Nyårsafton

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-31 / 06:37:00
God morgon gott folk. Sitter med kaffet och laddar upp för en 53 timmar lång arbetsvecka! Åhej! Som tur är så är morgondagen en dag som jag ser framemot något fruktansvärt.
2013 kommer bli grymt!
 
-Redan imorgon börjar jag med Fitnessfighten, jag är så himla taggad över det!
-Imorgon börjar även mina 100 dagar utan snacks, godis, skräpmat, fikabullar, läsk och alkohol. Taggad på att klara detta galant!
-Ska även se till att nästa år få nån ordning på min rygg/muskelinflammation så att det inte längre hindrar mig i mitt liv.
-Jag ska se till att min kropp får ett fantastiskt år. Bra kost och träning. Ska fokusera på träning som hjälper kroppen att bygga upp muskler.
-Jag ska lyckas få en bra ordning i livet och hitta en balans mellan jobb/familj/träning/sund kost men även se till att träffa vänner och njuta av livet.
-Jag vill lära mig att tycka att jag själv är så jävla grym, för det borde jag väl ändå vara med tanke på resan jag varit med om?
 
 
Jag ska göra allt för dessa små toknissar! Dom är mitt liv och jag älskar dom mer än något i hela världen <3

Mitt år - 2012

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-30 / 18:25:55
Det har varit ett fullspäckat och annorlunda år.
 
I början av året jobbade jag och övningskörde massor. När Mars månad äntligen kom och jag klarade min uppkörning och fick mitt körkort så sa jag upp mig med omedelbar verkan från mitt dåvarande jobb. Började då jobba mer och mer på mitt nuvarande jobb.
 
Till sommaren blev mannen min klar med sin plattsättarutbildning. Under sommaren var det mycket jobb men även en del roliga utflykter med familjen och lugn semester på landet.
 
Hösten kom och jag tog tag i min viktminskning ännu en gång. Det var mycket jobb blandat med vardagslivet med familjen. K opererades och sedan flöt allting på.
Jag skaffade mig en PT som lärde mig mycket. Jag fann en gammal vän som kommit att betyda mycket för mig, även hon har lärt mig mycket.
Genom PTn fick jag in rätt tänk och fick in rutiner med träning, hälsosam kost och vardagslivet. Mitt i allting så blev ischiasen värre än någonsin, hamnade på sjukhus och var borta från jobbet i tio veckor. Under de tio veckorna var det mycket träning som gällde. Jag fann mig själv ännu en gång, fann glöden i hur träningen ska vara.
Jag är klar med PTn nu och känner att jag kan stå på egna ben nu, hon har lärt mig mycket och det är jag henne evigt tacksam för. Det är mycket tack vare henne också som jag tog tag i min onda kropp och sökte hjälp. Fast helt på egna ben är jag ju inte, jag har ett enormt stöd av familj och vänner. Och den vän som lärt mig mest och fått mina tankar att snurra mer än vanligt är ju självklart underbara Emelie. Verkligen glad att jag funnit henne! Förutom mycket pepp inför träning har hon lärt mig något ännu viktigare, mål är viktigt! Och med det belöningar. Tack <3
 
Nu har jag jobbat i två-tre veckor och det känns underbart. Jag är så glad över att jag valde att stanna på det här jobbet, jag trivs så sjukt bra!
 
Nu känns livet bra. Jag är bekväm med träning, kost och jobb. Självklart är det inte lätt, svackor kommer komma. Jag vet att jag kan. Och nästa år, det kommer bli ett jävla grymt år!

Fitnessfighten - Förberedelser

KATEGORI: 100 dagar | 2012-12-30 / 14:53:27
På tisdag börjar fitnessfighten för min del, taggad! Har idag passat på att göra lite matlådor så att det finns när tiden inte räcker till.
Blev tre olika maträtter och sju stycken matlådor.
 
Samma dag börjar ju även mina 100 dagar, då jag avstår helt från snacks, godis, skräpmat, fikabröd, alkohol och läsk. Taggad! Det är kommer gå galant.

Disney on ice 2012

KATEGORI: Barnen | 2012-12-29 / 11:59:10
Igår var jag och barnen iväg men mamma/mormor på Disney on ice. Barnen var i extas över att få träffa sina stora idoler, Musse och Mimmi. Bara att få åka buss, tåg och tunnelbana fick det också att pirra i kroppen. Stackars barn som får åka bil hela tiden ;)
 
Vi hade grymma platser och båda barnen skötte sig exemplariskt! Tyvärr lite halvdana bilder eftersom jag hade en dansande Mini i knät. Lyckades dock filma rätt mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julen 2012

KATEGORI: Familjelivet | 2012-12-29 / 11:51:34
jag jobbade på julafton men kom hem tidigt. Vi hade en fantastisk jul med familjer och massa god mat och fina presenter. Självaste tomten kom också.
 
 
 
 
 
Vi kanske tar priset för fulaste tomten? ;)
 

100 dagar och Fitnessfighten

KATEGORI: 100 dagar | 2012-12-29 / 10:29:00
Fina helg. Jag har inte försvunnit i snömassorna, men att blogga har inte varit så prio nu. Varit mycket jobb nu i veckan och den lediga tiden har jag valt att spendera med barnen som är hemma på jullov från förskolan med pappa.
 
Nu längtar jag till på tisdag. Nytt år och nya utmaningar.
 
Den största utmaningen av dom alla är mina 100 dagar som jag blivit inspirerad av Emelie. Detta kommer innebära att jag 1 januari - 10 april kommer helt att avstå från godis, snacks, läsk, fikabröd, skräpmat och alkohol. 100 dagar är länge, men det kommer jag att fixa! Viljan har jag ju..
 
