Sjätte PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-10-31 / 12:31:03
Idag var det dags för den sjätte PT-timmen. Nu när det har börjar bli kallt ute så tränar vi inne, blir alldeles för jobbigt för min astma att träna ute. Men plåga en kan hon lika bra för det!
 
Innan hon kom så passade jag på att värma upp tio minuter på crosstrainern så att jag var ordentligt varm och förberedd.
Vi började med dessa härliga gummiband som man har runt vaderna och går sidleds med, två gånger fram och tillbaka i lägenheten. PTn tyckte dessutom inte att gummibandet gett så mycket förut så nu avancerade vi till två gummiband samtidigt.
Sedan körde vi de flesta övningar på bosuboll och pilatesboll. Allt möjligt från styrka, balans och kondition. För visst f*n kan man köra bra kondition på bosuboll! Balansövningarna är ju viktiga för mig för att stärka upp bålen, då passar både bosu- och pilatesboll bra!
Det jag tror kommer kännas imorgon är nog när vi körde baksidalår med pilatesbollen. Aaaaaj som f*n säger jag!
 
Det var ett svettigt och skönt pass!
 
Efter passet blev det en god kycklingwok med pesto. Mums!

Under-/överkroppsprogram + SatsCore

KATEGORI: Träning | 2012-10-30 / 19:24:17
Underbara träning idag! Skönt att känna att man lever i allafall! Började med att jag trotsade regnet och promenerade ner till Sats. Väl där så började jag med tio minuter uppvärmning på löpbandet innan jag körde både mitt under- och överkroppsprogram på gymmet innan jag skulle på dagens pass, nämligen SatsCore.
Det var tufft för armarna på överkroppspasset, de fick kämpa och slita fullt ut! Har fått in snitsen nu på alla övningar så blandade hejvilt båda programmen innan både var genomkörda. Annars så brukar jag ju ha så att jag kör överkropp på tisdagar och underkropp på torsdagar. Men idag fick det bli både och!
När jag kört igenom båda programmen så passade jag på att köra övningarna från sjukgymnasten plus den jag lagt till själv.
 
Avslutade Satsbesöket med att gå på SatsCore. Jag gillar dom passen! Tuffa och intensiva! Men (det finns alltid ett men) så tycker jag att det är lite synd att de bara är en halvtimme. Men är det kul så vill man inte sluta! Och nej, inte ens idag fast jag tränat i 2,5 timme ville jag sluta.. Passen kunde ju vara 45 minuter i allafall!
Efter passet trotsade jag det hemska vädret igen och promenerade hem.
 
Fick bli en supersnabb dusch och lunch eftersom vi idag skulle få besök av en vän och hennes barn som inte heller kunde komma på Minis kalas i söndags. 13.00 var jag hemma, 13.45 var jag duschad, hade ätit lunch och fixat håret och sminkat mig. Snabb mamma!
 
Lite träningsvärk tycker jag nog att jag borde ha imorgon! Men verkar som att jag har svårt att få träningsvärk i armarna.. Varför? Magen däremot, där känner jag av hela tiden!

Trappat ner

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-30 / 09:06:16
Bestämde mig för några dagar sen att prova att trappa ner på medicinerna. Började med att bara ta morfin och 1grams Alvedon två gånger per dag, på morgonen och kvällen. Det gick rätt bra, och eftersom jag ändå inte blir helt smärtlindrad av medicinerna så känns det onödigt att proppa kroppen med så mycket gifter. Och nu i två dagar har jag trappat ner ännu mer då jag skippar kvällsmedicinen. Och eftersom det inte har påverkat min nattsömn mer än med medicinerna så är jag nöjd! Jag har då mer ont på morgonen när jag vaknar förstås, men tar medicinerna fort så börjar dom verka efter 1-1, 5 timme. 
Det är jobbigt att veta att inga mediciner får mig smärtlindrad,  men därför ändå tufft att fortsätta med dessa mediciner. Jag vill att min kropp ska lära sig att leva utan skiten.
 
Jag känner mig långt ifrån som mig själv. Är trött, orkeslös och ointresserad av allt.  Massa telefonsamtal som ska ringas och miljoner andra måsten. Men jag orkar inte, pissmedicin och pissituation man hamnat i!
Träningen försöker jag verkligen orka med,  och det går rätt bra!
 
Nu får det bli ett av dom dära viktiga samtalen innan jag tar mig ner till Sats!

