag skrattade åt personen och slog bort tanken.
 
Men på något sätt har det liksom fastnat i hjärnan. När jag lyssnade på radion när Markoolio berättade om sina känslor när han klarade Vasaloppet så satt jag i bilen och grät. På riktigt.
 
Igår när jag vaknade så sa hjärnan 'Jag SKA göra en Svensk klassiker innan jag fyller 40'.
När jag väl googlade på det hela och insåg vilka distanser det handlade om så fick jag en liten chock... 

-Vasaloppet 90 km.
-Vätternrundan 300 km.
-Vansbrosimning 3 km.
-Lidingöloppet 30 km.

Det finns dock några problem..
1) Jag har stått på ett par skidor cirka tre gånger i lågstadiet.
2) Jag äger ingen cykel och har cyklat två gånger de senaste sexton åren.
3) Jag kan inte simma och har vattenfobi.

Tur att jag har några år på mig att träna...

Jaja, har jag sagt att jag ska klara något så gör jag ju det också. 

Ni som följt mig en längre tid vet att jag sprang ganska flitigt ett tag, då var inte 17 km några som helst problem att springa engång i veckan. Igår gav jag mig ut på första löpturen igen. Fy vad hemskt det var! Haha, snacka om att det är en färskvara! Det var första löpturen sedan juni förra året. Lite över 4 km, och mina lungor kollapsade. Nästan. Men skam den som ger sig! Nu ska jag bara hålla mig och faktiskt gå långsamt fram med att öka sträcka. 

 
Så, välkommen att följa mig på en ny resa. Eller nåt, haha! 

Uppladdning

KATEGORI: Food och Fitness | 2016-03-11 / 16:58:45
Som ni läst så har träningen rullat på bra här! Igår kände jag mig dock väldigt trött och sliten. Har lite stela axlar och nacke så beslutade att ge kroppen en extra vilodag så att jag snart får längta till gymmet istället. Imorse när jag vaknade så hade jag en enorm längtan till gymmet! Dock visade det sig att ett barn åkt på en rejäl förkylning med hög feber.
 
Jag kände att det kanske var ett tecken på att jag ska ta en vila jag med! Så efter en spurt upp till centrum för att hämta ut astmamedicin och nässpray till det sjuka barnet så har jag faktiskt spenderat dagen i soffan (!!!!!). Jag förvånar mig själv väldigt!
 
I helgen har jag 14,5 timmars pass på jobbet så blir inte gymmet då heller. Blir fyra dagars vila från gymmet,  har bestämt mig för att känna det som en bra vila och verkligen få njuta när jag kliver in på gymmet på måndag igen!
 
Ja förutom soffan så har jag förberett matlådor för helgen. Bra kost så är jag pigg och alert på gymmet på måndag!
 
 
Vad hittar ni på i helgen?

24 timmar

KATEGORI: Food och Fitness | 2016-03-09 / 20:14:33
Hallo. Gått någon vecka sedan jag skrev. Herregud vad tiden bara rusar! Vi är liksom snart i mitten av mars och det känns som att det var alldeles nyss som jag började på nya jobbet. 
 
När jag började och visste att jag skulle börja jobba heltid på schema så trodde jag verkligen att det skulle ha en negativ inverkan på min träning, men tvärtom faktiskt! 
Jag har knappt några problem alls att få till sex träningspass i veckan plus några promenader och extra rörlighetspass då och då. Jag pusslar och pusslar för att allting går ihop och måste erkänna att jag lyckas väldigt bra! 
 
Jag ser till att träningen inte kommer emellan familjelivet och lägger min träning på tider som inte påverkar barnen. Vissa dagar så tränar jag innan jobbet trots att jag jobbar dag, då får man hänga på låset och lägga träningen då barnen ändå sover. Jobbar jag kväll har jag ju självklart andra möjligheter. Allra minst tycker jag dock om att träna kvällstid, då är jag helst på hemmaplan. Igår önskade mina barn att få gå på MiniSats idag så efter jobbet hämtade jag dom och så åkte vi tillsammans till gymmet innan vi begav oss hem för middag.
Jag är glad att jag är så sjukt effektiv på att använda dessa 24 timmar av dygnet! 
 
Hur är ni? När föredrar ni att träna?
 
Jag är fortfarande så sjukt glad att jag under denna hektiska period har kostupplägget från FoodOchFitness att luta mig mot! Det gör väldigt mycket att slippa tänka på vad man ska äta när man har så mycket man inte tål. Mycket skönare att ha på papper och veta att resultaten kommer! 
 
Ni kanske kan försöka gissa er till dagens träning..?

STARTSIDA