Christopher Silfverbielke

KATEGORI: Vardag | 2015-06-29 / 18:48:54
Gav ju er lite boktips här om dagen och tänkte komma med ett annat tips! Antingen om ni väljer att njuta av dom i bokformat eller väljer Storytel som jag själv föredrar. 
 
Det här var den första serien som jag fastnade för och var de första böckerna som jag lyssnade på.
 
Bilderna är lånade från Google 
Här är det Dag Öhrlund och Dan Buthler som verkligen lyckats! 
Jag fångades direkt av dessa kriminalromaner! Dessa handlar om en riktig psykopat och seriemördare.
Jag levde mig helt in i böckerna och kände mig till och med ofta jagad av polisbilarna som jag såg. Haha!
Christopher Silfverbielke som man får följa genom alla böcker är verkligen klockren! Nu när jag lyssnat igenom alla sex böcker så känner jag till och med att jag saknar honom.
 
Trevlig läsning! 

Gröna Lund

KATEGORI: Familjelivet | 2015-06-28 / 22:07:39
Idag har jag och familjen betat av en "måste göra" på den årliga listan på somrarna, nämligen Gröna Lund.
 
Båda ungarna längtar och är sjukt modiga med att åka allting! Väldigt mycket modigare än jag också...
Det var svårt men för barnens skull var jag modig och åkte Lilla Frittfall. Uh 😨 Första gången så började jag gråta. Haha. Andra och tredje gången kände jag mig ganska tvungen eftersom K var iväg med pappa och åkte alla värstinggrejerna och jag och E hängde på barnsidan. Men lilla E övertalade mig. Haha!
 
Jag är väldigt imponerad över barnen. Vi kom till Grönan till öppning och har precis landat hemma. En hel dag med bara en liten glasspaus! Onödigt att lägga tid på en riktig matpaus. 
K är modig han, han åkte den värsta av dom värsta och mammahjärtat brast nästan ut i gråt. Kunde inte vara i närheten när han åkte vissa.
 
Och stort eloge till Grönan! Eftersom K har sina diagnoser så har han rätt till ledsagare som får gratis inträde och gratis åk! Så både jag och pappa kom in. Sjukt skönt med 540:- för inträde och åkband för hela familjen! 
 
En underbart lyckad dag med familjen! 
 
Lilla Frittfall. Min stora skräck.

Muskelsmörj

KATEGORI: Träning | 2015-06-27 / 23:06:37
Det har varit en grym vecka träningsmässigt! Haft två PT-pass, gått PW de flesta mornar innan frukost och kört flera grymma pass själv på gymmet! Jag älskar att känna den underbara kicken av när jag själv kan leverera så sjukt bra! 
 
Fick ju som sagt en sjuk träningsvärk efter PT-passet i torsdags och det höll i sig ännu mer idag. Så många grymma pass den här veckan! Belönade min kropp idag med en timme rejäl muskelsmörj, låter kanske lite lyxigt och enkelt. Men alla ni som provat på HotMojo vet vad jag snackar om! Idag var det 38 grader i salen. Så ja, en timme rejäl och brutal muskelsmörj i rejäl hetta.
 
Jag tror att det är svårt att förstå hur tunga och krävande dessa pass är innan man själv har provat på. En liter svett fattigare lämnade jag i alla fall salen med ett stort leende på läpparna. Härligt att chocka kroppen med lite annat än bara tunga vikter! 
Resten av lördagen spenderades hos svärmor där vi blev bjudna på middag. 
 
Nu börjar det närma sig läggdags innan klockan ringer imorgon för veckans sista PW och sedan vilodag från gymmet. Istället blir det ett rejält pass på Grönan där hela dagen ska spenderas med familjen! 
 
 
Linnet blev genomskinligt av all svett. Läckert!

PT och ökning

KATEGORI: PT | 2015-06-26 / 17:00:00
Igår hade jag en PT-tid. Snacka om att jag kände mig extra flåsig och lite utmattad! Tror det har att göra med att jag hade den tuffaste dagen på den så fint kallade 'tjejveckan', men jag kämpade mig igenom hela passet som jag tror gick ut på att förgöra mig så gott det bara gick med en Dynamaxboll för att sedan ta ut sista droppen ur både triceps och biceps. Behöver jag säga att hon lyckades? 
 
Idag känns det att det var PT igår, precis som det ska! Känns härligt att för en gångs skull ha träningsvärk i armarna också! 
 
Jag kom lite smått överens med PTn om att sluta äta för att gå ner i vikt och istället äta för att bygga muskler. Visst har jag kilon att gå ner fortfarande, men med tanke på hur hårt jag kör på med träningen så kommer inte detta vara något problem. Jag kan ju inte längre gå ner lika fort som jag gjort, man måste ju tänka på kroppen lite också och vara snäll mot den! Så mer kalorier från idag, självklart kalorier från bra mat. Ser helt enkelt till att bara öka intaget av den maten jag redan äter. Här kommer jag muskler! 