Förberedd

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-29 / 14:06:00
Vaknade igårmorse och kände en hemsk känsla i halsen! Neeeej, inte bli sjuk nu och därav mitt shoppande:
 
Echinacea Friggs och halstabletter i förebyggande syfte till mig. 
Blev även en Legotidning till K och så kompletterade jag fikat lite till fikasällskapet som kommer snart. För mig blir det en kopp té och Kesella. Gäller att köpa fika som inte blir för svår att motstå!

45 minuter promenad + övningar på gymmet

KATEGORI: Träning | 2012-10-29 / 11:59:45
Idag på träningsschemat stod det 45 minuter promenad, jag valde att komplettera det med lite övningar på gymmet. Hade egentligen bokat in mig på ett pass, Seniorpulse, men imorse när jag vaknade kände jag att jag verkligen inte hade någon lust med det. Men ville ändå träna så bestämde mig för att promenera ner till gymmet och träna lite fritt istället.
45 minuters promenaden fick jag av att gå fram och tillbaka till gymmet. Väl på gymmet så började jag med övningarna som jag fick från sjukgymnasten. Det är övningar med en pilatesboll där man fokuserar på att bli stark i bålen. La även till en övning som jag själv tror ska vara bra, nämligen att man står och balanserar på en balansbräda(??? vet inte alls vad det heter), men då arbetar man ju mycket med just bålen.

Sedan fick det bli 15 minuter på löpbandet, 10 minuter i en armcykel och 10 minuter i en cykel där man lutar sig bakåt (mycket skönare än en "vanlig" motionscykel när man har ryggbesvär!).
 
Avslutade med att göra övningarna från sjukgymnasten och min egen övning en gång till, plus stretchning på det förstås.
 
När jag gick hem så var det verkligen kallt! Kändes som att det skulle börja regna, men jag klarade mig. Skönt att komma hem och slänga sig i en varm dusch och sedan äta lite lunch.
 
Det var några som fick sista-minuten-hinder igår inför Minis kalas, så en av dem kommer idag. Ska hämta barnen tidigt idag. Ska upp en sväng till centrum också, K börjar se lite besviken ut när lillasyster gång på gång får massa paket. Så jag tänkte gå upp och köpa en ny tidning till honom så han också får något att glädja sig åt!

Barnkalas

KATEGORI: Evelina | 2012-10-28 / 19:39:59
Haft Minis kompiskalas idag, var egentligen tänkt att det skulle varit förra helgen men då låg ju jag tyvärr inne på sjukhus. Men är ändå tacksam och förvånad över hur många som kunde komma idag med så kort varsel!
Tack alla ni som kom! Och tack för alla fina presenter, Mini är i paradiset!

Bättre sent än aldrig med kalas, Mini fyllde ju två för två veckor sedan. Den helgen var vi på UnderbaraBarn mässan och så hade vi kalas för släkten. Brukar skilja på kompis-/ och släktkalas så alla mormors, farfars och farmors slipper allt barnbus. Då får barnen härja runt så gott de vill och kladda fritt!
 
Lyckat kalas och lyckligt barn!
 
Min prinsessa på släktkalaset för två veckor sedan. (Nej hon sitter inte och mumsar på sockerbitar).
 
Min prinsessa idag.
 
 

Intervallträning + Yogalates

KATEGORI: Träning | 2012-10-28 / 14:05:28
Idag på träningsschemat stod det intervallträning med två övningar. Båda som jag valde var Tabataövningar, en där man är i typ armhävningsställning och kommer fram och bak med en fot i taget mot handen. Den andra övningen var hoppa hopprep i Tabata, gick superbra!
 
Körde även yogalates på Sats, både min sjukgymnast och PT tycker nämligen att jag ska köra lite sånna pass också! Det var ett riktigt jobbigt pass, verkligen!
 
Sköööönt med träning!

Kötta på gym

KATEGORI: Träning | 2012-10-27 / 15:34:42
Idag var det dags att besöka det nya gymmet som jag anslutit mig till. Som sällskap hade jag E. Kul när man har sällskap,  även om man inte kör exakt samma övningar.  Men vi båda ville köra styrka, och det var ju bra!
För mig har det inte varit någon träning på 1, 5 vecka eftersom jag låg sex dagar på sjukhus. Skönt att komma igång igen!
Som sagt så körde jag styrka idag, var flitig och körde både mitt under- och överkroppsprogram. Gjorde dessutom de övningar som jag kom ihåg i huvudet från sjukgymnasten. Smsade med lin PT igår, tur hon var med hos sjukgymnasten så vi kan gå igenom alla övningar nästa gång vi ses!
Ska även stretcha lite extra, minst nio minuter per dag. Förslagsvis 3x3 minuter. Gäller att ta sig den tiden också!
 
