120 bullar rikare, 4 fingrar fattigare

KATEGORI: Vardag | 2012-11-30 / 18:13:16
Bakningen var i full rulle kvart i sju imorse, lite över sex timmar senare var jag äntligen klar! Det som stod på tur idag var saffransbullar med vaniljfyllning, imorgon är första kalaset för K.
 
Idag har förskolan varit stängd så jag har haft båda barnen hemma, och trots att jag stod och bakade hela dagen så skötte sig båda exemplariskt.
Det helade slutade med 120 bullar rikare och fyra fingrar fattigare. Brände mig riktigt rejält.
 
 
Vi hade som plan att åka och köpa vinterskor till mig och Mini, men när det bara fortsatte att vräka ner snö så blev jag mer och mer skeptisk till att åka iväg och drog därför ut på det så mycket jag kunde. K stod i fönstret och drömde sig bort i snön, då fick jag för mig att vi skulle ut och leka i snön istället. Men vänta lite, både mamma och mini utan vinterskor. Nej, vi var helt enkelt tvungna att hitta bilen i snöhögen och brumma iväg.
 
Mini så sina skor på långt håll och skrek "Miiiiiina", enkelt köp! Jag hittade också skor till mig, perfa!
Nu sitter ungarna och käkar lite popcorn till film här hemma. När de små kommit i säng blir det film för mamma och pappa.
 
Trevlig fredag kväll på er alla!

Vissa dagar alltså..

KATEGORI: Kasper | 2012-11-29 / 20:39:26
Jag imorse: Jag har så ont i huvudet eftersom Evelina skriker så.
Kasper: Men du har så stort hår så det syns inte, du borde klippa av det så det syns.
Några minuter senare..
Kasper: Jag har också ont i huvudet eftersom Evelina skriker, men på mig syns det nu när jag klippt håret.
 
 
Vissa gånger vet jag inte vad jag ska orka svara..

Satsyou

KATEGORI: Träning | 2012-11-29 / 20:35:30
När jag blev medlem på Sats för några månader sedan så fick jag med något som heter Satsyou, alltså att man fick åtta veckor med en PT och tre träningstillfällen.
Eftersom jag redan har en PT så hade jag nästan tänkt skita i det, men varför låta det gå till spillo? Detta behövdes ju användas under en viss tid, och jag visste att jag inte skulle hinna bli klar med min PT innan den tiden har gått ut. Så jag bokade i allafall. Valde en kvinna som jobbar på Sats (öhm dah, vart annars?), hon håller i de flesta passen som jag går på så därför blev det ett självklart val att välja henne. Riktigt trevlig!
 
Men till saken, idag hade vi vårt första möte. Hon hade tidigare fått mina papper om vilken skada jag har så att hon visste vad hon hade att jobba med.
Men när hon fick höra att jag redan har en PT som ger mig ordentliga program så insåg hon själv att det blir så himla onödigt om hon också ska blanda sig i.
 
Hon tyckte att vi kunde spara tiderna till när jag är klar med min PT, alltså att vi börjar andra veckan i januari istället. Schyst!
 
Inte en endaste gång har jag ångrat mitt byte till Sats! All personal är så sjukt trevliga (undra hur många artighetskurser som har fått gå) och jag trivs verkligen med allt där!

29 november, underkropp

KATEGORI: Träning | 2012-11-29 / 14:32:08
Idag begav jag mig till Väsby i Sats för att träna med Emelie, vi hade helt olika program dock så det enda jag märkte av henne under hela träningen var på uppvärmningen på bandet. Sedan var vi på helt olika ställen, men man visste ju i allafall att man hade sitt moraliska stöd där, hehe.
 
Som rubriken säger så var det underkropp som fick känna på stryk idag. Och med tanke på den träningsvärk jag har i låren så gick det väldigt bra, även med denna hemska mensvärk. Det enda jag störde mig på var att jag inte förstod vikterna på maskinerna i Väsby.. De står helt annorlunda mot här på hemmaplan, så blev mycket gissningar. Får fråga E om hjälp nästa gång!
Pressade även in veckans utmaning i form av 20 armhävningar varje dag.
 
Underkroppsprogrammet börjar kännas lite väl lätt nu så det känns skönt med den nya månaden som kommer med nya träningsprogram.
 
Efter träningen gick jag och Emelie och åt thailunch, mums!

Kiropraktorn

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-29 / 14:22:52
Idag var det dags för ännu ett besök hos kiropraktorn. Var inte riktigt lika nervös, förutom precis när jag skulle kliva in genom dörren så hoppades hjärtat upp i halsen. Men det gick bra, jag överlevde även idag. Jag var inte längre sne i bäckenet, och det känns. Var dock lite sne mellan skulderbladen och nacken så det knäckte han till igen. Gillar inte delen med nacken, usch så otäckt.
Han var även lite imponerad över att jag vågade komma själv, förra gången hade jag ju Emelie med mig som moraliskt stöd.
Den stora muskelinflammationen som jag har fortsatte han att behandla med lasern. Han ville även att min PT skulle ringa honom så att de tillsammans kunde lägga upp ett bra träningsprogram för mig. Det känns bra :)
Och hur är det med smärtan nu för tiden då? Jag har ju lite ont hela tiden, men vet inte om det faktiskt kanske mest är just muskelinflammationen som bråkar där vid ischias. Hoppas att det "bara" är det. Tyvärr så har jag ju börjat få mer och mer ont i ryggen nu och känner tyvärr av diskbråcket mycket. Men sånt ska ju läka, eller hur?

Vad gör man inte för sina barn?

KATEGORI: Kasper | 2012-11-28 / 18:57:00
Igårkväll satt jag med huvudet djupt nere i olika kokböcker och planerade. K fyller snart år och i helgen ska han ha två kalas. På ena kalaset kommer kompisar från dagis, och då är det en som är laktosintolerant. Och jag har bestämt mig för att baka allting själv, och ja då får jag göra allting laktosfritt. Inte så svårt det egentligen. Men var även tvungen att planera alla lekar och vad som skulle köpas till fiskedammpåsarna och vilka kakor och bullar som är barnvänliga (inget onödigt chokladkladd liksom..).
Samtidigt skulle jag planera veckohandlingen, och med det planera matlista för en vecka framåt och allt som behöver köpas till det. När jag tillslut var klar med allting så höll huvudet på att sprängas, usch vilken huvudvärk jag fick!

Fasade även förstås för själva handlingen. Men i lugn och ro, ensam utan man och barn och utan egentligen någon tidspress så gick det finemang. Två grejer som inte blev köpta, det ena trodde jag att vi hade hemma och det andra kommer jag inte nu längre ihåg vad det var. Haha!

Det blev en del..

Välkomna

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-28 / 15:36:13
 
Välkomna till en ny design, igen ;)

Nionde PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-11-28 / 14:47:29
Idag var det dags för den nionde PT-timmen. Förra veckan var ju hon bortrest så var ingen PT-timme förra veckan.
Vi körde mest armar idag, hade en väldigt lätt kettlebell på en uppgift så den var bara jättekonstig att göra. Fick istället köra extra många gånger. Det funkar väl det med?
Vi körde några övningar a lá tabata och som sagt, mycket fokus på armar idag.
Hon passade på att lägga in de 20 armhävningarna som är veckans utmaning den här veckan. Då man alltså ska göra 20 armhävningar per dag.

Körde även lite utfallssteg och rygglyft. Rygglyften var en av de övningar vi körde med tabata, och de första omgårngarna så var det inte så farligt. Men efter några omgångar så gav diskbråcken sig till känna, tyvärr. Men vi körde på.

Haha det roligaste var ändå när jag skulle köra förra veckans utmaning, köttbullen.
 
Haha! Jag är van vid att köra med pinnen på gymmet! Stackars sopborste, RIP.
Min PT höll på att dö av garv, "Nu har Mini en egen sopborste" sa hon bland skratten.

28 november, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-11-28 / 14:38:07
Efter att ha lämnat K på förskolan så begav jag mig ner till Sats för lite löpträning. Var sjukt omotiverad, vet inte riktigt varför. Men som tur är, har jag bestämt mig så har jag!
 
Började som vanligt med fem minuter rask promenad.
Löpning (jag kommer inte ihåg hur långt, var sjukt stressad/omotiverad. Men mer än 1 km och tror inte längre än 1,5).
Avslutade med några minuter rask promenad.

Logoped

KATEGORI: Kasper | 2012-11-28 / 14:32:13
Idag var det dags för K att gå till logopeden igen, vi har ju tid där engång i veckan sex veckor i sträck. Det är skönt att få ordentligt med hjälp, och en bra känsla när K tycker att det är kul. Dom spelade tre olika spel och ett av spelen fick vi med en kopia av hem. Får vi sitta och spela hela familjen.
 
Slappar i väntrummet.
 
Efter logpedbesöket hade han bråttom till förskolan för att hinna till fruktstunden för att sedan träffa sin talpedagog där. Fullt upp för K idag!

Krossar mina mål

KATEGORI: Mina mål | 2012-11-27 / 14:25:00
 Som jag nyss skrev så lyckades jag slå ett av mina mål idag!
 
Sidoplanka på vänstersida på Core
 
 
 Och varför just vänstersida? Jo för att det är min svaga sida, den sidan där den svåra ischiasen suttit och den sidan som jag tappade all känsel på när jag blev som sjukast och låg inne på sjukhuset.
Högersidan har jag klarat av länge, men just på vänstersidan har det absolut inte funnits några krafter alls. Men idag tog jag i! Och båda gångerna så klarade jag av att stå hela tiden ut!

27 november, Afro + SatsCore

KATEGORI: Träning | 2012-11-27 / 14:18:42
När jag klev ut ut porten imorse såg jag att regnet öste ner. Jag fortsatte vara envis, har jag bestämt mig för att promenera ner till Sats då gör jag det, oavsett väder! Lite stolt får jag vara, jag skulle ju lika gärna kunna skita i promenaden och istället ta bilen ner. Tänk så mycket smidigare och varmare det skulle vara!
 
Idag flöt det mycket bättre på Afron. Förra veckan kände jag mig väldigt snurrig och inte alls med, därav hängde jag inte med i stegen för fem öre. Men idag var det andra bullar! Stegen satt bra och kände ett bra flow genom hela passet.
 
Som vanligt efter Afron så blir det SatsCore på tisdagar. Och där, där kände jag av träningsvärken från gårdagens överkroppsprogram och Shapen! Benen och armarna, aj! Men vad är bättre mot träningsvärk än att plåga musklerna lite mer? ;) Haha. Jag gjorde då gott jag kunde, och det gick super! Idag vågade jag även testa ett av mina mål som jag haft på Coren, och vet ni? JAG FIXADE DET! Ännu ett mål som jag kan stryka från listan, happy!
 
Tyvärr hade inte regnet slutat så blev en ordentligt blöt promenad hem. För buss, det skulle jag ALDRIG i hela mitt liv ta!

