Från hjärtat

KATEGORI: Hälsa | 2015-08-19 / 19:00:00
Jag försöker vara så ärlig jag kan. Jag har en tuff tid just nu. I måndags var jag hos läkaren och fick ångestdämpande, det är ingenting jag vill lägga så mycket vikt på utan strävar framåt och försöker hålla modet uppe.
 
Jag är trött och känner inte riktigt samma gnista för allt. Jag kämpar och kämpar. Och jag vet att det finns fantastiska människor där ute.
 
Det är jobbigt att ha svårt för ett leende och för att brista ut i skratt. Då är det guldvärt att dessa extra stjärnor till människor finns.
Jag hade PT-tid idag och hon fick mig verkligen att brista ut i skratt några gånger. Denna fantastiska människa med sin energi!
För det mesta skrattade vi åt min balans som inte ens verkar existera. För övrigt så stod det ben, rumpa och mage på schemat idag. Mums!
 
Och ja, vi är verkligen på helt rätt spår med träningen nu. Bara att fokusera och blicka framåt så blir det bra
 
💪💪👊👊

Skit under naglarna

KATEGORI: PT | 2015-08-18 / 15:05:59
Igår var det dags för PT tid igen, vilken lycka! Strax innan jag skulle åka iväg så fick jag ett sms av min PT som beodrade uteskor eftersom vi skulle utnyttja det fina vädret och köra utomhus. Skräckblandad förtjusning förstår ni.
 
Hela kroppen fick jobba kan jag lova! Allt från att hoppa hage med breda knäböj och på ett ben till att välta stora däck.
 
Det ska väl synas att man tränat...?

Att aldrig säga aldrig

KATEGORI: Träning | 2015-08-16 / 18:07:10
Ni vet det dära talesättet 'att aldrig säga aldrig', det är ju förstås väldigt peppande och så.. Jag har ju till exempel lovat min PT att aldrig mer göra armhävningar på knä. Jag kan ju på tå och är mycket starkare än vad jag någonsin hade kunnat förvänta mig på just den delen.
 
Idag fick jag ångra mina ord. Verkligen. Var ju dags att jobba på flåset idag och vad kan vara mer passande än att kombinera med styrka? Var glad att jag fick plats på dagens Transformerpass. Superkul! Länge sedan jag gick på det, men det slår ju liksom aldrig fel!
 
Och för att komma till saken, en av övningarna var armhävningar med gummiband över skulderbladen så att det skulle bli extra tungt. Och med alla de andra jobbiga övningar och alla tusen burpees så kan jag lova att det kändes! MEN! Jag svek inte mitt ord! ALLA armhävningar gjordes på tå! 
 
👊👊👊
 
Härlig känsla att kunna överraska sig själv! 

Att inte glömma bort sig själv

KATEGORI: Vänner | 2015-08-15 / 19:39:11
Den här resan som jag har gjort och som nu tagit lite andra vändningar har varit allt annat än lätt. Men det antar jag att många förstår?
 
Det handlar dock inte bara om att "vara duktig" och lyckas med kost och träning. Något som många som kanske inte vandrar samma väg förstår är hur mycket som även förändras psykiskt. Alla tankar som snurrar. Alla frågor. All ovisshet. Man kan få genomlida mycket ångest och panik. Och just nu så är jag tyvärr och fajtas på dessa plan lite för mycket. Igen.
 
Som sagt, hur stort man än kan lyckas och hur grym man än kan verka så får ni inte glömma att bakom all denna fasad så kan det finnas väldigt mycket sköra känslor och tankar. För läskiga förändringar kan vara väldigt sköra.
 
Men kom ihåg, det är viktigt att låta dessa känslor komma fram och bearbetas. Man måste låta sig själv att krascha en aning och veta att man kan jobba sig upp igen.
 
Jag har kraschat lite, men jag vet att det finns en väg upp. Och jag vet att det finns folk som jag kan vända mig till. Det gäller att hitta dessa guldklimpar som finns där för dig i vått och torrt. Jag har två. Det finns två människor som jag vet att jag kan lita på. De säger precis det som ska och försöker inte förfina sanningen. Jag har tur som har dessa två. En av dessa har jag snart kännt i elva (!!!) år. Min älskade fru. 
 
Tycker absolut att ni ska gå in här och läsa den finaste text jag fått till mig 💜
 
Den andra har funnits där vid sidan nåt år men har på senaste tiden blivit mer verklig, en fantastisk människa som jag får ha som PT 💓💜
 
Mina älskade så livsviktiga stöttepelare 💛

PT med benpass

KATEGORI: PT | 2015-08-11 / 10:26:00
Hallo!
 
Igår hade jag en härlig PT-timme efter jobbet, finns nog inget härligare än att få sista krafterna utdragna från en efter en intensiv dag. Jag vet inte riktigt om det var att jag kom direkt från jobbet där det är totalt värdelös luftkonditionering eller om lördagens avstickare från kosten gav sig till känna, men jag svettades något fruktansvärt och var helt slut!
Nu när jag missköter kosten så brukar jag sova riktigt uselt den natten, nu var det i och för sig två dagar sen men det kan nog sätta sina spår ändå. Sen så har jag nog tjejveckan på g och då är det ju helt naturligt med att min kanske blir mer orkeslös. 
 
PTn hade i alla fall planerat in ett härligt(???) benpass som jag tror att jag garanterat kommer att ångra. Speciellt imorgon! Min träningsvärk brukar nämligen vara som värst två dagar efter. Det blir spännande att se!
 
Hoppas det inte är allt för varmt så man inte behöver dricka så mycket och springa på toa massor 🙈🙈🙈 Haha, kan ju många gånger vara en utmaning efter rejäla benpass.
 