Bara för att jag nämnde det nu får det bli lite stretching nu innan vi ska iväg till svärfar på middag!

Ännu ett center

KATEGORI: Träning | 2012-10-26 / 20:45:32
Har precis kopplat in mig till ett till Sats center. Nu när jag är sjukskriven så har jag ju lite "mera tid" att vara mer flexibel med träningen nämligen. Då kan jag lika gärna åka en kvart extra. En till anledning är att jag nog får lite sällskap där också. Vi kör första gången imorgon, börjar med styrka så får jag lära känna lokalerna lite!

Sjukgymnast + femte PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-10-26 / 10:25:00
Hade ju första tiden hos sjukgymnasten igår, riktigt glad att min PT var med! Det var massa positiva nyheter i form av att jag kan fortsätta med min träning! Det enda jag ska tänka på är att verkligen hålla bålen stabil, är nämligen där mitt största problem ligger. Alltså ska jag till exempel på zumban tänka på att inte ta ut svängarna för nycket, endast arbeta så att bålen är rak och stabil.
Min PT fick höra vad vi ska tänka på, därefter kan hon veta vilka övningar som blir de rätta.
Hoppas det inte är alltför konstiga stavfel i inlägget, men att skriva via telefonen är inte lätt.. Ser nämligen inte hela inlägget jag skriver, haha! Inte superbra anpassad mobilsida.. :p

Let's start this all over again

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-25 / 09:45:34
VARNING FÖR LÅNG TEXT!
 
Äntligen fri! Blev utskriven från sjukhuset igår, efter sex långa dagar! Mycket har hänt.
 
Började med att jag åkte in i fredags morse, fick komma in ganska fort till ortopedakuten. Fick morfin och blev undersökt. Jag hade tappat känseln i vänster underdel av kroppen, kände inte att jag var kissnödig och kunde inte knipa. Hade ingen kraft i vänster ben heller. Hade dessutom fått tillbaka mitt magsår, antagligen på grund av alla de starka medciner jag åt! Och blodtrycket låg på 175/111! Antagligen för att jag hade så ont, det gick nämligen ner under dagarna.
Fick åka in på magnetröntgen av ländryggen. Man ska verkligen blunda när man ligger där i och inte tänka på hur TRÅNGT det faktiskt är. Man låg så otroligt tajt! Tur att jag gått ner mina 65 kilon, hade inte fått plats annars! Magnetröntgen tog en halvtimme. Sedan fick jag åka till min avdelning, ortopeden och bli inlagd. De ville sätta kateter och ge mig morfin intravenöst, men där gick min gräns!
 

Så fick jag ligga där på avdelningen bland alla gamlingar, vi var tre i samma rum. USCH! Fick träffa olika läkare, ortopeder, "vanliga" läkare, neurologer.. Och några fler (kan inte hålla reda på alla). Massa olika undersökningar gjordes. Magnetröntgen visade i allafall två diskbråck och att det inte var diskbråcket som orsakade min ischias, tyvärr! (Lättare att "läka" om det skulle varit därför). Det visade sig även att det inte var varken diskbråcken eller ischias som orsakade mina känselbortfall, tyvärr! Då hade man i allafall vetat vad allting berodde på. Till råga på allt, en morgon när jag klev upp ur sängen så var allting nerblodat! Och det visste man inte alls vad det berodde på.. :/
Beslutet blev: en ny magnetröntgen, denna gång av huvudet och nacken för att se ryggmärgen. Samma hemska trånga upplevelse, fast denna gång med en extra trång apparat runt huvudet. Och denna undersökning tog EN TIMME! Och resultatet? Inga fel hittades.
 
Då beslutade ortopeden (eller detta hade i och för sig bestämts redan innan) att jag skulle flyttas till neurologen istället. Men i brist på plats så låg jag kvar på samma avdelning men tillhörde egentligen neurologen.
Tyvärr så visste man inte vad felet var. Blodprover och alla möjliga prover togs. När jag gått på morfin 3-4 gånger per dag i ungefär fyra dagar så började känseln komma tillbaka och jag började känna mig kissnödig igen.
Jag försökte komma med förslaget att allting kanske berodde på att jag haft så otroligt ont, så kroppen kanske inte orkade mera?
Deras sista utväg blev i allafall ryggmärgsprov. Då fick jag panik. Jag VILLE inte! Blev i allafall dags för det igår. Hade tagit min vanliga dos morfin, men bara när läkaren skulle leta reda på mina höftben och känna på ryggraden så gallskrek jag av ren smärta. Gjorde så SJUUUUKT ont! Läkaren bestämde sig fort, bara efter att ha känt på mig att det inte skulle gå. Jag fick stesolid och mera morfin och så tog man kontakt med narkosen. Dom kom efter ett tag, och vilka problem dom också hade! Det gjorde ju så sjukt ont bara dom petade på min rygg med händerna. Men tillslut så.. Det var bland det värsta jag gjort i hela mitt liv!
Dagen innan hade läkaren sagt åt mig att dricka mycket kaffe och Cola eftersom koffein kunde lindra huvudvärken. Jag drack så mycket Cola innan att jag nästan mådde illa! Men det måste ha funkat, har nämligen inte kännt av de minsta tecken på huvudvärk! Helt otroligt! Fast med tanke på hur ont och hur stel jag är i ryggen nu efteråt (förutom diskbråcket och ischiasen) så får det vara nog.
 