Jul i vårt hus

KATEGORI: Vardag | 2012-11-26 / 19:33:55
Jag vet inte om jag var tidigt ute eller så. Men när grannarna var nere i förrådet för att hämta julpyntet kom jag på att det är dags för det snart ja. Första advent i helgen och en fullspäckad helg så jag och barnen tog tag i saken och började idag.
 
Har ni börjat julpynta än?
 
Köket

Spegeln i hallen
 
Pynt i vardagsrummet

Fönster i vardagsrummet
 
Mini fick ett rött hjärta som hänger i fönstret och lyser och K fick en stjärna. Lite tomtar runt i lägenheten, båda barnen var helt i extas och väldigt duktiga på att pynta! Julen är ju trots allt barnens högtid.
Självklart blir det ljusstakar i vardagsrummet också, bara inte hunnit få upp dom än på grund av för mycket blommor.


 
 


26 november, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-11-26 / 14:29:07
Innan träningspassen idag så passade jag på att värma upp på löpbandet, har ju tänkt löpträna 3-4 ggr i veckan. Beror helt på hur tiden räcker till.
 
Rask promenad i fem minuter.
Sprang 1,5 km.
Avslutade med några minuter rask promenad.
 
Idag var en sån gång igen då lungorna sa ifrån. Det är jobbigt. Jobbigt när kroppen och benen orkar mer men när lungorna inte orkar. Vad gör man om man plötsligt på bandet tappar andan? Det är så himla svårt att komma tillbaka till normal andning samtidigt som man springer.
Börjar nog bli dags för mig att leta fram andningsmedicinen och börja ha med mig den och se om det kanske hjälper om jag tar den precis innan jag ska springa.
 

26 november, överkropp + shape

KATEGORI: Träning | 2012-11-26 / 14:23:00
När jag promenerade ner till Sats imorse så kände jag verkligen hur kallt det blivit! Tur att jag köpte mössa förra veckan!
Efter att ha klätt på mig träningskläderna så märker jag en grej, jag hade med mig EN träningssko. Hade blivit rätt mycket gladare om det funnits två. Som tur var så hade jag promenerat ner med gympadojjorna på, in med dom på toaletten och tvätta av ordentligt bara! Man lär väl sig av sina misstag = checka träningsväskan ordentligt innan du går.
 
Träningen började jag med löpbandet, bra uppvärmning. Svetten sprutar! Måndagar haf blivit en typ av ny överkroppsplågodag. Körde först igenom mitt överkroppsprogram och det var riktigt tungt! När jag trodde mig se ljuset i tunneln och bara trodde att jag hade några övningar kvar så kom jag på att jag förträngt två övningar med kettlebell, tur att jag kom på det så även de fick bli gjorda!
Kom precis även på att det här var sista gången med just detta överkropppsprogram, är ny månad snart och det betyder nytt program. Spännande!
 
Efter att överkroppsprogrammet var genomkört så var det dags för ett pass Shape. Första gången jag hade sällskap på passet av en kompis, det var hennes första gång på det och hon hade innan frågat mig om hon kommer dö. "Det brukar jag göra varje gång. Svetten har aldrig sprutat så som på Shapen", var mitt svar. Så sant som det är sagt. Idag var det ett nytt upplägg på passet och vi hade inga brädor eller hantlar utan "bara" matta och viktplattor. Hela passet är ju en omkörare för hela kroppen, idag var det dock mycket fokus på mage och rygg. Och tyvärr så känner jag av ryggont nu, hoppas det släpper under dagen.

Time flies by

KATEGORI: Vardag | 2012-11-25 / 19:21:59
Vilken fin helg vi haft, hela familjen tillsammans. Vi började lördagen med att åka på bio och se Kalle Stropp och Grodan boll. K skötte sig exemplariskt, Mini ade lite svårt att sitta still dock. Men man kan väl inte förvänta sig så mycket mer av en 2-åring?
 
 
Mina snyggingar på bio i väntan på filmen.
 
Efter filmen passade vi påatt shoppa lite. Blev lite nya kläder till K och massa prylar till hans kalas till nästa helg.
Efter shoppingen åkte vi och hämtade upp Emelie som följde med oss hem för middag och trevligt umgänge till kvällen. Vart massa spelande efetr att barnen lagt sig. Mysigt :)
 
Creationary där man får bygga med Lego för att förklara ord. Skitkul!
 
Idag tog vi itu med våra gigantiska tvätthögar att vika in, passade även på att gå igenom mina och barnens klädskåp och få allting iordning. Välbehövligt!
Vid 13 blev det full fart på kalas. Mysigt att träffa Victoria med familj och få snacka lite över kaffe.
 
Sedan var det bara att dra sig vidare till nästa, vi blev nämligen bjudna på kinamat hemma hos min mamma idag. Slappt!
 
Nu börjar helgen närma sig sitt slut och blir en ny vecka imorgon. Skönt att komma igång med allt som vanligt efter en väldigt intensiv helg! Nästa helg vågar jag knappt ens tänka på... ;)
 
Hoppas ni alla haft en fin helg!

Varför behöver jag se så dryg ut vet jag inte..

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-23 / 19:35:39
 
 
Köpte en ny mössa idag. Vet dock inte varför jag måste se så dryg ut över det på bild. Hoppas det bara är på bild!
 
Idag efter träningen skulle jag iväg och träffa en gammal vän. Det fanns en tid då denna vän betydde allt för mig, hon var hela min värld. Vi så gott som satt ihop. Men sen hände det saker och vi växte ifrån varandra. Nu var det evigheter sedan vi sist sågs, hon har ju dessutom flytt huvudstaden och flyttat till lugn och ro. Det var riktigt mysigt att träffa henne igen och se hur hennes son vuxit och blivit en underbar grabb! Efter allt vi gick igenom förut och med tanke på hur viktig hon var för mig så har hon, och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
 
Tills ikväll har min man lyxat till det ordentligt. När han kom hem efter jobbet hade han varit och köpt rosa munkar till barnen till efterrätt och köpt ost, kex, vin och glögg till oss. Det är den romantiska tanken som räknas! Han kan inte det här med vad som är bättre och sämre "fredagslyx", jag får helt enkelt låta bli att äta för mycket och undvika de sämsta kexen!

23 november, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-11-23 / 16:24:14
 
 
Idag betade jag av 1,7 km på löpbandet! Rekord! Bra känsla!

23e novemner, löpning + pilates

KATEGORI: Träning | 2012-11-23 / 16:22:22
Som uppvärmning idag körde jag löpbandet, mer om det i rätt kategori snart!
 
Annars så var det Pilates som stod på dagens träningsschema. På något sätt så försöker jag att se framemot dom passen, och det gör jag väl nästan. Vet inte vart jag vill komma med det här, haha.
Under passet så kände jag att det högg lite i min inflammerade muskel så vart lite rädd för att jag skulle få väldigt mycket mer ont sen. Men än så länge har det inte blivit något knas. Känner mig dock väldigt seg och trött i ryggen, fast det kan ju bero på annat också.
Igår sa min sjukgymnast att allting när jag hade böjt mig framåt så skulle jag böja mig bakåt också för att ställa allting till rätta. Blev mycket konstiga rörelser för mig idag alltså, hehe.
 
Men Pilatesen ska ju vara bra för min kropp, så jag hoppas på det! Försöker gå alla fredagar jag kan. Idag skulle jag dessutom duscha på gymmet eftersom jag hade lite småbråttom, här får ni se varför jag helst undviker att göra det:
 

Sjukgymnasten

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-23 / 06:37:52
Igår hade jag tid hos sjukgymnasten igen. Vi gick igenom lite det kiropraktorn sa och gjorde förra veckan och vi båda är väldigt positiva till vad som komma skall.
Pratade lite mer träning och vad jag ska tänka på och vara extra noggrann på.
 
Känner mig nästan som en tant nu också! Fick hjälpmedel från sjukgymnasten, haha!
 
Denna vackra kudde ska jag sitta på för att få höften och svanken i rätt ställning. Sjukgymnasten poängterade det viktiga med att alltid ha den med sig och faktiskt använda den! Hon såg väl hur fundersam jag vart när jag tog upp den och skulle bära denna otumpliga pryl. Då försökte hon trösta mig, tog kudden och rev upp lite av plasten för att peta fram ett handtag. Överlycklig skrek hon "Men titta, den har ju faktiskt ett handtag".
Haha, ja visst fick det mig att skratta. Men sen om jag känner mig så himla mycket snyggare när jag kommer bärandes på min sittkudde/portfölj vet jag f*n ;)
Hett på krogen! ;D Ok, inte för att jag hänger där speciellt ofta.. Men ändå!

Veckans utmaning 2/3 - Köttbullen

KATEGORI: Veckans utmaning | 2012-11-22 / 12:10:08
Idag har jag även klarat av den andra utmaningsdagen med köttbullen 3x10.
 
Bra träningsdag!
 
 

Mina mål

KATEGORI: Mina mål | 2012-11-22 / 12:07:51
Kan idag beta av tre av mina mål som jag satt upp. Fantastiskt!
 
40 kg i "latsdrag till bröst innan" x 8 31/12.
5 stycken fällkniven med boll innan 31/12.
10 stycken fällkniven med boll innan 22/2.

Det roliga är att sist jag gjorde fällkniven så att jag testade med boll så klarade jag inte en enda! Detta var för typ två månader sen. Trodde nästan att målen jag satt upp skulle bli svåra att uppnå. Men idag gjorde jag fällkniven med boll 3x10!! Fatta skillnaden?!?
 

22a november, underkropp

KATEGORI: Träning | 2012-11-22 / 12:03:28
Åh vilken underbar träningsdag! Var underkropp som stod på plågeritur idag. Kände mig först lite extra seg och hård i kroppen, men det gick! Och så glad jag är! För idag kan jag beta av hela tre stycken mål från min lista!
 
Efter att ha lämnat barnen på förskolan traskade jag ner till Sats och började med tio minuter uppvärmning på bandet. Vart sjukt svettig och kände mig klibbig i ansiktet, haha!
Körde på med övningarna och när jag hade gjort klart en övning så kollade jag upp i telefonen vad jag hade för mål på just den övningen för att påminna mig själv vad jag har att jobba upp till. Blev chockad! Jag hade tydligen "råkat" nå mitt mål! Haha, bra koll! GO ME! Belöningen nuu kommer bli en ny bloggdesign igen. Ska skissa upp en senare idag och sedan hitta någon duktig som kan göra den!
 
Rygglyft på Bosuboll.

My day

KATEGORI: Vardag | 2012-11-21 / 12:41:24
Dagens träningsskada, dock inte så häftigt som det låter. Skulle slänga in väskan i skåpet, råkar dock dunka in med handen i skåpet.
 
Dagens styrketräning - veckohandling.
 
Äntligen kom mina böcker som jag beställt!
 
Lyxade till lunchen lite extra idag, mums!
Massa lax, keso, gurka och tomatskivor varvade med mozzarella.
 
