Att sätta upp mål

KATEGORI: Mina mål | 2014-05-28 / 13:01:52
Jag hade som mål att springa Vårruset i år igen. Och jag var anmäld och allt, men så krockade det med avslutningsföreställning på förskolan som jag självklart var tvungen att gå på.
 
Ett annat mål som jag hade var Tjejmilen.
 
Och vet ni vad? Igår anmälde jag mig först till Midnattsloppet som är på 10km och som går av stapeln 16 augusti. Bara att läsa om denna händelse får det att krypa i kroppen. Det kommer bli en fantastisk kväll som jag får uppleva med en fantastisk person! Som jag längtar.
 
Blev även anmäld till Parloppet som går av stapeln redan nästa onsdag, alltså 4 juni. Den är på 5 km och jag ska springa ihop med min kära Emelie.
 
Och Tjejmilen, ja den kommer också bli av. Har dock inte anmält mig än, men det kanske jag gör ikväll. Jag är så taggad. Det ska bli underbart!
 
Nu är det bara att hoppas på att mina benhinnor och lungor sammarbetar med mig. Tejpning och kompressionsstrumpor gäller oavsett väder! Och massa värme och massage. Detta kommer bli fantastiskt!
 
Jag har ju sprungit lite nu i vår, inte mycket dock på grund av benhinnorna just. Men de tre senaste gångerna har jag sprungit på tid (två gånger förra veckan och igår). Och vet ni? Tiden igår var 1 minut och 10 sekunder bättre än den första tiden förra veckan. Det ni!

Härliga träning

KATEGORI: Allmänt | 2014-05-25 / 17:31:26
På förmiddagen passade jag på att springa spåret igen. Skönt att förbättra tiden med 40 sekunder mot sist!
 
 
På eftermiddagen tog jag mig till gymmet för ett styrkepass. Kände för att variera lite så fick bli lite annat upplägg på träningen. Det var riktigt kul och riktigt tungt! Så träningsvärk imorgon är väl inte helt omöjligt. 
Använde mig av ett av mina vanliga helkroppspass men körde vikterna lite som pyramid. De flesta övningar brukar jag köra 3x8. Men idag gjorde jag som så att jag körde 12 gånger med en vikt som var snäppet lägre än vad jag brukar ha, sedan 10 gånger på den vikten som jag brukar ha och avslutningsvis 8 gånger på en vikt som är snäppet högre än vad jag brukar ha.
 
 
Riktigt tungt blev det! Och nu har man fått prova på högre vikter på alla övningar också. Härligt! Har en känsla av att jag kommer öka i vikt på många övningar ganska fort. Men var riktigt kul att köra som idag, ska absolut göras igen. Redan nästa gång på nästa helkroppspass.
 
 
Försöker ladda upp en bild också men går ju inte!

Torka på denna front

KATEGORI: Kostupplägg | 2014-05-24 / 21:18:17
Även denna vecka har bara smashat iväg och man har knappt märkt av den. Jag jobbar, pluggar och tränar. Och just nu har jag ett väldigt bra flow där det går bra i allting.
 
I veckan vart jag färdig kostrådgivare, så nu är det bara resten kvar. Igår började jag med de första uppgifterna för att sedan bli färdig Hälsocoach/Hälsoinspiratör. Härligt det här är!
 
Och på jobbet, ja jag trivs på jobbet och inte mer med det. Spenderar ju mycket tid där som heltidare.
 
Träningen och kosten, den här coachen som jag har nu. Han har verkligen räddat mig för tillfället. Det är så enkelt att följa det här så det finns liksom inga ursäkter för att bryta. Och kan ni tänka er, igår hade det redan gått fyra veckor! Vad fort tiden går. På dessa fyra veckor har jag gått ner 5,8 kg. Grym känsla! Och tänk er då, har inte gått hungrig en endaste gång. Var verkligen inte som jag trodde det här. Börjar nog bli dags att mäta med måttbandet snart också. Märker ju på kläder att det händer grejer på centimetrarna också. Vilken grym känsla att vara på rätt spår igen!
Och träningen älskar jag. Just nu blir det mest styrketräning, har några program som jag älskar. Och känslan när man sätter personbästa. Obeskrivlig! Och vem kunde någonsin gissat att min favorit skulle bli bänkpress? Kärlek där.
Har även börjat springa. Sprungit spåret några gånger denna vecka, tanken är att ge sig ut imorgon bitti igen. Men nu får det verkligen bli skynda långsamt på den fronten! Mina benhinnor är ju som dom är. Men jag ser till att vara tejpad och ha höga kompressionsstrumpor (inte skönt i denna värme) så gör det inte så ont. Och efteråt så ser jag till att stretcha ordentligt.
 