En annan utmaning, också inspirerad av Emelie (hon är en stor inspiration som ni märker ;) ), blir att köra Fitnessfigten i januari. Det blir ju verkligen en bra hjälpstart för dessa 100 dagar!
 
Som ni ser, blir ett spännande år!

Dan före dan

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-23 / 20:19:52
Oj vad barnen blev i extas av farmors julklappar. Överlyckliga barn som tjöt och skrek. Man kan ju undra hur det blir imorgon med ganska mycket mer julklappar..?
 
God mat och trevligt sällskap. Vi har det mesta fixat inför imorgon. Jag jobbar dagpass men kommer hem i bra tid till Kalle och maten. Vi firar jul hemma hos oss som vanligt, de som vill komma får komma. Och som varje år blir det min mamma med sambo och min bror, svärfar och svåger. I år har även svärfar med sig sin nya fru med barn. Vi har firat många fina jular så här och hoppas på många fler,
 
Nu blir det Bingolottos Uppesittarkväll med mannen min. Blir nog inte att sitta uppe och kolla på hela då klockan ringer vid 5 imorgonbitti.
 
Imorgon hörs vi nog inte, men det är väl ganska förståeligt?
 
God jul på er alla! Njut av julen, varandra och all den goda maten.

23 december, crosstrainer + 2 intervallövningar

KATEGORI: Träning | 2012-12-23 / 15:01:19
Idag fick det också bli hemmaträning på grund av alldeles för få timmar på dygnet!
Började med uppvärmning tio minuter på crosstrainern och efter det körde jag två intervallövningar just som träningsschemat för dagen säger. Idag blev det två övningar a la´ tabata, armhävningar och Spindelmannen som jag kallar den övningen.
 
Svettigt och skönt!
 
Och om jag inte misstar mig helt så kanske det är någon form av träningsvärk som jag känner av i sidan av kroppen efter gårdagens monsterdödspass! Härligt. Längtat. Dock så försvinner det tyvärr rätt mycket av att ryggen och muskeln värker så pass att jag legat och gråtit långa stunder idag. Men jag har ett hopp. Jag hoppas på att bli smärtfri nästa år.
 
Älskade träning, du kommer att rädda mig. Jag litar på dig <3
 
Nu blir det julfirande med svärmor och hennes man. God mat i form av smördegsinbakad fläskytterfilé och hasselbackspotatis ska serveras, till efterrätten står saffranskakan i ugnen.

22 december, Pilates + Cardio

KATEGORI: Träning | 2012-12-22 / 20:49:14
Idag hann jag inte komma iväg till gymmet för träning så tänkte att även hemmaträning är förstås bra träning! Kom att tänka på en DVD-skiva med träning som jag köpte för ett bra tag sedan som jag bara testat ungefär fem minuter av, sedan var det nog något barn som störde alldeles för mycket den gången. Kommer bara ihåg att det var sjukt jobbigt och att jag höll på att tuppa av (kanske var därför jag avbröt iofs..?). Men dags att testa den nu igen då jag kände för riktig träning som känns! Och ja, det kan man ju inte klaga på..
 
Åh! Det var tufft. Kanske inte riktigt liiika tufft som jag kom ihåg (fast nu har jag ju tränat så gott som varje dag i väldigt många månader så kanske därför...). Men svettigt blev det, och fort. Det var nästan så att jag skrek av smärta (bra träningssmärta) flera gånger, till och med så att mannen min kom in några gånger och frågade hur det går och om jag mår bra. Haha! Det kändes kan man ju lungt säga.
 
Nu kanske ni undrar vad det är för magisk träning som plågar en så?
 
 
Bara på bilden tänker man nog "Vadå, det där ser väl inte jobbigt ut?". Och det var nog därför jag beställde den engång i tiden. "Åh, gå ner i vikt med så enkel och lugn träning". Haha tji fick jag! Lugnt? Haha BIG NO NO! Allt annat än lugnt.
Det är många pulshöjande övningar, allting varierat med Pilatesövningar. De som kört Pilates vet att det kan bli väldigt tungt. Det finns lite olika delar i denna. Uppvärmning och så olika pass och även avslappning. Jag satte ihop ett program med uppvärmning och sedan Cardio med Pilates. Hela träningen tog runt en timme.
Svetten bara sprutade och jag var helt slut!
 
Skönt att få effektiv träning gjord även på hemmaplan, idag behövdes det verkligen!

21 december, underkropp

KATEGORI: Träning | 2012-12-21 / 20:29:02
Idag vill jag klappa mig själv på axeln för att jag var så sjukt duktig och åkte direkt till jobbet efter ett jobbpass på 7-15. Fast ändå har jag fortfarande svårt att erkänna att jag faktiskt kan vara rätt grym ibland, varför?
 
Var underkropp som fick bli slaktat idag, med tio minuter på bandet som uppvärmning. En sak stör mig. VARFÖR får jag inte träningsvärk längre av någonting alls? Jag saknar det något fruktansvärt! Jag tränar och sliter och gör ALLT jag orkar varje dag på gymmet men känner ABSOLUT INGENTING! Deprimerande!
 
Kände mig lite småstressad under träningen eftersom jag ville hem till familjen och därför blev det ingen löpträning. Vet att om jag springer under stress så blir det bara katastrof, ingen koncentration alls. Men är ändå stolt (eller jag borde vara stolt) över mig själv som ändå gjorde alla övningar som dom ska med så jobbiga vikter som jag bara orkar.
 