Nu ska jag ta min varma kaffekopp och krypa ner i en varm soffa eller säng och börja läsa en av de nya böckerna!
 
 
 
 
 
 

21a november, löpträning

KATEGORI: Löpträning | 2012-11-21 / 12:33:28
Skrev tidigare att micoach nu skulle vara ett avslutat kapitel och att jag väljer att löpträna på annat sätt. Välkomna till denna nya kategori, löpträning. Jag kommer istället för micoach köra lite fritt istället.
Kommer alltid att börja med uppvärmning fem minuter och sedan springa sålänge jag orkar. Ska försöka springa 3-4 gånger i veckan.
 
Igår klarade jag ju mitt mål, att klara av att springa 1km innan 30 november. Igår klarade jag 1,4km.
 
Idag var dagens träning just löpträning.
Började med fem minuter rask promenad.
Sedan sprang jag 1,12 km.
Avslutade med fem minuter rask promenad.
 
Idag var det jobbigare än igår, nämligen så sa mina lungor ifrån idag och därför stoppade jag vid 1,12 km.
 
Men det känns så sjukt bra att kunna springa över kilometern!

Logoped

KATEGORI: Kasper | 2012-11-21 / 12:08:49
Imorse hade K tid hos logopeden igen. Tanken är att hon och talpedagogen från förskolan ska sammarbeta, dom har dock tyvärr inte haft tid att pratas vid. K såg väldigt mycket framemot logopedbesöket när jag berättade för honom igår att han skulle dit idag.
Idag gjorde hon språkförståelsetest som gick superbra! Bara det att K skulle skoja med henne några gånger och pekade på fel bild med flit innan han började gapskratta och sa "Neeeeeeej". Haha, stackars logoped! Tur att hon var förstående, han är ju faktiskt blivande fyraåring.
Sedan spelade K och logopeden ett spel där K får öva på bokstaven S som är svårt för många barn, och även för K. Alltid bra när man gör lärandet till en lek. Fick hem en kopia av spelet som vi får sitta och spela ihop hela familjen om kvällarna.
Efter besöket ville K åka till förskolan, och eftersom vi redan var klara vid nio så funkade det. Ville ju gå och träffa sin brud.
 
S-spelet som vi fick av logopeden.

Avslutat kapitel

KATEGORI: micoach | 2012-11-21 / 12:00:23
Har nu bestämt mig för att micoach ska bli ett avslutat kapitel. Ska istället löpträna på annat sätt, mer om det sen!

Förlängd sjukskrivning

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-20 / 19:37:00
Imorse skulle jag till läkaren för att diskutera min sjukskrivning, den blev förlängd till 16 december. Då kommer jag ha varit hemma i nästan tio veckor! Väldigt blandade känslor. Det är klart att det är jobbigt att vara borta från jobbet, men samtidigt MÅSTE jag låta kroppen läka nu engång för alla.
 
Skulle dessutom ha haft tid hos kiropraktorn idag, tyvärr så vart det avbokat från hans håll så blir ett besök nästa vecka igen istället.

Veckans utmaning 1/3 - Köttbullen

KATEGORI: Veckans utmaning | 2012-11-20 / 14:49:00
Har ju bestämt mig för att varje vecka nu anta min älskade PTs utmaningar. Den här veckan är utmaningen: Köttbullen 10x3, tre gånger denna vecka.
Svårare än vad jag trodde! Inte helt rätt att runda pinnen med benen!
 
Men idag innan passen på gymmet så gjorde jag den första omgången av veckans tre!

11 - Run a race - 10K

KATEGORI: micoach | 2012-11-20 / 14:39:20
När jag kom till gymmet idag så passade jag på att köra lite på bandet idag innan mina pass skulle börja.
 
Programmet enligt micoach såg idag ut såhär:
Promenera raskt i fem minuter.
Springa i tio minuter.
Promenera raskt i fem minuter.
 
Och som jag skrev tidigare idag så lyckades jag slå ett av mina mål! Sprang nämligen 1,4 km idag, skön känsla och veta att man kan!
 
Vet inte riktigt om jag ska fortsätta med micoach eller om jag väljer en annan väg. Känns inte riktigt som bästa programmet för mig. Ska tänka på saken.

20e november, 20 minuter gåband + Afro + Core

KATEGORI: Träning | 2012-11-20 / 14:34:31
Började dagen med 20 minuter på bandet, mer om det i nästa inlägg i rätt kategori!
 
Stod Afro och Core på träningsschemat för min del idag. På Afron var jag väldigt ur fokus, gjorde mina egna övningar och vissa hängde jag inte alls med på! Kände mig tung i kroppen idag. Tycker ändå att jag förut var rätt duktig på olika danspass, men nu på senaste tiden så går det som det går. Men deppar inte över det, så länge man har kul så! Och jag trivs ju med instruktören och med alla deltagare.
Sedan var det dags för min älskade underbara Core! Det tunga i kroppen fortsatte även här, men jag pressade på och klarade allting finemang! Känner nog dock av lite träningsvärk från igår, vet inte om det är överkroppsprogrammet eller Shapen. Var några på Afron och Coren idag från Shapen igår som knappt kunde röra sig idag. Även idag lyckades jag komma ett steg längre i en övning, nämligen att stå sidoplanka på tå hela övningen! Dock bara på högersida, vänstersidan får jag jobba med! Får bli ett av mina mål!
 
Efter passet så pratade jag lite med instruktören och bestämde mig för att jag ska ha henne som PT när jag använder mig av mina Satsyou gånger som jag fått gratis. Det är nog ett bra beslut, hon håller i de flesta pass som jag går på och är nästan alltid på gymmet. Känns bra!

Första målet - Check!

KATEGORI: Mina mål | 2012-11-20 / 10:48:44
YEEEEEEEES! Kan redan idag stryka över ett av mina mål som jag satt och skrev upp igår! Nämligen att kunna springa 1km innan nästa vecka på fredag, idag sprang jag 1, 4km! Lyckostund för mig som inte hade den blekaste om hur långt jag kunde springa! 
 
Springa 1km innan 30/11.

Mina mål

KATEGORI: Mina mål | 2012-11-19 / 21:20:00
Satte mig ner nu på kvällen för att skriva en lista med några mål som jag har. Mål är viktigt, jag har alltid bara haft väldigt svårt för att förstå vad som är logiskt och inte allt för omöjligt.
 
Jag har dock inte satt upp några belöningar än, vet inte riktigt vad jag ska ta. Har ju någonting varje månad, mest inom löpningen. Kan ju inte ha för stora belöningar en gång i månaden.
 
Mina mål går mest ut på att öka i vikter på olika övningar, första "deadline" har jag 31/12. Än så länge har jag tio olika mål med "deadline" då.
 
Ett av mina mål var att kunna stå i plankan i 90 sekunder, det fick jag dock fort ändra eftersom jag nu på kvällen lyckades stå 88 sekunder innan ryggen sa nej. Får bli 120 sekunder innan 31/12 istället.
 
Har även satt en plan på hur jag ska klara av att springa 10 km till Tjejmilen den 7 september. Börjar helt från scratch där första målet blir att kunna springa 1 km innan nästa vecka på fredag. Sanningen är den att jag inte har någon aning om hur långt jag kan springa idag.
 
Ett av de första målen är ju Vårruset i maj och Tjejmilen i september!

08 - Run a race - 10k - 10

KATEGORI: micoach | 2012-11-19 / 14:39:07
Idag på uppvärmningen valde jag att ta tag i mitt löpprogram igen, ska jag klara av att springa Tjejmilen snart så är det lika bra! När jag kollar bak här i bloggen så ser jag att jag inte skrivit sen 8/10 i just kategorin och då hade jag sprungit den 7/10. Men enligt programmet i telefonen så har jag gjort två till, det var nångång där i samma veva som jag blev sjukskriven och gick på massa mediciner och bara fokuserade på att klara av min vardag. Men verkar som att 14/10 var senast jag sprang.
Och nu över en månad senare så valde jag att prova på att fortsätta bara och inte hoppa bakåt något. Det kändes bra!
 
Idag såg programmet ut såhär:
Promenera raskt i fem minuter.
Springa i 30 sekunder.
Promenera raskt i fyra minuter.
Springa i 30 sekunder (Här fuskade jag och sprang i en minut eftersom jag ville känna på att springa längre stund på bandet).
Promenera raskt i fem minuter.
 
Idag hade jag dessutom premiär för att springa på band! Jag har alltid tyckt att det känns lite småläskigt att springa på bandet, känns som att alla ser mig då! Men dags att övervinna sin rädsla, och det gick bra! Det gick faktiskt mycket bättre att springa på band än vad jag trodde. Körde med 1% lutning.
 
En av anledningarna till att det inte hänt så mycket med löpningen har varit att när det blir kallt ute så klarar inte mina lungor av det. Får krampanfall och kan inte andas. Men nu när jag övervunnit min rädsla över att springa på band så kommer det bli mycket mer löpning!
 
Tack Emelie för stöttningen med att komma över min rädsla :)

19e november, överkropp med micoach uppvärmning + shape

KATEGORI: Träning | 2012-11-19 / 14:21:57
Idag körde jag mitt överkroppsprogram med nästa steg i mitt micoachprogram (skriver om det i nästa inlägg under rätt kategori) som uppvärmning. Kompletterade detta med ett pass shape.
 
Vanligtvist brukar jag köra överkroppsprogrammet på tisdagar men kände för att köra den idag. Programmet känns bra, alltid skönt när man vant sig vid övningarna. Även idag gick jag upp kilomässigt i kettlebells, känns alltid lika bra! Det är så mycket skönare att köra programmet när man inte har mardröms träningsvärk, hehe. Och faktiskt så har jag INTE ont i handlederna idag trots några rejäla smällar på boxen igår.
 
Var även dags för shape idag, skönt! Här har vi ju ett pass som verkligen känns och där svettet verkligen sprutar från alla håll och kanter! Var lite störd på att personen bakom mig hade sin vattenflaska så dumt till så att den nästan stod ivägen för mig, men annars så gick det super! Finns en eller två övningar på slutet som jag inte klarar av att göra med ryggen, och nu har jag ju äntligen lärt mig att lyssna på kroppen. Säger ryggen nej, då blir det nej. Gör istället en annan liknande övning under tiden. Passet idag var mycket fokuserad på överkropp, riktig mördardag för överkroppen!
Och det är faktiskt en av anledningarna som jag valde att köra överkroppsprogrammet redan idag, för av just shapen kan man ju få riktig träningsvärk och vill inte att det stör mig i programmet.
 
Sånna här träningsdagar älskar jag!

Ny vecka

KATEGORI: Vardag | 2012-11-19 / 09:02:00
God morgon måndag. Barnen är precis lämnade på förskolan och här sitter jag och kryar mig med en kopp té innan jag drar igång dagens aktiviteter. Idag är enda dagen den här veckan som jag inte har något speciellt bokat, förutom träningen då. Men annars den här veckan är det något varje dag, allting från kiropraktor, sjukgymnast till logoped med K. Och plötsligt är helgen här igen och hela familjen är hemma.
 