Och som förväntat (av mig) så visade ryggmärgsprovet ingen borrelia eller ms. Då sa läkaren till mig: Du har nog haft rätt, känselbortfallen berodde nog på din brutala smärta.
 
Och till min lycka, JAG BLEV UTSKRIVEN IGÅR! Är nu hemma. Har morfin två gånger per dag som jag kompletterar med starka Alvedon och även morfin vid behov. Jag är fortfarande inte helt smärtlindrad, tyvärr så finns det inget mer eller starkare man kan ge mig eftersom jag redan får samma dos som de med svåra smärtor vid cancer. Men det här går i allafall att stå ut med. Lycklig över att vara hemma hos min älskade familj igen!
 
Och nu då? Ja, fortfarande inte smärtlindrad som sagt. Nu hoppas läkarna på att lösningen blir sjukgymnast. Och det hoppas jag också, vill bli av med det här! Och första sjukgymnasttiden har jag redan idag, blev nämligen prioriterad eftersom jag är sjukskriven och precis utskriven från sjukhus. Har massa frågor att ställa henne! Vill veta hur det blir med min träning. Hur ska jag göra, vad kan jag göra? Min PT följer dessutom med idag.
Nu får det bli att lyssna lite mer på kroppen. Vill inte vara helt förstörd i så här unga dagar!
 
Dagen idag blir en riktig prövning för kroppen! Har varit helt sängliggandes i över en vecka. Idag ska jag först fira med hårklippning, sedan lunch med en vän innan det blir sjukgymnast! Får se hur kroppen reagerar.
 
Nu är målen:
-Bli smärtlindrad med medicin.
-Bli smärtlindrad UTAN medicin (vill kunna köra bil igen..).
-Kunna börja jobba igen!
 
Wish me luck!
 

Grattis om du orkade läsa hela inlägget! Lika bra att skriva här eftersom många frågat vad som hänt på sjukhuset och istället för att svara för en och en så gör vi såhär!

Inlagd

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-22 / 08:19:12
För tillfället ligger jag inlagd på sjukhus på grund av alla mina smärtor och känselbortfall på vänster sida. Legat här sen i fredags. Gjort magnetröntgen och miljoner andra undersökningar. Magnetröntgen visade två(!) diskbråck. Idag blir det en till magnetröntgen, nu även huvud, hals och ben.
 
Saknar mina älskade bebisar!

Inte tillräckligt

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-18 / 20:13:45
Som att det inte vore tillräckligt med ischias, diskbråck och magsjuka så verkar jag även ha åkt på magsår igen :/
 
Tyvärr så kommer morgondagen spenderas på sjukhus. 
 
Jag hoppas att jag snart kan dela med mig av lite positiva inlägg igen! Men fy skam den som ger sig!

Från ingenstans

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-17 / 22:39:01
Det är en speciell känsla. Väldigt speciellt när en människa från ens "förra liv" kommer och rör om så mycket i ens liv. På ett positivt sätt. Kanske rent av en riktig räddning. Tack.
Fint att se att det finns sånna människor. Människor som gör allt för att rädda en.
 
Tack.

Orkar inte

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-15 / 14:40:59
Jag orkar inte blogga just nu. Jag är så fullproppad med starka mediciner. Smärtstillande, muskelavslappnande och inflammstionsdämpande. Och ändå har jag så ont, så jävla ont. Det mina krafter går till nu är att försöka träna så gott det går, sysselsätta mig på något sätt. Just nu känns allting bara som en stor bubbla. Hög av all medicin, kan inte köra bil. Hjärnan hänger inte ens med så jag skulle kunna laga middag till min familj.
 
Bara att skriva denna enkla text är svårt. Sjukskriven till 24e november nu, om jag är hemma fram till det vet jag inte. Och vad som händer efter det vet jag inte heller.
 