Skönt att försöka lära sig att kombinera heltidsjobb med träning och familjeliv. Det ska funka! Jag behöver träningen.

20 december, kondition

KATEGORI: Träning | 2012-12-20 / 20:37:53
Idag körde jag lite blandad träning. Kondition och lite styrka.
 
Dagens program såg ut såhär:
Promenera fem minuter på bandet och sedan springa i fem minuter.
Lite mag/ryggövningar.
Rodd i tio minuter.
Latsdrag till bröst 10x3.
Springa intervaller på bandet. Promenera en minut och springa en minut i hastighet 10. Upprepa detta i tio minuter. Jobbigt!
Enbenspress 10x3.
Lite mer mag/ryggövningar.
 
Tiden gick fort och plötsligt hade mina 1,5 timme gått. Underbart som vanligt med träning.
 
Sedan bar det av till ett kvällspass på jobbet.

19 december yoga med uppvärmning

KATEGORI: Träning | 2012-12-19 / 11:56:07
Imorse när jag vaknade var jag stel som en pinne. Kunde inte luta överkroppen fram det minsta. 
Gav mig ändå iväg på träning efter att jag lämnat barnen på dagis. 
 
Jag var på plats väldigt tidigt så passade på att värma upp på bandet med tio minuters gång med 2% lutning innan jag gjorde övningarna från sjukgymnasten och gick sedan till dagens pass, nämligen yoga.
Kroppen, främst ryggen var riktigt stel. Men gjorde så gott jag kunde. Nu börjar jag jobba om fem minuter och känner att det kommer funka! 
Får stanna upp under dagens gång och göra mina övningar. 
 
Ha en bra dag! 

18 december, överkropp + mage/rygg.

KATEGORI: Träning | 2012-12-18 / 15:32:49
Började med löpträning som uppvärmning, men eftersom ryggen inte helt var på min sida idag så sprang jag inte speciellt långt.
 
Sedan körde jag mitt överkroppsprogram idag, på något sätt har jag inte riktigt kommit in i programmet än. Absolut inget ont mot programmet, men på något sätt är det så väldigt annorlunda mot mina tidigare program. Inget fel med det egentligen, så vad jag vill komma fram till med det här vet jag inte. Haha! Förvirrad idag som ni hör.
Egentligen tycker jag att det är kul med helt nya övningar, men är väl mest störd över min rygg nu så då blir det kaos i huvudet.
 
Eftersom jag sedan hade så mycket tid över så körde jag en hel del övningar från mitt rygg/mageprogram som jag fått. Körde även självklart de nya övningarna från sjukgymnasten.
 
Hade sällskap på gymmet i slutet av C och efteråt sällskapades vi på lunch innan jag fick ge mig ut på storhandling.

Sjukgymnasten

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-12-18 / 15:19:51
Var idag dags för sjukgymnasten igen. Redan klockan 8 var jag där. Jag gillar min sjukgymnast, hon är envis och vägrar ge upp. Hon SKA helt enkelt lösa mitt fall.
Massa prat hit och dit. Har ju så fruktansvärt ont i min muskel, och när hon fick veta vilka övningar/ställningar som är skönast så fick hon massa att fundera på. Har i så många år fått höra att jag ska stretcha rumpmuskeln och baksida lår, senaste tiden har jag dock känt att det bara blir värre av det. Så nu är dom stretchningarna big no no för mig.
Har istället fått nya övningar som jag ska testa i några dagar, sedan ska hon ringa mig så att vi kan prata om hur det känns.
 
Nästa steg verkar bli en TNS-apparat. Hm, intressant. Men absolut villig till att prova!

Svacka

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-12-17 / 21:41:06
Jag blir så ledsen. Det här är svårt för mig att skriva om för jag vill inte erkänna det. Men jag har ont, riktigt sjukt dödligt ont. Jag hatar det här.
 
I lördags när vi kom hem efter att ha varit i Kista så låg jag på golvet i världens smärtor och grät. Och jag som skulle jobba natt. Jag tog morfin (första gången sen jag var riktigt dålig efter att jag kommit hem från sjukhuset) och la mig med värmekudden i sängen. Det lättade väldigt mycket och jobbnatten gick väldigt bra.
 
Det gör ont att ligga, jag får ont av att ligga. Har även märkt att jag får fruktansvärt ont av mina jeans och jobbarbyxor, de trycker väl på något sätt fel. Får köra mjukisar all in nu, verkligen kul på jobbet.
 
Som tidigare skrivet, tog två Citodon idag. Hjälpte absolut ingenting och jag kände inte av dom ett dugg. Nu när jag kom hem från träningen så är smärtan sådär olidlig igen, knappt så jag kan andas. Provat att ta Paraflex och Diklofenak. Visst, sist blev jag jättedålig av dom men beöver inte ta lika mycket nu. Provar mig fram för att se om det finns någon medicin som kan ta bort smärtan lite i allafall.
 
Denna jävla svacka beror bara på en sketen sak. Att jag blev sjuk och inte kunde träna på en vecka. Jävla förkylning och magsjuka.
 
Imorgon har jag en tid hos sjukgymnasten.