Jag hoppas på att den här förkylningen som spökar bakom hörnet på mig ger sig och låter mig vara istället. Vill ha en bra träningsvecka och har ingen lust alls att ligga hemma sjuk! Usch för sånt!
 
 
 
Ska dricka upp mitt té nu innan jag pallrar mig till Sats och tränar järnet! Ska skrämma bort förkylningen!

Dagens citat - uppdatering

KATEGORI: | 2012-11-18 / 19:30:37
Ska ändra namnet på kategorin ´Dagens citat´ till ´Dagens citat / lärdom´. Haha, fult namn.. Men i allafall.. Förutom citat i denna kategori kan man nu dela med sig av någon rolig kunskap, eller hur man nu ska säga det på rätt sätt..?
Jag ger ett exempel så kanske ni förstår.
 
 
25% snabbare växer våra naglar idag jämfört med på 1930-talet. Anledningen tror vara att vi äter mer proteiner idag.
 
 

Hajar ni? Någon rolig onödig eller nödvändig info. Dela med dig av det eller ett valfritt citat så publicerar jag en per dag med namn eller bloggadress.
 
 

18e november, intervallträning + 75 minuter box

KATEGORI: Träning | 2012-11-18 / 19:20:04
På träningsschemat idag stod det 2 intervallövningar, vilket jag valde att komplettera med 75 minuter box, som vanligt på söndagar.
 
Var väldigt ofokuserad på träning idag när jag och Emelie åkte till Sats, så valde att börja med rodd a la´ tabata eftersom jag kört den nu några veckor och kan den bra. Sedan hade jag tänkt hoppa hopprep a la´ tabata men kunde verkligen inte hitta hopprepet, den måste ha fått ben och farit iväg. Fick därför bli samma övning som förra och förrförra veckan, nämligen jogga på Bosuboll a la´ tabata. Passade även på att göra sista momentet i veckans utamning, nämligen att planka 3 x 45 sekunder. Får se om jag kör på och hänger på veckans utmaning varje vecka från min PT, då kanske det får bli en egen kategori. Gäller ju att komma ihåg också.
 
Box efter det som sagt. Precis innan passet kände jag mig sjukt ofokuserad och mådde inte alls bra (håller nog på att få en elak förkylning...). Men som tur är så gick passet mycket bättre än förväntat! Och vilken skillnad det var idag! När vi skulle köra sparkar så var det helt annorlunda mot förra veckan! Måste vara efter att kiropraktorn vred och vände på mig så att jag nu plötsligt är lika lång på båda sidorna. Att det kunde bli en sån skillnad. Kände mer kraft i sparkarna också, skönt! Läskig känsla kan jag lova! Men så underbart <3
 
Dock så har jag ju fortfarande problem med handlederna, speciellt när jag ska slå krokar. Jag försöker verkligen att tänka på raka handleder, men vet inte riktigt hur jag ska lösa det här. Kanske får fråga instruktören om hjälp..?
 
Detta och massa té med honung sällskapar mig ikväll!
 
Hur har eran helg varit?

Fina familjelördag

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-17 / 19:19:14
Imorse var hela familjen påklädda och klara strax efter nio för att bege oss till Ikea Uppsala för att hänga på låset vid 10. Efter att ha hittat några julklappar och välbehövligt skit till hemmet så satte vi oss ner i restaurangen för lunch, 105:- för lunch för hela familjen plus kaffe till mamma och pappa och kanelbulle till pappa och ungar. Lovely! Man kan inte annat än älska Ikeas matpriser!
 
Efter lunchen fick vi brumma hem fort för att hinna baka innan farmor med sambo skulle komma. K skulle hjälpa mig och baka, jordgubbsbullar hade vi kommit överrens om. Men tyvärr var K alldeles för upptagen med att bråka med lillasyster så jag fick stå själv i köket och baka jordgubbsmuffins. Ungarna var tokglada för besöket som åkte hem först när det var sovadags för de små så vi fick även middagssällskap.
 
Nu sitter denna mamma helt utslagen av alla smärtor. Usch fy och blä! Man blir så otroligt utslagen och trött av smärtorna. Får alltid tillslut svårt att koncentrera mig och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen..

Kanske kan hoppet komma tillbaka igen..?

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-16 / 19:52:17
Skrev ju imorse om hur besviken och arg jag var eftersom jag fortfarande hade så sjukt ont. Det här gick och störde mig hela dagen förstås, tankarna snurrade och visste inte vad jag skulle känna. Jag hoppades ju på kiropraktorn igår. Men så plötsligt på spinningen när jag inte kunde släppa tankarna så kom jag på det! Är det verkligen ischiasen som känns nu? Smärtan är ju lite annorlunda, fortfarande dock lika stark som när den kan vara som värst. Men smärtan var mera spridd, den täckte ett större område nu. Undra OM det kanske inte kan vara så att det BARA är den inflammerade muskeln som gör ont? Kanske det! Och där kom hoppet tillbaka lite! För en inflammerad muskel, det GÅR ATT BOTA!
 
Håll tummarna för mig nu! På tisdag ska kiropraktorn fortsätta med laserbehandlingen på den inflammerade muskeln, hoppas på framsteg! Googlade lite och läste att Voltaren Gel ska vara bra för inflammerade muskler. Gissa vems älskade man som fick skutta till ica för att handla lite. För tuben vi hade hemma hade förstås gått ut för över ett år sedan och hade bara minimalt kvar som jag självklart tryckte ut för kung och fosterland! Men jag HOPPAS på att den kan lindra min smärta åtminstone!
 
Och när mannen min ändå var på ica fick han köpa Strepsils till mig. Kunde nämligen inte somna igårkväll eftersom jag hade så sjukt ont i halsen. Och för att jag var orolig för att röra mig för att ställa saker fel igen i ryggen som kiropraktorn så fint fixat till!
 

Nu blir det knarkning av Voltaren Gel, Strepsils och té till en film med mannen min.

16e november, spinning

KATEGORI: Träning | 2012-11-16 / 14:14:00
Eftersom det var möte på dagis på morgonen så hann jag inte gå på Pilatesen som jag brukar på fredagar innan spinningen. Så det blev bara spinning idag, plus promenaden fram och tillbaka från Sats.
 
Jag gillar mina promenader som jag tar. Man får gå i friska luften och rensa tankarna, mycket rensning behövs!
 
Av någon anledning var jag lite ofokuserad på spinningen och missade att sakta ner vid vissa tempohöjningar, men aja, då fick man köra extra hårt extra länge.
 
Tror även att jag kände av min inflammerade muskel..? En sån kan väl inte vara svår för den helande kiropraktorn att bota? Han körde ju redan första delen av laserbehandlingen igår. Hoppas.
 
 
Vill du komma med ett "Dagens citat"? Spana in min nya kategori 'Dagens citat' där ni kan lämna ett valfritt citat som ni gillar. Publicerar ett inlägg per dag med ditt namn eller din blogg.

Talpedagog

KATEGORI: Kasper | 2012-11-16 / 14:05:12
Idag hade jag möte på förskolan med Ks talpedagog som han älskar och avgudar. Hon hade bara massa fina saker att säga, min älskade har utvecklats så mycket i språket och blivit så otroligt duktig.
Fick massa beröm och fick höra vad de jobbar med och vad han tycker är intressant.
 
Efter mötet fick K komma in för att ha ett av sina vanliga möten med henne, jag fick sitta kvar och vara med i leken. Vilken underbart glad unge! Han såg framemot varje uppgift och hade svårt att sitta still eftersom han var så exalterad. Vilken underbart duktig unge jag har <3 Och vilka fantastiska pedagoger det arbetar på förskolan. Vi är riktigt lyckligt lottade!
 
Jag och mitt hjärta <3

Besviken

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-16 / 08:41:54
Jag är så otroligt ledsen och besviken just nu. När jag vaknade imorse så gick jag upp innan någon av barnen ens var uppe bara för att få stretcha ordentligt i lugn och ro..
Och även trots gårdagens tortyr så har jag lika j******vla ont idag :/ Jag hade verkligen hopp igår, men nu vet jag inte längre. .
 
Allra helst skulle jag lägga mig under täcket och gråta. När tar det här slut..? Finns det ens ett avslut på det här?

Kiropraktorn

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-15 / 19:12:54
När jag idag på förskolan sa att jag skulle till kiropraktorn idag och hon fick veta vem jag skulle gå hos så utbrast hon "Men va? Han är ju typ världskänd!" Jasså? Det visste inte jag.
Och sjukgymnasten sa "Han behöver bara titta på dig för att se vart du har ont." Javisst, tänkte jag och log. Men alltså.. Om det finns en gud, eller en helare.. Då är det den här kiropraktorn!
 
Jag fick klä av mig och så tittade han på mig och pekade på en punkt mellan skulderbladen och sa "Där har du ont". Och ja visst f*n hade jag det, men hade inte ens tänkt påpeka det eftersom det antagligen berodde på besöket hos sjukgymnasten tidigare under dagen.
Sedan fick jag lägga mig ner och han pekade på en punkt, den punkt som jag har haft så svårt att förklara för alla läkare/sjukgymnaster/specialister och sa "Där han du ont". Då började jag nästan gråta, bara genom att titta på mig så hittade han den lilla punkt som ingen, knappt jag själv kunnat peka ut.
Sista pekningen gjorde han i nacken, och där visste jag inte ens att jag hade ont!
 
När jag låg ner på rygg så såg han direkt vad felet var. Mitt bäcken var vridet bakåt vilket ledde till att det skiljde många centimeter på mina ben. Emelie som var med såg nästan illamående ut när hon såg det. Han vred till mig lite och plötsligt var jag lika lång på båda sidorna. Han vred till ryggen och nacken också. Herregud vilken känsla!
Har även en stor inflammation på vänster sida på en muskel som han behandlade med laser. Varför är det aldrig någon läkare som upptäckt detta efter miljoner med undersökningar som han ser med bara sina ögon?
Ska iallafall tillbaka till honom på tisdag för lite mer fix, att ha gått med det här i lite över fyra år har skadat mycket i kroppen. Han tror att jag kan bli helt återställd, för mig känns det overkligt.
Nu efteråt är jag öm i ryggen. Känner tyvärr fortfarande av iscias, men vi får se vad kroppen säger imorgon och i helgen.
Han tyckte inte att jag kunde gå tillbaka till jobbet den 26e, tyckte jag skulle förlänga min sjukskrivning minst i några veckor. Han tyckte jag skulle satsa på ett till besök hos honom och sedan råträning med sjukgymnast.
 
Och han är nog inte vilken sopa som helst då han jobbar med landslag och med massa olika tv-program som Biggest Looser. Han var även chef för någon skola. Nästan så att jag hade lust att fråga honom varför i hela världens namn han har en mottagning HÄR????
 