Nu är det iaf MRT som gäller inom två dagar och sjukgymnastik.

Diskbråck med ischias

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-10-11 / 14:00:32
Fyra år med smärta. När jag i tisdags kände att jag inte längre kunde köra bil på rätt sätt så kom vändningen. Jag bestämde mig äntligen, efter fyra år att det var dags att gå till doktorn.
Jag har haft så ont, jag har gråtit, jag har skrikit jag har verkligen lidit. Tagit två Citodon, tränat, bytt skor.. Gjort allting jag kunnat tänka mig. Men tillslut gick det bara inte. Jag var en hemsk människa mot barnen. Humöret räckte inte till på grund av all smärta. Kroppen räckte inte till och orkade inte längre.
 
Diskbråck med ischias blev doktorns diagnos. Sjukskriven i sex veckor. Läkaren ville skicka in mig akut på MRT när jag berättade om mina känselbortfall/domningar i vänster ben. Flera andra av de problem/åkommor som jag har (som jag alltid trott berott på att jag fött två barn och varit överviktig) var så pass akuta att de ville skicka in mig akut. Men jag var helt ärlig och sa som det var, jag orkade inte. Jag ville bara få sova, sova utan smärta. Det har jag inte gjort på över 4,5 år. Som läkaren sa, hjälper inte två Citodon så finns det inga mediciner i hela världen som kan hjälpa mig. Och det vet jag, jag gick inte till läkaren för medicinernas skull. Jag gick dit för att få hjälp. Remissen är skickad till MRT, och självklart fick jag mediciner också. Två olika muskelavslappnande och en inflammationsdämpande. Nu efter så har jag fått sova lite. Jag känner smärtan hela tiden, men den är ändå mer kontrollerad än innan. Jag kan i allafall andas utan panik.
 
Att det skulle ta över fyra år att söka hjälp. Har ni ont, gå till doktorn!
 
Jag är som sagt sjukskriven i sex veckor, men jag känner mig själv och vet att jag inte kommer vara hemma så länge!
 
Det första de flesta säger till mig är "Men då kan du inte träna". Varför skulle jag inte kunna det undrar jag då?
Det värsta man kan göra med diskbråck är att bli sängliggandes. Man SKA träna, man ska röra på sig. Självklart ska man lyssna på kroppen, och det gör jag. Jag har valt bort vissa gruppträningspass som jag inte tror är bra för kroppen. Men träna, det kommer jag inte att sluta med. Det är min enda chans att bli frisk. Och visst att det kan göra ont, men jag har haft ont i fyra år nu. Jag vet. Rätt träning, undvika tunga lyft, rätt skor och rätt kroppshållning kommer att lösa det.
 
I måndags var jag ju på zumba och box. Zumba är tyvärr en av de pass jag måste välja bort ett tag, passar inte ryggen med alla svängar. Box var superkul! Kommer lätt att testa det igen!
 
Nu vet ni varför jag inte skrivit på några dagar. Är inte riktigt mig själv just nu, men jag fortsätter som vanligt med träning och uppdaterar när orken finns!
 

Fjärde PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-10-08 / 15:17:35
Idag efter den tuffa arbetshelgen var det dags för den fjärde PT-timmen. Hade precis stressat hem från dagis för att få sätta mig ner i några sekunder och skriva inköpslista inför dagens storhandling då min PT smsar mig 40 minuter innan våran timme skulle börja och skrev att hon redan var framme och att jag kunde komma ner när jag hann. Det var nog lika bra att hon var tidig, satt och var dödstrött och längtade efter mera sömn nämligen!
 
Jag kan nog lova ganska starkt att dagens PT-timme KOMMER att kännas imorgon! Tack och lov att jag jobbar med en av de bästa ur personalen imorgon! Det är klart att jag gör mitt bästa på jobbet trots träningsvärk, men kan ju finnas saker som inte går att göra. Haha! Men det ska kännas!
 
Dagens pass var iallafall väldigt inriktad på armar. Blev även några rygg- och magövningar. Men köttning på hög nivå av armar som min PT sa.
 
Hon skrattade lite åt mig när jag sa att jag även skulle på zumba och box ikväll. Hon sa att armarna kommer nog säga till lite efter dagens timme redan på boxen ikväll.
 
Fick även en lite tillsägelse igen. De tycker fortfarande att jag tränar alldeles för mycket och tycker verkligen att jag ska ha en helt träningsfridag i veckan. Men det är svårt för mig!

Intervallträning, 7e oktober.