17 december, 20 ways to hell

KATEGORI: Träning | 2012-12-17 / 21:33:24
Idag får jag vara stolt över mig själv. Först jobb 8-15.30 och sedan hem med barnen och fixa middag innan det bar av till Sats i Väsby för att träna med Emelie. Båda vi körde 20 ways to hell med uppvärmning på något som liknade en crosstrainer väldigt mycket men kändes rätt annorlunda. Det var kul att köra programmet med någon, man såg lite hur den andra gjorde. Det var dock bara typ två-tre övningar som vi hade uppfattat olika. Men kul med respons! Hoppas på att vi kan få in kvällsträning lite då och då när jag nu börjat jobba igen.
Idag har jag dock en svacka, väldigt ont tyvärr. Jag vill inte erkänna det, för jag vill jobba. Och det gick bra att jobba idag, men sen plötsligt slog det till som fan. Och jag tog två Citodon men kände inte av någonting alls. Därför glömde jag bort min vänstra sida ganska ofta på träningen och gjorde de mesta bara på höger, alltså väldigt bra att jag hade Emelie med mig!

15 december

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-15 / 18:21:09
Idag åkte vi till Kista hela familjen. Tanken var att jag och Mini skulle på en långpromenad under tiden K och pappa gick på bio. Dock var inte vädret på våran sida så vi köpte de sista julklapparna istället. 
 
Nu sitter jag här med en kopp kaffe efter middan och och laddar för  nattjobb 20-7.15, även inatt sitter jag vak.
 
Det jobbiga med nattjobb på helgen är att hela familjen är hemma när man ska sova,  och jag och mannen bor ju i vardagsrummet.. Men men, förra gången klarade jag mig på tre timmar sömn. Kanske sitter uppe fram tills Mini sover middag.

Kiropraktorn

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-12-14 / 11:13:45
Har ett tag nu kännt som att det vore något som sitter i kläm i höften, och eftersom jag verkligen vill kunna jobba nu efter tio veckor hemma så ringde jag kiropraktorn.
Han vände och vred mig lite igen och laserbehandlade den onda muskeln.
 
Han är alltid så trevlig att gå till. Vi pratade om att det är ett under att jag fortsatt gå hos honom med tanke på min rädsla. Han skrattade lite och sa "Ja med tanke på hur gråtfärdig du var första gången så är det ju ett under".
 
Frågade honom hur jag ska underhålla det onda jag har, och svaret gjorde mig så lycklig! Träna. Åh så fint att höra! För träna är ju precis det jag vill göra! För det är ju faktiskt så att nu när jag varit sjuk en vecka och inte träna så har jag haft mer ont.
 
Fick även en julklapp av honom. Hoppas denna hjälper! Någon som provat den?
 
Nu är jag hemma en sväng för att äta lite lunch och för att sedan åka till jobbet och jobba till 20.45.

14 december, 20 ways to hell

KATEGORI: Buzzador | 2012-12-14 / 11:07:00
Imorse var jag tidigt på gymmet. Strax efter 8 klev jag in och fick sista stämpeln i kortet och fick en fin present. Vart något som man kan ha som både halsduk och mössa, och handledsvärmare också :P
 
Som rubriken avslöjar så körde jag idag 20 ways to hell med 10 minuter på bandet som uppvärmning.
 
Det var bara jag och två pensionärskvinnor (tänkte skriva tanter men det kanske man inte får?) så det var gott om plats att hoppa runt och skutta i övningarna. Sen blev det lite trångt då alla tre skulle vara på utrymmet där man stretchar och där jag tycker det är lämpligast att göra de flesta övningar. Men vi samsades snällt om utrymmet.
 
Efter träningen så hann jag till och med basta en stund innan jag behövde fixa i ordning mig, skönt! Önskar att jag hade mer tid, eller att jag tog mig mer tid att hinna basta en stund då och då. Det är nog bra för trötta muskler! Det blir nog ändring på det nu när jag börjar träna innan jag jobbar kväll.
 
Och eftersom jag är utvald som Buzzador så passade jag på att använda produkten på gymmet.
 

Luciafirande

KATEGORI: Barnen | 2012-12-13 / 21:11:49
I flera veckor har jag märkt att K har gått runt här hemma och sjungit på jullåtar. Idag var det dags för luciaframträdande på förskolan. Så duktiga mina älsklingar!
Började först med att gå till Minis avdelning och lyssna när hennes grupp sjöng.
 
Min toktomte
 
Sedan gick jag och Mini över till Ks avdelning för att se på luciatåg. Duktiga dom där ungarna! De sjöng till och med en låt på engelska. Efter det var det fika tillsammans med lussebullar och pepparkakor.

13 december, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-12-13 / 20:38:52
Löpträning som uppvärmning idag.
 
Rask promenad i fem minuter.
Sprang 1,5 km (helt utan problem).
Rask promenad i fem minuter.
 
Anledningen till att jag stoppade efter 1,5 km är för att jag varit sjuk i nästan en vecka och därför är det nio dagar sedan jag sprang sist. Ville inte chocka kroppen allt för mycket så därför fick det bli en mjuk start på 1,5. Fast att kalla 1,5 för mjukstart är ju lite fel av mig, men jag hade nog orkat en bit till.
 
Idag var dessutom första gången jag lyssnade på en podcast samtidigt. Oftast brukar jag lyssna på musik, men faktiskt så gick tiden fortare när man lyssnade på massa babbel istället.
 
Tack Emelie för tipset om Hannahs och Amandas babbel!

13 december, överkropp + underkropp

KATEGORI: Träning | 2012-12-13 / 20:33:18
Vad underbart det var att återvända till träningen efter sjukandet! Jag svävade som på rosa moln. Tänk så lyckligt lottad jag är som har möjligheterna till att träna. Fantastiskt.
 
Började med löpträning som uppvärmning, mer om det snart.
 