Hela den här upplevelsen är helt sjuk, går inte att beskriva vad jag känner i kroppen just nu. Ont och öm som bara den, men även en annan konstig pirrig känsla! Men kanske t.om lite hopp..?

Sjukgymnast

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-15 / 15:00:04
Hade tid hos sjukgymnasten idag eftersom jag fortfarande har så svåra smärtor av min ischias och att jag nu även börjar få ont i ryggen av mina diskbråck. Suck!
 
Hon tycker att jag är ett svårt fall, vet inte riktigt vad det är som faktiskt orsakar den hemska smärtan som jag får. Vi gjorde massa övningar idag för att provocera kroppen och se vad som gör mest ont. AJ! Det är min sammanfattning av detta besök. Som tur är så är ju denna sjukgymnast supertrevlig, hon är lätt att prata med och jag gillar henne starkt! Även idag så råkade vårat besök bli 1,5 timme långt. Tiden bara rinner iväg bland alla övningar och hon tycker ju som sagt att jag är ett svårt fall, men vill ju såklart mer än gärna komma fram till orsaken.
 
Jag har tid hos kiropraktorn idag, om en timme faktiskt och hon hoppades på att det kan hjälpa mig. Jag hoppas också! Jag är LIVRÄDD och panikslagen och kommer darra som ett asplöv när tiden närmar sig. Känner redan nu paniken i kroppen. Usch!
 
Vi har en tid nästa vecka igen. Hoppas på det bästa nu!

Dagens citat

KATEGORI: | 2012-11-15 / 15:00:00
 
 
 
För att lyckas måste du våga misslyckas
 
 
 
http://jhh.blogg.se/
 
 
 
 
 
Vill du också komma med ett citat? Spana in min nya kategori 'Dagens citat' där ni kan lämna ett valfritt citat som ni gillar. Publicerar ett inlägg per dag med ditt namn eller din blogg.
 
 

15e november, underkropp + stabiliseringsövningar

KATEGORI: Träning | 2012-11-15 / 11:54:58
Som rubriken avslöjar, underkropp på träningsschemat idag. Gjorde som vanligt och promenerade ner till Sats och värmde sedan upp 10 minuter på gåbandet innan det var dags att brääääänna fett och bygga muskler! Och j****vlar vad jag ökade vikter på många övningar! Vissa grejer tar jag 80 kilo i, stolt mamma! Det var rätt annorlunda att köra programmet när man inte hade träningsvärk från h*lvetet. Skönt! Nu fick musklerna och underkroppen kämpa!
Eftersom jag inte hann gå på något pass idag så la jag även till stabiliseringsprogrammet som jag har för att stärka bålen.
 
Idag hade jag även lyssnat på min PT och packat ner ett ägg i träningsväskan som musklerna fick njuta av innan jag promenerade hem igen.
 
 
Äggsalterande!
 
Nu förstår jag inte varför jag fortfarande sitter här när jag ska vara redo och klar på parkeringen om en halvtimme!

Instagram

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-14 / 18:43:13
 
Jaha, nu har jag blivit en "sån där", en sån där med Instagram ;)
 
Har ni Instagram?
 
Vilka tycker ni är värda att följa? Kom gärna med förslag!
 
 
Vill ni följa mig så kan ni söka på laurais88

Åttonde PT-timmen + mätning

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-11-14 / 15:51:19
Idag var det dags för åttonde PT-timmen och mätning. Med båda barnen hemma gick det ändå väldigt bra! Mini tränade lite på Bosubollen och K hjälpte min PT med tabataräknaren. Vi körde mest utfallssteg, övningar på Bosubollen och burpees.
 
Och så mätningen förstås.
 
Resultatet:
Överarm -6
Under byst -5
Mage -11
Höften -4
Låren -4
Vaden -4
 
Ja, jag är nöjd! Minus 11 på chipskaggen!
 
Man ska inte träna med smink!


Dagens citat

KATEGORI: | 2012-11-14 / 15:00:00
 
 
 
OBSESSED is a word the lazy use to describe the DEDICATED
 
 
 
 
http://kajsamaja.blogg.se/

Logoped

KATEGORI: Kasper | 2012-11-14 / 13:02:35
Idag hade vi första besöket hos Ks nya logoped. Vi har gått hos en logoped i lite över två år, har dock aldrig riktigt gillat henne och vi har inte varit riktigt överrens om saker och ting. För ett tag sedan ringde hon och berättade att vi skulle få gå hos en annan logoped, dock på samma logopedstudio och fortfarande med henne som "chef" (är ju hon som äger hela logopedstudion).
 
Mötet med logopeden idag kändes i allafall bra, hon verkar vara inne på lite mer samma spår som vi. K har ett stort ordförråd och kan både säga och förstå de flesta ord. Tyvärr har han ett stort problem med uttal. Just hans uttal är det ju mest jag, pappa och lillasyster som förstår. För mig är det inga problem att förstå hans långa meningar och berättelser. Tyvärr så är det så gott som omöjligt för andra runt om kring att förstå. På förskolan börjar han bli mer och mer förstådd också. Förstår dom inte där så tar han det på ett annat sätt tills dom förstår.
 
Eftersom det har varit så segt med den andra logopeden i så många år (hon har lovat att vi ska ses ofta, men ändå har vi träffats bara några gånger per år) så är jag glad att vi fått sex tider sex veckor på raken hos den nya logopeden.
 
Och under denna långa tid så har förskolan gjort ett stort jobb! K har fått träffa en talpedagog där varannan vecka och han älskar att få träffa henne och vill gärna träffa henne hela tiden. Så är verkligen tacksam över vilket stort jobb förskolan gjort med K! Helt fantastiskt!
 
K som fyra månader gammal <3 Tiden går.
 

Jag och mina hjärtan

KATEGORI: Evelina | 2012-11-14 / 09:23:39
Har både K och Mini hemma idag. K ska till logopeden och Mini ska vara 100% frisk innan hon går tillbaka till förskolan.
 
Såhär snygga är vi på morgonen:
 

Stabiliseringsövningar

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-13 / 21:19:39
 
Suttit/legat framför tvn en timme nu och gjort mina stabiliseringsövningar.
 
Go me!

Kvällsunderhållning

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-13 / 19:17:14
 
Har suttit och planerat inför veckohandlingen imorgon. Då sitter man men annonsbladet från Willys och Ica i högsta hugg! Jag planerar alltid mat för en vecka framåt och skriver sedan inköpslista för vad som behövs för kommande vecka. Och självklart älskar jag att handla på Willys, jag är fullt trogen deras annonsblad! Haha! När vi handlar såhär engång i veckan så slipper vi dessa småköp på Ica som ofta för med sig att man köper något extra som kanske inte alltid beövs.
 
Hur ser era storhandlingar/inköp och planering för mat ut under veckorna?

Dagens citat

KATEGORI: | 2012-11-13 / 15:00:00
 
 
Pain is temporary,
Quitting lasts forever
 
 
http://ehmmz.blogg.se/
 
 
 
 
Vill du också komma med ett citat? Spana in min nya kategori 'Dagens citat' där ni kan lämna ett valfritt citat som ni gillar. Publicerar ett inlägg per dag med ditt namn eller din blogg.

Överkropp + SatsCore

KATEGORI: Träning | 2012-11-13 / 14:21:00
Underbara älskade träning. Tisdagar är en av mina favoritdagar att träna på! Då är det så roliga pass! Idag stod det överkropp på träningsschemat och detta valde jag att komplettera med SatsCore, ett av mina absoluta favoritpass! Måste bara påpeka en sak snabbt här, tacka för att jag har världens bästa mamma! Mini är ju fortfarande hemma från förskolan på grund av feber, och helt från ingenstans så frågade min mamma igår om hon skulle ta Mini idag så att jag kunde få gå och träna. Det tackar man inte nej till!
 
Började med att gå ner till Sats som vanligt och körde igenom mitt överkroppspass först. Förra veckan när jag körde överkropp så hade jag ju en dödlig träningsvärk, så kändes lite bättre att köra idag! Tre av mina övningar är på Bosu-boll och tack och lov att det finns tre Bosu-bollar här då de två första jag provade var så gott som platta!
 
Och sen SatsCore, kärlek! Kände dessutom idag att jag kunde avancera på en av övningarna och prestera ännu mera. Vilken känsla!
 
Efter träningen så blev det en promenad hem också. Tycker inte om att ta bilen om jag inte behöver den av en speciell anledning (tex superbråttom eller att jag måste handla samtidigt). Frisk luft är skönt!
 
Mini packade med sig det viktigaste för att ta med till mummi.

Adventskalender

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-13 / 09:36:16
Såg denna inne på Ica igår, vet inte vad jag ska tycka! Haha! Skulle vi haft kvar våran katt så hade jag absolut köpt den, bara för att den är så sjukt löjlig!
 
 
När jag såg den trodde jag dessutom att den skulle vara jättedyr, men 99:- var ju inte alls farligt!

12e november, promenad 45 minuter

KATEGORI: Evelina | 2012-11-12 / 19:59:47
Idag på träningsschemat blev det promenad i 45 minuter, och eftersom jag har sjuk Mini hemma så kunde jag inte komplettera med något pass på Sats som jag brukar göra. Men efter att Mini hade sovit sin middagsvila så kom min mamma över och vi gick ut på en promenad. Kallt ute idag!
 
Det kliar ordentligt i kroppen eftersom jag "bara" fick promenaden idag, jag kompletterar ju alltid med mer.. Men har man sjuka barn så har man.
 
Mitt hjärta som tempade 40 i feber nu på kvällen.
 
Spana gärna in min nya kategori 'Dagens citat' där ni kan lämna ett valfritt citat som ni gillar. Publicerar ett inlägg per dag med ditt namn eller din blogg.
 

 

Funbeat

KATEGORI: Träning | 2012-11-12 / 19:49:30
Den härmapa som jag är så ska jag göra som E och publicera en rolig träningsdagbok i procentform från funbeat:
 

Dagens citat

KATEGORI: | 2012-11-12 / 15:00:00
 
 
You can´t live a positive life with a negative mind
 
http://ankianka.blogg.se/

Hur kan någon som är så smart som jag var så otroligt korkad?

KATEGORI: Evelina | 2012-11-12 / 09:37:27
... Dagens rubrik är ett citat från Mumintrollet som Mini sitter och tittar på. Har alltså en sjuk bebi idag som är hemma med mig, storebror har vi lämnat på dagis så han får busa av sig där.
 
Gårdagen slutade inte så bra för mig. Strax innan middagen började jag få riktigt ont, i denna evigt envisa ischias som jag avskyr av hela mitt hjärta. Du eländiga j*vla skit som gör mitt liv till ett rent helvete vissa dagar. Jag hatar dig.
Hela mitt kvällshumör blev förstört. Jag har inget tålamod, sitter och plågas av smärtor vid kvällsmaten med barnen och tål inte det minsta ljud från barnen. Jag blir helt förstörd, en hemskt ond och arg person. Det är inte rättvist mot min familj, mina älskade barn förtjänar så mycket bättre. Mina älskade hjärtan.
 
