Spinning around

KATEGORI: Familjelivet | 2015-03-25 / 11:35:32
Hallo.
Känns som att jag väldigt ofta skriver att det är fullt upp och väldigt intensiva veckor. Men det är det. Fast kanske inte så konstigt när man jobbar mer än heltid, tränar sex pass i veckan och har två barn som ska överallt hela tiden. Men jag klagar inte.
 
Och varför det kanske inte blir så mycket sagt här är för att när jag faktiskt är hemma så ser jag till att varenda minut går till barnen och att dom får min fulla uppmärksamhet. Den här veckan är det en sån dära 60+ timmars arbetsvecka, så tar vara på varenda sekund jag kan hålla barnen i famnen.
 
Träningen flyter på och likaså kosten. Blir starkare på gymmet och snart är de första tre veckorna på detta träningsupplägg förbi och det blir dags för tyngre vikter med färre reps. Spännande! 
 
Tyvärr har jag haft oturen att få besök av stela axlar som ger spänningshuvudvärk med sig.
Igår fick jag massage av mannen min, satt med värmekudde och idag torterade jag sönder med rulle efter ett pass på gymmet. 
 
Nu tänkte jag passa på att åka in till jobbet lite tidigare för att sätta mig i den hemska massagestolen ett tag. 
 
Mina hjälpmedel just nu.
 
Hur lever livet för er?

Håll inte på och känn efter

KATEGORI: Träning | 2015-03-19 / 11:10:18
Tuff vecka den här veckan! Femdagars vecka på jobbet, varannan dagpass och varannan kväll. Måndag och tisdag kände jag nästan som att jag var påväg att bli sjuk, halsen kändes tjock och kände mig febrig. På mornarna var det ingenting. I tisdags la jag mig med ont i ryggen och vaknar på onsdagen med nackspärr. Dessutom var vänster ben bortdomnat  (inte bra när det gäller ryggbesvär hos mig). Och så jobba och träna på det? Ni hajjar min känsla.? 
 
Men eftersom förkylningen inte bröt ut ordentligt så valde jag att träna på som vanligt och igår mådde jag skit på morgonen med toppen på kvällen. 
Idag är det bara nacken som är lite bråkig, kanske nån känning i ryggen. Träningen har tack och lov inte blivit lidande alls trots att veckan varit som den varit. Nu har jag precis kört axlar/mage på gymmet och ska snart bege mig till jobbet för ett kvällspass. 
 
Vet ni vad som får mig att fortsätta kämpa och slita som ett djur? Känslan jag vet som infinner sig i kroppen på fredag eftermiddag, efter jobb, träning och middag när jag får sätta mig i soffan. DEN känslan.
 
Igår hade jag cardio på schemat. Fick bli en timme på crosstrainern hemma.
Här har ni mina köra-på-crosstrainern-hemma-byxor.
Kände att det kanske var dags att slänga..?

+/-0

KATEGORI: Viktminskning | 2015-03-17 / 11:12:29
Jag har vägning på lördagar. Perfekt med lördag så är det lättare att låta bli godsakerna på fredagen och så får man njuta lite extra på lördagen. 
 
I lördags hade jag mens, ursäkta infon men så att det bara skrek om det. Vågen stod på +/-0 från veckan innan.
För inte allt för länge sen hade detta varit katastrof för mig. Jag hade fått panik. Varför har det inte hänt något på vågen fast jag slitit som ett djur förra veckan? 
Tack och lov har jag kommit längre än så nu. Ok, +/-0. Jag hade inte lagt på mig allt för mycket vätska i allafall med tanke på vilken vecka det var.
 
Jag är så stolt över mig själv, för faktiskt har siffrorna på vågen inte stört mig det minsta. Det börjar liksom bli läge att inte fokusera på vikten så mycket längre. Låta måttband och kläder säga sitt istället. För vad fan är något hekto att grubbla över när jag faktiskt är TVÅ, ja kan ni fatta? TVÅ KILO ifrån att ha gått ner 80 kilo. ÅTTIO KILO. Det är sjukt.
 
Se dig själv i spegeln och tacka dig själv för hur långt du kommit och var tacksam över vilken fantastisk resa du har framför dig.

Att belöna sig själv

KATEGORI: Familjelivet | 2015-03-16 / 19:05:01
När man sliter som ett djur för att nå sina mål är det viktigt att komma ihåg att berömma sig själv. En klapp på axeln för att man är så jävla grym. För det är just det jag är. Jag får ofta höra att man inte hinner träna på grund av barnen och jobb. Bullshit. Jag jobbar skift, heltid. Min man jobbar skift, heltid. Bara att få ihop våra jobbscheman är ett pussel. Men ändå så tränar jag sex pass i veckan. Jag prioriterar träningen. I första hand kommer självklart familjen, det är inte mycket min träning går ut över barnen. Jag hittar tiden. För den finns.
 
