Kiropraktorn

KATEGORI: Ischias och diskbråck | 2012-11-15 / 19:12:54
När jag idag på förskolan sa att jag skulle till kiropraktorn idag och hon fick veta vem jag skulle gå hos så utbrast hon "Men va? Han är ju typ världskänd!" Jasså? Det visste inte jag.
Och sjukgymnasten sa "Han behöver bara titta på dig för att se vart du har ont." Javisst, tänkte jag och log. Men alltså.. Om det finns en gud, eller en helare.. Då är det den här kiropraktorn!
 
Jag fick klä av mig och så tittade han på mig och pekade på en punkt mellan skulderbladen och sa "Där har du ont". Och ja visst f*n hade jag det, men hade inte ens tänkt påpeka det eftersom det antagligen berodde på besöket hos sjukgymnasten tidigare under dagen.
Sedan fick jag lägga mig ner och han pekade på en punkt, den punkt som jag har haft så svårt att förklara för alla läkare/sjukgymnaster/specialister och sa "Där han du ont". Då började jag nästan gråta, bara genom att titta på mig så hittade han den lilla punkt som ingen, knappt jag själv kunnat peka ut.
Sista pekningen gjorde han i nacken, och där visste jag inte ens att jag hade ont!
 
När jag låg ner på rygg så såg han direkt vad felet var. Mitt bäcken var vridet bakåt vilket ledde till att det skiljde många centimeter på mina ben. Emelie som var med såg nästan illamående ut när hon såg det. Han vred till mig lite och plötsligt var jag lika lång på båda sidorna. Han vred till ryggen och nacken också. Herregud vilken känsla!
Har även en stor inflammation på vänster sida på en muskel som han behandlade med laser. Varför är det aldrig någon läkare som upptäckt detta efter miljoner med undersökningar som han ser med bara sina ögon?
Ska iallafall tillbaka till honom på tisdag för lite mer fix, att ha gått med det här i lite över fyra år har skadat mycket i kroppen. Han tror att jag kan bli helt återställd, för mig känns det overkligt.
Nu efteråt är jag öm i ryggen. Känner tyvärr fortfarande av iscias, men vi får se vad kroppen säger imorgon och i helgen.
Han tyckte inte att jag kunde gå tillbaka till jobbet den 26e, tyckte jag skulle förlänga min sjukskrivning minst i några veckor. Han tyckte jag skulle satsa på ett till besök hos honom och sedan råträning med sjukgymnast.
 
Och han är nog inte vilken sopa som helst då han jobbar med landslag och med massa olika tv-program som Biggest Looser. Han var även chef för någon skola. Nästan så att jag hade lust att fråga honom varför i hela världens namn han har en mottagning HÄR????
 
Hela den här upplevelsen är helt sjuk, går inte att beskriva vad jag känner i kroppen just nu. Ont och öm som bara den, men även en annan konstig pirrig känsla! Men kanske t.om lite hopp..?
Kommentarer

Du KOMMER bli frisk och det här var ett gigantiskt stort steg på vägen! :-)
Det kommer kosta pengar, kanske till och med ta tid av dig som du inte orkar lägga ner på det, men det kommer vara SÅ värt det i slutändan.

Skrivet den 15 November, 2012 - 19:22
Världens bästa Maria  http://mariajohanssons.blogg.se

Är inte alls roligt att läsa om din kamp när jag själv sitter med ryggvärk och har haft ischias (som tack och lov gick över) och misstänkta diskbråck :-( Har efter 7 månaders konstant värk äntligen gått till sjukgymnasten och hoppas få rätsida på min kropp. Varför väntar man så himla länge med att söka hjälp egentligen?
Hoppas att det blir ordning på våra kroppar till slut!

Svar: Ja visst är det dumt.. Tog över fyra år för mig.Lycka till med ditt!
Laura

Skrivet den 16 November, 2012 - 14:37



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

STARTSIDA