Idag har jag i allafall ringt sjukgymnasten och bett henne ringa mig, hoppas att hon hör av sig snart. Det här är inte mänskligt längre. Många har föreslagit att jag ska gå till en kiropraktor, ska se vad sjukgymnasten säger om det. Och om jag ska vara helt ärlig så är jag livrädd, livrädd för att låta en kiropraktor lägga händerna på min redan onda och skadade kropp.
 
Men om kiropraktorn är lösningen, mitt sista hopp så kanske det är värt det.
 
 
Mina älsklingar, ni är så vackra.

Dagens citat

KATEGORI: | 2012-11-11 / 19:09:00
Har skapat en ny kategori, nämligen 'Dagens citat'. Jag kan tycka att det är kul att se olika inspirerande citat på andra bloggar och på facebook. När jag hade en jobbig svacka med träningen så kunde jag lätt bli peppad över att se olika citat om bland annat träning.
Dela gärna med dig av ditt bästa citat (behöver inte bara handla om träning och välmående) så publicerar jag ett citat per dag tillsammans med ditt namn eller en länk till dig (har jag inte publicerat ditt citat samma dag som du kommenterar så kommer det antagligen nästa dag).
 
Börjar med en av mina stora favoriter som jag hittat på Facebook bland vänner:
 
It's not a diet
It's not a phase
It's a permanent lifestyle change
 
 

2 intervallövningar + box

KATEGORI: Träning | 2012-11-11 / 15:25:18
Söndag idag, enligt träningsschemat innebär det 2 intervallövningarför mig. Av någon anledning så var jag helt ofokuserad idag och kände bara "Va, ska jag träna?". Åkte i allafall vill Sats i Väsby eftersom jag och Emelie skulle köra på våran nya tradition, nämligen box.
 
Började med mina två intervallövningar, och eftersom jag hade varit så ofokuserad hela morgonen så körde jag samma två övningar som förra veckan. Blev alltså rodd i tabata och jogga (eller vad jag nu gör) på bosuboll i tabata.
 
Boxen då, börjar bli ett av mina favoritpass. Man blir helt slut och kör verkligen slut på kroppen så gott det går. Uppvärmningen är väl den som jag tycker minst om, haha! Vet inte varför egentligen, men just idag kände jag en fruktan till den. Men det gick bra!
Det är skönt att få köra med någon man känner, blir lättare att jobba på då tycker jag. Av någon konstig anledning så är inte mina handleder riktigt med mig när jag ska köra krokar. Får verkligen sjukt ont då! Alla andra slag funkar dock jättebra! Med krokarna får jag köra försiktigt.
Har även märkt övningar som kroppen säger nej till. Armhävningar! När jag fick det som uppgift av en var jag tvungen att säga "Tyvärr, går inte!". Men svettigt var det, efter passet sa Emelie till mig "Det ser ut som att du precis kommit ur duschen med ditt hår". Svettigt it is!
 
Hoppas på att inte få lika blåslagna knän och ömma handleder efter denna gång!

Om det bara var jag

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-11 / 08:41:00
Jag hade en dröm i natt, eller egentligen flera. Men det var just en av dom här drömmarna som satte sina spår. Den handlade om min pappa, min älskade pappa som gick bort 9/12-2008, fem dagar efter att K föddes. Min pappa hade den hemska sjukdomen ALS, en hemsk nervsjukdom som får nervcellerna som styr kroppens muskler att gradvis förtvina. Man får kraftnedsättning och borttynade muskler och blir tillslut helt förlamad.
Min pappa hade varit sjuk länge, jag kommer aldrig ihåg honom som frisk. 1995, efter flera års muskelsvahget fick han sin diagnos. Alltså levde han med diagnosen i 13 år, det är länge. Jag är imponerad och stolt över hur länge han höll ut. Han var mycket sjuk, det enda rättvisa mot honom hade varit att få släppa taget tidigare och få somna in i lugn och ro. Få vara utan smärta. Min älskade pappa. Han kämpade för min skull, jag var hans enda barn och gjorde allt för honom. Och han gjorde allt han kunde för mig. Men så kom dagen, dagen då han valde att släppa taget. Fem dagar efter att jag födde mitt första barn, fem dagar efter att han fick sitt första barnbarn. En pojke. Vi låg på samma sjukhus, båda sjuka i sitt, för sjuka för att kunna ses. Han fick veta att jag fått en son, och vi mådde bra efter omständigheterna. Då valde han att släppa taget, äntligen fick han lugn. Min älskade pappa, tack för att du kämpade så länge för min skull. Tack för den tid jag fick med dig. Tack för att du valde att släppa taget tillslut, det var det bästa för dig.
 
I drömmen jag hade i natt gick min pappa, på sina egna ben. Jag kommer aldrig ihåg min pappa så att han gått. Aldrig. Men han var ändå sjuk i min dröm. Vi var i affären och jag frågade om han ville ha nåt. Memma ville han ha, en riktig finsk påsktradition. Kaffegrädde och socker ska man också köpa till.
Jag vet inte varför jag hade just den drömmen inatt, vet inte om det har med farsdag idag att göra.
 
Jag har läst boken Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist. F undrade om det inte blir jobbigt att läsa sådana böcker, men nej tvärtom.
Efter drömmen i natt kände jag ett stort behov av att få lite närhet till denna hemska sjukdom igen. Googlade och hittade en "ny" bok, Om det bara var jag. En bok där man får ta del av Tina Janssons texter som har varit sjuk sedan sommaren 2006.
 
Längtar tills boken trillar ner i min brevlåda.
 
Tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 

Vilodag

KATEGORI: Vardag | 2012-11-10 / 19:18:56
Idag har det varit en riktig vilodag i denna familj. Det var dessutom just vilodag som det stod på dagens träningsschema, och faktiskt andra veckan på raken som jag faktiskt tar min vilodag!
 
Vi har alltså varit inne hela dagen och inte gjort någonting alls! Skönt, tror alla i familjen beövde det. Egentligen var det planerat att vi skulle ha åkt till Barkarby idag för lite shopping på Ikea och lite andra affärer. Men eftersom jag drack igår så valde jag att låta bilen stå idag. Det kommer fler helger!
 
Nu är barnen nattade, mannen min fixar med sitt och så fort han är klar så kommer resten av kvällen att spenderas med honom.

Fina fredag med goda vänner

KATEGORI: Vänner | 2012-11-10 / 09:26:59

Lycka

KATEGORI: Viktminskning | 2012-11-09 / 17:35:19
Lycka är väl när man märker att man kan ha en av sina gamla favorittröjor igen som man hade när man var som smalast.
Lycka för mig är även att få över massa goda vänner på middag och fredagsmys. 
 
 
Vad är lycka för dig?

Pilates + Spinning

KATEGORI: Träning | 2012-11-09 / 13:50:03
Idag på träninsschemat stod det valfri klass på Sats, perfekt för mig! Kunde tyvärr inte promenera ner idag eftersom jag var tvungen att handla ganska mycket och tunga saker. Och dricka från Systembolaget för tre personer, näe, det ska jag inte slita ut min kropp med att bära hem!
 
Och som rubriken säger så började jag med ett Pilatespass. Idag var det dottern till hon som brukar hålla i det som höll passet, helt nöjd vart jag inte. Gillade inte riktigt hennes övningar, men variation är ju bra sägs det!
 
Efter Pilatesen blev det spinning. Älskar spinningpassen vid lunch på fredagar. Känslan över helg svävar i luften och alla verkar så lyckliga! Enda gången jag inte uppskattat ett fredagspass var när jag efter passet skulle iväg och jobba långhelg, då kändes allas positivitet som ett slag i ansiktet! Haha!
Tillbaka till passet idag då, lika svettigt och trevligt pass som vanligt. Tråkigt bara att det nästan alltid är olika som håller i passet, hon som egentligen ska hålla i det ska plugga fram till jul så blir olika som hoppar in. Men men, alla som hållt i passet har varit superduktiga! På något sätt var jag ofokuserad på passet, tappade bort mig i min egen värld några gånger. För mycket tankar. Och som jag sa till E idag: tänka är överskattat!
 
Snart kommer min mamma, ska iväg på en promenad med henne innan vi hämtar barnen på dagis!

Möhippan

KATEGORI: Vänner | 2012-11-09 / 09:03:15
Som jag skrev i ett snabbt inlägg igår så vart det en spontan date med Emelie. Jag fick ju tillbaka min älskade bil i onsdags så nu kan man leva lite mer fritt och spontant igen. Eftersom vi bestämde oss lite sent och plötsligt att vi skulle äta middag och gå på bio så blev det lite småstressigt, men vi hann!
 
Åkte och hämtade E innan bilen brummade iväg till Kista. En snabb middag innan filmen, för mig fick det bli det som jag för det mesta väljer i Kista, nämligen kyckling santa fe, mums!
Till filmen köpte vi en varsin chailatte som snacks :) Precis innan filmen började så sa E att hon i allafall hört att filmen ska vara rolig. Och rolig, ja det var det den ju! Var flera gånger som jag faktiskt till och med skrattade lite högt. Och själva storyn, det var ju en ganska typisk amerikansk komedi kan man ju lungt säga i allafall! Vet inte riktigt vem jag ska identifiera mig med i filmen, var nog två av karaktärerna som var en bra blandning av mig! Haha!
 
Var en riktigt trevlig kväll. Nu när jag inte jobbar så blir det lite drygt att sitta hemma varje kväll, det är ju inte jag van vid! Jag ska ju jobba och träna på kvällarna och vara hemma max två kvällar i veckan! Men nu tränar jag ju alltid på dagtid för att ha något att göra, och då får ju mannen min mer tid för mig. Fast varje kväll, börjar bli lite tjatigt ;)

Snabba puckar

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-08 / 17:50:54
Vart en spontan träff med Emelie. Står och köar för att köpa biobiljetter nu till Möhippan. Någon som sett den?

8e november, underkropp på gym

KATEGORI: Träning | 2012-11-08 / 11:50:11
Som rubriken säger så stod det idag underkropp på gym på träningsschemat. Gick ju ner till Sats efter att ha lämnat barnen på dagis och körde igenom mitt underkroppsprogram efter en tio minuters uppvärmning på bandet, avslutade med några övningar från sjukgymnasten.
 
Har en liten oro i kroppen. Mina knän, eller framförallt det högra. Jag har ont i det, kanske. Eller så är det träningsvärk? Hoppas på träningsvärk förstås! Märkte mest av det där jag lyfter med ett ben i taget och där kunde jag lyfta tyngre med vänster, i höger gjorde det nämligen ont med tyngre. Ont och på ett dåligt sätt ska man ju inte ha under träning. Hoppas som sagt! Inga pajade knän nu också tack!
 