Men det var skitkul och jääävligt tungt! Precis som det ska vara! Smithmaskinen fick vara våran lilla tortyrkammare.. 
 
Vad tycker ni om min nya grötburk som jag har morgongröten i på jobbet? 😄

Slap in the face

KATEGORI: Allmänt | 2015-08-10 / 18:03:00
 
Detta brev slank ner i brevlådan här om dagen hemma hos mig.
 
Jag är alltså kallad till en årlig kontroll, en kontroll som jag faktiskt aldrig förut har blivit kallad till.
Det är för 3,5 år sedan (tror jag) som jag fick diagnosen farligt högt blodtryck och som jag var tvungen att bli medicinerad för. Jag fick då höra att mitt blodtryck var så högt att jag nu gick på maxdos av medicinen och att detta var något som jag aldrig kunde bli av med. Säg ALDRIG 'aldrig' till mig. 
 
Ett år senare slutade jag med medicinen efter att ha fått ner mitt blodtryck. Då låg jag på ett normalt blodtryck, och för att vara helt uppriktig så har jag lite besvär av för lågt blodtryck i dagsläget 😂😂 Ni ser hur det kan vända.
 
Vilja är något som jag kan skriva långt upp på min meritlista i allafall. 
 
Men vad säger ni? Kanske läge att avboka detta läkarbeök? 😃 Känner att jag kan skratta det här brevet rakt upp i ansiktet nu 👊👊👊

Båttur

KATEGORI: Familjelivet | 2015-08-09 / 18:32:00
Igår packade vi in oss i bilen och begav oss till min bror som bor i Skogås. För första gången den här sommaren fick det bli en båtåktur. Båda barnen fick prova att köra båten och lyckan var total!
 
Vi åkte till Dalarö och åkte i kanalen där och stannade till och tog en glass. Superfint ställe! Och skulle man ha sådär 40 miljoner skulle man ju inte tacka nej till att köpa sig ett hus där!

Kolmården

KATEGORI: Familjelivet | 2015-08-08 / 17:41:00
I tisdags passade vi på att ta tillvara på det fina vädret som bjöds på och packade in oss i bilen tidigt på morgonen och begav oss till Kolmården för en heldag. Och vilken härlig dag vi hade!
 
 

Kort vecka och PT-timme

KATEGORI: PT | 2015-08-07 / 17:55:33
Den här veckan hade jag en kort vecka på jobbet, bara ett kvällspass på onsdagen och 7-14 igår. Skönt! Oftast när jag har dessa veckor så jobbar jag extra minst två dagar, men nu fram tills skolan drar igång för barnen igen så har jag sagt att jag inte ska jobba några extra pass. Skönt för barnen att få förlänga sommaren så gott det går! 
 
Igår hade jag dessutom PT-tid. Jag älskar dessa pass! Då vet jag garanterat att kroppen får göra det den kan enda tills bristningsgränsen! Och jag kan ju avslöja att vi verkligen kommit in på den typ av träning som får det att pirra lite extra för mig! Mycket klassiska basövningar och det är så skönt när man kan sätta tekniken!
 
Vi värmde upp med lite marklyft, en övning som får mitt hjärta att hoppa några extra slag. Kärlek.
Sedan var det dags för att öva sig på lite chins och pull-ups. Härligt att känna att man lever! Jag har nu dessutom fått helt förbud mot att göra armhävningar på knä eftersom jag klarade så pass många på tå 🙈🙈💪💪
 
I slutet slängde vi inte lite övningar så att hela överkroppen fick känna på att den levde! Bland annat drop-set på bicepscurl. Haha, det var lite kul faktiskt. 
 
Jag älskar verkligen den här vägen vi tagit med träningen och är så tacksam att jag tagit PTn som jag egentligen suktat efter i så många år. Massor med kärlek till henne 💜
 
 

PT-timme

KATEGORI: PT | 2015-08-03 / 20:40:27
Hallo!
Helgens jobb fick en att verkligen känna att man lever! I lördags fick jag runt 23.000 steg, vanliga dagar får jag kanske runt 5000. Jag fascineras ofta av mitt jobb, du vet aldrig vad som händer och ska oavsett alltid verka lika professionell och alltid med ett leende på läpparna. Tur att jag älskar det jag gör!
 
 Idag fick det bli ett efterlängtat PT-pass! Nu kör vi igång ordentligt efter alla semestrar och så. Ska bli sjukt spännande att se denna utveckling och verkligen känna att man utvecklas! 
Idag körde vi teknik på marklyft, och behöver jag säga att jag är överlycklig? Längtar efter att se hur dagens pass känns i kroppen imorgon och lika mycket längtar jag till torsdag då vi kör igen!
 
Eftersom blogg.se tycker att det är läge att jävlas nu så kan jag inte bjuda på någon charmig bild som tänkt.

Kompressionsstrumpor

KATEGORI: Hälsa | 2015-08-01 / 18:48:00
Hallo!
Här om dagen hade jag riktig tur när jag var på gymmet! När jag tränat klart och skulle åka hem så såg jag att dom hade superrea på kompressionsstrumpor! Jag önskar att jag alltid kunde ha det när jag tränar, men de flesta jag har är långa (haft dom när jag sprang) men nu så! Sex par rikare blev jag. Haffade åt mig alla som fanns kvar i min storlek.
 
På jobbet är jag supernoga och har faktiskt aldrig jobbat ett pass utan stödstrumpor! Spelar ingen roll hur varmt det är!
 
Nu känns det super att ha alltid kunna ha kompressionsstrumpor vid träning också! Och varför jag tycker att det är så viktigt? De ökar ju blodcirkulationen i benen och motverkar alltså svullna och värkande ben. De ger även bättre närings- och syreutbyte i musklerna som påskyndar återhämtningen och motverkar träningsvärk.
 
 

STARTSIDA