Tro på sig själv

KATEGORI: Träning | 2016-01-15 / 11:58:06
Imorse när jag vaknade så kände jag att jag måste göra något, något häftigt och tufft inför min jobbhelg som väntar med långpass.
 
Väl på gymmet så satt det, personbästa i marklyft på egen hand utan PT. Baaaam! Bra start på helgen kan jag lova!
Jag matade rätt mycket marklyft idag, började med låga vikter för att sen panga på PB och köra fem gånger för att sedan sänka till förra personbästa och köra fyra. Sen gick jag ner på lägre vikter igen. Avslutade passet med lite andra goa övningar för insida-, baksida- och framsida lår.
Nu är jag stark inför helgen och jobbet!
 
Snögubben. Ja, det är inte en charmig vinkel att filma sig själv bakifrån när man kör marklyft med lite för mycket inskärning av byxor..
 
Vad hittar ni på i helgen? 

Sats onlineträning

KATEGORI: PT | 2016-01-13 / 21:33:08
Ni som är medlemmar på Sats och även ni andra kanske har sett att det görs reklam för Sats' onlineträning? Jag älskar gymmet och gör allt för att lyckas ta mig dit för min träning. Men sen finns det ju dagar (dock väldigt få!) som man kanske VERKLIGEN inte kommer ifrån (livet med småbarn...) och då tycker jag att dessa tjänster är super och hoppas verkligen att många utnyttjar det!
 
Imorse hade jag PT-timme och ben stod på agendan. Efter ett gäng övningar koncentrerade vi oss lite på min rörlighet och för att se hur jämn/ojämn min kropp är. Det var ganska väntade resultat som vi fick. Dock var jag mer rörlig än väntat på vissa punkter och slappnade av helt annorlunda nu mot för bara någon månad sen. Men därav så kände jag att kroppen hade mer att ge idag (trots snöstormen också på promenaden till och från gymmet) så passade på att ge denna onlineträning en chans!
 
Och eftersom det var bendag så tänkte jag fortsätta i samma anda och körde därför ett 27 minuters pass bootylicious. Det var ett misstag. Haha, kanske inte då.. Min visst kände jag av alla utfall som gjordes på PT-passet när även detta pass innehöll utfall. Men jag kämpade mig igenom hela passet! Och för att slå två flugor i en smäll så fortsatte jag med att jobba på min rörlighet och tänkte därför att jag lika gärna även kunde köra ett pass 'Yoga for athletes'. Åh, säger jag bara. Stel som en fryst fiskpinne. Men just höftböjaren (som är min stelaste punkt) fick jobba rejält. Tyvärr kunde jag inte utföra alla positioner till punkt och pricka eftersom jag är lite nojjig över det där konstiga jag har i vänster skulderblad. Men jag gjorde så gott jag kunde och anpassade övningarna till min nivå.
 
Jag har absolut planer på att prova på något mer pass, men absolut inte för att ersätta gymmet! Men kanske en vardag då jag jobbar dag och mannen kväll och det blir lite bök med gymmet. 
 
Nu hoppas jag på en god natts sömn för även imorgon väntar PT med ett pass överkropp!
 

Den svaga länken

KATEGORI: Träning | 2016-01-11 / 12:06:23
Det var härligt att lägga sig igår och få känna sig riktigt nöjd med helgens träning. Personbästa i flera övningar. Lite känns det nog i kroppen nu också, men siktar nog på ett rörlighetspass imorgon innan två tuffa PT-dagar väntar.
 
Idag var det biceps/triceps/axlar som fick jobba. Och där kan vi nog hitta en av mina svagaste muskelgrupper, nämligen axlarna. I vissa övningar är det sjukt hur lite vikt man kan lyckas ta. Men det är ju lika viktigt att jobba på sina svagaste punkter också. Just axelpartiet är nog det som drabbades hårdats när jag var skadad nu, dock har jag aldrig varit stark i axlarna så jag ser det verkligen som en utmaning att skynda långsamt med att träna upp axlarna.
 
