Trippelt upp

KATEGORI: Träning | 2016-02-23 / 18:22:00
Som ni läste igår så var det min födelsedag, men egentligen har just 22a februari mer betydelse i mitt liv.
 
Igår firade dessutom jag och min man tio år tillsammans och sju år som man och hustru. Vad tiden går!
 
Dessutom lyckades min man verkligen överträffa sig själv med presenterna till mig! Kan lova att jag blev sjukt glad och uppskattar dessa mer än någon kan förstå!
 
Välkomna hem till mig från träningstightshimlen! 💕

Cause' its my birthday

KATEGORI: PT | 2016-02-22 / 16:17:14
Grattis till mig idag!
 
Fyller inte så spännande siffra. 28, så nu är man närmare 30 än 25. Känner mig ändå nöjd, har åstadkommit och gått igenom mycket i livet. Jag ångrar inget, allting har fått mig hit där jag står idag.
 
Ledig dag efter jobbhelg och födelsedag, en härlig kombo som självklart spenderades på gymmet. Dessutom med PT, och faktiskt världens bästa PT! När hon kom upp för trapporna idag och jag insåg att hon bar på något hann jag få lite panik, haha! Hon är så fantastisk, flera ballonger och partytuta plus ett äpple med ljus som jag fick blåsa ut. Gulle!
 
Jag hade ett önskemål på passet idag, nämligen personbästa i marklyft. Kan lova att den satt lååångt inne! Först fick jag inte upp stången alls, den gick verkligen inte att rubba! Så sänkte vi lite men det var bara stop! Med massa pepp från olika håll, lite extra talk i händerna och en jävla envishet så kom stångjäveln tillslut upp när jag bytte grepp! Och eftersom den kom upp så ökade vi lite till och den kom upp den med! Vilken härlig känsla! 
 
Efteråt körde vi massa rygg och bröst med vikter som inte existerat i min värld förut! Känslan och kärleken till detta är oslagbar!
 
 
Kan verkligen sammanfatta detta än så länge som en väldigt lyckad födelsedag!  Mot nya mål och ett nytt år! Om två år när jag fyller 30 ska jag vara i mitt livs form!

Kostschema

KATEGORI: Celiaki | 2016-02-21 / 16:07:40
Hallo. En hel helg på jobbet är över och nu är det skönt att veta att två lediga helger väntar!
 
Jag har ju haft väldiga problem med min mage på sista tiden. Insett att jag måste ta bort alla gluten- och mejeriprodukter ur kosten. Trist men sant. Jag har haft väldigt svårt att fokusera på rätt råvaror och det har åkt ner både det ena och det andra som inte borde ha åkt ner. Detta har självklart resulterat i en mage som varit i totalt obalans, trötthet, irritation, ännu värre sömnsvårigheter och smärtor. Inte alls kul! 
Så förra veckan bestämde jag mig för att börja med kostschema igen, och även om jag har utbildningen själv så tycker jag inte om att lägga mitt eget kostschema. Så jag valde att vända mig till Maria på FoodOchFitness och väntade med spänning! Fredag förmiddag damp det ner i mailkorgen och jag blev genast frälst! Trots en hel helg på jobbet så valde jag att börja redan igår, känner mig själv alldeles för bra och vet att om jag hade väntat tills imorgon eller tisdag så hade jag "unnat mig" alldeles för mycket skit under helgen och bara mått konstigt och hamnat i sockerkoma. Inne på andra dagen nu, men ja än så länge är jag frälst!
 
Vill du också ha ett individanpassat kostschema så tveka inte att maila [email protected] 
 
 

Lyckligt lottad

KATEGORI: Vardag | 2016-02-18 / 18:58:59
Imorse var det upp tidigt. Tyvärr så väckte en kattunge mig ännu tidigare än nödvändigt. Men inget ont som inte för något gott med sig, fick bli 45 minuter på crosstrainern innan dagen fick börja. 
 
Det vankades planeringsdag med jobbet på Wenngarns slott. Och jag säger bara det, jag har verkligen haft turen med mig! Vilka underbara kollegor jag har! Inte bara de på min avdelning utan även de på grannavdelningarna. Jag vet inte när jag skrattat så hysteriskt sist som jag gjort idag. Jag har ont i varenda del av ansiktet och det skulle inte förvåna mig om jag har träningsvärk i ansiktet (!!!!!) imorgon. Det är verkligen guldvärt att älska sitt jobb och trivas med de kollegor man har! Jag jobbar ändå heltid så jag spenderar ju en hel massa tid på jobbet. Som imorgon så flyttar jag så gott som in på jobbet över helgen. Dock får det bli ett pass på gymmet innan!
 
Hur har ni det? Trivs ni på jobbet? 

Uppladdning

KATEGORI: Träning | 2016-02-17 / 11:57:48
Veckans enda lediga dag idag. Storbarnet går i skolan och lillen var tvungen att gå på förskolan eftersom hon hade en viktig utflykt till biblioteket. Dock så hämtar jag båda väldigt tidigt idag så att jag hinner umgås lite med dom i allafall.
 
