Att komma igång

KATEGORI: Hälsa | 2014-10-22 / 19:06:25
Jag får ofta frågor på hur jag lyckades komma igång, för många verkar det vara svårt att komma över denna första tröskel, och det är det!
Man ska tänka på att inte gå ut för hårt i början, sikta inte på åtta pass i veckan det första du gör! Börja med 2-3 pass i veckan och se det som en bonus om det blir fler. Går man ut för hårt så är det vanligt att man tröttnar och tyvärr återgår till sina gamla levnadsvanor. Då vinner man sjukt mycket på att ta det lungt i början. Det absolut bästa är självklart regelbunden motion som man kombinerar med rätt kost, detta är det bästa ur både konditions- och viktsynpunkt.
 
Är man alldeles nybörjare kan man tänka på kom igång-träning och ändra de små fysiska aktiviteterna som man kan smyga in i vardagslivet. Man kan gå eller cykla istället för att ta bilen eller bussen, ta trapporna istället för hissen och kanske hoppa av en eller några busshållsplatser innan och gå sista biten hem.
 
När man vant sig lite kan man se till att träningen blir mer regelbunden. För är det så att man har något speciellt mål så måste man ju träna utifrån de specifika kraven som krävs för den prestationsförmågan.
 
När man kommit igång mer är det bra om man successivt börjar närma sig sitt mål och att man sedan börjar lägga till lite varierad träning och träna mer effektivt och rationellt.
 
Bild lånad från Google
 
Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

STARTSIDA