Välja andra vägar

KATEGORI: Hälsa | 2016-09-28 / 14:36:40
Det finns så mycket som skulle kunna förstöra helt för mig. Vet inte hur många skador som jag haft som jag på något konstigt sätt lyckats kämpa mig starkt igenom.
 
Nu är det lite samma sak. Svart på vitt. Eftersom detta inte är första gången som jag får njursten (sist hade jag för 7,5 år sen) så räknas jag nu som en återfallspatient.
Det här är inget som ska få slå ner mig, tvärtom så ska detta få mig starkare igen! När det blir något sånt här så vill jag alltid veta VARFÖR. Tydligen är det så att den kost jag helt vill äta enligt inte passar ihop med ren och strikt paleo. Tyvärr, och det känns supertråkigt. Jag får ta till mig av andra kostråd nu och försöka smälta det och hitta egna lösningar. För att vara helt ärlig så är jag inte helt beredd på att börja äta massa fiberrikt bröd och andra fullkornsprodukter. Jag får helt enkelt hitta min egen väg och för en gångs skull lita på mig själv. Som tur är så kommer detta under en tidpunkt i livet då jag känner mig ganska accepterande och lugn över situationen. 
 
 
Kämpar på med vattendrickandet här hemma. Tre liter per dag nu för att kunna kissa ut stenen.

Det blir inte alltid som tänkt..

KATEGORI: Allmänt | 2016-09-27 / 08:43:36
När jag bloggade några gånger förra veckan så trodde jag att jag skulle vara back on track. Men så blir det inte alltid som tänkt.
 
Jag har i ungefär tre veckor haft en konstig smärta i ryggen, sen plötsligt kom ett konstigt illamående och matlusten har varit obefintlig. 
 
Lördagen började ganska som planerat, vi var på familjedag på scouterna. Jag var lite tröttare och mer frusen än vanligt. Hemma och pluggade en sväng sen när det plötsligt smäller till. Då har jag sån smärta att jag bara skriker och kan inte stå på benen. Fick åka in akut på närakuten där dom snabbt konstaterade att jag måste vidare till Danderyd. Efter massor av undersökningar och många doser morfin senare konstaterades njursten som satt väldigt illa till. Skulle bli inlagd på avdelning tills det fanns en akut operationstid ledig. Här gick det plötsligt väldigt fort, jag hann knappt få kontakt med anhöriga innan de kommer och säger att jag måste duscha inför operation eftersom det blir narkos. Här börjar paniken komma. Nedsövd? Det har jag aldrig förut blivit.
Plötslig låg jag där och fy vilken panik. Jag kommer ihåg att jag somnar i världens panikattack. När jag väl börjar vakna ur narkosen så kommer jag ihåg paniken och smärtan. Hör då att någon säger att jag har alldeles för ont så får en hög dos morfin och däckar några timmar till.
 
När jag väl får komma från uppvaket till avdelningen tar det fortfarande många timmar innan jag kan börja minnas saker.
 
Får sedan veta att stenen var för stor för att opereras bort och att jag fått ett rör inopererat mellan urinblåsan och njuren, den gör för övrigt jävligt ont! 
 
Nu har jag varit hemma på permission över natten och ska alldeles strax åka in igen. Hoppas på att få komma hem fort!
 
Smärtorna av njurstenen är förjävliga, lika så röret som är inopererat. Sen det här halsontet och det onda i luftrören efter att fått en slang intryckt under operationen är inte heller så skönt.
 
Det blir inte alltid som man tänkt, men snart är jag på benen igen!

Fredag

KATEGORI: Familjelivet | 2016-09-24 / 07:40:23
 
Igår var det en härlig fredag. Efter tacomiddagen kunde hela familjen samlas i soffan framför Fredagkväll på Barnkanalen. 

Att respektera sig själv

KATEGORI: Hälsa | 2016-09-22 / 19:02:00
Jag har slutat räkna med att jag ska träna tidigt på morgonen tex innan skola eller jobb. Just nu mår inte min kropp bra av det och det respekterar jag. 
 
Igår morse och idag var ett undantag, då vaknade jag 4.15 och kunde inte somna om. Barnen skulle inte upp förrän 6.30 så efter lite Netflix tittande kände jag att jag lika gärna kunde gå upp och träna.
 
Och visst kändes det riktigt härligt när skoldagen var slut och jag hade träningen redan avklarad. Dessutom skulle maken hämta barnen i skolan så jag hade ju all tid i världen! Och eftersom det var så fint höstväder ute och jag suttit inne i klassrummet hela dagen så bestämde jag mig för att ta en längre runda hem. Och det jag glädjes över var att jag tänkte att jag ska passa på att unna mig en extra lång promenad. Inga måsten och inga tvång. Den här promenaden ville jag ta för att unna mig.
 
Och idag unnade jag mig att lägga mig i soffan efter promenaden hem från jobbet.
 
 
Kom ihåg att lyssna på kroppen.
Respektera den och vårda den

Morgonyoga

KATEGORI: Paleo | 2016-09-21 / 07:49:14
Godmorgon. 
Idag kunde jag inte somna om när makens klocka ringde alldeles för tidigt. Först låg jag och snurrade runt lite, kollade lite på Netflix och insåg att jag inte kommer få någon ro i kroppen. 
 
Kände tillslut att jag lika gärna kunde köra dagens träning innan barnen måste upp. Sagt och gjort, 45 minuter senare var jag klar med ett pass yoga från Sats Online training. Skönt! Snart ska barnen lämnas på skolan, sen är det dags för mig att sitta bänkad framför fröken idag också. Skönt att vi inte börjar förrän klockan nio dessa dagar. På eftermiddagen kommer det kännas extra skönt att dagens träning redan är genomförd. 
 
När och vad tränar ni idag?
 
Efter träningen smakade det gott med en Paleo-blåbärssmoothie. Mums!

Long time no see

KATEGORI: Familjelivet | 2016-09-20 / 17:31:27
Ja, tänk att det redan är ett halvår sedan som jag skrev här sist. Och varför jag ens kikar in nu är för att jag fått mycket frågor om vad som händer med bloggen. Men jag är en periodare, vissa gånger skriver jag varje dag och sen blir det ett långt uppehåll, som nu.
 
Här om dagen satte jag mig ner och läste mina allra första inlägg. Vilka känslor det sätter igång.
 
Vi har iallafalll hunnit njuta av en alldeles fantastisk sommar! En av de absolut bästa somrarna som lämnar en härlig känsla i kroppen!
Vi hade väldigt tur med vädret och betade av massor.
Gröna Lund, Naturhistoriska riksmuséet, Junibacken, Finland, Legoland, sol och bad. Middag med vänner och sena härliga sommarkvällar med grannarna. Hur härligt som helst! Inga måsten har det varit.
 
Nu rullar det på med jobb och träning igen, jag har precis prickat av höstens första sjuktur med virus i lungorna och stämbande = absolut ingen röst och talförbud en vecka (det höll i ca 1,5 dag...). Nu går båda barnen i skolan så vi slipper lämning och hämtning på två olika ställen. Härligt! Men förstår inte när mina barn hann bli så stora. Lillan fyller ju sex år om bara tre veckor.
 
Jag har dessutom fått börja plugga psykiatri via jobbet. Så varje onsdag sitter jag bänkad i skolan! Lite tufft med alla inlämningsuppgifter också, men kul som tusan!
 
Nu väntar en hel kyckling i ugnen på att få bli familjens middag ikväll så ska ta och förbereda lite där.
 
Kanske hörs vi snart igen! 
 
 

STARTSIDA