Men eftersom jag sliter som ett djur är det viktigt att komma ihåg att belöna sig själv. Jag älskar att belöna mig.
 
 
Igår fick jag hem dessa snygga handskar från Better Bodies och idag hade det hamnat ett par nya träningsbyxor i brevlådan. 

A och O

KATEGORI: Kostupplägg | 2015-03-15 / 19:08:19
Får många gånger höra att det tar så lång tid med allt när man följer ett kostupplägg. Förstår inte alls vad folk menar. Jag gör matlådor engång i veckan och så har jag maten klar för resten av veckan. Förstår ni hur mycket tid jag faktiskt sparar?  Självklart lagar jag mat till resten av familjen om dagarna, men förstå lättnaden att lite då och då få pausa med att VARJE dag behöva göra olika maträtter eller anpassa så sjukt mycket. Min mage har ju svårt för mycket gluten och mejeriprodukter så blir jobbigt att anpassa maten för alla. Så att några månader per år ta en enklare utväg är guldvärt!
 
 
Maten fixad för ett tag. Skönt! 
 
Haft en härlig helg och längtar redan till nästa! 
Veckan bjuder på en femdagars vecka på jobbet. 

Familjehelg

KATEGORI: Familjelivet | 2015-03-14 / 19:33:56
Imorse körde jag en timme cardio (en timme på crosstrainern) innan det var dags för frukost med familjen. Idag är det lördag, detta innebär fridag med kosten för min del så ser till att ta en mysig frukost med familjen. 
 
Skönt att ha träningen gjord så tidigt så har jag haft hela dagen med familjen! Vi har gjort massa nödvändigheter som varit på tippen och städat på uteplatsen. Flitiga barn! Även ätit gott, startat grillsäsongen med korv med bröd till lunch. Mumsigt och mysigt!
 
Till kvällen har vi laddat upp med 'Heja Linus Svenning' plakat och lite gott som snart ska plockas fram.
 
 
Hur ser eran lördag ut?

Vitaminer och kosttillskott

KATEGORI: Hälsa | 2015-03-12 / 19:35:25
Fått frågan några gånger om jag äter några extra vitaminer och kosttillskott. Varje dag så tar jag extra tillskott av D-vitamin och magnesium. Innan varje träningspass tar jag två kapslar A.L.C och ALA tillsammans med BCAA.
 
 
Jag som utbildad inom ämnet är inte så hemskt mycket för dessa olika extra vitaminer som man ska ta hit och dit. Vem behöver egentligen 200% av RDI (rekommenderat dagligt intag) av vissa saker? INGEN. Extra vitaminer är väldigt bra om du har brist, självklart. Vissa sjuka eller av andra anledningar kan ha behov. Men ni vet väl att få för mycket av vissa vitaminer faktiskt kan vara rent av farligt?
 
Vad är då dessa bra för och varför väljer jag att ta dessa?
 
D-vitamin - Det är väl inte helt oväntat att under oktober-mars så lider de flesta svenska av lite D-vitaminbrist? Men eftersom det inte handlar om så stora mängder så görs det inte en stor grej av det. Men D-vitamin ska ju faktiskt motverka depression, och där har ni anledningen till varför jag väljer att ta ett tillskott. Jag är ju nämligen en vårdepressionmänniska. Om dom har hjälp i år? Svårt att säga. Jag är inte deprimerad, jag har inte gått in i väggen som jag oftast gör denna tid på året. Men samtidigt så har jag ju ett väldigt flyt med både kost och träning just nu så inte undra på att leendet finns på läpparna?
 
Magnesium - När man tränar så ökar behovet av magnesium. Det är kramplösande och stärker musklerna. Jag märker stor skillnad i kroppen när jag tar tillskott. Jag ser alltid till att ta mitt tillskott på kvällen eftersom jag då sover sjukt mycket bättre!
 
ALC - Hjälper fettförbränningen.
 
ALA - Hjälper till med blodsockerkontrollen och kan även hjälpa fettförbränningen.

Ge kroppen vad den vill ha

KATEGORI: Träning | 2015-03-11 / 19:27:00
I flera veckor har både Instagram och Facebook kryllat av folk som är ute på morgon PW. Blivit sjukt sugen! Men som tvåbarnsmamma och med en man som också jobbar skift så är det inte alltid lätt att få till det. 
Men igårkväll blev suget riktigt stort! Så imorse ringde klockan vid fem så tog jag en PW på en timme innan jag började jobba klockan sju. Trodde jag skulle vara helt färdig, men vilken energi jag haft hela dagen! Att få rensa skallen med frisk luft är verkligen guldvärt!
 