KATEGORI: Träning | 2012-10-08 / 15:10:10
Förutom löpturen igår på långrasten så gjorde jag även den träning som står på mitt träningsschema, nämligen intervallträning. Just igår så valde jag att löpa i pyramid eftersom jag redan var ute på spåret och hade spring i benen. Så först blev det löpturen enligt micoach och sedan denna intervallträning. Tungt! Det var nog lite extra tungt eftersom jag hade så fruktansvärt ont i min ischias igår, men är stolt över mig själv som inte gav upp och ändå gjorde dagens träning! Lite bra vilja måste man väl säga att jag har eftersom jag gav mig ut fast jag hade dödsvärk i ischias och jobbade 13-timmarspass. Go me!
 
För mig är träningen viktig! Vill inte att skavanker som ryggvärk eller ischias kommer ivägen! Jag tränar hellre bort den onda!

07 - Run a race - 10K - 7

KATEGORI: micoach | 2012-10-08 / 15:05:57
Igår på långrasten på jobbet så passade jag på att ge mig ut på en löptur. Igår såg löpningen ut såhär enligt micoach:
 
Promenera raskt i fem minuter.
Jogga i åtta minuter.
Promenera raskt i fem minuter.
 
Jag håller schemnat bra och har inte missat en enda löpning än!

Söndag, 7e oktober

KATEGORI: Vardag | 2012-10-07 / 06:11:00
God morgon.
Sista jobbdagen idag, 7-19.45 idag också. Får sedan ledigt en dag innan jag jobbar hela veckan igen. Inte sett mina små hjärtan sen fredagmorgon, båda har sovit både när jag åkt till jobbet och kommit hem.
 
På träningsschemat idag står det intervallträning. Har en lista med saker jag kan göra, dock inte bestämt mig för vilken den blir än. Ska även lägga till en löptur, så det blir massa träning hela långrasten på 90 minuter. SKÖNT!
 
Nu: jobb.

Lördag, 6e oktober

KATEGORI: Vardag | 2012-10-06 / 05:44:21
God morgon gott folk.
Sitter här med morgonkaffet och fryser om fötterna. 3 grader visar termometer och enligt Realfeel så känns det som -1 grad ute! Burr! Kommer bli kallt att åka till jobbet snart. Det är ju tyvärr på jobbet denna helg kommer spenderas, 7-19.45 båda dagarna.
Som tur är gjorde min PT en så perfekt träningsdagbok att jag även kan följa den dessa långhelger på jobbet. Idag står det promenad 45 minuter på schemat. Det kommer dock bli en något längre promenad eftersom jag tänkte gå ner till ica och sedan tillbaka till jobbet på min långrast. Maten för hela dagen är packad och frukosten intagen. Kommer sakna mina älskade små busar hela helgen!
 
Igårkväll på jobbet satt jag och funderade på varför jag hade så ont i skinkorna. AH, spinningen som jag var på igår innan jobbet kom jag ju fram till sen! Men det var skönt och gick alldeles utmärkt! Kommer absolut gå på det fler gånger. Det var lika bra på Sats som på mitt förra ställe :)
 
Ha en trevlig helg allihopa!

Höstvärme

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-05 / 13:31:18
Eftersom min bil var så duktig hos farbror doktorn (Mekonomen) så köpte jag en present till den:
 

Spinning, 5e oktober.

KATEGORI: Träning | 2012-10-05 / 10:16:00
Stressat och sprungit runt som en förvirrad höna hela morgonen. Vikt in världens tvättberg, plockat undan leksaker och fått packa världens packning. Ser ut som att jag ska flytta, men nej då. Packat för att snart ge mig ut på spinning, och efter det blir det jobbet så behövt packa ner allt inför dusch och för att fixa mig själv på gymmet och mellanmål och middag till jobbet. Tack och lov att jag har min bil!
 
Som sagt, spinning idag. 11.30 rättare sagt. Ska innan det få i mig lite lunch och sedan dra iväg. Blir nog inte så himla mycket mer skrivande sen, har ju en jobbhelg framför mig. 14-19.45 idag och resten av helgen 7-19.45. Det jobbiga med dessa långhelger är att jag träffar barnen när jag lämnar de på dagis på fredagmorgon och sen inte förrän på måndagmorgon igen. Tungt!
 
Blir första gången på spinning på Sats idag, hoppas det blir kul! Men det tror jag nog!
 
Hoppas ni alla får en trevlig helg så hörs vi!

Underkropp på gym, 4e oktober

KATEGORI: Träning | 2012-10-04 / 19:43:21
Torsdag idag (antagligen onödigt att påpeka) och för mig betyder det enligt träningsschemat att det är träning av underkropp på gym som gäller.
Efter dagens jobbpass så åkte jag och hämtade hem bilen och begav mig sedan till gymmet.
 