Att finna sin väg

KATEGORI: Vardag | 2015-06-25 / 16:22:03
Som med allt i livet så gäller det att hitta sin egen väg, finna just det DU brinner för. Det gäller ju allt i från träning till sin egen klädstil. Det man trivs med.
 
Jag har alltid drömt om att bli den som läser massa böcker. Men med min ADHD och det här ekorrhjuls-livet som man lever så har jag aldrig hittat ordentliga luckor att klämma in läsningen på. Så det blir oftast att jag läser i perioder. Men i våras provade jag något nytt som jag fastnade för! Storytel! Betalar 149:- (tror jag) i månaden och har tillgång till att ladda ner massa bra ljudböcker. Köpte grymma trådlösa hörlurar och kan nu lyssna samtidigt som delar av ekorrhjulet snurrar. Vid träning och vid viss hemmaarbete (så länge barnen pysslar med annat). Har plöjt igenom sjukt mycket bra böcker! En av de bästa författarna måste verkligen vara Fredrik Backman! Jag hoppas verkligen att ni inte har missat honom!
 
Bilderna är lånade från Google
En man som heter Ove. 
Britt-Marie var här.
Min mormor hälsar och säger förlåt. 
Saker min son behöver veta om världen. 
 
I alla dessa böcker har jag kommit på mig själv att skratta högt, sucka högt, nicka medhållandes och bara stå och le. Böckerna är så fantastiska och har verkligen grymma kommentarer och sjukt många igenkännighetsfaktorer! Om ni inte har läst eller lyssnat på dessa så rekommenderar jag det starkt!
 

Intervaller

KATEGORI: Träning | 2015-06-24 / 13:44:08
Hallo!
Idag var det dags för att jobba lite extra med hjärtat, alltså konditionsbiten. Eftersom jag valt att lägga löpningen lite åt sidan så får jag helt enkelt hitta andra sätt att få upp flåset på ordentligt. 
 
Och inte finns det väl så många som vill säga att kondition är favoriten? Ja, så är det inte i mitt fall heller så gäller helt enkelt att hitta en stil som passar just dig. Jag gillar att pressa mig till maxgränsen, jobba med hela kroppen och verkligen känna att jag lever! 
 
Dagens pass såg ut på följande sätt:
- Uppvärmning fem minuter crosstrainer.
- 2 minuter rodd, 1 minut vila X 4
- 1 minut cykel, 1 minut vila X 4
- 1 minut skidmaskin, 1 minut vila X 4
- 1 minut upphopp, 1 minut vila X 4
- 1 minut burpees, 1 minut vila X 4
- 1 minut repmaskin, 1 minut vila X 4
- 15 stycken (magövningen där man "hänger" på underarmarna och tar upp knäna) X 4
 
Behöver jag säga att det blev svettigt?
 
 

Semester

KATEGORI: Löpträning | 2015-06-23 / 17:54:00
Hallo!
Min oaktiva sida har inte bara visat sig här, ni som följer mig på Instagram vet att jag inte alls är lika aktiv där heller. Men det är ju typiskt sånna saker som man kan vara en periodare med, right?
 
Det där med knät var ingen större fara alls faktiskt, skönt! Kan känna av en liten trötthet ytterst sällan men ingenting som påverkar mig så länge jag lyssnar på kroppen och stoppar vid övningar eller för tunga vikter om det inte känns ok. Allting handlar ju alltid om att gå försiktigt fram för att förhindra skador.
 
Igår tog jag ett beslut också. Förra året var löpningen mitt allt, men efter att jag började springa efter min skada igen så har jag inte hittat tillbaka till samma kärlek och känsla igen. Det har mest varit att jag tvingat mig ut på mina löprundor två gånger i veckan medans jag längtar ihjäl mig till gymmet. Varför då fortsätta med det som inte känns helt rätt och skjuta undan det hjärtat brinner för? Nu blir det ingen press på löpningen längre. Nu är det jag och styrkan med alternativa konditionspass. Känslan när det känns som att en sten lättat från axlarna får beslutet att kännas extra mycket rätt.
 
Hoppas värmen kommer tillbaka ordentligt snart igen!

Onepwo

KATEGORI: Fitnessguru | 2015-06-22 / 15:44:01
Hallo!
Hur har ni det där i den svenska sommaren? Jag håller på och njuter av min sex veckor långa semester :)
 
Ikväll är det dags för ett PT-pass så tänkte ladda upp lite extra med Fitnessgurus nya onepwo. Har ni provat den? Jag har den i smak av apple.
 
Den är helt kalorifri och ska ge intensiv och ihållande energi. Den ska även hjälpa till vid fokus och ge bättre styrka.

Det jag gillar med den är att den även ska ge minskad mjölksyra och förbättrad uthållighet. Tydligen ska den ge en kick på fettförbränningen också! 

Första gången fick jag en lite läskig stickande känsla som började runt munnen och spred sig lite längs kroppen. Haha, låter väl hemskt. Men nejdå, det påverkade inte träningen negativt och det kändes verkligen som att den spred sig i kroppen för att utgöra precis allt den lovat.

 

STARTSIDA