Vad mycket lättare allting är när det bara glider fram.
 
Lycka

Målinriktad

KATEGORI: Träning | 2014-05-16 / 11:26:57
Veckorna går så sjukt fort så man knappt hinner med. Det är väl iofs skönt, desto fortare kommer min fem veckors semester i sommar.  Haha ;)
 
 
Ja fredag idag, jag flyttar snart in på jobbet och kör hela helgen fram till söndagkväll 20.45. Tufft att inte träffa sina små, dom får ha en helg ensamma med pappa. Sen är det inte helt kul att vara inlåst hela dagar på jobbet heller. Men någon av dagarna eller båda kommer jag köra ett träningspass utomhus på min rast. Träningen är viktig för mig, den får mig att orka och att vara stark. Blir nog även en morgon PW imorgon bitti innan jobbet. Vissa kallar mig tokig, men sen finns det dom som förstår att det handlar om målmedvetenhet.
Jag gör inget som känns fel för min kropp, säger kroppen nej så blir det nej. Men om det bara är huvudet som säger nej så är det bara att tuta och köra!
 
Jag har haft en bra träningsvecka annars. Många personbästa och det känns i armarna! Haha. När jag skulle köra dagens pass var jag to.m osäker på om jag skulle fixa det med den träningsvärken jag har. Men skam den som ger sig!
 
 
Hoppas ni får en trevlig helg! Jag vet ju iallafall vart jag kommer befinna mig. 

Backträning

KATEGORI: Träning | 2014-05-13 / 20:54:32
Dagen fick tyvärr inget bra avslut på jobbet idag. Fick åka in till Previa för blodprov och hepatitvaccin. Ska ta vaccin om en månad och engång till om ett halvår. Och nya blodprover om två och sex månader. Nog om det. Därifrån fick det bli snabbt till skolan för överlämningssamtal om K, vi har dessutom sådan tur att hans pedagog från förskolan har fått nytt jobb, nämligen att bli Ks lärare till hösten. Vilka är oddsen? Dagens träning skulle varit HotMojo med grannen, men jag kände verkligen inte för det! Och träning ska vara roligt så blev ändrade planer. Eftersom vädret är på våran sida idag så fick det bli träning utomhus. Först tog vi spåret och avslutade med backträning. Vi sprang upp för en riktigt brant backe och så gå ner och så springa upp igen. Ni hajjar? Åtta gånger fram och tillbaka. Tungt! Men skönt. Och sedan promenad hem. Ett härligt pass!

Att förvåna sig själv

KATEGORI: Träning | 2014-05-12 / 19:30:40
Veckan började med ett dagpass på jobbet, som alltid. Jobbar alltid dag på måndagar, om jag inte jobbat helgen då jag oftast är ledig. Efter jobbet åkte jag till gymmet för att andas ut. Trött och med lite smått huvudvärk så åkte jag ändå dit. För att vara ärlig, det suger att åka till gymmet direkt från jobbet när man jobbat dagpass, men efter träningen är det alltid lika skönt. Så det är tur att man pallrar sig dit i allafall! Och tur att jag gjorde det! För gissa vem som körde personbästa i fyra av övningarna idag? Skön känsla! Måste helt enkelt våga öka på vikterna, så länge tekniken sitter ordentligt så det inte blir några onödiga skador. Härlig känsla såhär på måndagkvällen. Kanske blir det lite träningsvärk imorgon? Återstår att se.
 