Det var första gången för mig som jag körde det här underkroppsprogrammet. Några av övningarna fasade jag för, som till exempel fällkniven och en där man har en boll bakom ryggen och glider ner på ett ben till 90 graders vinkel. Det var ett tufft program! Mycket tuffare än förväntat. Det KÄNDES! Och KÄNNS nu också. Morgondagen är inte jag så positiv för.. Har redan träningsvärk i magen, hur blir det då imorgon tro?
Flera av övningarna var så tunga att jag stod och svor och stönade för mig själv och var beredd på att ge upp vilken sekund som helst. Men det gjorde jag inte! Jag gick igenom hela programmet precis som det var skrivet.
 
Det fanns en övning (en som faktiskt var för armar/rygg som jag även har på mitt överkroppsprogram) som jag riktigt tog i! Jag ökade kilona maaaaaassor och klarade det! Ännu ett bevis på att jag MÅSTE köra tyngre vikter på mitt överkroppsprogram nästa gång!
 
Som vanligt känns det skönt när träningen är gjord. Stolt och imponerad över mig själv hur pass bra jag lyckas kombinera heltidsjobb/småbarnslivet/träning så bra!

Mekonomen

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-04 / 16:14:52
5383:- gick notan på för bilen. Auch, den sved! Typ 4500:- mer än förväntat.. Tydligen var det bromsarna som var paj (tydligen rätt viktiga att ha..).
 
Till råga på allt så blev jag bokad på jobb idag, så jag har åkt buss till jobbet! Aldrig mer, har blivit så bortskämd med bil nu!
 
Har iallafall hämtat hem min älskade pärla nu så den är i mammas trygga förvar igen <3

06 - Run a race - 10K - 6

KATEGORI: micoach | 2012-10-04 / 11:46:00
Nu ikväll efter att barnen gått och lagt sig gav jag mig ut på nästa löptur.
 
Som ni vet så springer jag enligt ett schema enligt programmet micoach. Idag såg träningen ut såhär:
 
Promenera raskt i fem minuter.
Springa fort i 30 sekunder.
Promenera raskt i fyra minuter.
Springa fort i 30 sekunder.
Promenera raskt i fem minuter.

Tredje PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-10-03 / 17:48:41
Idag mitt i alla fläng hit och dit var det dags för tredje PT-timmen. När jag kom ner så duggade det lite lätt bara så vi bestämde oss för att köra ute ändå. Vi fick nog båda ångra oss ganska hårt då himlen plötsligt öppnade sig och det bara vrääääkte ner. "Äsch, det håller nog bara på i max några minuter" konstaterade vi båda. Tji fick vi. Regnet gav sig inte, men dock inte vi heller!
 
Vi började som vanligt med ett gummiband runt benen och sedan långa steg sidleds. Sedan körde vi lite olika TRX övningar, allt från rygg, mage och till hopp. Hon gjorde upp en liten bana där jag fick köra utfallssteg, jämfotahopp (åh fy f****************n!), jogga och sedan utfallssteg. Tappade räkningen på hur många gånger jag fick göra den! Men hoppen kändes! Fick även jobba med olika svingar med kettlebellsen. tungt!
Körde även Tabata-träning med hopprep. Det gick mycket bättre än förväntat! Jag lyckades hoppa hela den tiden jag skulle utan ett endaste avbrott, kändes suuper!
 
Vi avslutade med plankan x 3 och en övning (även denna x 3) där jag skulle sitta med 90 graders böjda ben lutandes mot väggen. Aj brännande lår!!
Helt klart ett pass som kändes! Regnet gjorde det även lite extra ansträngande!
 

Zumba, 3e oktober

KATEGORI: Träning | 2012-10-03 / 13:15:42
Då har jag testat på zumba för första gången på Sats, har ju zumbat i två år på mitt förra gym. Vilken skillnad! Jag älskar och avgudar instruktören på mitt förra gym, men här! Vilket tempo och flås genom hela passet! Såhär slut och svettig har jag nog inte varit av zumba sedan jag började och faktiskt vägde ganska många miljoner kilo mer!
 
Helt underbar instruktör här också, tack och lov för det!
 
Lite snurrigt i huvudet blir det förstås när man ska försöka lära sig alla nya steg och moves, men jag klagar inte! Tycker iallafall att det var superkul! Skönt att få lite utmaning på zumban igen!
 
Nu blir det lunch innan det är dags för PT-timme. Wish me luck!