Kände mig väldigt nöjd med dagens pass också, härligt sätt att starta veckan på!
 
Lyckades även klämma in en storhandling efteråt och nu mellanlandar jag lite hemma innan jag åker iväg på ett kvällspass på jobbet till 21.30.
 
Finns det någon gång som mat smakar så gott som efter ett pass på gymmet? 

Jag kom, jag lyfte, jag segrade

KATEGORI: Träning | 2016-01-10 / 18:25:47
Redan igår hade jag bestämt mig för att jag skulle slå mitt personbästa i marklyft under dagens PT-pass.
Vaknade imorse och kände samma sak. Så härligt att få leva bland dessa positiva känslor! 
 
Innan min PT kom så såg jag till att värma upp ordentligt med ganska många repetitioner med låga vikter på marklyft. En grej som jag haft massa problem med är greppet, jag tycker om att använda handskar när jag tränar men just i marklyft så får jag ont av mina handskar. Och utan handskar så glider det bara, men idag hade min PT med sig talk som jag fick prova på. Absolut bäst hittills! Hur föredrar ni att träna? Med eller utan handskar? 
Efter lite mer uppvärmning med PTn så ökade hon kraftigt och pang så var personbästa uppe!
 
Resten av passet körde vi mera ben. Att en övning som verkar så enkel och simpel kan vara så dödlig! Ska bli spännande att se om det blir någon träningsvärk imorgon. Nu har jag haft två grymma pass två dagar på raken med personbästa i båda och det känns härligt! 
Hoppas dessa två pass medför massa positiv energi för kommande vecka och träning! 
 
Laddade med lyxfrukost. Mannagrynsgröt gjord på osötad mandelmjölk, efter kokning rörde jag ner en skopa Chocolate & coconut från Pure science nutrition från FoodOchFitness. Muskelmat!

Björnestark

KATEGORI: Träning | 2016-01-09 / 14:49:18
Imorse vaknade jag kvart över sju och kände mig så pigg och utvilad! Kände enorm energi och en stark känsla över att ta dagen med storm!
 
Innan jag åkte till gymmet strax efter nio hade jag påbörjat städning och tvättmaraton.
 
På gymmet höll sig energin kvar och jag kände mig sjukt fokuserad och visste att passet skulle bli lyckad. Jag vågade mig på att öka på vikterna på vissa övningar och kände klockrent hur tekniken satt som en smäck. Vilken känsla va? Det var bröst/rygg som fick jobba idag och det har faktiskt blivit favorit muskelgrupperna att träna, det är så magiskt att känna hur jag kan öka på vikterna och för engångs skull i mitt liv kunna känna mig stark i ryggen! En stark rygg är verkligen a och o i mitt yrke och vill vara stark och slippa en ond rygg.
 
Här har ni en hat-enarms-övning som jag fått från min PT. Vissa övningar väljer vi fortfarande att köra en sida i taget. Och visst växer man lite som människa när man fortsätter att köra vissa hatövningar och känner en utveckling?
 
Imorgon satsar jag på personbästa i marklyft!

Jag har hittat hem

KATEGORI: Träning | 2016-01-08 / 06:49:40
Igår betade jag av en promenad på en timme i -20 grader till och från gymmet där det fick bli ett PT-pass på gymmet innan det var dags för jobbkväll.
 
I måndags och förra veckan hade jag en konstig känsla bakom skulderbladet igen och så nojjig som jag är så hissades alla varningsflaggor! Så det blev inte det planerade överkroppspasset med PT, det fick vi istället ta ikapp igår. 
Som min PT säger, hon kan läsa av mig och se vad för typ av dag det är för mig och vad för typ av träning som passar för dagen.
Igår var jag väldigt ofokuserad (det är en stor omställning när hela ens arbetet plötsligt ska göras på finska och sedan ska man koppla in till svenskan igen). Så det fick bli ganska basic-övningar igår, dock kan jag lova att det var tungt! Mycket bröst/biceps/triceps. Vi kunde komma fram till att just igår var inte en dag med explosiva övningar. 
Vänstern har ju verkligen återhämtat sig bättre än vad jag någonsin kunnat hoppas på! Men ofokuseringen märktes igår, jag måste nämligen fortfarande vara djupt koncentrerad för att höger och vänster ska arbeta lika mycket och göra samma rörelse. Igår var fokuseringen inte där helt hundra så vissa övningar hängde vänstern lite efter med. Tacka vet jag en-arms-övningar!
 