 
Som jag tidigare nämt, jobbar 58 timmar den här veckan och är bara ledig på onsdag. Helgen är långpass, 8-20.45. Ändå så satsar jag på sex (minst) träningspass denna vecka. Det är träningen som får mig att orka med detta ekorrhjul av jobb-plugg-vardagsliv. Träningen gör mig stark. Och när jag är så grym som idag så får jag sådan extra styrka och energi.
 
Önskar er alla en härlig vecka och njut av livet!

Buzzador - Mjau Vaganza

KATEGORI: Buzzador | 2014-05-12 / 19:23:35
Imorse innan jag åkte till jobbet så hittade jag mitt paket från Buzzador utanför dörren.
 
I paketet fanns gourmetsnacka och läckra gourmetbitar för kissen att mumsa på. Min Minitjockis flög på paketet och fick genast ett smakprov. Hon verkade gilla det eftersom hon blev helt tokig efter paketet så jag fick låsa in den i skåpet när jag åkte till jobbet.
I paketet fanns även borstar till katten och små klädvårdsrullar. Supersöta!
 
Så detta har jag delat ut till mina kissevänner på jobbet idag!
 
 
 

Sämst på att fuska

KATEGORI: Kostupplägg | 2014-05-11 / 15:14:39
Igår hade jag min "ätardag" som jag har engång i veckan. Jag kände verkligen inte för mycket fusk igår och jag var nog sämst på att fuska igår. Kände mig även riktigt sliten igår. En "tjejvecka" som har lamslagit mig totalt. Till och med så pass att jag i fredagskväll var tvungen att ta starka smärtstillande för att jag hade så fruktansvärt ont i magen och visste inte vad jag skulle ta mig till. Även fast humöret och kroppen inte kändes på topp igår så tog jag mig ner till gymmet, ungarna ville ju så gärna till MiniSats. Och det var nog rätt val att inte stanna hemma, satte nämligen personbästa i bänkpress. Så krafterna i kroppen var det inget fel på, bara lite segt. Men resten av dagen spenderade vi inne med neddragna persienner. Välbehövligt!
 
 
Ja, och duktigare än såhär var jag inte på att fuska:
 
Till förmiddags mellanmålet/efter träningen så tog jag post-workout pulver. Detta pulver ingår inte i mitt kostupplägg så får använda ätardagarna till att köra slut på den.
 
Till middag fick det bli mina älskade tacos. Inte så hemskt farlig fusk det heller va?
 
Och framför filmen på kvällen blev det Sprita Zero och en proteinbar som jag faktiskt skar i bitar och hade i en skål så vart det mer som att sitta och äta godis. Inte så hemsk fusk det här heller?
 
Mitt sockersug är som totalt bortblåst nu med kostupplägget. Väldigt intressant tycker jag. Jag är stolt över mig själv att jag inte äter massa onyttigt bara för att jag har en ätardag. Jag är inte sugen, så då kan jag lika gärna låta bli. Den helgen kommer då jag kommer vara sugen, och då kommer det vara extra gott!
 
 

Att finna inre ro

KATEGORI: Träning | 2014-05-09 / 21:37:33
Veckan som gick var min första heltidsvecka sen min sjukskrivning. Ojoj! Ändå är jag så otroligt imponerad av mig själv! Undra hur många som faktiskt kan ha svårt att säga det? Alltså att man är imponerad av sig själv. Jag har, som sagt jobbat och har ändå tränat alla dagar. Har haft fyra dagpass vilket betyder att jag alla de fyra gångerna tagit mig till gymmet efter jobbet eller på kvällen. Den dagen jag jobbade kväll var jag först på PW på morgonen och sedan på gymmet innan jobbet. Och ändå mina kära vänner, har jag hunnit plugga. OCH faktiskt fått mellan 7-8 timmar sömn varje natt. Allt som allt har jag hunnit med sju träningspass på dessa fem dagar. Och inte för att glömma bort familjen, och all tid det tar med allting som ska fixas med K. Telefonsamtal, möten och så himla mycket pappersarbete.
 