Imorgon blir det en repris och tanken är att det får bli en pw de mornar som jag jobbar dag och mannen min inte börjar jobba klockan sex.
 
Efter jobbet var det hämtning av barn och sen körde jag första cardiopasset för veckan. Fick bli en timme på crosstrainern. 
 
Nu på kvällen har det blivit ordentlig återhämtning för kroppen med varmt bad och ansiktsmask. Nu är planen att däcka i soffan i väntan på att mannen kommer hem och då flytta ner till sängen. Har så svårt att somna innan han kommer hem..
 
 
 
 
 

I media

KATEGORI: I media | 2015-03-10 / 20:38:00
Ni som följt mig ett tag vet att jag förra hösten var med i Aftonbladet om min viktresa och även under december i lokaltidningen för gymmet som också handlade om min viktnedgång. 
 
För ett tag sedan blev jag kontaktad igen. Blev intervjuad tidigare och idag var det dags att träffa fotografen innan det vankades jobbkväll. 
 
Vad det handlar om får ni vänta och se tills det kommer ut!
 
 
Här ser ni från både Aftonbladet och lokaltidningen.
 
Ska bli spännande att se de nya bilderna! 

Träningsdagbok

KATEGORI: Träning | 2015-03-09 / 07:29:00
Något som jag är riktigt dålig på är att bokföra (var det verkligen rätt ord) min träning. Jag är dessutom usel på att komma ihåg siffror. Detta leder till att jag har väldigt svårt för att jämföra hur mycket jag har lyckats öka i vikter sen förra året, och vissa gånger om jag inte gör en övning på ett tag så kan jag totalt glömma hur tungt jag kört (kan till och med ha svårt att vecka för vecka komma ihåg vilka vikter jag använt.... Haha!). Men med vissa övningar kommer jag ihåg och andra inte.
 
Jag har i två omgångar använt en träningsdagbok. Dock bara 1-2 månader båda gångerna. Första gången var i början på 2013 och andra vändan början på 2014. Jag har bläddrat lite i den. Det är jobbigt att se. Jag vet att jag som lägst gick ner till runt 81 kg, när jag kollar på en träning från 1/1-2014 så var vikten uppe i 107,5 igen. Tack och lov att den nu är långt bortom dom siffrorna igen!
 
Har någon använt denna dagbok?
Där ser ni min notering från 1/1-2014.
 
Idag börjar jag med nytt träningsupplägg och tänkte försöka få till att faktiskt anteckna och se hur pass mycket jag utvecklas under dessa nio veckor. Om programmet känns bra så kanske jag kör om det från början efter dessa nio veckor och då kan det vara väldigt intressant att kunna jämföra.
 

Fastedag

KATEGORI: Kostupplägg | 2015-03-08 / 19:33:55
Snart börja min fjärde fastesöndag lida mot sitt slut. Vet inte om det faktiskt är så att det blir lättare och lättare för varje vecka som går..? Idag har det varit barnsligt enkelt. Ändå stod jag och foodpreppade massa matlådor i flera timmar på morgonen. Kanske inte låter som det ultimata att göra på en fastedag, men inte varit några som helst problem.
 
Denna fastedag ingår i mitt kostupplägg. Och som jag tidigare sagt så har jag fridag med kosten på lördagar, passar perfekt med fastedag efter eftersom man bunkrat upp lite extra på lördagen. Jag äter alltså sista gången på lördagkväll och fastar sedan i 22-24 timmar fram till söndag kväll.
 
Varför gör jag då detta? Jag hade nog aldrig kommit på tanken om det inte hade ingått i mitt kostupplägg. Men det är fantastiskt hur kul det är att pröva sig själv, se vad man faktiskt är kapabel till. Dessa fastedagar kör jag inte styrketräning, för det mesta har jag vilodag i samband med fastedagen annars cardio.
 
Vad får jag ut av fastedagen? För det mesta äter jag alldeles för mycket på mina fridagar. Massa god mat och annat gott jag varit sugen på. Och ni som följt mig en del vet vilka problem jag har med min mage. Det som är intressant är att dessa fastedagar gör så att jag inte har problem med magen dagen efter en fridag. Så om det är värt det? Absolut enligt mig!
 
Tanken är ju inte att jag ska svulla och äta mig till döds på mina fridagar, gårdagen var dock väldigt grisig. Haha! Ingenting jag ångrar. För nu har jag fått äta den dära pizzan och wienersemlan som jag gått och varit sugen på så länge. Och det var inte ens gott så nu slipper jag vara sugen på det mer!
 