Annars så passade jag på att köra både över- och underkroppsprogrammen idag. Det var så skönt att strosa runt på gymmet i sina egna tankar och bara fokusera på träningen. Jag trodde aldrig att jag på riktigt skulle tycka att träning är så kul och verkligen längta efter det.
Första gången jag gjorde det här underkroppsprogrammet på gymmet, förra veckan fick jag ju göra den hemma på grund av sjuka barn. Det var en övning där som jag aldrig provat på, nämligen benpress med ett ben. Intressant! Kul övning, kändes i rumpan! Jag var nog på gymmet lite över två timmar, haha saknad ;)

24 timmar

KATEGORI: Vardag | 2012-12-12 / 06:02:44
Precis kommit hem från mitt nattpass på jobbet, första nattpasset någonsin. Och första jobbpasset på tio veckor på grund av sjukskrivningen. Det gick bra, mycket bättre än förväntat. Var ju inte ett vanligt arbetspass för mig utan jag satt vak.
 
Nu är jag nyligen hemkommen som sagt, varit vaken i 24 timmar nu. Mötte mannen min i dörren när han skulle åka till jobbet. Jag var ju tvungen att komma hem innan han åkte för barnen. Nu väntar jag på att barnen ska vakna, eller att klockan blir 6.30 så att jag kan väcka dom.
Blir sedan att lämna Mini på förskolan innan jag far iväg med K till logopeden. Sen, om fyra timmar får jag sova. Längtar!
 
Känns skönt att få börja jobba igen! Ska dock försöka komma ihåg att ringa kiropraktorn innan jag somnar för att försöka få en tid snart igen.
 
Lycka för mig att plogbilen var på G tidigt!

Buzzador - Dove Pure & Sensitive

KATEGORI: Buzzador | 2012-12-11 / 14:28:58
Har idag hämtat ut mitt Buzzadorpaket
 
Perfekt i det kalla vintervädret!

Jag finns

KATEGORI: Vardag | 2012-12-11 / 14:25:06
Jag överlevde min feber, och en typ av magsjuka som jag verkade åka på?
 
Det har varit mycket dom här dagarna. Och eftersom jag varit halvdålig så har jag skippat träningen, det hade min kropp aldrig orkat.
 
Sen har det hänt massor på jobbfronten, för mycket för att jag ens ska kunna berätta om det här. Men jag tog ett beslut, ett beslut som blir det bästa för hela familjen.
Jag stannar helt enkelt kvar på mitt gamla jobb, i den trygga miljön. Jag är nöjd och bekväm med mitt val.
 
Sent blev det snabba puckar, som det ofta verkar bli för min del. Egentligen är jag sjukskriven fram till söndag så jag skulle börjat jobba nästa vecka. Men plötsligt så ska jag jobba inatt! HJÄLP! Vad hände? Jag har aaaaldrig jobbat natt. Men ska i allafall sitta vak. Min älskade tant <3

9/2-1954 - 9/12-2008

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-09 / 19:27:56
Idag har det gått fyra år av oändlig saknad. Fyra år sedan du lämnade mig och som din starka kropp äntligen fick lugn och ro.
 
Jag tänker på dig varje dag. Jag tänker på hur mycket du kämpade för min skull.
 
Tack för den underbara tid jag fick tillsammans med dig.
 
Jag älskar dig nu och för alltid.
 
Min älskade pappa
9/2-1954 - 9/12-2008
 
Jag har en bild på dig och mig på väggen i köket, jag är 10 månader och sitter i din famn i köket. I din stora trygga famn. Muistatko kuvan jonka sait minulta 50-vuotis lahjaksi?
 
Kaipaan sinua.
 
Denna låt spelades på din minnesstund och den kommer alltid beröra mig djupt. Jag klarar ännu inte av att lyssna på den utan att få hjärtat krossat.
 
<3
 
Nähdään!

40,8

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-09 / 19:12:55
Idag har det inte varit en lätt dag. Imorse när jag klev upp hade jag 40,8 i feber. Hela natten var hemsk, låg och vände och vred. Det var kallt och varenda muskel i kroppen gjorde ont. Det gjorde ont att ha kläder på sig, till och med så pass att jag var tvungen att ta av mig lite för att det gjorde så ont mot kroppen.
 
Har legat helt utslagen hela dagen, knappt fått i mig något.
 
Kände mig dålig första gången i torsdags kväll, men trodde att de kanske bara var trötthet och att det skulle gå över. Men det blev värre och värre. Såhär länge har jag aldrig varit sjuk.
 
Nu är första gången jag sitter upp under dagen. För några timmar sedan hade febern inte gett med sig fast jag tagit Ipren och starkare Alvedon.

Idag vill jag vara en man..

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-08 / 12:05:52
Imorse när jag vaknade så mådde jag hundra gånger sämre än igår. Hela huvudet känns svullet, nästan tappat rösten, går inte att svälja, näsdukspaket efter paket förbrukas och.. Ja, önskar jag kunde vara en man idag och få vara sådär patetiskt sjuk. Haha, nej usch vad elakt skrivet av mig!
 
Kasper gick upp okristligt tidigt imorse, efter lite över en timme bönade och bad han att jag skulle gå upp. Efter frukost ville han leka. Han var mamma och jag var en bebis som skulle ligga och gråta, funkade bra för mig!
 
Mannen min som kom hem först 04.50 imorse från julbordet skulle iväg med sin mamma idag för att renovera lägenhet. Han var ju.. pigg. Haha! Säger jag bara. Som sjuk mamma fick man stanna hemma och gosa.
Chill och slänga upp fötterna på mamma.
 
Prinsessan min.
 