Helgen kommer bli lugn. Imorgon tar vi oss ner till gymmet på morgonen (maken jobbar så barnen får gå på MiniSats och som dom längtar!). Sedan tänker jag gömma mig inne i huset med nerdragna persienner hela dagen eftersom det är gårdsstädning. Och med tanke på hur vädret ser ut så är jag inte sådär jättesugen att rensa skit mellan plattorna.. Dessutom är jag redan lite bitter, alla garage ska vara tömda på bilar SENAST 8! Tack för att jag fick ha min sovmorgon ifred... Suck.
 
Dessutom har jag nu klarat av andra veckan på kostplanen. Och herregud vad smidigt det varit. Till och med så att jag tycker att kostplanen gett mig en inre ro. Jag vet exakt vad jag ska äta och har inte behövt tänka själv alls. Det har nog varit en stor räddning denna hektiska vecka. Imorgon är det dessutom dags för andra vägningen. Förra veckan gick jag ju ner 3,3 kilo. Nu tycker coachen att vi ska satsa på 0,6-0,8 kilo i veckan. Blir spännande imorgon!
 
Jag och kidsen som tagit helg.
 
 

Tabata tisdag

KATEGORI: Träning | 2014-05-06 / 11:00:07
Började dagen med en timmes PW klockan 6 i fem minusgrader. Uppfriskande!
 
 
När jag hade lämnat barnen på förskolan så begav jag mig ner till gymmet. Hade satt ihop ett program med åtta olika övningar a lá tabata. Trodde det skulle vara en lättmatch. Men hah, där fick jag! Vilket mördarpass! Det var till och med så att jag flera gånger under passet kände att "Nej, jag måste avbryta". Det var så sjukt tungt! Varierade med pulshöjande och styrkeövningar. Men, jag körde igenom hela passet och svettig och stolt efteråt! Nu sitter jag hemma en sväng innan det är dags att ge sig av till jobbet för ett kvällspass. Jag känner dock att mina armar inte riktigt är helt med, vågar inte ens tänka tanken vad för träningsvärk detta kan medföra. Inte ofta jag är såhär slut i mina armar!
 
Passade även på att köpa lite godis till de ätardagar som jag är sugen på något.
Lika bra när Sats hade "Köp tre betala för två".

Friday night chicken

KATEGORI: Buzzador | 2014-05-06 / 10:48:43
Jag är ju med i Buzzador och får lite då och då prova olika saker. Nu var det dags för färdiggrillad kycklinglårfilé.
 
 
Eftersom jag håller mig troget till min kostplan så fick familjen äta detta till middag igår. Men vem är egentligen inte bäst på att sätta betyg om inte kräsna barn?
 
-Den var lätt att tillaga eftersom de bara skulle ligga i ugnen och sköta sig själva.
-Båda barnen (och maken med) tyckte att de var riktigt smaskiga. Och jag har kräsna barn!
-Jag som inte åt dom kan avslöja att doften var underbar!
-Dock så tycker jag inte att dom är värda det dom egentligen kostar i affären (ungefär 63:-) och dessa räckte lagom till två barn och en vuxen man.
 
 
Ni ser, inte mycket man får för 63:-

En klapp på axeln

KATEGORI: Livsstilsrådgivare utbildning | 2014-05-05 / 20:45:21
Idag är en bra dag. Idag vill jag ge mig själv en klapp på axeln, och hur bra är inte det?
Dagen började med ett dagpass på jobbet, bra flyt idag och det är bara så himla skönt att vara tillbaka!
Efter jobbet begav jag mig till gymmet för ett helkroppspass, och vet ni? På alla övningar förutom en ökade jag i vikter. Vilken grym känsla! När jag kom hem så var det tur att det stod en matlåda redo och väntade på mig, den behövdes verkligen!
 
När jag efter middagen satt med kaffet i handen så skönt i soffan så hörde grannen av sig och ville ut och träna. Och jag är ju inte den som säger nej till ett pass. Så efter nästan 6 km så kändes det i benen kan jag lova! Och fortfarande sådan energi i kroppen så det är inte sant.
 
Väl hemma igen var det bara att slänga sig framför datorn för lite plugg. Det är många saker som ska prioriteras. Men skam den som ger sig. För att lyckas så är planering a och o.
 