Min första lediga dag utan barn hemma sedan jag började jobba igen för 1,5 månad sen. Riktigt konstigt. Passade självklart på att göra det som jag vet att jag mår allra bäst av. En promenad till gymmet där det blev lite lek med olika vikter på marklyft, inte så supertungt idag eftersom jag laddar inför måndagens pass. Det är sedan länge bestämt att jag och min PT ska köra marklyft då eftersom det är min enda lediga dag nästa vecka OCH min födelsedag, kan det bli mer passande?
 
Marklyft är verkligen min stora kärlek på gymmet, en övning som man dessutom kan variera väldigt med vikter och set/repetitioner för så mycket som man känner för just då. Som sagt, ganska låga vikter idag. Körde en lite tyngre runda och så gick jag ner i vikter igen, Känner att det var en bra uppladdning inför vad som komma skall på måndag.
 
Imorgon vankas det planeringsdag med jobbet på Wenngarns slott och sedan jobb hela helgen. Gissa om jag kommer vara taggad på måndagmorgon!
 
 
 

Proteinbröd

KATEGORI: Baka | 2016-02-16 / 18:40:00
I helgen bakade jag ett ljuvligt glutenfritt proteinbröd, ett enkelt recept som man till och med slipper bli kladdig av! Här får ni nu receptet:

2 dl glutenfri mix med fibrer (från Semper)
1 dl OneBake från Fitnessguru
2 ägg
4 äggvitor
Ca 0,5 dl linfrön
Ca 0,5 dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Flingsalt
Kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser noggrant. Smörj en brödform med kokosolja och häll i smeten. Grädda ca 35-40 minuter i mitten av ugnen. 

 Ta ut och låt svalna ett tag innan du skär upp. Sedan är det bara att äta och njuta!
 
 

Hemmagjorda proteinbars, Pure science nutrition

KATEGORI: Baka | 2016-02-15 / 18:28:00
Här kommer receptet på proteinbarsen som jag gjorde igår. Idén kommer ur boken Muskelmat med några ändringar. 
 
1,5 dl glutenfri havregryn (självklart går det lika bra med vanlig).
1 dl proteinpulver från FoodOchFitness, 
smaken Chocolate & Coconut.
1,5 msk kakao.
50 gram jordnötssmör. 
0,5 dl osötad mandelmjölk. 
 
Blanda alla torra ingredienser med jordnötssmör, ha sedan i mandelmjölken och blanda till en jämn smet.
Lägg folie i en form och platta ut, det blir väldigt kladdigt så ett tips är att vika foliet över och trycka och forma som du vill. Ha sedan i kylskåp i några timmar innan du skär i bitar. Jag gjorde sex stycken av mina. Slå sedan in i folie och förvara kallt.
 
 

Typical sunday

KATEGORI: Baka | 2016-02-14 / 18:19:19
Började söndagen på gymmet. Tyckte att en dag som alla hjärtans dag absolut förtjänar ett personbästa, och det fick det bli i benpress! Riktigt härligt att våga det utan PT! Körde ett rejält benpass och var helt slut efteråt, precis som det ska vara! 
 
Resten av dagen spenderade jag i köket.
Egengjorda proteinbars, supergott proteinbröd, köttfärspaj till maken till matlådor, någon typ av köttfärscurryröra till mina matlådor och en supergod potatis- och purjolökssoppa med kyckling. 
 
Recepten kommer! 
 
Resten av kvällen blir lugn, inväntar att mannen kommer hem från jobbet så att vi får lite alla hjärtans dag tillsammans. 
 

Hänga kvar

KATEGORI: Food och Fitness | 2016-02-13 / 12:55:31
Hallo.
Inser att det är väldigt länge sedan som jag skrev, en hel månad faktiskt . Under en hel månad kan man ju tycka att massor skulle hinna hända men sanningen är att det stått ganska still. Eller still och still, jag hoppade ju in med att jobba heltid på nytt jobb efter tre månader hemma. Jag var nästan rädd för det, men sanningen är att jag älskar det jag gör. Allting går bra, vi kommer in i det superbra och kollegorna är fantastiska! 
 
Samtidigt fortsätter jag att leverera på gymmet, en riktigt bra känsla! Jag inser ännu en gång hur pass rätt jag hittat med träningen bland vikterna på gymmet. Jag fortsätter att öka på vikterna och känner mig stark!
Just nu får kroppen i sig ordentligt med mat, har ju bråkat med kroppen ganska länge angående kosten så nu ligger fokus på bra och stark mat för kroppen.
 
Imorse började jag dagen med en riktigt stark frukost, och detta gav resultat direkt på gymmet med personbästa i flera övningar! 
 
 
Chokladgröt med banan. Gott och superenkelt! Havregryn, en skopa Chocolate & Coconut från FoodOchFitness och en halv skivad banan.

STARTSIDA