Nu väntar veckans sista pass på jobbet som jag ska avsluta med antingen kondition eller rörlighet, inte riktigt bestämt mig än.
 
Med rätt kläder klarar man av den värsta kylan!

Tänja gränserna och få ut det mesta av 2016

KATEGORI: Träning | 2016-01-05 / 05:53:11
God morgon.
Idag ringde klockan 5, tyvärr efter alldeles för få pinsamma timmars sömn. Men jag är taggad till tusen till att börja jobba igen så det gör inte så himla mycket. Idag har jag dessutom ett 7-21 pass.
 
Min PT var lagom snäll igår iallafalll, självklart körde hon ett tungt och flåsigt (!!!) benpass av kärlek så att jag kunde ha någonting att känna av tills vi ses på torsdag igen. Detta inkluderade iallafalll personbästa i benpress, lite annat smått och gott (ont och djävulskt) samt hoppa hopprep. Huh! När jag förstod det sistnämnda började jag planera min sista tid och trodde min tid var kommen. Men! Jag förvånade mig själv väldigt och klarade av det sjukt mycket bättre än vad jag någonsin trodde var möjligt! Kanske hopprep som ny cardioövning...
Därav så kommer det bli så 2016, året då allt det "omöjliga" ska provas på och självklart klaras av! 
 
Misstaget var att behålla dagens smink på under träningen..

Back to reality

KATEGORI: Vardag | 2016-01-04 / 11:50:12
Jahaja. Måndag, ny vecka och nytt år. Barnen är lämnade på förskola och fritids. Själv ska jag snart på info på nya jobbet 13-16. Alla kommer ju vara nybörjare eftersom boendet öppnar först idag, ska bli spännande! 
 
Jag har passat på att använda förmiddagen till storhandling, ringa tråkiga-måstesamtal och nu förbereder jag matlådor till imorgon och tills på onsdag. Imorgon kör jag ju ett 7-21 pass. Puh! 
 
Ikväll vankas det PT-pass, bra kick för att få igång veckan på riktigt och komma in i vardagsrutinerna igen. För det är väl ingen hemlis att man blir lite småknäpp av att vara hemma sjukskriven i nästan tre månader. Känns extra bra att komma tillbaka till nytt jobb!
 
Taggad och klar!
 
*Kanske lite livrädd också*

Veckosummering

KATEGORI: Skador | 2016-01-02 / 18:47:20
Idag kunde jag sätta punkt för en riktigt bra träningsvecka! Idag blev det rygg och bröst, det har faktiskt blivit ett favoritpass och det är så härligt att se hur det går framåt med allt skit som varit under hösten! Det är härligt när man även utan PT på plats kan öka i vikter på övningar.
 
Sen har jag en sjuk träningsvärk runt skulderbladen efter torsdagens nyårs PT-grupp som var riktigt rolig! Måste ha varit all krabbgång. Huh! 
I och med att det är runt skulderbladen som jag haft mina problem så blir jag lite extra nojjig, så nu på kvällskvisten så fick kroppen lite extra smörj i form av extra stretch och foamrullning. Och en riktigt varm dusch på det!
Så fort jag bara får tummen ur så ska jag faktiskt se till att basta riktigt varmt på gymmet. Finne som man är och allt!
 
Bra summering av träningsveckan! 
 
Ska försöka se till att summera varje vecka med några ord i min nya träningskalender så att det blir lätt att följa utvecklingar/skador mm.
 
(Ja, jag vet att det baraär lördag och jag pratar avslut på veckan men imorgon vankas det vilodag och en tripp till Disney on ice med barnen).
 

STARTSIDA