Nu är planen att bege sig in i duschen och börja avsluta dagen. Vem tror ni kommer sova gott inatt?
Imorgon ringer klockan 05.50 för en PW innan frukost och gym för att sedan infinna sig på jobbet 12.00.
 
Det finns säkert dom som reagerar. "Ta det lugnt!" "Du tränar för mycket!" Men vem är det som avgör det? Det är väl min kropp? Och jag är väldigt noggrann med att min kropp får ordentligt med näring och nästan alltid får åtta timmars sömn, alltid minst sju! Så länge det känns bra, och att jag mår bra av det jag gör så borde det väl inte spela någon roll? Så fort jag känner att kroppen behöver pausa, kanske ta en extra vilodag så får den det. Men just nu sprudlar energin!
 
Dagens i-landsproblem på gymmet.
Skulle lägga undan en 18 kilos kettlebell,
överskottshuden på låret kom i kläm. Aj.

Veckan kom och gick

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2014-05-04 / 18:48:00
Som ni läste i förra inlägget så har kosten känts grym i veckan, förutom att jag tycker att jag äter så sjukt mycket. Men dumt att klaga va?
 
Träningsmässigt har det också varit en grym vecka. Började med nytt träningsupplägg i veckan och det känns tungt! Vilket behov kroppen verkligen hade av en vilodag igår! Dock så ingick det storstädning i det så trött i kroppen ändå, men efter städningen latade jag mig i soffan! Hunnit med tio pass i veckan så inte alls illa pinkat tycker jag.
 
I veckan har jag även börjat jobba. Samtidigt som det kändes alldeles underbart att få börja jobba igen så kändes det självklart lite läskigt, man är ju mån om ryggen lite extra nu igen. Skräcken vart ju inte bättre av att veta att min kollega var sjuk och fick veta att jag skulle få jobba med en tjej som jobbat sju gånger inom vården och bara var vikarie utan utbildning inom vården. Nästan så man vände och gick hem. Men glad att jag inte gjorde det, för denna tjej var grym! Ska absolut gå till chefen och berömma henne! Tänk om alla vikarier var lika fantastiska.
 
Men nu är vardagen åter igång för fullt. Jobb, plugg, träning, familj och allt som hör till. Och mycket att stå i nu med K, men det blir bra det här.
 
Jag tackar för en härlig vecka och går in i den nya veckan fullt planerad och ett leende på läpparna!

Summering

KATEGORI: Kostupplägg | 2014-05-03 / 15:41:34
Nu har jag kört mitt kostupplägg en vecka och tänkte komma med en liten summering. När jag gick in i denna match så trodde jag att det skulle bli tufft och jävligt. Förväntade mig att få gå runt och vara hungrig hela tiden och bara sukta efter allt. Men det är helt tvärtom, jag mår oförskämt bra och vet inte vad jag ska tro.
 
Imorse hade jag min första vägning. Igårkväll drabbades jag av panik. Tänk om jag hade gått upp i vikt? Vad arg jag skulle bli! Vilken besvikelse. Av en dum anledning så kopplar jag tyvärr extrem hunger med viktnedgång, ni hör hur fel det låter?
Och eftersom jag än inte haft några problem alls med hunger utan bara mått bättre än en kung så trodde jag det värsta. Men vet ni? -3,3 kilo visade vågen imorse. Ni förstår lättnaden och glädjen? Men så kommer ändå de dumma tankarna. Kanske bara var denna vecka? Kanske är något fel? Så tjatig man blir...
 
Jag hoppas att mina resultat får folk att förstå varför jag gör detta och varför det inte är värt för mig att äta något bara för att det bjuds eller för att det är en viss dag.
Jag får ha en ätardag i veckan. Hur jag gör med den dagen kommer se olika ut vecka för vecka. För en vecka sen tänkte jag att jag skulle ha ätardag idag (och ha lite som tradition att ha det på en lördag) men jag känner ingen längtan efter att äta något annat, antagligen eftersom jag bara är inne i första veckan. Sen så vart vi bjudna på middag hemma hos svärmor imorgon så då tänkte jag att jag byter ut morgondagens middag mot det svärmor bjuder på.
Och nästa vecka, då ska jag äta tacos på lördag <3
 
 

STARTSIDA