Mamma fick låna Snutte en stund och ha honom liggandes på axeln.
 
Tyvärr så blir det inte bara mys och slapp idag. Har lovat min mamma och bror att jag ska skjutsa dom så min bror kan köpa nya skor. Han jobbar nämligen med att skotta snö och har tydligen inga vinterskor. Kallt!
 
Men annars, den här gången ska jag faktiskt krya på mig själv och ta det lungt tills jag är helt frisk! Imorrn blir det soff- och sängläge hela dagen för hela familjen!  Och bara jag skjutsat klart idag så blir det lugna puckar, nu ska kroppen få vila. På riktigt.
 

Sex and the city

KATEGORI: Vänner | 2012-12-08 / 11:53:25
Som tidigare skrivet så var mannen min på julbord med jobbet igår. Som sällskap fick jag Emelie, skönt slappt sällskap. Kan man ligga i soffan och slappa.
 
Vi åt lite tacos först och barnen var lyckliga över att ha henne här. Jag har faktiskt inte varit ensam med barnen en kväll sen ungefär augusti-september 2011! Innan det var jag oftast hemma själv med dom på kvällarna 4-5 kvällar i veckan eftersom mannen min jobbade, men sen bytte han bransch. Så var bra att jag hade Emelie som en trygget, haha :p
Och som den trogna pappasflicka som Mini är så var det ju bra. Jag får nämligen inte lägga Mini, så var Emelie som fick byta om till pyjamas och smörja kinder. Men sen så trotsade hon ändå hela kvällen, och trött och seg som jag var så orkade jag inte bråka.
Så Mini satt uppe med oss och kollade på Sex and the city, 23.30 gav Mini upp och sa att hon ville sova.
Synd att det inte betydde sovmorgon för hennes del.
 
Jag hade i allafall en mysig kväll men trevligt sällskap och bästa serien någonsin!

Västerås

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-07 / 19:45:42
Imorse vaknade jag med världens halsont,  huvudvärk och nästäppa.  Fick skippa dagens planer och istället åka med svärmor till Västerås för att akuthjälpa med renovering av lägenhet.
 
Nu har jag Emelie över eftersom maken min är iväg på julbord med jobbet.
 

Veckans utmaning, Jägarvilan

KATEGORI: Veckans utmaning | 2012-12-06 / 12:08:07
Nu har jag stått mina 9 minuter denna vecka! Gick bättre idag, kom på knepet som PTn tipsade om för ett tag sedan.

6 december, underkropp

KATEGORI: Träning | 2012-12-06 / 12:06:10
Som tidigare skrivet så har jag båda barnen hemma från förskolan idag. Men detta behövde inte stoppa mamman i sin träning. Idag stod det underkropp på schemat, och det passade suveränt att göra hemma!
 
Började med 20 minuter uppvärmning på crosstrainern.
 
 
Igår så hade jag på känn att Mini skulle bli hemma idag så gick igenom underkroppsprogrammet (var ju första gången med det programmet i och med ny månad) och såg att jag kan göra alla övningar förutom två (två maskinövningar) här hemma. Tur att man har massa träningsprylar här hemma!
Och nu till december så fick jag ett extra program av min PT med mycket fokus på rygg och mage så tog fem av de övningarna och kompletterade.
 
Annars så verkar det som ett bra program! Kommer nog ofta komplettera det med rygg/mageprogrammet jag fick. Såg att hon ökat min fällkniven till 3x15, haha den jäveln ;) Nemen det var inga problem, gick hur bra som helst!
 
Passade även på att köra sista tiden som jag hade kvar på veckans utmaning, Jägarvilan. Så nu är även den gjord! Och kom idag på det lilla knepet hon gav mig för länge sen, passade på att använda mig av den idag!
 

Hemmabygge av Bosu-boll. Den går inte att använda i många Bosu-bollövningar, men just på mina rygglyft så passade den perfa!
 
Hade fler bilder, men tydligen tyckte blogg.se att det var onödigt att ladda upp fler. Men tur man hade pilatesboll och massa vikter hemma idag också! Bra köp man gjort nångång ;)
 

Alfons Åberg-Maraton

KATEGORI: Barnen | 2012-12-06 / 11:40:06
Rubriken kanske avslöjar lite? Har båda barnen hemma från förskolan idag. Mini var ju hemma igår eftersom hon var så otroligt trött, och även imorse sov hon länge. K klagade på ont i magen så även han fick stanna hemma.
 
Egentligen är det nog inget fel på något av barnen, jag tror mest båda är trötta efter en väldigt tuff och intensiv helg så dom behöver nog båda bara vara hemma och vila upp sig.
Men imorgon får dom återvända till sitt, de kan nog behöva en dag på förskolan innan det är helg igen. Som tur är så har vi en lugnare helg framför oss nu.
 
 
Så sjuk är Mini.. *Host*

Veckans utmaning, Jägarvilan

KATEGORI: Veckans utmaning | 2012-12-05 / 13:30:58
Som tidigare nämt så är Veckans utmaning, eller Veckans Kross som min PT kallar det Jägarvilan.
 
Sammanlagt under veckan ska man ha stått 9 minuter, jag har idag på PT-timmen stått 4,11. Lite över hälften kvar, men har ju flera dagar på mig ;)
 
Tyvärr så kändes det här väldigt mycket i min inflammation, men skam den som ger sig!
 
Checka in veckans utmaning här: Veckans kross

Tionde PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-12-05 / 13:19:33
Idag var det dags för tionde PT-timmen. I detta väder med sjukt mycket snö och världens trafikkaos så är jag glad att jag är sjukskriven och att jag just idag inte behöver ta mig till gymmet och träna eftersom min PT kommer hem till mig, kärlek! Tycker dock väldigt synd om henne som behöver härja runt i detta väder.
 