Blixten Mc'Mama

KATEGORI: Vardag | 2012-10-03 / 10:41:52
Har en hel lista med saker att bocka av idag:
-Lämna barnen på dagis. CHECK!
-Lämna in bilen på Mekonomen. CHECK!
-Gå till Sats och vara med på zumba (sitter i omklädningsrummet nu).
-Gå hem och äta lunch.
-Träffa min PT.
-Hämta barnen på dagis.
-Familjetid.
 
Nu blir det lite mellanmål innan jag kör någon maskin lite innan zumban börjar.

My precious

KATEGORI: Allmänt | 2012-10-03 / 09:05:03
Ska strax åka iväg och lämna ifrån mig min älskade ett tag, min älskade som jag är så otroligt beroende av! Mitt hjärta, min vän, min skönhet, min älskade bil! Bromsarna låter lite skumt och så är det någon konstig lukt i AC-lådan. Inga stora fel, men inget är för mycket för mitt hjärta. Haha, nemen är ju så himla beroende av bilen eftersom jag inte kan ta mig till jobbet på ett vettigt sätt utan (det går inte att börja sju och åka kommunalt och behöva lämna två barn på dagis). Men kom överrens med Mekonomen förra veckan att jag lämnar in den idag, och imorgon behöver jag absolut få tillbaka den! Kommer vara så tomt på parkeringen inatt <3
 
Ja, hoppas iallafall att det inte är några större fel som kommer att kännas allt för hårt i plånboken!

Sh´bam 45 minuter + överkropp, 2a oktober.

KATEGORI: Träning | 2012-10-02 / 21:05:24
Haft en jobbdag idag. Skönt att avsluta dagen med träning!
Idag började jag med att lägga till ett extra pass, i dag blev det Sh´bam. Det var liknande som zumba, dock med lite mer "hiphop-steg" och jag tror inte att jag var tillräckligt cool för att hänga med helt ;P

Efter det passet var det dags att köra igång och pressa muskler för första gången själv på riktigt enligt PT:s träningsprogram. Idag var det dags för överkroppen. Kändes bra att få komma igång! Till nästa vecka måste jag dock tänka på att våga mer! Tror jag hade alldeles för lätta vikter på de flesta övningar, måste verkligen våga ta i på riktigt nästa gång! Pressa, pressa massor!
 
Nu ska jag be maken min massera min nacka lite innan jag möter kudden och är redo att möta en ny dag imorgon! En dag med massa planerat!

Inte som planerat..

KATEGORI: Kasper | 2012-10-01 / 21:04:50
Blev inte riktigt det jobbpasset det var tänkt. Efter halva arbetsdagen ringde dagis hem mig akut. K hade ramlat ner i en stentrappa och fått ett jack i huvudet och behövde åka in på akuten. Usch vad hemskt det är att köra bil hem i ett sånt här stressigt tillstånd!
Men vi är hemma nu i allafall. K sover, mitt stackars hjärta!

45 minuter promenad + Seniorpulse

KATEGORI: Träning | 2012-10-01 / 11:34:55
Första dagen på nya träningsschemat idag! Idag stod det 45 minuter promenad på schemat, den promenaden tog jag från när jag lämnat barnen på dagis och till gymmet. Idag la jag nämligen till ett gruppträningspass på Sats, nämligen som rubriken säger Seniorpulse. Och ja, av namnet kan man ju undra lite. Men när jag skulle boka in mig på något idag så var det just Seniorpulse som var det enda passet med lediga platser. Kollade lite på klippet på Sats, såg ju inte allt för tokigt ut så frågade om man fick delta i detta även om man inte är senior, och det fick man ju självklart!
 
Hur var passet då? Riktigt bra faktiskt! Det var lite av ett zumbapass, inte riktigt lika mycket shejkiskak men väldigt roliga rörelser som man dessutom kände att det tog! Man får ju såklart bestämma lite eget tempo, men svettigt och tungt blev det! Kan absolut tänka mig att gå på det igen, och ja, jag var den enda som inte var senior! Och vad glad jag blir när jag ser så många gamla och "slitna" människor dra sig till gymmet och träna! Det blev ju full klass och några stod utanför i hopp om att få en plats. Go old people!
 
Har varit duktig idag med maten. Åt frukost, ett mellanmål snabbt mellan promenaden och passet och efter passet åt jag en energikaka (de jag bakade igår) och gick hem från gymmet.
Nu är jag nyduschad, blir strax en ordentlig lunch innan jag ska bege mig till ett kvällspass på jobbet.
 
Hörs!

STARTSIDA