Igår var det som sagt ganska grisigt.
Till frukost hade jag förutom min älskade havregrynsgröt även två mjuka smörgåsar med salami, ost och paprika.
Till lunch vart det en smoothie från gymmet, sen wienersemla, pizza och massa godis.
Perfekt laddad inför en ny vecka!

Träning, 2.0

KATEGORI: Träning | 2015-03-07 / 15:22:00
Om det finns något jag ångrar under min resa, eller kanske inte ångrar men som jag känner att jag borde ha tänkt efter mer på är lite träningsformen. Jag har nötat timme efter timme på crosstrainern, mil efter mil på löpspåret.. Visst har jag tappat massor i vikt, men då kanske ni kan tänka er hur sladdrig kroppen är nu? Jag kunde lika gärna ha kunnat gå ner precis lika mycket om jag koncentrerat mig mer på styrkan.
 

Men visst är det nästan så att man tror att man ska nöta crosstrainer och massa cardio för att tappa i vikt? Visst är det synd att många har hängt upp sig på det?
Nu ska jag väl inte påstå att det är det jag trott hela tiden. Men i början av min resa så kändes det mest rätt, och sen efter det har jag nog bara fastnat i gamla vanor. Haft så sjukt svårt att släppa den dära jävla crosstrainern. Haha! Alltid känts som ett säkert kort så att säga.

 

En ganska lång period har jag kört både styrka och en halvtimme crosstrainer varje pass. Men samtidigt så vet jag hur viktigt det är att sära på tung styrketräning och cardio för att få ut det maximala för musklerna. Frågan är varför man liksom inte lyssnar på sig själv?

 

I tre veckor nu har jag kört tung styrketräning och ett cardiopass i veckan. Jag har trivts sjukt bra! Men från måndag ska jag faktiskt börja med nytt upplägg. Det är mest nya övningar och lite nytt upplägg, det blir fyra styrkepass i veckan och två cardio i form av intervaller. Programmet som jag ska följa kommer pågå i nio veckor, efter dessa nio veckor kanske jag byter upplägg igen eller så börjar jag om från början med samma upplägg och får se hur pass mycket man utvecklats. Känns spännande! Kommer bli intressant att se hur mycket man kan ta i alla övningar under första veckan nu och om man börjar med samma upplägg från början om nio veckor och får se hur mycket man kan öka på vikterna.

 

 

 


Kostupplägg, fas 2

KATEGORI: Kostupplägg | 2015-03-06 / 07:20:43
Vissa av er kanske kommer ihåg att jag för ett år sedan körde med ett kostupplägg utformat av en coach som heter Jesper Ståhl, jag körde väl det i elva veckor och fick grymma resultat! Nu är det så att för tre veckor sedan bestämde jag mig för att kontakta Jesper igen för ett nytt upplägg. Han formade ett nytt upplägg efter mina nya mål, alltså inte enbart fokuserat på viktnedgång utan faktiskt börja bygga lite på denna kropp också. Jag närmar mig -80 kilo på vågen, så ni kan tänka er hur kroppen ser ut när man mest kört kondition...?
 
Det nya upplägget jag har trivs jag sjukt bra med! Jag känner att jag har massor att variera mig med och känner mig grymt stark!
 
Måndag-fredag äter jag väldigt strikt, lördagar är det vägning och sedan fridag med kosten då jag äter det som jag varit mest sugen på under veckan. Det som är väldigt nytt för mig med detta upplägg är att jag på söndagar har fastedag. Jag har kört tre fastesöndagar hittills och det har gått förvånansvärt bra!
 
 
 

Myhealthylife. 2

KATEGORI: Inspiration | 2015-03-05 / 21:34:03
Hej!
 
Det var rätt länge sen. Egentligen är det ingenting speciellt som hänt med ändå massor.
 
Det jobbigaste är väl att jag har haft sådana problem med magen, men skam den som ger sig! Det gäller att lyssna på sin kropp och prova sig fram till det som fungerar bäst för en.
 
Jag fortsätter min fantastiska resa och blir glad när jag ser hur många unika besökare jag ändå haft dagligen fast jag säkert inte skrivit på en månad(?).
 
Just nu går kosten strålande och jag har ändrat ganska mycket bana på träningsfronten. Jag trivs som fisken i vattnet. Vi kan väl göra så att jag under helgen uppdaterar er lite? För mig känns det lite som fas 2 av min resa. Det magiska är att det inte längre bara handlar om viktnedgång. Nu vill jag forma kroppen och bygga muskler!
 

Komsi komsi muskler!
 
Ni får hemskt gärna komma med önskemål om vad jag ska skriva om!
 
 

STARTSIDA