Jag förvarnade henne om att jag gjorde något tokigt igår då det knäckte till vid isciasnerven och gjorde ont som *** vilket medförde att jag låg i hemska smärtor resten av kvällen. Men vi bestämde oss för att prova hur det skulle gå, och det gick :) Jag kände av muskelinflammationen flera gånger, speciellt i veckans utmaning Jägarvilan. Men jag är envis, och det blir nog inga problem att klara veckans utmaning, har ju många dagar kvar.
 
Var ett roligt pass idag. Och som vanligt inga hinder när Mini är hemma, fick dock en straff burpees eftersom jag lyfte Mini fel vid ett tillfälle. Haha. PTn försökte lära Mini ordet burpees så hon skulle ropa det varje gång jag lyfte henne fel.
 
Vi körde både armar och ben idag, lite stabilitet också. Konstigt nog så har jag inte den dödliga träningsvärken från igår som jag trodde att jag skulle ha.
 
Nu har jag inte många PT-tillfällen kvar. På nästa veckas PT-timme ska vi till sjukgymnasten och sen åker hon bort i några veckor innan vi har våran sista timme.

Jag och Mini

KATEGORI: Evelina | 2012-12-05 / 09:22:38
Imorse gick jag upp som vanligt vid 6.30, förberedde frukosten men inget barn kom upp. Först vid 8 vaknade K. Då hade jag hunnit äta och börja städa.
8.30 hörde jag att Mini låg och pratade för sig själv i sängen "Ina ledsen" hörde jag henne säga och gick in till henne.
Mina barn brukar vakna vid 6 så det här var verkligen annorlunda. Mini kom upp och vägrade frukost. Ingen feber och inte ont nånstans, men på tom mage och att hon sov så länge bestämde jag mig för att ha henne hemma. Ringde min mamma som gick med K till förskolan samtidigt som hon skulle till jobbet.
 
 
 
Jag hade ändå inge storslagna planer idag, min PT kommer men det stör inte att ha Mini hemma. Och så tänkte jag hälsa på på jobbet. Men i denna snöstorm vet jag inte, och i så fall kan Mini följa med.

Krossar mina mål

KATEGORI: Mina mål | 2012-12-04 / 19:40:01
 
Springa 2 km innan 15/12
Springa 3 km innan 31/12

Förra veckan krossade jag faktiskt också ett mål som jag glömde skriva upp:
 
2 riktiga armhävningar på tå innan 31/12.4 december, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-12-04 / 19:35:43
Körde som tidigare skrivet löpträning som uppvärmning idag. Brukar inte köra löpträning två dagar på raken, men eftersom gårdagen var så himla omotiverad så tänkte jag prova idag igen. Och oj vilka resultat!
 
Rask promenad i fem minuter
Sprang 3(!!!!) km. (Tidigare rekord var 1,7 km).
Rask promenad/cool down i fem minuter.
 
Känns helt underbart att ha kunnat prestera så bra! Och även utan att dö av tristess ;)

4 december, överkropp + SatsCore

KATEGORI: Träning | 2012-12-04 / 19:30:20
Löpträning som uppvärmning, snacka om att krossa rekord! Mer om det strax.
 
Idag var det premiär för detta överkroppsprogram eftersom det är en ny månad. Det var många nya övningar så kände mig rätt nervös(?), haha kanske inte nervös men alltid roligt att få prova på nya saker. Axelpress tyckte jag var lite annorlunda, inte haft den övningen förut men det kommer nog sitta tillslut. Sen fanns det en övning som jag inte riktigt förstod, får fråga min PT om den imorgon så att jag kan göra den rätt framöver. Det som alltid är lite spännande med elt nya övningar är att jag aldrig har den minsta aning om hur mycket vikter jag kan tänkas klara av på just den. Då får man helt enkelt stå där och prova ut vad som verkar passa.
Det kändes som ett roligt program, även om jag måste ta mig till den delen av gymmet som är lite udda för mig (där alla rejäla spännisar håller till ;) ). Haha, skulle kunna gå till nedervåningen och köra men nu var jag ju ändå uppe så lika bra att fortsätta. Någon kommer ha träningsvärk imorgon..
 
Efter att ha kört klart överkroppen så gick jag på mitt favoritpass, SatsCore. Älskar både musiken och instruktören så är superkul att gå på det passet. Och idag hade jag dessutom sällskap både lite på gymmet och på SatsCore. Alltid lite extra kul.

Idag är ingen vanlig dag..

KATEGORI: Kasper | 2012-12-04 / 09:11:16
För idag fyller min stora kärlek 4 år!
 
Haha nyvaken i pyjamas och så kommer mamma och fotar och ber en att le.
Vilka minnen. Hela gårdagen för fyra år sedan låg jag och födde barn, och så kom mitt hjärta 4 december klockan 01.06.
För fyra år sedan låg du mitt hjärta nere på neo medans jag och pappa låg i ett annat rum, jag önskar jag hade fått dela hela din första tid tillsammans med dig. Men båda låg vi där sjuka på vårt håll och kämpade. Och se så bra det blev. Min underbara 4-åring med de knasigaste idéerna och historierna. Mamma älskar dig mer än något och skulle offra hela världen för dig.

Se upp i backen för finska attacken..

KATEGORI: Evelina | 2012-12-03 / 19:56:53
När jag hämtat barnen på förskolan så stannade vi ute ett tag för att njuta av snön.
 