I övrigt gick programmet bra. Är bekväm med övningarna och vet vad jag gör. Det är skönt att se hur stark man faktiskt kanvara om man bara vill!
 

God morgon

KATEGORI: Träning | 2012-11-08 / 08:59:21
Precis lämnat barnen på dagis och ska nu till gymmet innan jag ska iväg på annat.
 
Hörs!

Ny design

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-07 / 22:24:53
Vill välkomna er till min nya design som är gjord av babbi.se.
 
Känns skönt med en design som kan spegla lite vad själva bloggen faktiskt handlar om.
 
Hoppas ni känner er tillfredställda!

Före och efter

KATEGORI: Viktminskning | 2012-11-07 / 13:30:00

Sjunde PT-timmen

KATEGORI: Anroma, Personal training | 2012-11-07 / 13:11:34
Idag var det dags för den sjunde PT-timmen. Lite spännande att träffa henne med denna träningsvärk, haha. När hon kom och frågade mig hur det stod till så sa jag att jag har världens träningsvärk, hon hånskrattade lite åt mig och avslöjade att just när hon hade planerat in massa benövningar. Man ska känna att man lever!
 
Gjorde som förra veckan så att jag värmde upp tio minuter på crosstrainern innan hon kom så att jag var ordentligt varm och go i kroppen.
 
Vi började med samma uppvärmning som alltid med gummiband runt benen innan hon avslöjade dagens pass. 15 ways to hell. "Ah, vad kuuul..! Blev mitt svar med en djup suck och ironi. Haha ;)
Jag vet inte varför, men så mycket som jag svettades idag har jag nog aldrig svettats med henne förut! Det var som högsommarvärme, svetten bara sprutade och jag förstår inte riktigt varför. Vissa övningar var tuffare än andra, förstås! Många var sjukt jobbiga, men fanns även de som "knappt kändes".
 
Vi avslutade med lite planka och utfallssteg.
 
Nästa vecka ska vi dessutom mäta. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro eller hoppas på. Men samtidigt så känner jag att jag inte ska bli besviken på något resultat alls. Jag har ju faktiskt varit riktigt sjuk, och även legat inne på sjukhus så visst har det varit svårt med "den rätta maten" vissa dagar, eller fram för allt att stå emot alla frestelser. För frestelser har det funnits, oja, Mini fyllde ju år nyligen. Men unna sig något gott, det ska man! I lagom mängder och inte för ofta.

Överkropp + Afro + Core

KATEGORI: Träning | 2012-11-06 / 19:56:01
Idag var en tuff träningsdag! Kanske körde lite för mycket, men kändes bra i allafall. Promenerade som vanligt fram och tillbaka till gymmet.
 
Väl på gymmet började jag med att köra mitt överkroppsprogram. Det var första gången jag körde just det här programmet eftersom det var nytt för november. Det var TUNGT! Hade ju dessutom dödens träningsvärk, men den fick man glömma bort och pressa järnet ändå. De flesta övningar var nya, men fanns några från förra månadens program med också och i några av dom gick jag faktiskt upp i vikt på vikterna. Känns bra!
 
Sedan var det dags för Afro, första gången jag gick på Afro. Tidigare har det inte funnits plats, har varit sjuk och så har jag valt att undvika danspass på grund av mitt ischias. Men faktiskt så kändes Afron bra! Helt annorlunda mot zumban faktiskt. Inte alls lika ryckiga och skakande rörelser (de har nog inte varit så bra för min ischias och diskbråck), här var det mer stora rörelser där man rörde hela kroppen i ett. Me like! Jag levde mig in i musiken väldigt skönt också, när vi skulle "dansa i vatten" så kände jag verkligen vattnet över mina axlar. Går absolut på det här igen!
 
Träningen avslutades med Core, faktiskt ett av mina favoritpass! Men som alltid, så tråkigt kort med bara 30 minuter. Och precis som instruktören sa, det känns att det tar slut precis när man kommit igång så bra. Men jag förvånar mig själv! Jag kör med tunga vikter och utför alla rörelser maximalt! Som i knäböj, där går jag låååångt ner med rak rygg med en tung viktplatta och tar mig ändå upp utan problem! Go me!
 
Vissa dagar, som idag så kanske det blir väldigt mycket träning. Min PT tycker inte att det är ok med mer än max två pass på en och samma dag. Alltså inte ok enligt henne att köra överkropp plus dessa två pass på det. Men eftersom båda passen jag gick på bara var 30 minuter styck så tyckte jag att det var samma sak som ett annat pass på en timme ;). Jag vet att jag många gånger tränar för mycket, men har inte så mycket annat nu som sjukskriven.

Vad man strävar efter

KATEGORI: Viktminskning | 2012-11-06 / 09:20:32
Många börjar träna för att gå ner i vikt, men vad är det egentligen man ska sträva efter? Den där eländiga siffran på vågen, ja den kan vara så otroligt missvisande. Man tränar och tränar men tycker inte att det händer någonting på vågen, den där hemska siffran blir inte lägre. Många blir besvikna och ger då tyvärr upp och orkar inte fortsätta med träningen. Träning är bra för kroppen, kroppen får hålla sig igång. Och alla vi är olika, vissa tycker om gym och för andra räcker det med sköna promenader utomhus. Många tänker inte på att den där vågen, den kan ställa till mycket ångestkänslor. Ta fram eran riktiga vän nästa gång istället, måttbandet! För visst vet nästan alla att muskler väger mer än fett? Faktiskt nästan 20% mer! Då är det väl inte alltid så konstigt om inte siffran på vågen går ner när man börjat träna? För vad är det som händer när vi börjar träna? Jo, vi bygger muskler! Och visst kan man få ett högt BMI, men vad tror ni alla dessa enorma VÄLTRÄNADE muskelknuttar har för BMI? Dom lär ju hamna under "fetma". Förstår ni vad jag menar?
 
Om du bara går ner massor i vikt (som i mitt fall) så förlorar du så mycket mer än bara fett, du svälter kroppen och gör av med muskler också. Efter att ha gått ner 65 kilo så himla fort och inte alls på ett hälsosamt sätt så fanns det inte mycket muskler kvar i min kropp. Med min PT använde vi en våg som mäter både fett- och muskelmassa i kroppen. Den vågen kunde visa att jag gått ner alldeles för fort, och det förstod jag ju själv också.
 
Jag har i hela mitt liv haft som mål att gå ner i vikt. Tills nu. Nu är mitt mål att få en frisk och hälsosam kropp. Förstår ni skillnaden? Nu tränar jag min kropp för att den ska må bra, men jag har även slutat svälta kroppen. Nu får min kropp den näring och den energi som den behöver. Det är min kropp värd, det är jag värd och mina barn är värda en mamma som har en stark och fungerande kropp! Visst vill jag fortfarande gå ner i vikt, självklart! Nu i ett lugnare och mer hälsosamt tempo. Och det är inte längre den där eländiga siffran på vågen som ska styra mig, nej nu får det bli måttbandet och mäta muskelmassa istället.
 
Jag har nog äntligen hittat rätt. Efter så många års lidande har jag äntligen hittat en balans i livet. Så som jag lever nu med träning och kost är ett hållbart sätt att leva på. För alla dessa pulverdieter och svältningar, dom är inte hållbara. Det gäller att hitta en balans i livet, och det har jag äntligen gjort.
 
Det är inte lätt, absolut inte. Det är fortfarande svårt för mig med all denna mat jag behöver äta, det tar ett tag att jobba sig ifrån en ätstörning i svält. Men jag är på god väg och jag trivs!
 
Bild från Google

Träningsvärk

KATEGORI: Träning | 2012-11-06 / 07:57:33
Precis som jag befarade igår så har jag träningsvärk X 100 idag.. Baksida lår, rumpan och armar you are killing me!
 
Ska snart lämna barnen på dagis och dra mig till gymmet och träna bort lite träningsvärk!

Ömma knän

KATEGORI: Träning | 2012-11-05 / 21:21:30
En del av min träningsvärk:
Vill man vara fin får man lida pin!

Syskonkärlek

KATEGORI: Kasper | 2012-11-05 / 16:17:36
Evelina sitter och matar slag efter slag mot Kasper, Kasper höjer handen för att slå tillbaka men ändrar sig och tar tag i sin egen hand med den andra handen och säger till sig själv "Neej, jag ska inte". Sedan tar han Evelina i båda händerna, tittar henne rakt i ögonen och säger med en lugn röst "Jag älskar dig iaf Ina, jag älskar dig faktiskt".

Promenad + Shape

KATEGORI: Träning | 2012-11-05 / 14:25:28
På dagens träningsschema stod det 45 minuter promenad, som vanligt så kompletterade jag detta med ett pass på Sats på hemmaplan. Promenaden får jag ju av att gå fram och tillbaka till Sats.
 
För mig var det idag första gången jag gick på Shape, alla andra gånger har det varit fullbokat eller så har jag behövt avboka min plats på grund av att jag låg på sjukhuset.
 
Och jag säger bara: Ah fy f*n h*lvetes j*vla s*it aj! Haha typ så. Det var tufft och tungt! Precis som det ska vara i och för sig. Men när det hade gått 10-15 minuter så kände jag bara "Nej, jag pallar inte det här", och tacka vetja min envisa sida för jag körde klart hela passet ändå hur sjukt det än var! Efter ungefär en halvtimme var det en kvinna som höll på att svimma och behövde lämna lokalen, för tempo var det!
Faktiskt så är det här första gången jag känner av smärtan av diskbråcket under ett träningspass, FÖRSTA GÅNGEN! Tråkigt men sant. Vi får se hur kroppen reagerar nu efteråt, vill gärna gå på det fler gånger. Men faktiskt(!!!!) så har jag lärt mig att börja lyssna på min kropp! Säger den emot väldigt mycket senare idag eller imorrn så får jag tänka om. Det klart att träningsvärken ska kännas, det SKA den ju. Men ryggen, den måste jag vara försiktig med.
 
Det var nog lite extra tufft också eftersom jag har träningsvärk efter gårdagens boxpass! Äntligen, inte haft så värst träningsvärk senaste tiden men nu så! Och imorgon, då misstänker jag att min kropp kommer att vilja separera från mig. Chansar på träningsvärk gånger hundra imorgon, och hur får vi bort den? Jo vi kör hårt imorrn igen!
 
Innan passet började så gick instruktören runt och fram till att hon inte kände igen och frågade om man var ny. Det uppskattade jag, hon kom med lite förslag och tips på vad man skulle tänka på. Tror att jag chockade henne lite under passet sen, man ska ju ha hantlar under hela passet och hon kommenterade hantlarna jag tagit fram och sa "Du vet att det där är de tyngsta hantlarna, du kanske ska ta lite lättare?". Jag sa att jag har tränat en del och säkert klarar av att köra med de vikterna, och det gjorde jag! Hah! Såg att hon tittade på mig under passet och jag pressade och körde järnet med de tunga hantlarna! Go me!

"Mamma kan flyga!"

KATEGORI: Kasper | 2012-11-04 / 21:07:58
Haha! Ungar alltså! Igår när jag satt bredvid K i soffan så petade han på mitt gäddhäng och vrålade "Ooooj mamma, du kan ju flyga!". HAHAHAHA! Jag kunde inte mer än att skratta! Men går man ner 65 kilo på så kort tid som jag gjorde så hänger inte allt skinn riktigt med och då kan det bli en del häng. Och ja, då kan det se ut som att mamma har vingar.
 
Älskade unge <3

Två intervallövningar + 75 minuter box

KATEGORI: Träning | 2012-11-04 / 19:03:58
Idag på träningsschemat stod det två övningar från intervallprogrammet. Skulle ändå träna med Emelie på Sats i Väsby så åkte dit och gjorde övningarna. Idag valde jag att ro i tabata och att jogga på Bosuboll i tabata. Gick bra fast jag är lite skeptisk till övningar där man ska hoppa eller springa på Bosubollen, får för mig att den ska gå sönder. Haha.
 
Efter övningarna stod det 75 minuter box på tur. Och som tidigare nämnt hade jag Emelie som sällskap, skönt eftersom just box är ett sånt pass som jag inte har någon lust att gå på utan sällskap. Var ett jätteroligt pass, tycker det var mycket bättre än det boxpasset jag vart på här i Märsta. Inte alls lika mycket folk, mer mänsklig passledare (eller vad det nu heter?) och på något sätt bara mer lockande! Ska absolut gå fler gånger, satsar på varje söndag som inte krockar med jobb och som jag får sällskap av Emelie!
 
Får se om det känns i armarna imorgon. Älskar i allafall att komma ut från ett pass och vara genomsvettig och slutkörd. Lovely!

Familjetid

KATEGORI: Familjelivet | 2012-11-03 / 16:15:30
Idag har vi haft en familjedag med hela familjen hemma hela dagen, det händer inte ofta! Jag har skrivit 21 inbjudningskort till Ks kalas och så har hela familjen bakat pepparkakor. 
 

2a november, Pilates + spinning

KATEGORI: Träning | 2012-11-02 / 17:44:26
Egentligen stod det vila på träningsschemat idag, men jag valde att ändra lite. Imorgon hade jag nämligen haft promenad i 45 minuter, så den promenaden tog jag idag fram och tillbaka till gymmet (i och för sig så går jag nästan varje gång..) och så la jag till Pilates och spinning som rubriken visar. Får bli en vilodag imorgon istället, perfekt när hela familjen är hemma.
 
Pilatesen går jag ju på eftersom både min PT och sjukgymnast tycker att det är en bra träningsform för mig i och med att den ar så bra övningar för just bålen. Det var skönt med Pilatesen idag, det är ju inte svettigt-jobbigt-ansträngande men absolut bra för kroppen kan jag tänka mig!
 
Spinningen efteråt la jag till just eftersom jag vet att Pilatesen inte är så svettig, oc när jag har varit på gymmet så vill jag svettas och vara helt slutkörd! Då passade spinningen bra! Började känna på båda passen att det kanske är dags för kroppen med en vilodag imorgon, börjar känna mig ård i kroppen igen. Hårdheten är nog en typ av den där träningsvärken som varit på villovägar!
 
Efter spinningen gick jag hem, år lunch och la mig och sov lite över en timme eftersom förra natten inte räckte till med så många timmar sömn.
 
Och den där ischiassmärtan, riktigt kraftig idag igen :/ Kunde knappt stödja på benet när jag skulle hämta barnen. Och precis när jag skulle servera middagen så högg det till sådär riktigt ondskefullt så jag bara gallskrek av smärta. Och detta trots medicin. Jävla skit.

Looper

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-02 / 09:09:27
Plötsligt igår fick jag ett meddelande av E "Haha, ska jag gissa att det inte är nån idé att bjuda med småbarnsmamman på bio ikväll inne i stan?". Först tänkte jag att "Näe, det går ju faktiskt inte. Måste ju sitta hemma". Men sen kom jag på att "Varför inte? Varför behöver jag sitta hemma?". Så helt från ingenstans tackade jag ja! Har varit hemma sååå mycket nu, legat på sjukhus och knappt träffat människor. Klart jag kunde unna mig detta! Och det är jag glad för att jag gjorde. E´s sambo hade vunnit fyra biobiljetter till filmen Looper, så det var även E´s sambo och hans kompis som var med. Hade en riktigt trevlig kväll.
 
Och filmen? Bättre än förväntat! När E´s sambo berättade på tåget vad den handlade om så tänkte jag "Skjut mig". Haha, okej kanske inte så illa men nästan. Men som sagt, helt klart sevärd i allafall.
 
Efter filmen så ville grabbarna iväg till en pub på söder där en av deras kompisar spelade musik. Och även här tänkte jag "Varför skulle jag INTE följa med? (Förutom det faktum att jag har barn som går upp tiiiidigt)". Men det struntade jag i! Och glad även för det. Var en mysig liten pub där vi kunde sitta och umgås. Folk som satt och umgicks och drack lite öl eller vin. För mig blev det självklart ingen dricka med tanke på mina mediciner.
 
Tyvärr så fick jag ju betala ett högt pris sen efter att haft så kul. Efter bion började jag nämligen känna av ischias smärtan riktigt ordentligt. Kände hur det började bli svårare och svårare att stödja på benet, väl hemma (vid klockan 2!!) så gick det inte längre. Tog mig till sängen i allafall och försökte sova, men det gick inte. Smärtan var hemsk, olidlig. Benet började krampa och smärta strålade ner i vaden, började kallsvettas av smärtan. Och tyvärr, min enda utväg var att ta snabbverkande morfin för att ens få somna. Det känns jobbigt, som ett riktigt bakslag. Kan man verkligen inte få leva ett normalt roligt liv utan att få dessa hemska smärtor? Hade ju tagit min morgonmedicin som vanligt, men har ju börjat sluta med kvällsmedicinen. Och eftersom jag nu varit vaken så länge så började medicinen gå ur kroppen och kroppen stod helt utan. Jobbigt att inse. Men vart ska man vända sig? Verkar ju inte finnas någon som kan hjälpa mig. Har varit sjukskriven ett bra antal veckor nu, utan någon skillnad. Ska det behöva vara såhär?
 
När jag kom hem igår, vid 2 som sagt så började jag misstänka att jag kanske skulle behöva skippa dagens träning eftersom Fredrik går upp vid 4 och efter det har jag svårt att somna om. Och så börjar ju barnen ploppa ur sina sängar vid 5.30. Men faktiskt så är jag pigg, eller som vanligt i allafall. Så blir att gå till Sats nu, slutar väl att jag somnar på Pilatesen! Haha!

1a november, underkropp + stabiliseringsövningar på gym

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-01 / 14:18:42
En ny månad idag, för mig innebar det nytt träningsschema med nya övningar. Idag var det dags för att träna underkropp på gymmet. Hade egentligen även bokat in mig på ett pass med E på det andra centret, men eftersom bilen inte sammarbetade så blev det inte av. Tränade istället på centret här på hemmaplan.
 
Och tro mig, att komma iväg från alla tankar och all frustration över bilen var helt underbart. Att få komma iväg och träna när allting bara är skit är guldvärt.
 
På mitt nya underkroppsprogram fanns det några helt nya övningar och några som var samma från förra månadens program. Två av dom nya övningarna kändes verkligen! Kände av lite nya ställen på benen som jag inte kännt av vid träning förut. Men programmet kändes bra.
 
Och på grund av de problem jag har med min ischias och mina diskbråck så fick jag även ett program med olika stabiliseringsövningar. Helt enkelt övningar för att stärka bålen, de flesta med pilates- och bosuboll. Skönt att få ett ordentligt program med övningar som är bra för just det eftersom det är bålen jag måste arbeta mest med. Dom här övningarna kan jag slänga in lite när som helst, typ framför tvn om jag så vill. Tänkte i allafall ha som vana att alltid göra de när jag kör över- eller underkropp på gym. Och vissa övningar kanske just framför tvn hemma eller innan ett pass på Sats.
 
Och träningsschemat inför november då? Jadu, den liknar förra månadens schema rätt mycket efter mina önskemål. Dock så har min PT lagt till något som jag kallar "tvångsvilodag". På förra månadens schema hade jag ju nämligen inte en endaste vilodag på schemat. Och jag vet hur gärna min PT vill att man har minst en vilodag i veckan, så nu la hon till en. Fast det kanske inte är enligt mina önskemål ;) Haha!
Sen hur det kommer gå får vi se. Mitt första försök till vilodag ska jag försöka ta på lördag.

Bilh*lvetesj*vlask*t

KATEGORI: Allmänt | 2012-11-01 / 13:51:14
Som rubriken kanske kan antyda, lite smått irriterad sådär. Men det värsta har dock lagt sig nu.
 
Som vissa av er kanske kommer ihåg (om man nu lägger sånt på minnet) så hade jag bilen inne på verkstan för ungefär fyra veckor sen eftersom bromsarna pajat. Och nu har jag ett tag kännt att bilen inte är helt ok ändå. Den har låtit lite småskumt och betett sig konstigt. Sen så vart jag ju sjukskriven, fick massa mediciner och låg på sjukhus så har inte kört bilen så mycket.
 
I helgen körde jag lite, bilen mådde inte bra! Försökte boka in en tid för service, tider fanns nästa vecka. Igår bestämde jag mig för att jag skulle lämna in bilen idag efter min träning till stället där jag köpte den. Och vad händer då? Jo, igår när vi körde hem från affären så var det väl precis att vi kom in på parkeringen. Det gick inte att svänga med bilj*veln!
 
Kanske servooljan tänkte jag? Eller något med styrservon? Kopplingen kanske? Miljoner med frågor men noll i svar.
 
Satt och storgrät nästan hela kvällen igår, visste inte hur jag skulle få bilen till verkstan. Köra en bil som inte går att svänga med och som inte alltid kommer ur dragläget utan bara dör istället.
 
Tack och lov för underbara vänner. Igår på kvällen satt jag och pratade och svor och fick vara så sur och negativ som jag ville och behövde, och underbara E satt där och förstod (inte för att nån av oss kan ett piss om bilar).
Och imorse så tänkte jag att jag kan tänka mig att köra bilen med moraliskt stöd! Så bästa och underbara V följde med mig, hon körde sin bil bakom min så kände jag mig hyffsat trygg. Men fy f*n säger jag bara! En hemsk upplevelse att köra!
 
Men nu står den där på verkstan, tyvärr hade dom inte tid att kolla på den förrän på måndag. Men "tur i oturen" att den paja nu när jag ändå är sjukskriven, är ju inte i samma akutbehov av bil nu.
 
*Ursäkta för alla dessa j*vla svordomar, men är man arg så är man. Med mens dessutom.*
 
Bjuder på en bild på mig

STARTSIDA