 
Hon ser verkligen ut som en gigantisk baby i sin nya overall.

3 december, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-12-03 / 14:27:20
Fem minuter rask promenad.
Sprang runt 1,5 km.
Avslutade med en kort rask promenad.
 
Nu har jag kommit till det här läget då jag tycker att det är skittråkigt när man springer! Vad ska man göra liksom när man är där på bandet och springer? Bara springa liksom? Nej, fy så långtråkigt.

Så idag var det tyvärr tristessen som gjorde att det inte blev längre. För både kroppen och lungorna orkade mer, mycket mer. Men hjärnan, vad ska jag göra åt det? Jag pumpar bra musik i hörlurarana men det hjälper liksom inte. TIPS?
 

3 december, 20 ways to hell + Shape

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-12-03 / 14:17:00
Underbara måndag som för med sig en ny färsk träningsvecka. Nya tag och dessutom nytt träningsschema för mig nu när det är december, helgen var likadan mot tidigare månader men idag fanns en nyhet!
Inte ens -16 kunde hindra mig från att promenera till Sats.
Värmde upp med löpträning.
 
Sedan var det dags för något nytt för mig, nämligen 20 ways to hell. Har förut bara kört det med min PT, men nu har jag det på träningsschemat på måndagar. Efter att ha sett de första övningarna så vart jag lite rädd, men jag överlevde ;) Det var tufft och svettigt. Haha, kan inte ens föreställa mig hur roligt ut det kan se för alla som tittar på. För av någon anledning har jag fått för mig att någon ser allting jag gör? Men jag vet inte, folk kanske är där för att träna istället :P Och tur att jag skiter i den känslan iaf.
Men då har man haft första vändan nere i helvetet den här månaden.
 
 
Efter ett besök i helvetet så var det dags för ett pass Shape. I helgen har jag haft väldigt ont i min inflammerade muskel så vill vara försiktig nu, vill inte bli sämre igen. Frågade instruktören till passet vad jag skulle göra om jag fick jätteont, och hon sa ju att jag självklart skulle avbryta. Men jag tänkte att jag kör på så gott det går och om kroppen säger nej så avbryter jag. Faktiskt så sa inte muskeln ifrån, men diskbråcket var väl inte helt på min sida.
 
 
 
 

2 december, 2 intervallövningar

KATEGORI: Träning | 2012-12-02 / 19:51:43
Idag på träningsschemat stod det 2 intervallövningar, passade på att välja sånna som passar bra att göra hemma. Svettigt och hög puls blev det, perfa!
 
Första övningen var armhävningar a lá tabata. De första vändorna kände jag "Åh, lätt som en pannkaka. Veckans övning måste ha hjälpt massor", sen helt plötsligt vände det och jag höll på att tuppa av. Haha!
 
Andra övningen var bearcrawl framåt och även denna i tabata. Det var samma sak här, första vändorna var hur enkla som helst för att sedan bli sjukt tuffa.
 
Mannen min kom till och med in i vardagsrummet och frågade "Håller du på och dör eller vad är det som händer?". Haha, ja det var tungt och svettigt.
 
Och tyvärr så har jag sjukt ont i min muskelinflammtion :/

Lyckliga barn

KATEGORI: Kasper | 2012-12-02 / 19:03:00
Idag har K haft kalas för sina vänner. Vad glad han blev när massa kompisar från förskolan kom. Och vad glad jag blir när för mig okända människor (förskolabarnens föräldrar) är så fina och köper så fina presenter och följer med för att fira min älskade som fyller år. Massa fina paket och vet nog ingen som är lyckligare nu.
Lekar, bullar, kakor, tårta, paketöppning och fiskedamm. Sockerfyllda överglada barn!
 
Musse Piggtårta
 
 
Är det fest så är det, haha!
(Vi hade festen i en lokal vi bokat).
 
Mini fiskar.

Släktkalas

KATEGORI: Kasper | 2012-12-01 / 21:06:42
Idag har släkten varit här och firat K.
 
Tåg/snötårta
 
Födelsedagsbarnet
 
Lillasyster
 
TokMini (som förövrigt ska kallas för Ina Pippi Långstrump nuförtiden).
 
Sitter och spelar nya spelet från farmor.

1 december, yoga

KATEGORI: Träning | 2012-12-01 / 20:59:06
Efter en hektisk dag med massa kalasande och sockerpigga ungar så ville jag inget hellre än att lägga mig och sova när sista gästen gick runt 18.30, men icke. Det fick bli ett pass yoga, måste ju få in träning trots att dagarna är fullspäckade och kaotiska.
 
Fick med mig mannen min också, eller jag frågade och han ville gärna köra också. Kul :) När jag kör med honom så känns det som kylskåp vs gummimannen. Och då är det jag som är kylskåpet.
 
Och hoppsan vad stel min kropp är! Märkte i början när nacken skulle sträckas, muskeln där kändes riktigt minimalt kort. Hela kroppen skriker av trötthet idag och smärtan är tyvärr nästan olidlig :/
 
Dessutom känner jag mig smällfet på grund av världens bautamens och för att jag ätit några bullar idag. Bullar blir inte magen glad av längre! Känner mig som en sprickfärdig ballong.
 
Men skönt att få lite träning gjord ändå!
 

Julradio

KATEGORI: Allmänt | 2012-12-01 / 10:30:34
Sista handlingen, lite snölek, städning, göra tårta och allmänt fixande inför helgens första kalas.
 
Allt detta till Julradio.se
 
Trevlig helg!
 

STARTSIDA